Vizitator zg Postat Noiembrie 15, 2004 Partajează Postat Noiembrie 15, 2004 Am gasit recent la http://www.tubes.ru faptul ca tensiunea anodica maxima la 6P3S-E ar fi 250V. Etajul meu final push pull ultraliniar se alimenteaza cu 385V. Schema era la origine cu 6L6 care au anodica de 500V min. Am vazut destule montaje cu 6P3S cu alimentari la 400V si peste. ASTA INSEAMNA CA SUPRAVOLTEZ FINALELE ???? Este rau pt durata de viata ? etajul lucreaza perfect din toate punctele de vedere. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Noiembrie 15, 2004 Partajează Postat Noiembrie 15, 2004 Daca se depaseste tensiunea maxima de alimentare, se poate distruge tubul. Limited operating values:Type 6P3S Filament voltage, V 5,7-7 Anode voltage, V 375 2nd grid voltage, V 300 Cathode - heater voltage, V 100 Anode dissipation, W 20 2nd grid dissipation, W 2.75 Resistance in 1st grid circuit, kΩ 500 Type 6P3S-E Filament voltage, V 6-6.6 Anode voltage, V 250 2nd grid voltage, V 250 Cathode - heater voltage, V 90 / -200 Cathode current, mA 90 Anode dissipation, W 20.5 2nd grid dissipation, W 2 Resistance in 1st grid circuit, kΩ 150 Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Noiembrie 15, 2004 Partajează Postat Noiembrie 15, 2004 6L6 are tensiunea maxima de 400V si disipatie de 19W, 6L6GC are tensiunea maxima de 500V si disipatie de 32W.Atata timp cat nu depasesti disipatia anodica maxima, poti sa stai linistit cu 6P3S, sau poti sa te relaxezi total cu 6P3S-E la tensiunea de 385V.Andrei Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Noiembrie 18, 2004 Partajează Postat Noiembrie 18, 2004 Andrei , am incercat imperecherea finalilor 6P3S cum spuneai tu, parca , masurand curentul catodic si cautand sa gasesc exemplare cat mai apropiate. Intrebarea mea este daca am un curent catodic de 55mA crezi ca e apropiat sau egal cu cel anodic (masurat intre anoda si traf) ???Altceva, cum calculez disiparea??? merge cu P=UxI adica , in cazul meu, 385 V X 0,055 A = 21 W ???? Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Noiembrie 19, 2004 Partajează Postat Noiembrie 19, 2004 Salut zg,in cazul in care etajul final este AB1, fara curent de grila de comanda, curentul catodic este suma curentului anodic si curentului din grila ecran. Adica un pic mai mare decat curentul anodic (cu vreo 5mA).In cazul tau mai exact ar fi Pd=(55-5)x385=19.25WSe pare ca te afli aproape de puterea maxima de disipatie anodica, lucru caracteristic etajelor finale in clasa A, dar la etajele de amplificare in clasa AB, puterea disipata de anod la semnal de comanda maxim creste, deci in cazul tau tuburile or sa fie fortate peste Pd max, deci ti-as sugera un curent catodic de ~43mA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum