oltean24 Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 Buna ziua stimati colegi. As dori indrumare si cunostiinte din partea dvs cu privire la acest integrat cea ma buna schema detalii mai amanuntite ptr fiecare pin in parte de ex: ce sa intampla daca marim sau ce se intampla daca micsoram o anumita valoarea . In final as vrea sa rezulte o schema cu 2 TBA 810AS deoarece imi este foarte drag acest integrat raspandit odata larg in aparatura noastra.detin 8 bucati si as dori sa realizez in punte 4 amplificaotoare cu acest tip de integrat.cu unul singur am facut destule montaje data viitoare o sa va arat si niste poze cu montaje facute de mine momantan nu pot ca sunt acasa luni o sa si incarc.va invit pe toti sa va dati cu parerea si sa prezentati o schema cu aceste integrate in punte acasa o sa scanez am una printr-un caleidoscop electronic de a lui Oprescu .orice sugestie e bine venita . As dori de asemenea niste idei sau linkuri cu radiatoare potrivite ptr ele stiind ca sunt un pic de dificila prinderea lor. Astept cu interes parerile dvs cu o deosebita atentie. Mi-as dori sa se gaseasca in acest topic tot ce se poate afla despre acest tip de integrat eventual tca 150T SAU TBA 790K comparatii samd. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 In urma cu 35 de ani, aceste amplificatoare de putere (2...7W) au ajutat la miniaturizarea unor bunuri de larg consum (radioreceptoate, televizoare) si au avut o calitate acceptabila/buna pentru pretentiile acelor vremuri. Amplificatoarele in punte prezinta caracteristici inferioare unuia clasic si au aplicatii acolo unde se vrea mult zgomot in detrimentul calitatii. Daca vrei sa experimentezi aceste configuratii in punte vei gasi destule scheme cu TBA810; daca vrei calitate la o putere mai mare decit cea oferita de acest integrat, iti recomand orice alta aplicatie cu un circuit integrat de putere mai mare sau cu componente discrete. In ceea ce priveste TBA810, studiaza cu atentie datele de catalog ale exemplarului utilizat; in functie de sufixul ce urmeaza numele integratului (de exemplu TBA810P) au caracteristici limita diferite de tensiune de alimentare, putere maxima disipata/utila, s.a. In Almanah Tehnium '85 http://blog.copcea.ro/files/tehnium/almanahuri/almanah85.pdf la pagina 66 se gaseste o varianta de amplificator in punte cu TBA810, de 10W. 1 Link spre comentariu
oltean24 Postat Mai 24, 2014 Autor Partajează Postat Mai 24, 2014 am destule amplificatoare de putere si imi place sa le construiesc nu e vorba de putere ci faptu ca am prin sertare 8 bucati si vreau sa fac ceva cu ele si dispun si de cateva difuzoare romanesti de 3w cu impendante de 4 si 8 ohmi astranse vreau sa le readuc la viata.nu ma intereseaza alte integrate ca nu e vorba ca nu as avea la ce sa ascult detin peste 16 amplificatoare acasa deci iese din discutie ca mi-ar trebui ceva mai de putere ci doar vreau sa fac ceva frumos cu ele cuplate cu acele difzoare o sa incante urechea in micul meu atelier! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 La Gorji nu va invata doamna invatatoare sa scrieti cu litera mare la inceputul propozitiei si sa folositi punctuatia? 3 Link spre comentariu
oltean24 Postat Mai 25, 2014 Autor Partajează Postat Mai 25, 2014 Este cineva care a facut in punte acest amplificator? Invit sa isi expuna parerile distorsiuni ,sarcina, incalzire, functionare si comportament. Apreciez orice raspuns!Va multumesc in avans! Link spre comentariu
Vizitator workatubes Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 O varianta interesanta a acestui amplificator cu TBA810 http://www.electronicecircuits.com/electronic-circuits/touch-controlled-amplifier 1 Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 O varianta interesanta Ceea ce e deosebit este doar posibilitatea de reglaj al volumului (prin controlarea tensiunii aplicate). In rest, amplificatorul este unul clasic cu un singur etaj final de putere. 1 Link spre comentariu
oltean24 Postat Mai 27, 2014 Autor Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) Itradevar asa este ! Oricum e o idee buna dupa ce fac amplifu sa ii atasez asa ceva desi credema ca am pe acasa niste kituri de la conax care are volum balans bass si inalte in cc deci... Cineva spunea ca in punte se introduc distorsiuni eu il cred aici trebuie lucrat mult sa iese ceva de calitate o sa atasez ce am facut pana acum si sunt multumit de el dar vreau sa vad daca se poate si mai mult!ma mir ca pe situl acesta sunt oameni valorosi si tac..... Dupa cum se vede este supradimensionat la condesatori sunt toti la 63vcc ,misca binisor niste boxe technics sb cd 320. Editat Mai 27, 2014 de oltean24 Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) Ai utilizat cositor in exces (asta nu inseamna neaparat o lipitura trainica!). Ai grija la strapurile neizolate de sub rezistente. Sa nu tensionezi terminalele rezistentelor (chimice romanesti de 0,5W) in momentul introducerii in gaurile din cablaj si sa nu supraincalzesti zona terminalelor lor - se poate desprinde terminalul din corpul ceramic al rezistentei. La tipul asta de rezistente este preferabil ca din proiectarea cablajului sa ai o distanta de 15mm intre gaurile terminalelor. Editat Mai 27, 2014 de remus68 1 Link spre comentariu
Vizitator workatubes Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Am construit foarte multe amplificatoare cu TBA/MBA 810 ; TCA 150; TBA790K, A210K... pentru radiourile mele cu lampi si am fost intodeauna multumit de rezultatele acestora. Am urcat pe youtube mai multe videoclipuri cu aceste montaje, sper sa va placa: https://www.youtube.com/watch?v=QD6TAURO37k https://www.youtube.com/watch?v=2vB-9rh_9wA https://www.youtube.com/watch?v=_FvgC5thMsc https://www.youtube.com/watch?v=ZuD2NnTL6Mg Detalii CI A210K: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_a210k.html 1 Link spre comentariu
oltean24 Postat Mai 28, 2014 Autor Partajează Postat Mai 28, 2014 Foarte frumos colegu! Imi place ce ai facut pe acolo!Nici nu e stresat integratu de acel difuzor! Eu astept totusi scheme in punte cu acest integrat sa se incadereze in normele HI-FI Link spre comentariu
cristi_74 Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 (editat) Norme HI-FI cu 10% distorsiuni la putere maxima???Dupa catalog ar avea 0,3% dar in mai toate schemele de radio si tv in care apare se specifica 10% la putere maxima.Dar asta mai depinde si de sursa de semnal. Editat Mai 28, 2014 de cristi_74 1 Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Doar asta am gasit despre TBA810 , conectat in punte... 1 Link spre comentariu
Vizitator workatubes Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 10% distorsiuni? E doar o lucrare pentru BAC anul 1986... Eu zic ca nu prea merita efortul... 1 Link spre comentariu
oltean24 Postat Mai 29, 2014 Autor Partajează Postat Mai 29, 2014 Ar fi interesant ceva cu 4 CI TBA 810 conectate in punte si apoi cuplate toate sa rezulte un singur amplificator o astfel de schema sigur as construi si as prezenta-o aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum