Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare amplificator

Tomii

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor as avea nevoie de 2 informati am un amplificator lam gasit aruncat prin casa este de la niste boxe de calculator una in stanga si una in treapta fara subwofer un singur potentiometru dar nu stiu polaritatile caublurilor de alimentare :( are un fir rosu notat cu R si unul negru notat cu G si cu cat il pot alimenta ???? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomii

11

• remus68

2

• fritz_vali

2

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Vezi ce tensiune de alimentare are electroliticul de filtraj de pe placa.

Voi credeti ca noi sintem atotcunoscatori la toate ciurucurile?

Daca este greu sa pui o poza cu placa in cauza, si noua ne este greu sa dam niste raspunsuri calumea.

Link spre comentariu

Placuta are inclus redresorul (cu 4 diode) si se alimenteaza cu tensiune alternativa din secundarul unui transformator de alimentare. Firele taiate (rosu si negru de la R, respectiv G) erau pentru conexiunea cu difuzorul dupa canalul drept. Nu se vede bine in poza, dar ar mai trebui sa fie un fir taiat in zona aia, linga care sa scrie L. Pune o poza si cu partea placata a placii; este posibil ca alimentarea sa se aplice prin mufa din partea de jos a placii, iar semnalul de intrare sa se aplice la mufa din partea de sus a placii (asa cum se vede in poza).

Editat de remus68
Link spre comentariu

Sunt sanse mari sa fie integratul tea2025. In concluzie se alimenteaza  in jurul tensiunii de 12 volti(in  catalogul integratului maxim 15 volti curent continuu; 12V cc este ideal).

Link spre comentariu

BN dar eu nu mă prea am cu electronica :( DjLeco dar cu fierele alea 2 ce fac ??? Ca asta nu prea inteleg ca am mai avut un aplif si cerea alimentare cu priza mediana si la acesta numai 2 fire am găsit o sa mai pun o poza cu partea de jos dupa ora 9

Editat de Tomii
Link spre comentariu

o poza cu partea placata cele 2 fire sunt in partea stanga jos mai sus de gaura pentru surub si spre dreapta de surub imediat langa el sun cei 4 pini care cred ca sunt iesirea catre 2 difuzoare 

Posted Image

Link spre comentariu

Prin conectorul cu trei pini din partea de sus se aplica semnalul iar prin conectorul de jos, cu patru pini, se aplica tensiunea de alimentare alternativa si se culege semnalul pentru cel de-al doilea difuzor. Privit de jos (poza a doua) conexiunile la acest conector sunt: iesire difuzor, masa difuzor, 2 x c.a. (transformator).

Celalalt difuzor se conecteaza direct (cele doua fire de lânga conectorul jack).

Editat de franzm
Link spre comentariu

scuzatima ca va dau atata bataie de cap dar am spus nu ma prea am cu electronica si as vrea sa fac amplif acesta ca miam facut o mini orga de lumini pe leduri cu 3 canale si am nev de o amplificare ca dac leg la pc/tell nici nu se aprind ledurile :( 

deci alimentez la conectorul cu 4 pini bun dar care dintre cei 4 pini ????? oare o fi cei 2 pini ultimi spre partea dreapta ??? care merg spre diode 

mini orga de lumini ultima schema din josl pagini : http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga2009.htm

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

inca o nelamurire :d  am reusit sa il alimentez :d mam luat lam legat acolo la diode unde sunt cei 4 pini 2 pini din dreapta merg spre diode acolo lam alimentat cu o bat 9v si la firele rosi si negru am legat o boxa auto de 200W :))) alta nu am avut si uimit am fost cand mergea super tare boxa deci se auzea foarte bine si lam lasat sa mearga cam 20 min la maxim si nu se incalzea amplif doar ca baraia cand era pus la maxim oare dece baraia ???? cineva mio spus ca  trebuie sa filtrez alimentarea :| 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

da si eu banuiesc ca semnalul de intrare prea mare si de la telefon nokia lumia 520 dar de la alt telefon ceva soni ericson mai vechi la maxim se audea bine mai slabut da bine :d  acm am facut rost de un subwofer s de la boxe 2.1 subwoferul este de 10W si are amplif original si iam pus eu o boxa de la un radio avea cutie de 4W si una din aia plata rotunda si subtire gen moneda :| si merg super de la o baterie de 9v si acm pot face rost de una de 12v 4Ah amperaju nu este prea mare ???? nu o sa se arda ??? :( o sa revin si cu videoclip cat de curand :d pe transf scria 9v 2Ah da nu sunt sigur dac trafu era original de la boxe o sa il intreb pe baiatu care mi lea dat 

Editat de Tomii
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări