Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TBA810

Postări Recomandate

Nimeni nu a facut vreo afirmatie cu rea intentie,dar tinand cont de anul la care a aparut acel integrat,gasesti destule scheme,cu el ca final sau sa-l folosesti pe post de driver si dupa el ceva finali mai fortosi.Pe goagle gasesti destule scheme...trebe ceva vointa si poti experimenta.

Editat de nationalistu
Link spre comentariu

La fel si la mine nu se deschide  corect apare doar tba 810 as .

Interesanta idee cu el driver!!!Apropo mi-as dori sa fac eventual niste preamplificatoare pentru amplificatoare ceva mai insensibile....am un amplificator cu 2n3055 si daca ii bag semnal de la un cd nu se aude maxim dar daca i-l conectez de la jackul de la casetofonul Electronica se schimba povestea!!!cine are asemenea scheme rog sa le posteze aici!Buna rau ideea de la userul nationalistul!Deci se poate!Desi amplificatorul spune ca ii trebuie doar 1v pe intrare nu se compara cu alte amplificatoare dyn care la 1v daca le bagi un cd deja i-l duci in distorsiuni la maxim!nu imi explic fenomentul sincer!

Link spre comentariu

In Tehnium 2/84, pag.10-11 a fost publicata schema unui amplificator de 50W cu finali 2N3055 si atacul facut cu un TBA790. In schema originala poti inlocui integratul cu TBA810 si poti opta pentru excluderea egalizatorului.

Editat de remus68
Link spre comentariu
Vizitator workatubes

In Tehnium 2/84, pag.10-11 a fost publicata schema unui amplificator de 50W cu finali 2N3055 si atacul facut cu un TBA790. In schema originala poti inlocui integratul cu TBA810 si poti opta pentru excluderea egalizatorului.

Schema nu functioneaza e prastie...

:mort

A fost arhitestata de multi in anii 80

Link spre comentariu
Vizitator workatubes

Alte aplicatii cu TBA810:

matrice signal array display :http://www.seekic.com/circuit_diagram/Signal_Processing/555_audio_signal_array_display_circuit.html

Nu functioneaza decit la unu' care nu are habar la lipeasca trei terminale la un BC-u.

nu! este vorba de un amplificator cu tranzistoare de 50W iar in fata TBA810 la "mistou" poti sa pui sursa de semnal un CD player de exemplu. Adica ca sa ma intelegi TBA 810 e degeaba nu driver! :rade:

Schema este a unuia care vroia si el sa publice ceva!

Iar ca sa ma intelegi de ce e prastie >>cand volumul depaseste pragul de intrare semnal distorsioneaza dar daca reglezi filtrele la un anumit nivel nu se mai aude deloc deci ciuciu adaptare.

Fa-l si vei vedea ce "mistou" iti iei.

Tu crezi ca tot ce s-a publicat prin tehnium e si "the best" aiurea sunt multe prastii...Vezi eratele de la sfarsitul fiecarei reviste.

Iar da, chestia cu BC-ul de lipit in circuit :

-Ooooo! yes!!! Ai nimerit-o chiar m-a afectat! M-ai facut praf!

Aiurea! Sa stii ca am trecut de perioada aia de mult...

:)

Ferice de cei ce isi iau mistou ca ei vor fi vindecati de MANDRIE (din scoala vietii)

O schema clasica cu CI driver:

http://schemeelectronice.com/wp-content/scheme/2008/01/amplificator-audio-de-putere-cu-mosfet-irf9530-irf530.gif

Am gasit pe net PA 40W cu TDA2030 ca driver...In genul asta de schema trebuie adaptat TBA810:

http://www.electroniccircuitsdesign.com/audio-circuits/tda2030-40w-power-amplifier.html

Saraci oameni nu au mai scris nimik aici de frica ca o sa le aplici radicalul de ordinul 3 si nu da cu virgula rezultatul>> si gata sunt inapti pentru BC-ul de lipit in circuit.http://www.elforum.info/topic/90438-amplificator-audio-mono-cu-tda2003/page-2Nu asa baiete ajuta-i nu-i critica!Poate ai vreo revelatie in seara asta, cine stie?
Link spre comentariu

Schema aceea o stiam si eu e o carte scrisa de Emil Marian 100 amplificatoare audio credeam ca e fara gresala dar m-am uitat mai atent si am vazut greseli in aceasta carte in special la montajele cu integrate.Nu vreau sa ma apuc de un cablaj ca apoi sa i-l arunc la cos.

Pana acum este schema din revista tehnium si maine o sa mai postez eu una de prin Caleidoscop  scrisa de Oprescu. si vedem care e cea mai potrivita e tot in punte cu 2 tba 810AS  cu 4 vad ca nu apare nici o schema sa fie toata lumea de acord cu ea iar de driver vad ca nu  e ok....Astept nu ma grabesc maine o sa le fac si o poza la integrate ca poate cineva spune ca am deschis acest topic si nici nu detin aceste integrate si apropo sunt de mai multe firme facute ...unele le-am cumparat de la Adelaida altele sunt iprs ....sunt si aici diferente?sper sa nu intru in ceata total....

Link spre comentariu
Vizitator workatubes

PS: Moderatorul mi-a sters o postare "mai focoasa" mai sus, dar se pare ca acum isi de seama si el ca expresia "nu stie sa lipeasca un BC" poate e o jignire. Eu l-am iertat d-le moderator dar dvs ca instanta suprema s-ar prea putea sa nu!

As, zic si eu asa...

Gata am gasit ce cautam A211D driver cu BD finale...A211D este echivalent cu TBA810 dar nu pin cu pin deci trebuie redesenata schema doar in dreptul pinilor. In rest va fi un grand succes!

:)

Cartea din care am luat schema: Posted Image

Schemele pozate...

Posted Image

Posted Image

In figura 2.115 sunt cele doua tranzistoare complementare BD441/BD442

(merg si BD-uri echivalente bineinteles)

Cartea asta are si scheme de amplifuri cu tuburi faine si explica en detail cum se fac trafurile etc etc.

PS: Daca o gasiti pe la un anticariat (ca mine) samd, nu ezitati sa o achizitionati

Si ampliful in punte cu TBA810 la mare arta:

Posted Image

Sper sa va fie de ajutor ce v-am postat, este cel mai bun lucru pe care vi-l ofer in seara asta (din inima) cu pasiune de electronica!

Francezi au o expresie pentru pasiune : "ma cœur" care se traduce literar inima mea!

PS:Remus de asemenea este scris:Ferice de cei cu inima curata caci (doar)ei il vor vedea pe Dumnezeu (Matei 5:8)

Link spre comentariu

De muuult m-am jucat si eu cu asa ceva. Problema pe care am intampinat-o a fost ca CI-urile mele, pe pinul 12, nu aveau acelasi potential. Aparea o circulatie de cc care a ars totul. Cum nu aveam mai multe integrate, din care sa aleg 2 identice, am renuntat la idee (la batranele TDA200x producatorul recomanda functionarea in punte, doar pt. 2002 si 2005).

Link spre comentariu
Vizitator workatubes

Da pentru a preintampina problema expusa mai sus trebuie observata in fig 2.109 conexiunea de la pinul 6 a CI 2 prin intermediul rezistorului de 4,7K si condensatorul electrolitic chiar la iesirea primului CI (pin 12).

Link spre comentariu

Fa un montaj si masoara la mai multe TBA810, tensiunile pe pinul 12 si ai sa vezi ca nu-s egale (dispersie de parametrii). Vor putea functiona in punte, numai acele 810 care au tensiunile pe pinul 12 egale.

Rezistenta de 4,7k si electroliticul (220 microF) transmit semnalul la intrarea inversoare (pin 6) a celuilalt 810 si nu au nici o legatura cu afirmatiile mele.

Editat de vera
Link spre comentariu
Vizitator workatubes

Fa un montaj si masoara la mai multe TBA810, tensiunile pe pinul 12 si ai sa vezi ca nu-s egale (dispersie de parametrii). Vor putea functiona in punte, numai acele 810 care au tensiunile pe pinul 12 egale. Rezistenta de 4,7k si electroliticul (220 microF) transmit semnalul la intrarea inversoare (pin 6) a celuilalt 810 si nu au nici o legatura cu afirmatiile mele.

Difuzorul ce impedanta avea?in schema se indica 8 Ohmi/12WSemnalul se aduna in difuzor pentru ca lucreaza in punte.E aceiasi chestie expusa de Remus mai sus la ampliful cu 4 integrate.Dar incalzirea si distrugerea integratelor din cauza unei impedante reduse este alta poveste decat defazarea CI2 fata de CI1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări