MciSar Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Salut! Mi-a fost "pus in brate" un astfel de aparat de sudura (CEMONT S140 5-130A). Propietarul mi-a zis ca a schimbat din neatentie polaritatile in momentul cand se voia sa faca un punct de sudura si l-a busit. Ideea e ca nu am mai avut de a face cu aparate de sudura de acest tip si in lipsa unei scheme eletrice, nu stiu de unde sa o iau, ce sa masor si unde sa ajung. Dupa o prima "evaluare" defectul se manifesta in felul urmator se aprinde incepe ventilatorul sa se invarta dar nu are tensiune de bornele de iesire (la bornele de sudura). Intrebare: Ce tensiune maxima ar trebui sa am la iesire? Am observat ca i-a fost schimbat rezistenta variabila originala (potentometrul) cu unul de valoarea de 10K si nu sunt sigur ca aceea este valoarea si nici nu sunt sigur ca a lipit firele cum trebuie (cine l-a mesterit inaintea mea) Ledul portocaliu, din imagine, nu se aprinde dupa ce este alimentat aparatul. Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 ...nu sunt sigur ca a lipit firele cum trebuie (cine l-a mesterit inaintea mea)... Din ce se vede in poza, pare a fi lipit corect. Adica, potentiometrul se leaga la bornele 1, 2 si 5 ale headerului, cursorul fiind la borna 5, iar extremele la 1 si 2. Ledul vine cu catodul la borna 3, iar anodul la borna 6, de la acelasi header. Link spre comentariu
MciSar Postat Iunie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2014 Ok, tinand cont ca acel "dubiu" l-am eliminat trebuie sa gasesc o schema electrica pt acest aparat sau cateva sfaturi ce ma pot duce la rezolvarea defectului. Multumesc pt raspuns em2006! Link spre comentariu
MciSar Postat Iunie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2014 cred ca i-am dat de capat dar nu am cablurile de sudura si as dori sa stiu daca e in regula: acum mi se aprinde ledul de avarie si pe bornele de iesire am 50V este in regula? OBS: Scuzati-mi greseala din titlu modelul este CEMONT S1400 130A Link spre comentariu
geoct Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 Salut. Stiu ca este tirziu dar am o rugaminte.... daca mai ai invertorul , te rog sa-mi spui si mie ce valoare are rezistenta de preincarcare de pe placa de redresare. Am si eu unul la fel, de fapt numai placile . Multumesc. Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Din amintiri de la un Luftarc (e la fel ) parca erau 2 de 22ohmi in serie dar nu bag mana in foc. http://lh3.ggpht.com/_XJZPpBZUgdw/SSx1_51vcSI/AAAAAAAAAQI/1ggeIoSiskg/s912/Interno%20lato%20ventola.jpg 1 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 (editat) Poti pune orice rezistenta cu valori cuprinse intre 20-50 ohm, eu recomand 33 ohm, de wataj cat mai mare, >10W. cred ca i-am dat de capat dar nu am cablurile de sudura si as dori sa stiu daca e in regula: acum mi se aprinde ledul de avarie si pe bornele de iesire am 50V este in regula? OBS: Scuzati-mi greseala din titlu modelul este CEMONT S1400 130A Pai se pare ca tot nu l-ai rezolvat din moment ce ledul de avarie se aprinde . Probabil vreun senzor de temperatura defect. Chiar daca ai tensiune la borne nu inseamna ca poti si suda cu el, incearca totusi. Editat Iunie 26, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum