Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gard electric - probleme

Badrian1985

Postări Recomandate

Am construit un generator de impulsuri  si ma confrunt cu o problema mare si serioasa.

Lungimea gardului electric se intinde pe o lungime de 3Km si o data, cel putin pe saptamana mi se rupe firul din cauza ursului sau mistretului.

Va rog ajutati-ma  sa construiesc un sistem de protectie la supraincalzire a bobinei  sau sa ma avertizeze printr-un semnal sonor sau luminos ca cineva mi-a rupt firul sau e cazut la pamant.

O schema ceva sau un material de studiat ar fi de folos

Stima si respect pt. cei ce-si rup putin din timpul lor pt. a ma ajuta.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badrian1985

2

• gica70

1

• dan cod

1

• Electronicserver

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Protectia la supraincalzire o rezolvi cu un montaj cu termistor si releu .Termistorul lipit de bobina ; cand bobina ajunge la o temperatura mare , releul decupleaza alimentarea .Ce schema ai folosit?

Editat de Electronicserver
Link spre comentariu

Deasemenea se poate alimenta instalatia dintr-o sursa cu limitare de curent; la atingerea valorii reglate curentul nu mai creste (deci bobina nu se mai incinge) si, in acelasi timp, se poate transmite informatia in diverse moduri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări