Vizitator Dragos Costin Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 (editat) Am primit de la cineva un Tesla B115 in stare cam jalnica, nu mai citeste banda. As vrea sa scot din el tot ce nu este necesar pentru a ramane doar pe post de amplificator si sa il mult in alta carcasa de dimensiuni mai mici. Ma poate ajuta cineva cu o schema sau cateva imagini mai detaliate cu ce trebuie eliminat?Ma intereseaza sa imi ramana buton de volum iesiri pentru boze si intrare 3.5 jack. PRECIZES CA: nu ma avut prea mari tangente cu electronica dar sunt descurcaret si o sa ma descut , deci orice sfaturi sunt de folos . Editat Iunie 6, 2014 de Dragos Costin Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) Pai, nu cred ca-ti trebuie schema. Tot ce este parte electronica cu firele aferente la mufe, transformator, potentiometre, vu--metre, etc le extragi frumos fara sa strici ceva. Magnetofonul are vreo mufa de AUX? Daca da, pe acolo bagi semnal de la cd-player, calculator, etc. Intrarea pentru capul de redare e preamplif de semnal mic, va distorsiona daca vei baga semnal de la cd-player pe acolo. Sau daca esti nevoit sa dezlipesti vreun fir, sa notezi ce si cum de unde e scos. Stiu ca suna bine etajul final, e facut cu integratul MDA2020, (daca e original si nu e schimbat) si debiteaza aprox 15W pe sarcina de 8 ohmi parca... Daca poti pune aici niste poze cu toata partea electronica, ai putea primi mai multe explicatii despre ce si cum sa scoti din magnetofon. Sau, mai poti astepta si alte pareri, mai avizate decat a mea. Editat Iunie 7, 2014 de Untold Link spre comentariu
vergil Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) E cam greu de explicat . Ramane la aprecierea ta cum faci . Daca nu le ai cu electronica mai bine renunta . Sa-ti faca cineva care se pricepe asa ceva . Ar trebui blocat pe inregistrare , sa vezi ce rezultate obtii . Apoi incerci varianta cu in -aux . Dupa aceastea , alegi varianta care i-ti convine . Nu pot atasa tot manualul . Iata ce e mai interesant ptr operatia dorita . Editat Iunie 7, 2014 de vergil Link spre comentariu
Vizitator Dragos Costin Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 Pai, nu cred ca-ti trebuie schema. Tot ce este parte electronica cu firele aferente la mufe, transformator, potentiometre, vu--metre, etc le extragi frumos fara sa strici ceva. Magnetofonul are vreo mufa de AUX? Daca da, pe acolo bagi semnal de la cd-player, calculator, etc. Intrarea pentru capul de redare e preamplif de semnal mic, va distorsiona daca vei baga semnal de la cd-player pe acolo. Sau daca esti nevoit sa dezlipesti vreun fir, sa notezi ce si cum de unde e scos. Stiu ca suna bine etajul final, e facut cu integratul MDA2020, (daca e original si nu e schimbat) si debiteaza aprox 15W pe sarcina de 8 ohmi parca... Daca poti pune aici niste poze cu toata partea electronica, ai putea primi mai multe explicatii despre ce si cum sa scoti din magnetofon. Sau, mai poti astepta si alte pareri, mai avizate decat a mea. Pentru inceput am Sa il desfac si o sa ii fac cateva poze sa se vada mai multe despre ce este in el. Multumesc pentru sfat. E cam greu de explicat . Ramane la aprecierea ta cum faci . Daca nu le ai cu electronica mai bine renunta . Sa-ti faca cineva care se pricepe asa ceva . Ar trebui blocat pe inregistrare , sa vezi ce rezultate obtii . Apoi incerci varianta cu in -aux . Dupa aceastea , alegi varianta care i-ti convine . Nu pot atasa tot manualul . Iata ce e mai interesant ptr operatia dorita . O sa incerc eu sa il fac, vreau sa il fac eu cu mana mea, asa puteam sa cumpar pur si simplu unul, o sa notez tot ce am facut la el si in cazul in care ma blochez o sa apelez la cineva pentru ajutor. Multumesc pentru sfat. Link spre comentariu
vera Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 (editat) SalutDaca vrei sa-l faci tu, cu manuta ta, trebuie sa pastrezi urmatoarele:1-mufe intrare-ai nevoie de ele pt. intrare diferite surse de semnal;2-preamplificatorul (modulul L);3-comutatorul S1, numai daca vrei sa treci de pe stereo pe mono;4-comutatorul S3 se desfinteaza (se fac direct legaturile intre preamplificator si modulul TK-volum/ton);5-modulul volum/ton (TK);6-mufele monitor si casti;7-etajul final (modulul V) la care este indicat sa schimbi mufele, care sunt de calitate proasta, din nastere (cu alt tip);8-modulul de alimentare (modulul E) de la care deconectezi motorul. Atentie, de acest modul apartine si un stabilizator MA7824, care este in afara lui;9-modulul SI (cu piesele de la intrare-C17,C18,R29,R30)), instrumentele si comutatorul S2 (numai daca vrei sa comuti functinarea instrumentelor pe un canal, pe celalalt si pe amandoua-daca faci numai varianta stereo renunti la el);10-cele 2 becuri (sunt inseriate cu o R) care sunt figurate langa preamplificator si care ilumineza instrumentele.Scoti modulele (si celelalte piese de care ai nevoie) din magnetofon, le fixezi in noua carcasa, dupa care faci legaturile intre ele, dupa schema trimisa de colegul VERGIL.Atentie! la cum faci legaturile, mai ales la modulul final-daca arzi TDA2020 este greu de gasit. Daca ai ceva neclar, intreaba-costa mai putin decat orice piesa.SporPS-poti schimba toate mufele care sunt vechi si care nu mai sunt la moda. Editat Iunie 8, 2014 de vera Link spre comentariu
Vizitator asusnew Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 salutare! o schema mai amanuntita pentru acest procedeu? Link spre comentariu
Vizitator asusnew Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 legaturile dintre preamplificator si TK imi puteti spune mai exact ca nu imi dau seama din schema... din TK stiu ca iese semnalul spre V prin SV4 a si b. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum