MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Acum ne aşteptăm din partea ta la distanţe de ordinul zecilor de metri Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Sunt multe posibilitati de a produce energie electrica. Acum ne aşteptăm din partea ta la distanţe de ordinul zecilor de metri Se poate si de la zeci de Km, din pacate eu sunt la sute de km de emitatorul de la Bod. Circuitul meu este acordat pe 178Khz, dar pe 153Khz emite UL /Antena Satelor Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Este realizabil aşa ceva, bobina aflată într-un cîmp magnetic variabil, deci este străbătută de un flux magnetic. Este principiul de funcţionare a unui generator de curent electric alternativ. Confecţionează o mini bobină eoliană Sunt multe posibilitati de a produce energie electrica. Se poate si de la zeci de Km, din pacate eu sunt la sute de km de emitatorul de la Bod. Circuitul meu este acordat pe 178Khz, dar pe 153Khz emite UL /Antena Satelor Eu aveam în vedere şi să emiţi şi să recepţionezi la distanţe de zeci de metri Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Este realizabil aşa ceva, bobina aflată într-un cîmp magnetic variabil, deci este străbătută de un flux magnetic. Este principiul de funcţionare a unui generator de curent electric alternativ. Confecţionează o mini bobină eoliană Eu aveam în vedere şi să emiţi şi să recepţionezi la distanţe de zeci de metri Folosind un transceiver CB/4W se poate face cu un undametru cu LED chestia asta, Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Cu cîteva zile în urmă la fel şi eu am reuşit să transmit puterea electrică la o distanţă de 120 centimetri Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) http://4.bp.blogspot.com/-OdpvTUB8sSo/Ueqhza-rlNI/AAAAAAAAIsM/vsYDDY1jKGA/s1600/YO4BKM+antena+Figura+2.JPG mai sus schema undametrului Doar bobina secundara dioda si condensatorul iar in locul miliampermetrului se pune LED-ul Editat Iunie 7, 2014 de overseas Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Undametru este utilizat pentru măsurarea frecvenţelor,lungimilor de undă a oscilaţiilor. cum vei face aceasta? Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 In locul acelui indicator (microampermetru) se pune un amplificator in c.c. (de ex. cu un AO) si se leaga led-ul pe iesire. Este acelasi lucru pe care-l spunea un user mai sus, ca se poate aprinde acel led daca autorul topicului se afla in apropierea unei statii de radiodifuziune puternice si folseste o antena mare cu acel circuit LC si o dioda. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 Cum redescoperă unii azi ce-a descoperit Heinrich Hertz prin 1887 Mă refer la undele electromagnetice, binenţeles.... Transmisia wireless a energiei se bazează pe asta. Nikola Tesla voia în acelaşi mod să trimită curentul necesar populaţiei lumii, dar el era un om de excepţie care nu se gândea doar la profit, de asta nici nu a fost lăsat s-o facă. Ia documentaţi-vă despre asta: http://schools.cbe.ab.ca/b858/dept/sci/teacher/zubot/Phys30notes/Hertzexp/hertzexp.htm Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 (editat) .................................................................. Acum studiam "bateria mecanica" Se poate face dintr-un mecanism de ceas cu greutati. Numai sa nu uiti sa "alimentezi" cu "carburant " mecanismul de ceas(ridicarea greutatii),altfel ramii in "bezna." Toate sursele de energie prezentate in acest topic,sint functionale atita timp cit va exista "combustibil",apa, in cazul cartofilor,zeama lamiilor(acidul citric),undele electromagnetice produse de emitatoare sau oscilatoare, etc.Cind "combustibilul" seaca si energia electrica dispare.Energia electromagnetica existenta pe pamint, insumata este enorma,singura problema este ca frecventa undelor respective, difera si scade(energia) pe masura ce ne departam de emitator.Stiu ca nu am spus nimic nou,numai ca inca sint unii care cred ca pot folosii energia respectiva in mod eficient.A aprinde un led, care are nevoie de citiva mA pentru a licarii, nu trebuie sa fii savant. Editat Iunie 8, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 (editat) Cum redescoperă unii azi ce-a descoperit Heinrich Hertz prin 1887 Mă refer la undele electromagnetice, binenţeles.... Transmisia wireless a energiei se bazează pe asta. Nikola Tesla voia în acelaşi mod să trimită curentul necesar populaţiei lumii, dar el era un om de excepţie care nu se gândea doar la profit, de asta nici nu a fost lăsat s-o facă. Ia documentaţi-vă despre asta: http://schools.cbe.ab.ca/b858/dept/sci/teacher/zubot/Phys30notes/Hertzexp/hertzexp.htm Sînt bune aceste descoperiri, poate Hertz a omis ceva . Cit despre Tesla, turnul Wandercliff trebuia să facă minuni, cu părere de rău din cauza persoanelor care "ţineau" monopolul mondial la cupru, experimentele au fost stopate Editat Iunie 8, 2014 de MaesTTro Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 (editat) Cum redescoperă unii azi ce-a descoperit Heinrich Hertz prin 1887 Mă refer la undele electromagnetice, binenţeles.... Transmisia wireless a energiei se bazează pe asta. Nikola Tesla voia în acelaşi mod să trimită curentul necesar populaţiei lumii, dar el era un om de excepţie care nu se gândea doar la profit, de asta nici nu a fost lăsat s-o facă. Ia documentaţi-vă despre asta: http://schools.cbe.ab.ca/b858/dept/sci/teacher/zubot/Phys30notes/Hertzexp/hertzexp.htm Si totusi se pot obtine energii fara surse exterioare... Cum functioneaza circuitul de mai jos: http://www.youtube.com/watch?v=f0fwjY6_-1M Editat Iunie 9, 2014 de overseas Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Si totusi se pot obtine energii fara surse exterioare... Cum functioneaza circuitul de mai jos: http://www.youtube.com/watch?v=f0fwjY6_-1M ar fi perfect daca ar fi asa de usor de a "face" energie...dar exemplu dat de dvs e o mare pacaleala! si acele motorase se invartesc din cauza ca sub masa se afla (de fapt) o bobina care emite un flux magnetic variabil ... ar fi o ideie buna, daca pentru functionarea acestora nu s-ar folosi o energie de cel putin 10 ori mai mare ...fata de energia obtinuta pe acest "generator"! (cred ca se consuma 1-2A si se obtine 50 mA) unde e energia free??? Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 (editat) ar fi perfect daca ar fi asa de usor de a "face" energie...dar exemplu dat de dvs e o mare pacaleala! si acele motorase se invartesc din cauza ca sub masa se afla (de fapt) o bobina care emite un flux magnetic variabil ... ar fi o ideie buna, daca pentru functionarea acestora nu s-ar folosi o energie de cel putin 10 ori mai mare ...fata de energia obtinuta pe acest "generator"! (cred ca se consuma 1-2A si se obtine 50 mA) unde e energia free??? Este o idee... De exemplu pamantul are o miscare diurna, inexplicabila de altfel si este una din minunile acestui univers. Dar de fapt asa se comporta un magnet deschis N-S (Tera) in interactiune cu alte campuri magnetice in imponderabilitate . O explicatie ar fi daca reusesti sa inchizi campul magnetic N-S al pamantului intr-un circuit obtii energie libera la un nivel "high power". Ideea se pare ca a fost si a lui Tesla... Editat Iunie 9, 2014 de overseas Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 (editat) Va sfatuiesc ca la Joule Thief cu LED albastru si BC547B sa puneti rezistor de 22Kohmi, nu de 1Kohm...lumina LED-ului scade foarte putin fata de varianta cu 1Kohm, dar circuitul consuma doar 10mA in loc de ~35mA, si tensiunea bateriei poate scadea sub 0,5V. Tranzistorul "ideal" pt. Joule Thief este 2N2222, da rezultate mai bune chiar si decat cei cu germaniu, acestia din urma lucreaza slab in regim de comutatie. Editat Iunie 9, 2014 de Spitfire Link spre comentariu
Postări Recomandate