Marian Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Trebuie sa intelegi ca nu poti obtine energie din nimic si fara nici un fel de cost, pur si simplu nu se poate!!! Energia solara poate fi valorificata dar cu celulele fotovoltaice care sunt destul de scumpe si care de obicei incarca niste acumulatori, deci nu merge fara cheltuiala; energia eoliana se poate valorifica dar numai cu ajutorul instalatiilor destinate acestui scop care iarasi costa, deci nici asta nu merge fara cheltuiala, energia hidrologica poate fi valorificata de turbine care actioneaza generatoare, dar si alea costa; sa continui? Ideea este ca nu poti obtine energie "din aer" sau infigand un bat in pamant, nu exista asa ceva, pentru orice fel de energie alternativa exista un pret, nu poti reinventa fizica elementara, orice solutie folosita va presupune unele costuri inevitabile. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 De acord cu tine. Te referi la investitia initiala a respectivului dispozitiv, circuit etc. asta costa sunt de acord, dar eu vorbesc de energia pe care o poate absorbi la asta ma refer. Energia solara nu costa. Energia atmosferica (antena) nu costa. Energia din pamant nu costa. Sunt si alte exemple. In continuare sunt deschis la orice idee interesanta, daca nu asta e. Ma documentez si experimentez singur nu trebuie neaparat sa partajez aici. Eu credeam ca voi primi informatii multe si interesante pe forum in mijlocul celor pasionati. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Care energie atmosferica? ai citit ce s-a scris anterior despre ce "curent" se poate vorbi la semnalele radio? ai vazut cum se face un radio din ala "cristal"? si daca da, atunci de ce crezi tu ca se cer acolo casti de mare impedanta? Care energie din pamant? De acord energia solara este gratis doar dupa amortizarea investitiei initiale, lucru care se face in timp, si daca esti dispus sa investesti intr-o instalatie solara sau eoliana nu te opreste nimeni, in ambele cazuri sunt deja solutii comerciale, trebuie doar sa fii dispus sa investesti sumele necesare. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Nu închid topicul, pentru că e bun ca exerciţiu de imaginaţie şi poate naşte idei bune. Referitor la ledurile din întrebarea iniţială: iei un dinam de bicicletă, îi pui o elice şi o scoţi în vînt. Sau îl legi la o roată de hamsteri şi-i pui să alerge. Sau îţi construieşti propria baterie. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Care energie atmosferica? ai citit ce s-a scris anterior despre ce "curent" se poate vorbi la semnalele radio? ai vazut cum se face un radio din ala "cristal"? si daca da, atunci de ce crezi tu ca se cer acolo casti de mare impedanta? .................. Intrebare : se poate face un radio fara baterii cu auditie in difuzor, cuplat doar la antena si pamant? Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Se poate NUMAI daca locuiesti aproape de o statie radio puternica (de ex. la Iasi este o statie de 500KW!). Aparatul contine, practic, 2 circuite LC, unul pentru receptorul propriu-zis si unul pentru sursa. Sunt asemenea scheme, cauta! Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 "Userii care mi-au spus ca nu exista asa ceva reprezinta o pondere mica din utilizatorii elforum poate cineva are o alta idee." Cred ca au o pondere destul de mare, trebuie să fii mai realist. Întreabă de peroanele cu experienţă de pe forum: marian,validae,ratza, etc. Vei vedea că şanse nu-s Gîndeşti împotriva legilor fizicii.Despre radio receptor, poţi căuta pe youtube, foxhole radio Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 (editat) Se poate NUMAI daca locuiesti aproape de o statie radio puternica (de ex. la Iasi este o statie de 500KW!). Aparatul contine, practic, 2 circuite LC, unul pentru receptorul propriu-zis si unul pentru sursa. Sunt asemenea scheme, cauta! De exemplu un receptor cu reactie care poate functiona in UM pe care l-am gasit intr-o carte publicata de dl. Ilie Mihaescu . Receptorul functioneaza satisfacator si la cateva sute de Km de emitator. Va dati seama are si potentiometru de volum... La mine ar fi e ok la cca 120Km de Bucuresti pe 855Khz RR Actualitati Este clar ca emitatoarele apropiate se aud puternic in difuzor iar cele mai indepartate mai slab. Idee este ca in loc de difuzor sa fie pus un led intr-un circuit sa lumineze continuu (nu modulat) si s-ar rezolva problema cu aprinderea lui fara baterii. Doar simpla acordare a receptorului pe un post local sau cat mai apropiat poate aprinde cateva LED-uri cu lupa non stop. Editat Iunie 19, 2014 de overseas Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Lumea se chinuie sa te convinga de fap[tul ca nu exista suficient curent sa aprinda nici macar un led si tu deja ai trecut la mai multe leduri, vorba aia versiunea upgrade... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Citind posturile autorului topicului,mi-a strafulgerat ceva prin cap.Daca,colegul nostru se gindeste sa amplifice curentul obtinut,prin metodele prezentate in topic?.Cu un curent de doar citiva mA,care abia face sa pilpiie un led,nu poate face mai nimic.Ma gindesc ca asta e scopul(nedeclarat) al lui.Daca vrea sa faca asa ceva,atunci trebuie sa ia foarte,foarte serios la puricat fizica.O sa descopere ca nu tot ce "zboara se si maninca". Rog moderatorul sa ma scuze de off topic. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Citind posturile autorului topicului,mi-a strafulgerat ceva prin cap.Daca,colegul nostru se gindeste sa amplifice curentul obtinut,prin metodele prezentate in topic?.Cu un curent de doar citiva mA,care abia face sa pilpiie un led,nu poate face mai nimic.Ma gindesc ca asta e scopul(nedeclarat) al lui.Daca vrea sa faca asa ceva,atunci trebuie sa ia foarte,foarte serios la puricat fizica.O sa descopere ca nu tot ce "zboara se si maninca". Rog moderatorul sa ma scuze de off topic. Ideea nu e rea... A mai fost sugerata o schimbare la circuitul Joule Thief sa aprinzi un LED cu 0,5V dupa modificarile aferente in circuit (inclusiv tranzistorul 2N2222). Pe o antena de 30m si o impamantare buna poti obtine o diferenta de potential suficienta ca sa actioneze un circuit Joule Thief...Aici ar trebui sa ne gandim dar este loc si de un experiment. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Intrebare : se poate face un radio fara baterii cu auditie in difuzor, cuplat doar la antena si pamant? Doar dacă foloseşti un traf de adaptare a impedanţei. Oricum nu se va auzi prea tare. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Mă hotărîsem să nu mă mai particip la discuţie dar ideea autorului topicului îmi dă ghes. Păi şi amplificatorul acela consumă energie, şi doar se vrea fară cheltuială. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 (editat) Mă hotărîsem să nu mă mai particip la discuţie dar ideea autorului topicului îmi dă ghes. Păi şi amplificatorul acela consumă energie, şi doar se vrea fară cheltuială. fi mai precis , care amplificator? La radioreceptorul postat mai sus, amplificatorul cu cei doi tranzistori cu germaniu este alimentat de circuitul rezonant secundar cu dioda OA79 redresoare si condensatorul de 100µF filtrare... Doar dacă foloseşti un traf de adaptare a impedanţei. Oricum nu se va auzi prea tare. In alta schema tot in cartea d-lui Ilie Mihaescu se spune ca se obtine pe circuitul secundar acordat o tensiune de 2-3V suficienta pentru un etaj final cu tranzistor cu un difuzor in sarcina. Iar pentru mine o tensiune de 2-3V este suficienta pentru a aprinde unul sau mai multe LED-uri in paralel. Editat Iunie 19, 2014 de overseas Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 ...Curentii de radiofrecventa captati de o antena sint cel mult,de ordinul zecilor de uA... ...Iar pentru mine o tensiune de 2-3V este suficienta pentru a aprinde unul sau mai multe LED-uri in paralel... De unde deci ai de gand sa iei curentul necesar? simplist vorbind pentru 2 leduri in paralel ar trebui sa zicem macar 10mA, admitand un curent de 50uA de la "antena" rezulta ca circuitul minune ar trebui sa amplifice curentul de 200 de ori corect? sa zicem ca folosesti un traf care adapteaza impedanta cum se face la schema aia cu dif, dar pentru parametrii mentionati raportul de transformare ar trebui sa fie de 200, deci pentru 2V in secundar tensiune necesara ledurilor, in "primar" ai nevoie de 2V*200.... cum ai de gand sa-i obtii? Link spre comentariu
Postări Recomandate