Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TBA810

Postări Recomandate

Da intradevar ceva de genul acesta!

Acuma cine se pricepe in eagle si valoarea componentelor si eu o voi pune in practica.

Voi arata pe forum  rezultatele .voi face cablaje tot pe forum e cineva cu dedicatie la asa ceva.

Astept un cablaj bine realizat si corect realizat!Vreau sa stiu ce scoate aceasta schema! Am  8 integrate de acest fel!

Link spre comentariu
Vizitator workatubes

e un exemplu de circuit teoretic: four PA complementary push-pull.

Puterea maxima se obtine cu difuzorul cuplat in diagonala celor 4 rezistoare.

Am vazut undeva o schema asemanatoare dar acum nu o gasesc, ca sa o redau exact.

Posibil in loc de rezistoare sa se puna diode de putere...

Cine isi aduce aminte de schema ne poate ajuta cu amanunte...

Link spre comentariu

Cum obtii semnal defazat la iesirile integratelor TBA810 cind ai toate intrarile in paralel?

Cum se poate obtine puterea maxima la iesirea unui amplificator inseriind o rezistenta (de 2,7...10 ohmi) in serie cu difuzorul?

Chiar daca e un circuit teoretic, incearca sa explici functionarea schemei ce ai postat-o.

Editat de remus68
Link spre comentariu

TBA 810 e un  integrat audio comercial,in nici un caz nu are renume de integrat dedicat HI-FI,oricate configuratii incerci de amorul artei,e o complicatie inutila.Am experimentat schema cu 2 asemenea integrate in punte prin 1994,si aveam integrate originale SGS.In nici un caz facute de fosta IPRS.La timpul ala ma multumit respectiva aplicatie....dar au aparut acum o gramada de integrate,din gama low cost,care au performante de invidiat.Nu are rost sa reinventam roata...

Link spre comentariu

Stimati colegi eu sunt de acord cu parerile dvs sunt si corecte de altfel.E plin internetul de kituri si de amplificatoare si la preturi acceptabile!

Dar nu ajutati cu nimic stim si noi lucrurile astea.Ideea este sa iese ceva constructiv ca daca cineva mai are un "pumn" din aceste integrate sa stie ce sa faca sa scoata ce este mai bun din ele.

Ideea este buna cu 4 integrate macar cu 2 si tot este ok dati-mi  o schema buna de care sa ma apuc si eu voi prezenta rezultatele !

Atata cer pentru ca stiu ca sunt oameni valorosi si destepti pe acest forum!

Va multumesc!

Link spre comentariu

Fara niciun fel de rautate iti spun ca oamenii destepti si valorosi nu-si pierd vremea cu aplicatii cu TDA810 in punte, pur si simplu nu merita efortul.

Aveam si eu niste TDA1514 originale Philips cumparate in anii 90, le-am refacut cablajele, surse de buna calitate si merg bine dar departe de asteptarile mele actuale.

Iti irosesti timpul si banii facand si refacand cablaje ptr acele TBA-uri.

Bineinteles ca nimeni nu te opreste sa experimentezi si sa expui aici "rezultatele" care presupun nu sunt sunt niste masuratori ci doar niste impresii subiective.

Tot un oltean ....;)

Link spre comentariu
Vizitator workatubes

Totusi in etajul final din Pickup-ul Unitra sunt folosite MBA810 si cu toate astea "plăci-playerul" este considerat HI-FI

:ewryt45w 

Ce inseamna HI-FI? Unde este granita de unde incepe si se termina HI-FI?

Cine e in masura sa decida asta e HI-FI asta nu e HI-FI?

:scarpin

Link spre comentariu

Cine e in masura sa decida asta e HI-FI asta nu e HI-FI?

:scarpin

Doar tu. Daca iti place cum suna... atunci e HIFI pt tine. Discutiile astea despre HIFI sunt subiective prin definitie si foaaaarte anevoioase. Fa ce iti place, si daca iti place atunci e bine, ca doar nu faci pentru altii, pentru ca atunci se complica problema.

Salut.

Editat de viperash
Link spre comentariu

Ideea este ca vreau sa imi pierd timpul cu ele si ptr mine nu este timp pierdut!

Satul de polemici pana acum constructiv au fost doar postarile userului workatubes ,restu imi dati numai idei de renuntat care mai de care ...ca sa nu mai zic ca pick-up copilariei mele Unitra Fonika WG-414 era si este in continuare mono si mie totusi mi se parea extraordinar am aplificatoare acasa cu pretentii si totusi ascult multe vinyluri pe el si acum doar i-am schimbat bratul cu unul Tesla ca nu mai gaseam doze originale ptr el pe cand cele de Tesla am 5 doze sigilate si una noua pe brat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări