Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

whirpool fl5085 defecta

adam stefan

Postări Recomandate

la masina de spalat whirpool fl5085 apare urmatoarea pb ia apa pe prima valva apoi ia apa pe valva a doua uneori ok altadata nu se mai opreste deloc ia apa pina ce o decuplez electric am schimbat nivelmetru verificat curatat furtunas si tot ce inseamna nivel ceva idei ...multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adam stefan

7

• GEO 53 BN

3

• aschiuta

1

• ruscanusorin

1

Probabil microcontactul sezorului de nivel are probleme.Daca zici ca ai schimbat senzorul de nivel,verifica etansarea furtunului la cuplarea pe senzor.Probabil neetans iar presiunea exercitata de aer este insuficienta ca sa impinga membrana care actioneaza microcontactul senzorului de nivel.Mai bine schimba furtunul.Vezi sa nu fie strangulat furtunul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

cum am specificat am verificat tot ce inseamna nivel etanseitate furtunas curatat suflu in senzor si tot nu se opreste la fel si cu alt senzor de nivel

Link spre comentariu

Verifica senzorul(vechi) de nivel cu un multimetru.Scoti papucii care sint conectati la senzor si verifici daca nu cumva microcontactul din senzor ramine inchis.E posibil ca senzorii sa fie diferiti,unul sa aiba contacte normal deschise, iar altul normal inchise.Ai mai putea verifica daca firele de la senzor nu duc la programator.In acest caz e posibil ca electrovalva se primeasca comanda de pe placa electronica.Din cite stiu eu pe placa sint triace prin care se alimenteaza motorul pompei de apa,motorul care invirte tamburul si posibil si electrovalvele.In acest caz trebuie sa umblii pe la programator. Daca te decizi sa faci asta trebuie fii foarte,foarte atent.O clipa de neatentie si poti face programatorul de neutilizat.

Link spre comentariu

senzorul ce l-am schimbat este identic si suta lasuta functional triacele sunt ok memorie schimbata cred ca procesorul joaca incorect o sa mai incerc dar deocamdata e un pic pe stand-by

Link spre comentariu

Ca sa joace corect procesorul trebuie alimentat corect. Ar fi bine sa verifici si sursa de alimentare, respectiv condensatorii electrolitici, diodele stabilizatoare de 5,1V si 24V si in mod special condensatorul de 1uF la 275V ca.

O zi buna.

aschiuta

Link spre comentariu

foarte mare dreptate cond 1micro l-am schimbat tensiunile sunt ok masina are momente cind functioneaza daca trece peste prima luare de apa face prog cap coada fara nici o pb

Link spre comentariu

.................................... masina are momente cind functioneaza daca trece peste prima luare de apa face prog cap coada fara nici o pb

Sa inteleg ca problema nu e rezolvata.Verifica,condensatorii electrolitici.Vezi daca nu ai lipituri reci pe undeva.
Link spre comentariu

va sal revin am rezolvat pb dioda stabilizatoare dz1 24v juca feste raminea si in 10v am schimbat si totul e ok multumesc o zi buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări