csopike Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 salutare, am o inchidere centralizata pilot yt-a400 care imi da batai de cap. in sensul ca pe firele care ar trebui sa blocheze si sa deblocheze usile, pe schema de montaj imi arata minus pe ambele, eu pentru actuator am nevoie de un plus si minus pentru a se inchide,iar pentru a mi se deschide am nevoie sa mi se inverseze polaritatile adica sa am minus si plus, sper ca intelegeti ce vreau sa zic, ei bine unde trebuie legat inchiderea ca sa imi actioneze usile? sau daca vine legat pe actuator am nevoie de un releu? Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2014 nu ma poate ajuta nimeni? Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 "minus-urile" alea sunt pentru comanda. Din centralizata trebuie sa-ti iasa doua fire (de obicei verde-albastru) care-si schimba polaritatea in functie de comanda. Acele fire trebuiesc legate la actuatoare. 1 Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2014 mersi bercioiu, am legat firele respective, adica verde si albastru pe actuatorul central din usa soferului, dar nu face nimic., si nici cu multimetru nu imi da nimic pe cele doua fire. 1 Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Pune schema de montaj adnotata cu modul in care ai legat firele si te va lumina cineva urgent.... Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Cele doua fire ale tale verde-albastru sunt pentru comanda unei interfete pentru inchiderea centralizata... De obicei, acele culori sunt destinate actuatoarelor dar se pare ca la alarma ta, firele de comanda sunt verde-albastru. Ai si interfata pentru inchiferea centralizata? Daca nu, trebuie sa-ti cumperi una...Alarma ta da doar comanda catre o interfata! Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2014 schema de montaj este urmatoarea, iar cele doua fire le-am legat la un actuator de logan,dar nu face nimic, am pus multimetru pe cele doua fire si nu imi da nimic pe cele doua fire cand ii dau din telecomanda blocare sau deblocare, se aude ca tacane modulul dar nu schiteaza nimic pe aparatul de masura, nu ar trebui sa imi dea un impuls de curent? interfata asta de care vorbesti de unde pot sa o cumpar? Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 (editat) Daca pui minusul multimetrului pe albastru si plusul multimetrului la +12v, in momentul in care dai comanda de inchidere, iti va aparea minus pentru scurt timp pe firul albastru. La fel si cu firul verde in momentul in care dai comanda de descuiere. Aceste doua semnale trebuie sa le preiei cu doua relee pentru schimbarea de sens al actuatoarelor. Daca te pricepi, iti postez o schema de legare al releelor, daca nu te pricepi, trebuie sa-ti cumperi o interfata "inchidere centralizata". L.E. Ti-am atasat schema cu releele : Editat Iunie 4, 2014 de bercioiu Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 mersi bercioiu, dar poti sa imi spui mai exact ce tip de releu sa folosesc? releu auto de 12v cu patru pini? Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Nu merg relee de lumini cu patru pini, trebuie cu cinci pini, deoarece platina centrala se muta de pe + pe -; iti trebuiesc relee de 12Vcc cu contacte NO si NI, se gasesc pe toate drumurile si nici scumpe nu sunt. Atentie, sa fie ambele acelasi model, pentru ca se intampla sa aiba timpi diferiti de actionare si sa treaca instalatia in scurtcircuit. Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 ok, deci am nevoie de 2 relee de 12volti cu 5 pini, puteti sa imi dai o schema exacta? adica unde leg masa, unde leg plusul, unde leg actuatorul unde leg semnalul de la modulul yt-a400? etc Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 (editat) @csopike Colegul iRoata ti-a raspuns corect. Trebuiesc relee cu 5 pini. @iRoata Nu conteaza timpii de cuplare-decuplare al releelor, indiferent de ordinea anclasare-declansare, nu exista nicio posibilitate (combinatie) de scurt in instalatie... L.E. "puteti sa imi dai o schema exacta? adica unde leg masa, unde leg plusul, unde leg actuatorul unde leg semnalul de la modulul yt-a400? etc" Pai... nu ai vazut schema postata?! L.L.E. OK, ti-am trecut pe schema notatiile standardizate de pe relee: si dispunerea pe releu: Editat Iunie 5, 2014 de bercioiu Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 mersi bercioiu si mersi si iroata, maine cumpar relee si va spun dupa acea ce am facut. Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 OK! Notatiile le vei gasi si pe relee. Link spre comentariu
csopike Postat Iunie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2014 salutare, pe pinul 85 nu sunt sigur ce vine legat, vine plus permanent cumva? cu restul sunt in clar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum