Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BIPOLAR POWER

slave2anubis

Postări Recomandate

imi pare rau sa va dezamagesc dar are putere nu gluma.Am auzi ce poate si poate multe foarte multe.Plb ii ca tipu tine la amplif mai mult ca la viata lui deci nu prea da vol foarte tare dar am fost odata cand la folosit la o disco si va spun POATE. Yo nu cred ca el ar fi investit mult timp si bani intr-un amplif de 10w voi ce ziceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

8

• Mircea Bartic

3

• Sharky

3

• George(sb)

2

K sunt de acord q parerile voastre dar sunt gersite(cel putin unele) Totusi va asigur ca nu e doar un "aranjament floral" ci mult mai mult. Yo sincer nu cred ca cineva ar investi foarte mult timp si bani pentu un amplif de 10w voi ce ziceti?La-m intrebat pe tipu care a construit amplifu despre traf(puterea) si mia spus ca are in jur de 2kw cea ce cred ca ii adevarat(dupa mine).Mai vreau si alte pareri,de la altii.

Link spre comentariu

auzi... pot şi eu să alimentez un led dintr-un traf de sudură, asta înseamnă că ledul mănâncă sutele alea de kilowaţi pe care-i poate livra un asemenea traf??? :goodman: niq_ro, ia uite mai atent la poza asta... 19-03-06_1511.jpg vezi condensatorii ăia doi, în picioare (au o sârmă albastră peste ei, şi una roşie fix deasupra...)?? jur că sunt condensatori româneşti, iprs băneasa, de 10-25 volţi, încapsulaţi în plastic... înspre traf văd 2 "caramele" maro... başca tranzistorii ăia sunt BD-uri româneşti toată ziua (dacă erau de fabricaţie mai nouă, terminalele erau mai sclipicioase :P )şi perpendicular pe modulul ăla, văd un condesator plantat orizontal de care iar aş jura că scrie pe el "Tesla"...eu am impresia că ăla e un amplificator românesc, gen A2030, îmbunătăţit/modificat pentru putere mai mare, şi băgat în altă carcasă...oricum, trafu e sigur home-made... transformatoarele industriale nu prea sunt aşa disproporţionate...slave2anubis, ne spui măcar câte tranzistoare de putere are, şi ce scrie pe ele??? :prayer:

Link spre comentariu
Vizitator cromatic

Dupa pozele ce se vad,imi face impresia ca este vorba de un amplificator cu etaj dublu diferential la intrare,alimentati din doua generatoare de curent constant (ceva BD-uri se vad...).Daca este schema la care ma gandesc,atunci este ceva asemanator (sau chiar identica),cu un amplificator publicat in TEHNIUM,(un numar dinainte de'89)unde se dadea posibilitatea sa pui in final 2xNPN (ceva KD-uri daca nu ma insel),sau o pereche complementari (BD249-BD250).Aceasta schema am facut-o si eu si merge bine...chiar foarte bine.Acea schema era de 75w/8 ohmi (150w/4 ohmi,cu dublarea finalilor),alimentarea era (cred) 2x45v.Defapt, modificat corespunzator poate mult mai mult.

Link spre comentariu

:) uitati-va pe posturile lui slave2anubis si o sa va va dati seama cati ani are. Este inca ramas la ideea ca ce are el este unicat si nu mai are nimeni si de aceea ascunde ca sa nu fie copiat de altii. De ce va pierdeti timpul incercand sa descoperiti ca are un amplificator de maxim 200W pe canal.

Ce ar trebui sa inteleg din cuvintele:

imi pare rau sa va dezamagesc dar are putere nu gluma.Am auzi ce poate si poate multe foarte multe.Plb ii ca tipu tine la amplif mai mult ca la viata lui deci nu prea da vol foarte tare dar am fost odata cand la folosit la o disco si va spun POATE. Yo nu cred ca el ar fi investit mult timp si bani intr-un amplif de 10w voi ce ziceti?

E clar ca amplificatorul ala da ceata la tot ce este pe piata! Ce stiti voi! :smt003 Voi trebuie numai sa fiti dezamagiti ca cineva are un amplificator la care nu da schema si este ce nu iti da nici prin gand ideea!
Link spre comentariu

acum sa nu imi zici ca ii era frica sa nu provoace incalzire globala :weedman: Puterea disipata nu urca proportional cu puterea de iesire.La pragul de saturatie puterea disipata nu are valoare maxima.

Link spre comentariu

pt 8 ohmi ai 67V pe iesire pt 285wsi la 4 ohmi scade la 57 pt 410wceva nu e bine.Nu are cum sa se piarda atata tensiune pe etajul final.S-ar putea daca ar fi vb de o schema prost conceputa pe bipolari unde in sarcini cu impedanta mica datorita curentului mare sa scada beta si sa nu se poata satura tranzistorii din etajul final.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări