Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TBA810

Postări Recomandate

Saptamana trecuta am schimbat siguranta arsa din cutia de sigurante plansa de bord a unui coleg arsa fiind ca si-a bagat un Player mai fortos.Folositi surse de curent gen bateri foto si un rezistor de valoare constanta nu se va incalzi curentul furnizat de bateria foto sau telecomanda de 12V este prea mic. Situatia se schimba daca ii pui un acumulator la 12V/60A ia sa vezi ce foc de artificii.Dar nu fac asta, ca sa va conving. O stiti si dvs ca asa e!P=UxI

Haideti sa incercam sa explicam mai pe intelesul tuturor.

Cand ati alimentat rezistorul din bateria foto (nu stiu ce parametri are), nu ati constatat ca a scazut si tensiunea bateriei? desigur ca da.

Sa incercam alt exemplu.

Alimentati un bec de 12v/21W de exemplu la un acumulator de moto (9A parca), becul va lumina la intensitate normala. Alimentati apoi (teoretic numai) la 10 baterii de 150A. Ce credeti ca se va intampla? surpriza... nimic, va lumina cu aceeasi intensitate, nu va fi nici un foc de artificii. (cred ca sunteti de acord ca filamentul becului e tot o rezistenta).

Conform teoriei dvs. farurile masinilor ar trebui sa lumineze in functie de acumulatorul folosit. O stiti si dvs ca nu e asa!

Link spre comentariu

Of!cum am ajuns de la Tba 810AS la legea omului.....Dupa mine creste puterea micsorand rezistenta implicit un curent mai mare....zic si nu dau cu paru ce atatea polemici.

Deci in cazul de fata e clar ca nu puteam mari tensiunea de 16 vcc ca ardem integratele deci la ce putem umbla?intensitate si rezistenta  P=U.I sub R 

E clar ca ne putem juca cu oricare din ele rezultatele fiind sensibil diferite.Sincer imi place varianta domnului Vera cu un integrat 2 complementari si in punte ar fi ceva nou si nu prea experimentat din cate stiu eu nu prea am vazut astfel de montaje.In cartea aceea de 100scheme  care o detin si eu are ca driver tba 790k alimentat la 15 vcc dar finalii sunt alimentati la o tensiune mult mai mare.....

Link spre comentariu

Iti dau un sfat prietenesc si daca vrei sa tii cont de el este ok, daca nu?treaba ta.

Incearca atunci cand scrii ceva sa folosesti semne de punctuatie .

Adica punct , virgula , semnul mirarii , etc.

Altfel este foarte greu de urmarit si de inteles ceea ce scrii si vrei sa exprimi.Nu este foarte greu sunt pretentii de clasa a-5-a.

Ca sa fiu totusi on topic .

Parerea mea este ca te complici inutil cu niste integrate care sunt cam depasite din multe puncte de vedere.

Au aparut alte  modele acum si sunt ieftine.

De exemplu Lm1875.

Oricum iti urez succes.

Link spre comentariu

Multumesc de observatii dupa cum vedeti am editat.Referitor la alte integrate NU MA INTERESEAZA!CE NU PRICEPETI TOTI ODATA?!

Oricum pe acasa, daca citeati tot topicul am foarte multe amplificatoare atat facute de mine cat si amplificatoare cu pretentii!

Am mai multe integrate si chiar am facut si poze ca sa se vada nu sunt interesat de alceva acum.

Doar ce am realizat impreuna cu Marian MP100 varianta pe 2 ohmi!

Dupa ce termin si proiectul acesta intentionez sa colaborez cu domnul zal pentru un amplificator cu tuburi.

Acest mesaj e ptr toti aceeai care imi dati sfaturi de renuntare si apucat de alte integrate sper sa nu ma mai repet ca e a doua oara!

Si apoi am terminat definitiv cu amplificatoarele ca nici nu mai am pe unde le pune .

Stima!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

CHIAR CREDETI CA AM NEAPARAT NEVOIE DE ALTE AMPLIFICATOARE ?!

SI ASTEA NU SUNT TOATE DAR NU STAU SA LE FAC FOTOGRAFII LA TOATE.

Chiar imi place acest integrat daca nu intelegeti acest lucru fie eu nu ma fac inteles ori nu mai stiu ce sa zic.....

Link spre comentariu

..Felicitari pentru implicare...

Care naiba implicare? pai cat de greu poate fi sa dai cu copy/paste a la ponta? @workatubes n-a facut decat sa ia defazorul meu ( pe care l-am pus fara valori doar ca si propunere de principiu la care evident trebuie lucrat ) si schema asta de pe gugle:

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_tba810.html

https://www.google.ro/search?q=TBA810s&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oAuQU7T8ArKh7Ab-hYCQDw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=620

...sa le puna in paint si sa deseneze niste linii... cat de greu poate fi asta? mi se pare cel putin jenant sa faci asa ceva si sa pretinzi ca "ai lucrat" la schema aia... adica iei munca altora si o dai drept proprie...

PS: SPOT, tu si workatubes postati de pe fix acelasi IP ( pot dovedi daca tii neaparat ), exista o suspiciune destul de intemeiata ca sunteti de fapt una si aceeasi persoana, in locul tau m-as abtine de la anumite comentarii.

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce a trebuit sa inchideti topicul meu si eu am vorbit prostii?Barem sa stiu cu ce am gresit.

L-am închis ca să fac curat şi să şterg tîmpeniile scrise.

Cat despre avertismente...S-au intors pe dos lucrurile.

Poţi fi mai explicit?

Link spre comentariu

..Schema e completa la workatubes..

Nu, schema e doar copiata la workatubes, a pus valori la defazorul meu dar nu se disting, cel putin biasul din baza daca este asa cum cred eu nu e tocmai corect, apoi am zis deja aia era doar o propunere de principiu, tocmai de aia nici n-am pus valori... repet, nu se face sa copiezi niste scheme de la altii, sa le editezi in paint si sa pretinzi ca ai lucrat tu la ele, ca sunt creeatiile tale...corect ar fi fost sa se specifice sursa de unde a luat schema cu tba-ul, ( defazorul meu n-are treaba, l-am pus ca sa fie folosit ).

Link spre comentariu

Cam multa bataie de cap pentru niste rahaturi de integrate, nu credeti ?

oltean24 foloseste integratele cu schema lor data de foaia de catalog, nu te mai chinui sa faci struto-camila din ele cu punte-paralel si da-le pace !

Daca tot ai timp de butonat mai bine te apuci de amplificatoare seriase gen SARA sau altele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări