Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut un circuit sa-mi aprinda un LED fara baterii

Vizitator overseas

Postări Recomandate

Totusi continuarea acestui topic este utila pentru mine. :ewryt45w

Caut un circuit sa-mi aprinda un LED fara baterii.

Daca aveti raspunsul la intrebare va rog postati in topicul deschis de mine, daca nu va rog sa va abtineti de la comentarii cu privire la "rostul topicului".

Un circuit care aprinde 10 LED-uri folosind impamantarea si o antena atmosferica (>>firul de masa din priza schuko).

https://www.youtube.com/watch?v=MtU4_ZR-8_g

Cel cu videoclipul  nu cunoaşte nimic despre electricitate şi bineînţeles electronică sau este un şarlatan, el ştie din ce categorie face parte.

Dacă doriţi dau explicaţii la acel videoclip, reale conform legilor fizicii.

Link spre comentariu

Cel cu videoclipul  nu cunoaşte nimic despre electricitate şi bineînţeles electronică sau este un şarlatan, el ştie din ce categorie face parte.

Dacă doriţi dau explicaţii la acel videoclip, reale conform legilor fizicii.

Sînt complet de acord cu dumnevoastră. Nici nu m-am uitat la clipul întreg, cînd am văzut prelungitorul, din start am înţeles că este cumva unit la reţea, are un rezistor ,condensator şi redresor în el. Careva a spus că acesta e principiul inducţiei electromagnetice , ceea ce m-a făcut chiar să rîd. Principiul inducţiei electromagnetice spune că dacă o spiră este parcursă de flux magnetic în aceasta se induce tensiune electromotoare direct proporţională cu viteza de variaţie a fluxului, unde oare acolo este prezent aşa ceva? "Secretele lui Tesla" a spus el, nu prea cred că aşa savant a alcătuit aşa nebunii.

Link spre comentariu

Intrebare: poti aprinde un LED cuplat intre o antena si impamantare?

Deşi nu am aprins niciodată , consider că da, în apropierea staţiilor de emisie radio. Ceea ce este acolo cu presiunea şi nuştiu mai ce nebunii, este o prostie. Dacă vedeţi astfel de tipuri de video foarte simple, nici nu vă gîndiţi la ele , aveau deja să fie utilizate demult în practică.

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Schema circuitului

Deci rationamentul este corect se aprinde un LED fara baterie.

Acum circuitul are avantaje si dezavantaje dar nu le comentez acum vedem mai la urma care circuit este optim

Link spre comentariu

Curentii de radiofrecventa captati de o antena sint cel mult,de ordinul zecilor de  uA sau sutelor de uA,depinde cit de departe esti de emitator.In apropierea emitatoarelor,curentii sint destul de importanti,dar nu cred sa depaseasca citeva zeci de mA(poate ma insel).

Continuu sa ma minunez cit de tenace(ca sa nu zic incapatinat) poti fi.Chiar crezi ca tot ce s-a spus pe acest topic nu s-a mai spus si altadata sau altunde?Inca de la desoprerirea electricitatii, oameni de stiinta si-au pus intrebarea daca nu pot produce energie electrica  din nimic.In atita amar de vreme, nimeni nu a reusit acest lucru.Fizica ,studiata temeinic,i-ti da toate raspunsurile la intrebarile pe care ti le pui.Restul sint vorbe fara acoperire.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator overseas

Curentii de radiofrecventa captati de o antena sint cel mult,de ordinul zecilor de  uA sau sutelor de uA,depinde cit de departe esti de emitator.In apropierea emitatoarelor,curentii sint destul de importanti,dar nu cred sa depaseasca citeva zeci de mA(poate ma insel).

Cineva din zona emitatorului UL din Bod ne poate spune...

Daca vrea sa ne ajute cu un experiment de masurare a curentului intre antena si impamantare

Editat de overseas
Link spre comentariu

Schema circuitului

Deci rationamentul este corect se aprinde un LED fara baterie.

Ledul se aprinde datorita undelor radio produse de catre emitator,care la rindul lui consuma energie electrica ca sa poata produce si emite undele radio.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sta%C8%9Bia_de_emisie_de_la_Bod

da de acord, asa este.

Ideea e sa nu ma coste pe mine...

Ahaaaa!  ......

Deci ăsta era scopul atîtor discuţii, ca dumneata să consumi dar să nu plăteşti.

Am crezut că vrei să inventezi ceva pentru întreaga omenire.

Poţi să mergi înainte cu această idee poate realizezi ceva ,dar mai bine ocupă-te cu ceva productiv.

SUCCES!

Link spre comentariu

Urez si eu succes la altceva. La citari nesfarsite, care vad ca in cateva pagini sunt deja in exces. Cel mai mult imi plac citarile a cateva randuri, urmate de un emoticon sau un comentariu de 4-5 cuvinte. In fine...poate intr-o zi unii amatori de youtube vor (re)inventa dusul cu leduri sau tarusii solari cu led. Topicul e un spam inutil care va incurca pe altii la cautari. Dar...mult spor la infipt monezi in lamai si cuie in cartofi.

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Sursa de energie pe care stam, adica Tera ne ofera multa energie asa ca sa nu mai platim... La asta ma refer.

Energia pe care o platim este deja foarte scumpa si muncim din greu ca sa achitam facturile. Eu am deschis acest topic cu o intrebare simpla, nu am venit cu solutii.

Se intelege din titlul topicului ca a aprinde un LED fara baterii inseamna ceva "moca".

Link-urile postate sunt intr-un fel tot intrebari care duc la cateva rationamente. Se pare totusi ca intrebarea mea va depaseste. Si ati dat bir cu fugitii...

Circuitul cu LED-ul wireless l-am facut (si sunt singurul dintre dvs vorbitorii de aici care a facut ceva, un montaj! ) dar este necesara alimentarea oscilatorului, care are un consum important. Deci nu raspunde la aplicatia pe care o doresc.

Editat de overseas
Link spre comentariu

Pe tine te depaseste simtul realitatii, colegii ti-au spus in mod politicos ca nu exista energie mocca, dar nu pari sa intelegi principii elementare si preferi sa pui botu la porcariile de pe iutub... as propune inchiderea topicului si warn pentru autorul sau.

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Eu am exprimat foarte clar ce doresc iar daca dvs considerati ca trebuie inchis topicul puteti sa-l inchideti. E dreptul dvs.

Am vorbit politicos si nu am incalcat nici o regula impusa aici asa ca nu vad de ce sa primesc warn.

Eu nu "pun botu" la tot ce se publica pe youtube si eu doar am formulat cateva intrebari. Nu am pretentia ca stiu totul si nu am sustinut ca exista sau nu exista energie "moca" si daca se poate face ceva fara baterii inseamna moca, inseamna fara cheltuiala. Au fost cateva idei interesante.

Puteati sa raspundeti dupa prima postare "nu exista asa ceva" si inchideati topicul.

Prefer sa ma adresez politicos si fara jigniri in continuare.

Multumesc sa procedati la fel si dvs. mai ales ca moderator.

Userii care mi-au spus ca nu exista asa ceva reprezinta o pondere mica din utilizatorii elforum poate cineva are o alta idee.

Eu sunt deschis la orice idee buna si o voi pune in practica ca test si apoi ca montaj final.

Energia wireless este o idee buna de exemplu se pot face multe aplicatii, daca insa s-ar putea gasi pentru alimentarea oscilatorului o sursa neconventionala (fara baterii) ar raspunde la intrebarea de mai sus.

https://www.youtube.com/watch?v=F0Bpqv4PZC4

Editat de overseas
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări