Vizitator overseas Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Rezultatele nu sînt neobişnuite dar nu ştii d-ta să le explici. Continuă cu perseverenţă ,pînă la urmă tot trebuie să descurci fenomenele ce se petrec în jurul nostru.Poate descoperi ceva ce nu au descoperit predecesorii noştri. Încă nu s-a epuizat premiul Nobel. Mai, mai, raportate la videoclip erau neobisnuite...Peak-urile erau descarcari intense in atmosfera...Am explicat! Eu nu descopar nimic, eu ma distrez dupa cum se vede... Si chiar nu ma stresez, nu am de ce. Electronica are si o parte funny. Aprinderea unui LED fara baterie e ceva funny. Link spre comentariu
tommymd Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Asta nu poate fi folosit? http://zpostbox.ru/loudspeaking_radio_receiver.html Are si ceva masuratori de voltaj la diferite frecvente, si rusul se lauda ca merge. Ce ziceti, merge? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 (editat) Asta nu poate fi folosit? http://zpostbox.ru/loudspeaking_radio_receiver.html Are si ceva masuratori de voltaj la diferite frecvente, si rusul se lauda ca merge. Ce ziceti, merge? De mers, merge atita timp cit functioneaza emitatoarele.Cind emitatoarele vor inceta sa mai functioneze si aparatul va inceta sa functioneze.Sa nu-ti inchipui ca aparatul respectiv functioneaza cu aer, sau cu rugaciuni.Am mai spus-o ca aparatele de radio fara sursa de energie, functioneaza datorita undelor radio care sint unde electromagnetice.Asta spune totul. Editat Iunie 21, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Alexutz Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 (editat) Pare comic...la cat curent se consuma cu desktopurile, laptopurile, tabletele care, nu, presupun si un router care trage spre 1A la 12V 24h/zi...noi cautam un biet led sa-l aprindem "free", aici facand marea economie. Editat Iunie 21, 2014 de Alexutz Link spre comentariu
tommymd Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 (editat) Am inteles ca e functional si principiul pe care functioneaza. Cred ca am fost cam zgarcit cu cuvintele. Poate fi folosit sa aprinda un led? Frecventele date sunt joase si medii, in acest caz conteaza mult distanta la care esti de emitator? In Romania mai sunt posturi care sa emita in aceste frecvente? Deocamdata nu sunt interesat sa construiesc asa ceva dar parea interesant subiectul (cel putin pentru mine care sunt afon si acum ma mai lamuresc cu unele lucruri) Mie mi se pare interesant ca idee, ca oricine poate sa cumpere un bec cu leduri, sa-l puna in dulie si gata, a aprins leduri. Eu sper ca subiectul e in scop recreativ si facut din pasiune, nu in scop economic si comercial. Editat Iunie 21, 2014 de tommymd Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Am inteles ca e functional si principiul pe care functioneaza. Cred ca am fost cam zgarcit cu cuvintele. Poate fi folosit sa aprinda un led? Frecventele date sunt joase si medii, in acest caz conteaza mult distanta la care esti de emitator? In Romania mai sunt posturi care sa emita in aceste frecvente? Deocamdata nu sunt interesat sa construiesc asa ceva dar parea interesant subiectul (cel putin pentru mine care sunt afon si acum ma mai lamuresc cu unele lucruri) Mie mi se pare interesant ca idee, ca oricine poate sa cumpere un bec cu leduri, sa-l puna in dulie si gata, a aprins leduri. Eu sper ca subiectul e in scop recreativ si facut din pasiune, nu in scop economic si comercial. Poate cei ce se ocupă cu telecomunicaţiile îţi vor răspunde la întrebare referitor la frecvenţele emise, chiar sînt uimit că la o frecvenţă de 198 kHz ai o putere în circuit de 1,25W (4,2V şi 0,3mA) . După părerea mea este posibil să modifici frecvenţa de rezonanţă în circuit dacă nu se găsesc astfel de posturi, dar aceasta deja necesită şi schimbarea bobinelor/condensatoarelor chiar şi a tranzistoarelor. Despre staţiile de emisie cred că nu necesită de vorbit. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Ai fi mai puțin uimit dacă ai observa că sunt 1,25mW. Rusul , a avut , fără îndoială o scăpare la scriere - nici vorbă de altceva. Mai trebuie observat că - de regulă - rușii au emițătoare puternice datorită distanțelor mari pe care își propun să la acopere . La noi , pare-se că Tâncăbești emite pe 855kHz cu 400kW . Mai emit cu circa 200kW , poate peste , Bod-ul și Jucu , poate și altele. Se pot găsi informațiile pe net. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 (editat) Am inteles ca e functional si principiul pe care functioneaza. ........................ Poate fi folosit sa aprinda un led?....................................................... La montajul prezentat de tine,condensatorul lde 200pF legt pe diagonala puntii,ar trebui inlocuit cu un condensator cu capacitatea de 1000uF/3-6,3V.Restul montajului, dupa condensator, ar trebui deconectat pentru ca ,condensatorul sa se incarce.Dupa un timp posibil ca ,condensatorul sa inmagazineze suficienta energie pentru a face ca un led conectat la bornele lui sa se aprinda o perioada scurta de timp.Ca ledul sa lumineze continuu ar trebui sa te afli cit mai aproape de un emitator,iar montajul sa fie acordat(cu ajutorul condensatorului trimer,C1 si bobinei L1) pe frecventa de emisie a emitatorului respectiv. Editat Iunie 22, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 ia o lampa solara si poti folosi circuitul cu ledul respectiv ..daca nu ai destul curent atunci folosesti doua lampi legate in paralel la acelasi acumulator .. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 ia o lampa solara si poti folosi circuitul cu ledul respectiv ..daca nu ai destul curent atunci folosesti doua lampi legate in paralel la acelasi acumulator .. Lampile solare chiar functioneaza cu energie free,dar numai daca este suficienta lumina ziua ca se incarce acumulatorul. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Mă interesează foarte mult dacă s-au mai făcut mari descoperiri ştiinţifice în acest domeniu, văd că topicul a îngheţat, a dat roade crearea lui? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Mă interesează foarte mult dacă s-au mai făcut mari descoperiri ştiinţifice în acest domeniu, văd că topicul a îngheţat, a dat roade crearea lui? Dacă citeşti ceva postări mai în urmă vei vedea că iniţiatorul topicului se distra., şi nu se stresa.ne stresam noi să trebuia să-i găsim rezolvări la doleanţa domniei sale. Probabil că s-a distrat suficient pe seama noastră. Topicul ar trebui dat la coş. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Nu trebuie dat la cos. Nu pot continua din alte motive topicul. Daca ai experimentat ceva din topic? Probabil ca acum ti-ar fi placut... Una din distractii pentru mine a fost si acest circuit: https://www.youtube.com/watch?v=F0Bpqv4PZC4 Dar am gasit un videoclip care este interesant. https://www.youtube.com/watch?v=s1eMryiU1ro Singura logica ar fi ca o baterie poate aprinde 3 LED-uri in serie dar conectate in circuit nu asa "Wireless" Contribuiti? Chiar si logica circuitului serie se pare ca...https://www.youtube.com/watch?v=PD7DzTIFJdU Link spre comentariu
Postări Recomandate