Vizitator overseas Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Imi cer scuze sunt nou pe aici. Nu ma pricep exact la cum se poate realiza practic aprinderea unui LED fara baterie(inclusiv solara) folosind un mic circuit ceva cu o bobina. Stie cineva poate are o idee... Poate stie un link pe net cu asa ceva, orice informatie e utila. Va multumesc. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Cauta "energie moka" cu gogu . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Un led legat la o bobina,binenteles si o dioda, ai putea sa-l faci sa se aprinda doar in apropierea unor antene din cele care se afla pe unele blocuri.Pe masura ce te vei indeparta de antene, ledul va lumina tot mai slab si in final se va stinge. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 (editat) Ia o placă (tablă) de zinc şi una de cupru şi îngroapă-le în pămînt umed. Leagă două fire la fiecare placă şi alimentează cu ele un montaj simplu tip Joule Thief care va aprinde un led. Cu cât plăcile sunt mai mari ca suprafaţă, cu atât mai mult şi mai tare va lumina ledul.În timp placa de zinc se va coroda, dar va dura multă vreme dacă e suficient de mare În colecţia Tehnium, cred că prin anii 70 se găsea şi un radio alimentat astfel.E o versiune improvizată de pilă Volta. Editat Iunie 6, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Cauta "energie moka" cu gogu . Am gasit articolul urmator: http://energiegratis.wordpress.com/ Ce ma nedumereste este ca se produce o energie de 1020KV. A facut cineva asa ceva? Ia o placă (tablă) de zinc şi una de cupru şi îngroapă-le în pămînt umed. Leagă două fire la fiecare placă şi alimentează cu ele un montaj simplu tip Jpule Thief care va aprinde un led. Cu cât plăcile sunt mai mari ca suprafaţă, cu atât mai mult şi mai tare va lumina ledul.În timp placa de zinc se va coroda, dar va dura multă vreme dacă e suficient de mare În colecţia Tehnium, cred că prin anii 70 se găsea şi un radio alimentat astfel.E o versiune improvizată de pilă Volta. Este interesant ce-mi spuneti putem afla schema, fiind prin anii 70 banuiesc ca era un radio cu lampi plate micute. Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 (editat) nu e vorba de lampi...ci de un receptor simplu cu amplificare directa... http://tehnium.org/wp/wp-content/uploads/2013/03/Radioreceptor-cu-alimentare-de-la-priza-de-pamint-1.jpg Editat Iunie 6, 2014 de elmar Link spre comentariu
validae Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Nu era cu lămpi micuţe deloc, tranzistorul fusese deja inventat prin 1956 de John Bardeen, care a luat şi două premii Nobel pentru fizică.Era o schemă de radioreceptor cu amplificare directă şi amplificator final cu ieşire pe transformator.Atâta că funcţiona la doar 1V. Vezi ca idee radioreceptoarele RIC, produse prin anii 80, funcţionau (foarte bine chiar) la doar 1,5V. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 (editat) nu e vorba de lampi...ci de un receptor simplu cu amplificare directa... http://tehnium.org/wp/wp-content/uploads/2013/03/Radioreceptor-cu-alimentare-de-la-priza-de-pamint-1.jpg Multumesc pentru schema, am inteles principiul, vasul cu apa sarata si cele doua placute metalice produc potential electric. Sper sa nu gresesc... Am vazut ceva asemanator pe net cu lamai : sau cartofi: Faza cu castravetii nu am inteles-o: Editat Iunie 6, 2014 de overseas Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 castravetele "e curentat" ! probabil la tensiunea de 220v... si nu are nici o legatura cu celelante doua filmulete. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Interesant si experimentul cu tubul CRT, credeti ca tensiunea produsa poate fi redresata si sa alimenteze o veioza cu un LED Ultrabright deasupra TV-ului. Folia de pe tub cumva sa fie doar in chenar fara a obtura imaginea? castravetele "e curentat" ! probabil la tensiunea de 220v... si nu are nici o legatura cu celelante doua filmulete. Multumesc pentru explicatie, nu avea cum sa lumineze ca un bec fara sa fie curentat... Interesant este ca acel castravete se aprinde doar la borna "+" Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Interesant este ca acel castravete se aprinde doar la borna "+" eu cred ca acel "+" e defapt faza retelei de 220v. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=g5Edw99PgzQeste şi aşa ceva Interesant si experimentul cu tubul CRT, credeti ca tensiunea produsa poate fi redresata si sa alimenteze o veioza cu un LED Ultrabright deasupra TV-ului. Folia de pe tub cumva sa fie doar in chenar fara a obtura imaginea? Multumesc pentru explicatie, nu avea cum sa lumineze ca un bec fara sa fie curentat... Interesant este ca acel castravete se aprinde doar la borna "+" Ar fi interesant de realizat experimentul cu castravetele.Îmi pare şi cred că aşa şi este, castravetele este murat. A stat în apă cu sare o perioadă destul de lungă . Din această cauză cred că se şi aprinde Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Posibil sa ma insele ochiul dar acolo sunt arcuri electrice . Și cred ca e si murat si curentat la tensiuni mari Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Amestecul de apă cu sare este un electrolit, să nu uităm. Ceea ce înseamnă că în pepene se găsesc ioni mobili, adică liberi. Nu cred că a fost aplicată o tensiune mai mare de 220 V Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Daca e vorba doar de-a aprinde un LED fara a-l alimenta direct, adica un LED wireless ar putea fi asta o solutie: Link spre comentariu
Postări Recomandate