ardiles Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 hmm, cam ciudat ca e cam stramt locul... Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Unde incape o rezistenta, intra si o dioda. Link spre comentariu
ardiles Postat Iulie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) dupa ce m-am chinuit atat, imi dau seama ca cel mai pretabil pentru aplicatia mea, este senzorul rezistiv/potentiometric.... LE: raman la senzori optici ca m-am speriat de pretul unui senzor rezistiv... Editat Iulie 3, 2014 de ardiles Link spre comentariu
ardiles Postat Iulie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) ma poate scoate cineva din incertitudine? de ce mickey mouse optocuploarele alea tampite, absorb un curent atat de mare pe partea de led, in conditiile in care un led absoarbe 20mA la tensiunea maxima 1,3V? am cumparat 4 buc HINT-4300 si deja imi pare tare rau... LE: in urma probelor pe viu, cu disc dintat si encoder, mi-am dat seama ca nu se potriveste aplicatiei mele acest tip de traductore de sens cu encoder. mentionez ca functia "quadrature encoder" din flowcode este nemaipomenita... in cele ce urmeaza, va trebui sa dezvolt ideea de senzor potentiometric. Editat Iulie 4, 2014 de ardiles Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Daca nu zici cum le-ai conectat si de ce sustii ca "le trebuie", nu cred ca poti fi ajutat prea tare. Altminteri, in foaia de catalog sunt "masurate" la 20 mA. Da' si lor le trebuie rezistente de limitare a curentului. Link spre comentariu
ardiles Postat Iulie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2014 cred ca le-am conectat bine, adica (+)ul la anod si katodul la masa...apoi fototranzistorul este mai simplu, colectorul la microcontroler si emitorul la masa...deci. cred ca mi-am dat seama care e greseala, insa nu mai are rost sa insist pe idee, ca nu ma ajuta. in cazul meu, trebuie neaparat sa stiu cand volanul revine in 0, si senzorul tip encoder, home made are rezolutie prea mare. ma pacaleste cu vreo aproape 2 dinti plini, ceea ce se traduce cu doua sferturi si ceva de volan... GRESEALA: este cumva ca am conectat toate cele 3 led-uri in paralel, printr-o singura rezistenta de 200ohmi... mai mult ca sigur da. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 salut se poate adapta acest montaj pentru senzori hall si sa functioneze ceva de genul asta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum