Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BIPOLAR POWER

slave2anubis

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

8

• Mircea Bartic

3

• Sharky

3

• George(sb)

2

Nice :rock: arata bine,imi place traful , am facut si eu odata un astfel de experiment dar la scara mai mare , :rolleyes: oricum arata bine de tot , sa il folosescti sanatos :rock: :partyman:

Link spre comentariu

asa sunt toti electronistii astia batranii astia "cu experienta de-o viata" au impresia ca daca au o schema au pus coada la tranzistor, sa si-o tina sanatos ca sunt o gramada de scheme care suna excelent, iar tu sa il acculti cu lpacere :yawinkle:

Link spre comentariu

Sa ii zici sa iti lase schema in testament cand se "stinge" :smt005 :smt005 :smt005 pana atunci mai roaga-te de el, strseaza-l spune-i ca vrei si tu sa faci o amplificare asemanatoare , ca vrei sa invetzi , gasesti tu ceva :yawinkle: :partyman:

Link spre comentariu

ba yo am incerkt nu vrea oriqm ii foarte complicata va asigur dupa cate am inteles are niste bagu-ri ceva la inperecherea unor tranzistori.O sa mai incerc sa il conving. :supz:

Link spre comentariu

nu are rost sa ne apucam de scheme extrem de complicate cand sunt scheme destul de simple foarte fiabime deja testate(ipa400 etc).Putere mare distorsiuni reduse.Asa offtopic a masurat cineva distorsiunile la ipa 400 la puterea maxima.

Link spre comentariu

Intr-un final am aflat ca tipu nu are schema(desenata pe o foaie) ce el a inceput de la o schema mai simpla si a dezvoltato q mult si o are doar in cap, mia mai spus ca etajele finale au mai mult de 70 de tranzistori in conponenta.

Link spre comentariu

hai ma, ce draq, are schema in minte :smt008 nu zic ca-s oameni care au memorie buna si reproduc o schema foarte usor da' 99% sunt scheme adunate din batrani :rock: din vechiu' Tehnium sau e o copie de la o statie industriala/lautareasca gen Vermona..deci in afara de nota 10 la modul de montaj .... in rest e frectie la piciorul de lemn... si eu pot sa-i arat unui elev/incepator ce montaje am sau ce fire imi atarna din prize si sare in sus ca a vazut juma' de NASA :weedman: deci tot ce am vazut pot cataloga a aranjament floral :partyman: asa ca astept "neste" scheme..ca sa aflam cat de functionala e cutia aia cu zeci de tranzistoriPS: parerea mea e ca acele poze sunt d ela un amplificator cumparat din targ... si ..atat..asa ca postul putem sa-l mutam la.... DIVERSE

Link spre comentariu

Asa offtopic a masurat cineva distorsiunile la ipa 400 la puterea maxima.

DA !IPA400 , masurat la +/-70V 285w rms / 8 ohm( 0,5% THD ) si 410w rms/4ohm.Slew Rate masurat la P= 200w/8om la 10Khz este de 65V/uS iar la 20Khz este de 52V/uS.IPA400 , masurat la +/-85V ( in sarcina ) are 362w rms/ 8 ohm .Banda de frecventa este liniara (+/-0.5dB ) intre 12hz si 130Khz, masurata la 300w/8 ohm , cu distorsiuni mai mici de 0,1% .La +/- 60V , in 2 ohm , scoate 430w rms cu THD=1% dar cu pierdere semnificativa de Slew Rate . Astfel , la 10Khz ( 400w/2ohm) urca doar la 27V/uS .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări