Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitati, sfaturi de urmat, mod de viata, etc...

Toni Marginean

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Toni Marginean
MISTERUL UNEI LUMI DISPĂRUTE:

materiale de construcție necunoscute, corăbii cerești și hărți astronomice

Locuitorii Pământului au folosit electricitatea, avansate tehnici medicale, procedee

industriale şi chiar zborul cosmic cu mii şi mii de ani înainte de civilizaţia pe care o ştim.

Au fost lucrate în epoca de piatră unelte cu ajutorul strungurilor? Egiptenii cunoşteau

electricitatea? A fost folosit aluminiul cu câteva mii de ani înainte de a fi descoperită

procedura de obţinere prin electroliză? A existat o bombă nucleară înainte de civilizaţia

noastră? Sunt multe întrebări la care nimeni nu poate da un răspuns.

Enigmele sunt cu atât mai mari cu cât, din ce în ce mai des sunt descoperite obiecte vechi de

mii de ani care par a fi lucrate cu tehnicile moderne de astăzi său par a fi folosit unor

tehnologii pe care omul modern abia le-a deprins. Marea dilemă n-a fost lămurită nici de cei

care susţin că Pământul a fost locuit cu multe mii de ani în urmă de o civilizaţie dezvoltată

dispărută apoi într-un cataclism, nici de cei care promovează ideea unor vizite extraterestre.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Toni Marginean

Planul P – Planul Azil pentru Bătrâni

Să zicem că ești un cetățean în vârstă și nu mai poți să te îngrijești singur, iar guvernul zice că nu mai are fonduri și nu mai există nici un loc disponibil la azil. Deci, ce te faci? Optezi pentru „Planul P de Îngrijire Medicală”.

Acest plan oferă fiecărei persoane peste 75 de ani un pistol (Planul P) și un cartuș. Primești autorizație să împuști un politician inutil. Acest lucru înseamnă că, pentru tot restul vieții, vei merge la o închisoare, unde vei primi trei mese pe zi, o locuință, încălzire centrală și aer condiționat, televiziune prin cablu, bibliotecă și toată îngrijirea medicală de care ai nevoie:

ai nevoie de o nouă dantură? Nici o problemă.

ochelari noi? S-a rezolvat.

ai nevoie de o proteză auditivă, proteză de șold, de genunchi, transplant de rinichi, de plămâni, de inimă, sau operație de schimbare de sex? Totul este decontat.

Ca bonus suplimentar, copiii pot veni să te viziteze cel puțin la fel de des ca în prezent!

Și cine plătește toate acestea? Același guvern, care tocmai ți-a spus că nu-și permite să te trimită într-un azil de bătrâni.

Și în același timp ai scăpat țara de un politician inutil.

În plus, întrucât ești un deținut, nu vei mai plăti impozite! Nu-i așa că avem o țară mișto?

Întrucât ți-am rezolvat problema planificării vieții de persoană în vârstă, distrează-te restul săptămânii.

Link spre comentariu

..MARIN SORESCU, un poet genial, acum nu știu dacă mai este în programa de limbă română...
...Faceți-vă TIMP pentru ceea ce merită...

#Contabilitate
( Marin Sorescu)
Vine o vreme
Cand trebuie sa tragem sub noi
O linie neagra
Si sa facem socoteala.
Cateva momente cand era sa fim fericiti,
Cateva momente cand era sa fim frumosi,
Cateva momente cand era sa fim geniali,
Ne-am intalnit de cateva ori
Cu niste munti, cu niste copaci, cu niste ape
(Pe unde-or mai fi? Mai traiesc?).
Toate acestea fac un viitor luminos -
Pe care l-am trait.
O femeie pe care am iubit-o
Si cu aceeasi femeie care nu ne-a iubit
Fac zero.
Un sfert de ani de studii
Fac mai multe miliarde de cuvinte furajere,
A caror intelepciune am eliminat-o treptat.
Si, in sfarsit, o soarta
Si cu inca o soarta ( de unde-o mai fi iesit?)
Fac doua (Scriem una si tinem-una,
Poate, cine stie, exista si viata de apoi).#

Va doresc timp!!!

Mai trist este, insa, ca nu traim, iar ce n-am trait la timp, spunea Octavian Paler, nu mai traim niciodata. Asadar, timpul trece si noi ne trecem odata cu el... daca nu facem o schimbare. In viata noastra, in programul nostru, in lista de prioritati. Nu exista solutii corecte sau universale. Exista doar oameni si alegerile lor.
Prin urmare, esti ceea ce esti datorita alegerilor pe care le faci si fiecare alegere iti poate schimba viata in bine sau rau. Chiar si atunci cand nu alegi, de fapt ai ales sa nu alegi. Fiecare alegere iti influenteaza prezentul si viitorul, al tau si al celorlalti.
Si trebuie sa alegem acel ceva care ne implineste, care face sa simtim timpul ca trecut cu folos. Cand va dati seama cum se face asta, sa ma invatati si pe mine.#

Asadar…
Va doresc timp. Timp petrecut langa cei dragi (si trecatori), timp sa va zambeasca sufletul, timp sa munciti cu drag. Daca nu gasiti timp pentru toate astea, mai taiati din timpul acela pe care-l petreceti incruntati sau judecandu-i pe altii. Sau tinand suparari cu zilele. Sau incercand sa-i schimbati pe ceilalti, in loc sa-i acceptati asa cum sunt!!!!
Dar, mai ales, va doresc timp sa (re)descoperiti ce e cu adevarat important pentru voi. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, caci, nu degeaba scria Marin Sorescu, "vine o vreme cand trebuie sa tragem sub noi o linie neagra si sa facem socoteala." Si cine poate sti cat de devreme sau de tarziu vine vremea noastra?

...FOARTE IMPORTANT! -AȚI GĂSIT TIMP PENTRU VERSURILE DE MAI SUS?
DACĂ NU...PĂCAT

Îmi cer scuze dacă am reluat ceva ce deja există pe acest forum, dar chiar dacă este așa , eu cred că merită recitit..., conține mult adevăr!

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu
Toni Marginean

..MARIN SORESCU, un poet genial, acum nu știu dacă mai este în programa de limbă română...

...din pacate, o data cu manualele alternative, sunt si poeti alternativi!

Totdeauna poporul roman a fost complicat si greu de inteles pentru alte natii!

Link spre comentariu

Pe mine mă ține minte pentru o observație (adică i-am spus că dacă a rezolvat o problemă să ne spună și nouă cum - poate că după aceea am fost și puțin acid), de acum mai mulți ani..., el nu a uitat..., mi se pare că e cam mult. Mai am un (fost) prieten, de o gelozie patologică care nu mai vorbește cu mine de mai mult de zece ani pentru că am făcut o glumă pe subiect... asta ține și de nivelul de cultură și educație. El a și intrat în ”folclor” când a afirmat ca: ”s-a decis să se plafoneze în electronică”!!! iar în loc de #persuasiune# a spus #perversiune#, mai sunt și alte ”perle” de acest gen ale d-lui P.F.

Oricum, se spune că iertarea este privilegiul regilor...

Link spre comentariu
Toni Marginean

O poveste frumoasa !

Este povestea unui pinguin Magellan sud-american, care inoata 5 000 de mile (8 047 km) in fiecare an, ca sa se reuneasca cu barbatul care i-a salvat viata.

Zidarul si, partial, pescarul pensionar Joao Pereira de Souza, 71 de ani, care traieste intr-un sat pe o insula exact inafara orasului Rio de Janeiro, Brazil, a gasit acest mic pinguin acoperit de petrol si aproape de moarte, zacind pe stincile plajei lui locale, in 2011.

Joao l-a curatat si l-a hranit cu o dieta zilnica de peste, ca sa-i dea putere. El l-a numit Dindim.

ad199246948dmvidpics-2016-0.png?w=480&h=

Reintoarcerea pinguinului risipitor.

Dupa o saptamina, el a incercat sa-i dea drumul pinguinului, inapoi in mare. Dar, pasarea nu voia sa plece.

'El a stat cu mine timp de 11 luni si apoi, imediat dupa ce-si schimbase penele cu altele noi, a disparut'

Si exact citeva luni mai tirziu, Dindim a venit inapoi.

Intr-o zi, l-a vazut pe pescar pe plaja si l-a urmat acasa.

ad199230273a-penguin-called.png?w=480&h=

Uite cine s-a intors !

In ultimii 5 ani, Dindim a petrecut 8 luni pe an cu Joao si se crede ca-si petrece restul timpului inperechindu-se pe coasta Argentinei si Chile.

Se crede că înoată până la 8 047 de kilometri (5.000 de mile) in fiecare an, ca sa se reuneasca cu omul care i-a salvat viata.

ad199222519brazilian-man-an.png?w=480&h=

'Il iubesc pe pinguin ca si cum ar fi propriul meu copil si cred ca pinguinul ma iubeste', a spus

Joao la Globo TV. 'Nimeni altcineva nu are voie sa-l atinga. Ii ciupeste pe toti daca incearca.

El sta intins [sic] in poala mea, ma lasa sa-i fac dus, imi da voie sa-l hranesc cu sardine si sa-l ridic in brate.

ad199230264a-penguin-called.png?w=480&h=

Se banuieste ca Dindim crede ca pescarul este tot un pinguin

'Toti au spus ca nu o sa se intoarca, dar in ultimii 4 ani a venit inapoi ca sa ma viziteze.

El vine in Iunie si pleaca acasa in Februarie si in fiecare an devine mai afectuos, deoarece pare tot mai fericit să mă vadă'.

ad199222524brazilian-man-an.jpg?w=480&h=

Biologul prof. Krajewski, care l-a intervievad pe pescar pentru Globo TV,

a spus ziarului The Independent: 'Nu am vazut niciodata nimic asemanator cu asta, pina acum. Cred ca pinguinul crede ca Joao face parte din familia sa si ca, probabil el este tot pinguin.

'Cand l-a vazut, dadea din coada ca un caine si tipa cu incantare'.

Si, pur si simplu, lumea pare din nou a fi un loc mai placut.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Inscriptie pe o piatra funerara..

Iata cinci reguli pentru barbatii care-si doresc o viata fericita, inscrise de Russell J. Larsen pe lespedea mormantului sau din Logan, Utah. El a murit fara sa afle ca va castiga concursul pentru "Cea mai haioasa piatra de mormant".

Cele cinci reguli de urmat pentru barbatii ce-si doresc o viata fericita:

1. Este important sa ai o femeie care te ajuta pe acasa, iti gateste din cand in cand, face curatenie si are o slujba.

2. Este important sa ai o femeie care te poate face sa razi.

3. Este important sa ai o femeie de incredere si care nu te minte

4. Este important sa ai o femeie buna la pat si careia ii place sa fie cu tine

5. Este foarte, foarte important ca aceste patru femei sa nu stie una de alta, altminteri ai putea-o sfarsi mort ca si mine.

Dar merita sa vedeti si cugetarile despre casatorie ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări