Vizitator Audio-Hifi Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 SALUT !!! Sunt nou pe aici si cred ca se si observa treaba asta si as dori cateva sfaturii in alegerea un casetofon deck de calitate pentru a avea o inprimare de inalta fidelitate !!! Spre exemplu am sa enumerez eu vreo cateva cum ar fii :AKAI GX 75 SAU AKAI GX 67 SAU DE LA TECHNICS CUM AR FII RS BX 747 SAU 765 dar citind foarte multe rewiev-uri pe internet ar fii potrivit pentru o inprimare de inalta fidelitate TECHNICS AZ 6 !!! Pot spune ca sunt cat de cat docummentat in alegerea unuia dar nustiu care ar fii mai potrivit la cea ce vreau sa fac eu !!! Si referitor la TECHNICS AZ 6 DIN CEA INTELES SUNT SI CAPETELE DESTUL DE DURE DAR NU TREBUIESC DEMAGNETIZATE CACI ALTFEL SE STRICA !!!! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Casetofonul şi imprimarea de înaltă fidelitate sînt două noţiuni contradictorii. Referitor la capetele lui AZ6, greu de găsit, altfel sînt capete normale. Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Acum depinde de ce buget dispui pentru investitia intr-un casetofon deck de buna calitate.E de preferat dar nu obligatoriu un casetofon cu,capete GX,au viata lunga,si eventual cu 3 capete distincte,imprimare,redare,stergere.Asa ai posibilitatea de a monitoriza ceea ce inregistrezi,daca are si biasul reglabil e si mai bine,nu mai zic de optiunea HX.Eu folosesc ocazional un DENON DR-M12 HX,si am ramas extrem de surprins de cum imprima.Daca doresti sa inregistrezi casete,,la greu'' atunci te orientezi la un model cu o mecanica pe masura,adica eventual cu 3 motoare,astfel elimini eventualele neplaceri in timp. Si nu in ultimul rand cand faci achizitia e de preferat sa-l vezi personal,sa nu ai surprize neplacute pe urma,ma refer la vicii ascunse datorita exploatarii intensive de fostii propietari(nu te uita la faptul ca pe dinafara arata bine).Componente dedicate pentru ele se gasesc destul de greu,si la preturi destul de prohibitive,ma refer la rola presoare,capetele...etc. Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Depinde de buget. O pocnitoare de Naka, vorba Doctorului, nu e ok? Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Deck-urile Tehnics,au aspect extrem de comercial...de fapt sunt scule comerciale,ca mecanica sunt de fiabilitate medie spre scazuta,multe plastice in acele mecanice.Si pe siteurile de profil in vanzarile cu asemenea scule au preturi destul de maricele.Acum depinde ce urmaresti,o scula fiabila din toate punctele de vedere...sau aspectul primeaza.Oricum de imprimat imprima destul de bine cele din gama Tehnics. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Audio-HifiDacă crezi că denumiri comerciale gen Sendust, Amorphous... etc sînt altceva decît permalloy, te înşeli. Altceva sînt capetele pe ferită, ferită-ceramică, ferită-cristal (GX). Despre mecanică, taste, surse de alimentare şi alte detalii ''sensibile'' la Technics nu mai are rost să amintesc, sper că ai dexteritate de ceasornicar şi răbdare de chinez bătrîn ptr viitor. Spor la cumpărat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 (editat) Binenteles ca ma intereseaza sa fie si foarte fiabil de-aceea am si cerut sfaturi (cu un singur i) si nu am zis ca vreau sa merg neaparat pe gama ''TECHNICS''ce-am enumerat a fost ca am ramas surprins de cum inprima un technics az 6 si in vechi(tot cu un singur i, desi cred ca ai vrut sa scrii vechime)am mai avut ''OKAZIA'' tot asa sa testez un technics rs bx 626 fiind al unui vecin si tot asa am ramas surprins de auditie si inprimare, plus ca pot spune din ce-am observat ca aparatul merge impecabil !!!!!(impecabil se scrie cu m si nu cu n) In vechi (ce o fi insemnand "in vechi"?)asa ca deck-uri am avut un ''SONY'' nu mai("nu mai" se scrie despartit in acest caz) stiu modelul si era dublu cu autorevers si etc.....si unul vintage de la ''AKAI'' model akai gxc 710 !!!dar l-am dat din motive financiare !!!("ce-am, l-am" se scriu cu liniuta despartitoare) On topic; eu am fost foarte multumit de Denon, DRS-810 fiind unul din cele mai bune deckuri care le-am avut si cu care am facut inregistrari. Si, fara suparare, nu pot citi in limba.....hmm.... romana scrisa cu rosu, fara sa intervin. Editat Iunie 10, 2014 de fluffy37 Link spre comentariu
vasi47 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Asa o trage el?Sa fie caseta inregistrata pe altceva? Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Nu trebuie sa te superi cand cineva iti face o mica observatie asupra unor greseli gramaticale...apoi completeaza-ti la profil locatia de bastina. Daca totusi te simti ofuscat...e grav,asta implica probleme emotionale. Link spre comentariu
eugenbt Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Si inprimare tot cu m se scrie. Fara suparare, dar suntem inca in Romania si scriem in aceasta limba. Corectiile facute iti sunt folositoare tie, nu noua. cu stima, eugen Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Pai nu ai aflat inca ??.Pasiunea de a fi electronist cat de cat implica multe,inclusiv sa te exprimi cat de cat corect in scris...nu folosind un limbaj de mirc.Nimeni nu cere absolutul dar sa pastram un bun simt,nu suntem pe chat....nu spargem seminte la coltul blocului. Asa inveti din propriile greseli,daca te simti lezat e problema ta.Ai intrat pe acest forum cu un scop aceea de a te informa asupra unei posibile alegeri a unei anumite marci de,casetofon deck.Zic eu ca ai primit raspunsuri pertinente la chestiunea in cauza. 1 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Asa o trage el?Sa fie caseta inregistrata pe altceva? Am avut surprize plăcute cu unele scule sovietice, pe care nu dădeam doi bani ca aspect şi invers cu scule japoneze mult ridicate în slăvi de opinia publică (atunci nu exista net, informaţia circula din gură în gură). De fapt sînt încă pe piaţă multe casuri destul de bune făcute prin anii 80 şi începutul anilor 90, dar toate trebuie privite acum ca un domeniu audio depăşit, proaspăt intrat în categoria ''vintage''. Eu păstrez în colecţie un Akai CSM-01, fiind primul cas străin văzut de mine în 1980. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2014 Partajează Postat Iunie 11, 2014 Sa_mi dau si eu un pic cu presupusul... Technics'urile alea nu le stiu,nici Denoanele..daca ar fi sa_tzi recomand un deck cuminte ar fi Nakamichi RX505,Aiwa XS-9000 sau Onkyo TA-2900.Daca te mananca cauta un Nakamichi Dragon si itzi scoate peri albi pana ii reglezi sistemul ala de auto_azimuth.Eu am facut vreo 5-6 bucatzi si pot sa zic ca acum nu imi mai e frica de ele,initzial am crezut ca nu o sa reusesc sa le mai calibrez. In general,cam din orice deck potzi sa scotzi untul ,asta insemnand reglaje perfecte de capete,bias,nivele play si rec,W&F...etc.Eventual ceva tuning prin partzile slabe. RX505 defect se vinde pe la 500€,restaurat intre 1000-1500€,XS-9000 in jur de 400€ defect si 1000€ ok iar Dragon 800€ defect si 1800-2000€ ok,dar diferentza la play si rec intre el si RX505 nu e deloc.La toate modele astea eu nu am sesizat diferentze de calitate a sunetului intre ele si un cd_player normal.Vorbesc de cum suna la o auditzie oarba sau la comutarea sursa/play in rec mode.Pe analizorul audio sau cel de spectru se vede diferentza dar la ureche nu itzi dai seama care ...canta ,cd_ul sau deck_ul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 11, 2014 Administratori Partajează Postat Iunie 11, 2014 ROG ACEST TOPIC SA SE INCHIDA DEOARECE EU AM CERUT CATEVA SFATURII REFERITOR LA ACHIZITIONAREA UNUI DECK NU CA SA MA CORECTEZE CA SA MANCAT NISTE LITERE LA CARE AM SCRIS IN GRABA NISTE RASPUNSURI SI ETC......... SUNT SATUL DE OAMENI CARE ASI BAGA NASUL UNDE NUSI FIERBE OALA!!!! SI DACA NU POTI CITI DOMNUL FLUFY SI NUTI CONVINE .......NU TE OBLIGA NIMENEA SA CITESCI SAU SATI DAI CU PAREAREA. SINCER AMI PARE RAU CA MAM INSCRIS PE ACEST SITE!!!!! Foarte bine si La Revedere ! Inaite de a te inscrie trebuia sa citesti regulamentul acestui forum ! Link spre comentariu
rhythmkim Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 (editat) Foarte bine si La Revedere ! Inaite de a te inscrie trebuia sa citesti regulamentul acestui forum ! Dar şi mai înainte de a citi (nu cred că ştie!) trebuia să dea şi pe la şcoală. Cum dracu' poate cineva să scrie în halul ăsta??? Orice bordură are acces la internet... username sonore şi în rest neted ca geamul. Auzi la el, Audio_Hifi Editat Iunie 29, 2014 de rhythmkim Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum