MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Bobina Tesla ai putea încerca, ai putea obţine efecte mult mai spectaculoase Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 eu cred ca acel "+" e defapt faza retelei de 220v. interesant intre faza si nul ai o succesiune de "plusuri" si "minusuri" cu o frecventa de aproximativ 50Hz sau 60Hz daca e vorba de reteaua americana. Bobina Tesla ai putea încerca, ai putea obţine efecte mult mai spectaculoase o intrebare Tesla este la origine Roman? Am vizualizat si cateva experimente cu bobina Tesla: una mini... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 interesant intre faza si nul ai o succesiune de "plusuri" si "minusuri" cu o frecventa de aproximativ 50Hz sau 60Hz daca e vorba de reteaua americana. o intrebare Tesla este la origine Roman? Am vizualizat si cateva experimente cu bobina Tesla: una mini... Nu este român, este sîrb. Bobina din imagine este una complicată, există metode mult mai simple şi cu efecte mult mai pronunţate. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) Daca e vorba doar de-a aprinde un LED fara a-l alimenta direct, adica un LED wireless ar putea fi asta o solutie: Acest montaj l-am realizat aseara am sa postez poze si un filmulet cu ce a iesit. Nu este român, este sîrb. Bobina din imagine este una complicată, există metode mult mai simple şi cu efecte mult mai pronunţate. Aici zice ca e de-al nostru getbeget... http://www.istro-romanian.net/articles/art990111.html Editat Iunie 7, 2014 de overseas Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Acest montaj l-am realizat aseara am s postez poze siun filmulet cu ce a iesit. Acest montaj l-am realizat aseara am s postez poze siun filmulet cu ce a iesit. După idee ar trebui să se primească ceva interesant. Dacă ceva nu-i realizat corect, poate vreo componentă e defectă, încearcă să deplasezi circuitul secundar în apropierea celui primar, cu viteză mare Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 interesant intre faza si nul ai o succesiune de "plusuri" si "minusuri" cu o frecventa de aproximativ 50Hz sau 60Hz daca e vorba de reteaua americana. o intrebare Tesla este la origine Roman? Am vizualizat si cateva experimente cu bobina Tesla: una mini... e un arc electric care se formeaza intr-um mediu bun conductor de elecricitate... sa va dau un alt exemplu ...daca va mai aduceti aminte erau odata (aduse de la rusi) fierbatoare de cafea ...care se compunea din doua discuri metalice si o cupa de plastic ...si daca va uitati mai atent ...intre cele doua discuri se producea un fenomen asemanator ...dar nu se observa din cauza opacitatii discurilorsi a distantei mici dintre ele... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) Acest montaj l-am realizat aseara am sa postez poze si un filmulet cu ce a iesit. Aici zice ca e de-al nostru getbeget... http://www.istro-romanian.net/articles/art990111.html Toţi zic că era de-al lor , pînă şi americanii , ruşii , românii. În realitate nu e aşa... e un arc electric care se formeaza intr-um mediu bun conductor de elecricitate... sa va dau un alt exemplu ...daca va mai aduceti aminte erau odata (aduse de la rusi) fierbatoare de cafea ...care se compunea din doua discuri metalice si o cupa de plastic ...si daca va uitati mai atent ...intre cele doua discuri se producea un fenomen asemanator ...dar nu se observa din cauza opacitatii discurilorsi a distantei mici dintre ele... Vă referiţi la castraveţi? Editat Iunie 7, 2014 de MaesTTro Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 După idee ar trebui să se primească ceva interesant. Dacă ceva nu-i realizat corect, poate vreo componentă e defectă, încearcă să deplasezi circuitul secundar în apropierea celui primar, cu viteză mare Ce am observat ca alimentarea oscilatorului aprinde ledul folosind o tensiune variabila intre 1.5 si 12V oarecum constant. Dar la 1.5V direct LED-ul nu se aprinde, in montaj da cum va explicati acest lucru. Am sa incerc sa deplasez cu viteza mare sa vedem ce iese. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Teoretic ar trebui să funcţioneze, nu am vreun tranzistor acum pe lîngă mine că aş încerca să-l realizez. Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Vă referiţi la pepeni? ma refer la filmuletul cu castravetele "curentat"... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 ma refer la filmuletul cu castravetele "curentat"... Ah da, mă scuzaţi, am greşit puţin Link spre comentariu
cristian1961 Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) Da' o lanterna cu dinam nu va ajuta . e prin magazine cu vreo 40 lei. nu e vorba de teapa aia chinezeasca . sunt unele care chia functioneaza se gasesc pe la magazinele pentru turism montan. am vazut demult si la Hornbach. Editat Iunie 7, 2014 de cristian1961 Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Teoretic ar trebui să funcţioneze, nu am vreun tranzistor acum pe lîngă mine că aş încerca să-l realizez. L-am facut... Merge wireless...La maxim 15cm LED-ul incepe sa emita lumina. Imi cer scuze pentru realizarea in paianjen. Este doar un experiment. 1 Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Felicitări, e interesant experimentul Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Felicitări, e interesant experimentul Da intr-adevar. Acum studiam "bateria mecanica" Se poate face dintr-un mecanism de ceas cu greutati. https://www.youtube.com/watch?v=8DzEUxmiPMA Link spre comentariu
Postări Recomandate