Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectii sursa reglabila

cozmalau

Postări Recomandate

buna! am o sursa reglabila fara protectii doar scurtcircuit si  vreau sa ii fac protectie la supratensiune,supracurent si supratemperatura , ma poate ajuta cineva cu niste scheme?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• Marian

1

• cozmalau

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

...am o sursa reglabila fara protectii doar scurtcircuit si  vreau sa ii fac protectie la supracurent...

E unul si acelasi lucru,adica la scurtcircuit vorbim despre nimic altceva decat despre un supracurent, adica la scurtcircuit pe iesire, elementele serie trebuie sa suporte un curent foarte mare, limitat doar de capabilitatile sursei de alimentare, protectia la scurtcircuit presupune tocmai o limita maxima a curentului disponibil la iesire, limita peste care daca se trece fie se scade tensiunea ( daca este nevoie spre 0 ) pentru a mentine acea limita, fie se blocheaza sursa, iar functionarea se poate relua dupa resetare. Deci daca ai protectie la scurt atunci evident ai protectie la supracurent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări