Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema motor KRESS 6901

Postări Recomandate

Buna ziua

Am si eu o problema cu motorul de frezare KRESS 6901.

A cam venit timpul sa-i schimb rulmentii si nu am reusit sa desfac capacul de aluminiu (cel din partea unde este penseta) in care se afla acestia.

Mai precis nu stiu cum se scoate axul rotorului din lagar.

Daca este vreun cunoscator care a facut treaba aceasta solicit ajutor.

Am cautat pe Gogu ... dar nu am gasit nici o documentatie in acest sens (de fapt nici macar nu stiu ce serie au acei rulmenti !!!)

In atasament este manualul motorului.

Multumesc.

kress 6901_2.pdf

Editat de mishu_g
Link spre comentariu

Nu se mai executa service pentru acest model 

Vasile, m-ai lovit !!!

Tu ai vandut scule Kress, nu ai totusi idee cum se scoate main shaft-ul ?

Link spre comentariu

Service, service, dar nici numai repara nimeni?Sau nu e nimeni care sa stie cum se demonteaza?

Ai demontat freza? Ma refer daca ai facut-o bucati, nu daca ai dat-o jos de pe masinarie.

Editat de myshyk
Link spre comentariu

Uita-te atent la lagarul din capac.Sint unii(nemtii in general) care fixeaza rulmentul in lagar, cu o siguranta.Nimeni nu face cote atit de strinse incit sa nu poti scoate un rulment din lagar.

Link spre comentariu

Service, service, dar nici numai repara nimeni?Sau nu e nimeni care sa stie cum se demonteaza?

Ai demontat freza? Ma refer daca ai facut-o bucati, nu daca ai dat-o jos de pe masinarie.

Am incercat sa o demontez, capacul din spate iese usor insa cel de aluminiu din fata nu iese.

Presupun ca are o siguranta cu care este prins main-shaft-ul pe axul rotorului.

Este adevarat ca motorul este vechi insa merge foarte bine inca si e pacat sa il arunc pentru 2 rulmenti !!!

Link spre comentariu

................. dupa ce le scoti, ar trebui sa poti da jos statorul, sa ramana doar rotorul cu capacul fata.......................................

Dupa parerea ta,asta rezolva problema scoaterii rulmentului din capac?

Link spre comentariu

Da, asta poate rezolva problema, in functie de  cum e fixat rulmentul in carcasa: cu siguranta, fara, doar prin presare, cu capac desupra, fara,..... etc.,etc., lucru care se poate vedea in momentul in care ai doar capacul cu rotorul infipt in rulment.

Si nu vreau sa ma dau mare, ci incerc sa te ajut sa rezolvi problema, de la nivelul meu de cunostinte, nu sa ma ascund dupa deget, ca e prea vechi modelul, ca nu mai are garantie, ca nu mai exista meseriasi care sa poata face orice.

Link spre comentariu

Ai incercat sa o demontezi ? Cat de cat e explicat in grafic cum sunt componentele si ordinea lor de demontare. Incepi prin a demonta penseta, cele 3 suruburi dupa care desurubezi "Mainshaft"-ul. Uite aici inca o imagine a fresei. Ai acolo la reper 11 acea siguranta. Da-o jos si ar trebui sa iasa capacul.http://spareparts.kress-elektrik.de/en/catalogue/print_version.php?sel=460&img=1&artikelno=06080401&KRESS-SPAREPARTS=gol2qbd8ge5vm2tihgco0ih3v0

Link spre comentariu

Ai incercat sa o demontezi ? Cat de cat e explicat in grafic cum sunt componentele si ordinea lor de demontare. Incepi prin a demonta penseta, cele 3 suruburi dupa care desurubezi "Mainshaft"-ul. Uite aici inca o imagine a fresei. Ai acolo la reper 11 acea siguranta. Da-o jos si ar trebui sa iasa capacul.http://spareparts.kress-elektrik.de/en/catalogue/print_version.php?sel=460&img=1&artikelno=06080401&KRESS-SPAREPARTS=gol2qbd8ge5vm2tihgco0ih3v0

Posibil sa fie asa si la mine atat doar ca motorul meu are 4 suruburi.

Saptamana aceasta ajung pe la atelier si mai fac o incercare.

Multumesc tuturor fie chiar si pentru o parere ! Cateodata conteaza !

Link spre comentariu

Siguranta alezaj de fixare a rulmentului in capac,este la pozitia(reper)5.Reperul 9 este montat pe rulment,reper 6 si fixat cu ajutorul sigurantei arbore,reper 4.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări