Vizitator VicDan Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Salut, am de rezolvat o problema si nu ii dau de cap. Am postat aici pentru ca are ceva legatura cu antene si comunicatii radio. Consider a line of sight radio link with free space propagation. Assume transmit and receive antenna gains of 10dB each, a receiver noise figure of 6dB, and a range of 1km. Using the Shannon capacity formula for AWGN channels, what is the transmit power required to attain a link speed of 1 gigabit/s using a bandwidth of 1.5GHz (assuming 50% excess bandwidth)? Asta este formula pe care ar trebui sa o utilizez. Pe mine ma incurca faptul ca in cerinta m-i se dau gain-uri si mi se cere putere. Nu stiu cum sa fac conexiune intre gain, putere si zgomot. Dupa cate stiu eu nu prea ai cum sa aflii petere stiind doar gain. Apoi mai specifica si distanta de 1 km. Imi cer scuze daca aceasta intrebare vi se pare banala sau daca am postat unde nu trebuie dar daca este cineva care ma poate ajuta i-as fi recunoscator. O zi buna. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Cu formula asta calculezi zgomotul gausian adaugat, il transformi in dB, il aduni cu zgomotul receptorului si apoi cu formula atenuarii in spatiu liber A(dB)=20 lg 1(km)+20 lg f +32,45 tinand cont de casigul antenelor faci bilantul puterilor si vezi care e puterea minima necesara pentru stabilirea legaturii. Link spre comentariu
Vizitator VicDan Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 (editat) multumesc de raspuns, o nelamurire am, in formula ta apre un f care banuiesc ca e frecventa iar mie nu mi se specifica frecventa Editat Iunie 5, 2014 de VicDan Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Am vazut. Poti sa calculezi tu frecventa minima necesara, daca ai chef, dar da cu virgula. Ia si tu o valoare convenabila. 10GHz ca sa dea logaritmul frumos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum