Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prezentarea unor Calculatoare Personale uitate de mult...

feri.visky

Postări Recomandate

Ce vremuri, daca foloseai benzile magnetice la tine in batatura puteai sa citesti un backup cu batranele utilitare PIP si BRU :)

Marea provocare era sa poti citi un backup pe alta unitate de banda...

Cu greu am intrat in posesia unei benzi magnetice pentru reglare capete, tinuta la mare secret de IIRUC.

Foloseam pentru reglare un osciloscop cu doua spoturi care era un lux pe vremea aia.

Unitatile de disc erau CDC made in USA si pilele de disc facute de IZOT Bulgaria ?

Aveau 40Mb, dimensiuni IMENSE si erau sensibile la frecventa retelei, cum fugea un pic sub sau peste 50Hz era jale.

Flaro Sibiu facea niste invertoare industriale grozave, puteai sa-ti reglezi frecventa la niste puteri imense, aveam la serviciu unul care ocupa

o camera cam de 20mp.

Microcalculatorul daca imi amintest bine se numea Independent I102F facut cu componente sovietice si romanesti, o replica a mult mai fiabilului Coral facut cu componente capitaliste. La viteza independetul era net superior coralului, ma minunez si acum cand ma gandesc ce baieti geniali lucrau in FCE Bucuresti.

Or sa putrezeasca in IAD toti politicienii care au distrus industria noastra de varf, am zis ! 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salut,

eu sunt mai tanar; am inceput cu un HC nu stiu ce model, avea sursa home made, se conecta la televizor si puteam doar sa desenez cercuri si linii; asta era prin 1994.

Dupa care am avut un 286 cu windows 3.10, am trecut la 386 cu windows 3.11 si mai departe, prin 98 am pus mana pe un pentium 2 care l-am tinut pana in 2005.

Mai departe nu mai conteaza ca le schimbam in fiecare an :d

Link spre comentariu

in curand poze, descrieri, etc pe www.calculatoarecupersonalitate.ro (site-ul e in constructie momentan si progresez destul de incet)

daca doriti, puteti contribui cu placere la articolele de pe site, pentru completari sau articole noi, complete trimiteti pm sau mail. orice ajutor e binevenit pentru ca si generatiile viitoare sa cunoasca de unde s-a plecat si unde s-a ajuns.

orice propunere e binevenita!

Link spre comentariu

Primul PC mi l-am facut singur in 89 - 90. Am facut rost de o placa imprimata de "Cobra" (rebut faricat la Constanta si reparat de mine) si de piese. L-am montat intr-o cutie de HC-81. Multi au facut la fel ca mine pe vremea aceea. I-am facut sursa, adaptor pentru TV color si un magnetofon cu banda de calculator taiata in doua. Am avut noroc de piese bune. RAM-ul de 64kB era liber. EPROM-ul era mare, de 32 kB, si avea in el un sistem de operare numit OPUS, adica un Basic Spectrum, un dezasamblor, un asamblor si un copier. Puteam sa-i bag de pe caseta si alte limbaje de programare. Cum memoria video era de 16 kB si aveam nevoie numai de 8, am dublat-o cu un comutator. M-a ajutat mult la dezasamblari unde erau salturi in program si trebuia sa ma intorc. M-am distrat bine cu calculatorul meu, am invatat bine programarea in Basic si in limbaj de asamblare, am modificat jocuri si am adunat sute de utilitare si jocuri. La el si-a scris teza de doctorat o cumatra de-a mea (i-am botezat baiatul). Cand a aparut un 486 la mana a doua l-am facut cadou unui student si nu mi-a ramas nici o poza de la el.

Link spre comentariu

expozitia e deschisa pana spre sfarsitul lui iunie, e si un M18 acolo.

site-ul e in lucru, pozele sunt si ele pe vine...

daca vrei sa scri un articol despre M18 sau alti balauri, esti invitatul meu, il pun cu placere pe site.

Link spre comentariu

Problema extrem de dificila... Ministerul Culturii nu se implica, Academia Romana nu se implica... azi, maine se va vinde si locul si incaperile Muzeului Tehnic D. Leonida din Bucuresti... SIngura cale de urmat este abordarea unor proiecte in care sa fie parte Primaria si/sau Consiliul Judetean ... nu vad alta salvare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări