Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitati, sfaturi de urmat, mod de viata, etc...

Toni Marginean

Postări Recomandate

Multe valuri pentru nimic... altul in cautarea succesului macar pe Internet. Pana si Wiki (nu stiu care Wiki o fi citit Dl. Roca) stie ca:"In 2002 the municipal government officially adopted a local anthem (Limburgish (Maastrichtian variant):Mestreechs Volksleed, Dutch:Maastrichts Volkslied) composed of lyrics in Maastrichtian. The theme was originally written by Ciprian Porumbescu (1853

Editat de thunderer
Link spre comentariu

De ce pretene ? Am dat click pe linkuri, succesiv, incepand cu olandezii si de fiecare data mi-a trezit amintiri urate. Pe cei nascuti si crescuti dupa revolutie nu are cum sa-i afecteze, din contra, ei se pot umfla de mandrie. 

Si eu ma mandresc cu Zamfir, am vazut 3 cd-uri scoase de nemtii de la polygram pe care nu am reusit sa le gasesc pe youtube.

Link spre comentariu

Arta adevarata..daca asta inseamna modernism..

Intr-adevar impresionant.

Arta, de dragul artei!

Dintr-o materie amorfa si banala precum sticla, a creeat obiecte care iti incanta vederea si imaginatia.

Este meritul si virtuozitatea marilor artisti, de a creea opere de arta si capodopere din materiale aflate

la indemana tuturor:

Cuvantul scris sau vorbit in cazul poetilor, prozatorilor sau oratorilor.

Vopselele, pigmentii de culoare si stratul suport in cazul pictorilor.

Pietrei si metalului brut in cazul sculptorilor.

Si lista nu se incheie aici, poate continua si cu celelalte domenii dedicate frumosului, a artei in sine.

Nu este nevoie neaparat de metale pretioase, de pietre pretioase si de alte materiale cu valoare intrinseca,

pentru a da valoare artistica produsului finit.

In asta consta valoarea si geniul artistului!

P.S. Scuze pentru logoree!

Sa aveti o zi buna cu totii!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Subject: Farmecul limbii romane
Doctore, mă chinuie îngrozitor coloana. (Constantin Brâncuși)
Posteritatea va crede că am avut un singur ou. (Columb)
Prefer rima îmbrățișată. (Veronica Micle)
Femeile cu picioare lungi, sunt cele mai bune la pat. (Procust)
Duc o viață regulată; mă culc la șapte, mă scol la șapte…. (Alba ca Zapada)

Femeia model trebuie să fie tânără. (. Baba)

A fost nuntă cu dar, dar nu cine știe ce! (Zamfira)

N-aveți, cumva, un foc? (Nero)

Și totuși, se învârtește! (Galileo Galilei, la un chef)

Suntem rude dar foarte îndepărtate (Frații Grimm)

Eu sunt o excepție: mi-am făcut carul vara. (Nicolae Grigorescu)

De când cu politica, am tras poezia pe linie moartă. A.(carul) Paunescu]

Justiția noastră este bolnavă. (un doctor în drept)

Am fost corigent la zoologie și literatură. (La Fontaine)
Am oscilat între Școala Ardeleană și Școala Militară. (Petru Maior)

Aria cercului se bucură de o celebritate nemeritată. (Giuseppe Verdi)

Noi vrem pământ! (un extraterestru)

Nu intrați în marile complexe cu soția. (Freud)

Am picat la țanc! (Aurel Vlaicu)

Tabloul lui Repin este lipsit de simboluri. (Mendeleev)

Într-un triunghi conjugal, ipotenuza este iubita la pătrat. (Pitagora)

Când pun mâna pe un roman bun, nu-l las până nu-l termin. (Cleopatra)

Cartea mea de căpătâi este "După douăzeci de ani". (Silviu Brucan)

Mă duc să mă caut. ( Fiul rătăcitor)

Aștept Ziua Recunoștinței. (Peneș Curcanul)

Ce mică-i lumea! (Gulliver în țara piticilor)
Nu-mi fac planuri de viitor. (Nostradamus)

Toți oamenii de valoare au zburat din România. (Henri Coandă)
De fapt, la țară eu n-am vară, ci un văr. ( George Toparceanu)

Vrem sa ne păstrăm limba și portul. (un constănțean - R Mazăre)
Ca orice om, am fost și eu la strâmtoare. (Magellan)

Marile cuceriri le-am făcut în moteluri. (Gingis-Han)

Eu stau, tu stai, el stă. (Imnul de stat)

Oștenii mei, astăzi avem exerciții de tragere. (Vlad Țepeș )

Americanii s-au obișnuit cu insula în coastă. (Fidel Castro)

Am ajuns în America pentru că m-a trimis nevasta după cartofi. (Cristofor Columb)
Forma mea de protest este demonstrația. (Pitagora)
Link spre comentariu

Ooo, trebuie cunostinte din multe domenii sa poti savura glumele astea; si cum sunt trecut de 6 decenii (am acumulat ceva cunostinte) aia cu Alba ca zapada, bineinteles, imi place!

" Americanii s-au obișnuit cu insula în coastă. (Fidel Castro)" Imi pare cunoscuta asta dar parca era vorba de o sula in coasta!

"Eu stau, tu stai, el stă. (Imnul de stat)"..si daca esti si mut atunci e ok!

Editat de gica70
Link spre comentariu
Toni Marginean

Asa sa fie:

Oare numai in Suedia..........?????

Statul ales de către Langness pentru analiză, şi cel care este deja într-o stare avansată de stat falit, este Suedia.

Cu doar trei zile în urmă aflam că poliţiştii părăsesc masiv poliţia suedeză (se estimează că vor pleca peste 80%), că serviciile de protecţie şi investigaţie ale poliţiei, cele de paramedici şi de pompieri sunt atacate în anumite zone şi nu-şi mai pot îndeplini misiunea, că 57 de zone ale unor oraşe mari, locuite majoritar sau exclusiv de migratori (musulmani în proporţie masivă), dar nu numai, au devenit „nefrecventabile” pentru autorităţile suedeze (aşa-numitele „zone interzise”), că legile statului nu se mai aplică în aceste zone şi că statele vecine sunt foarte îngrijorate de situaţia din Suedia. Nu aş aminti aici decât declaraţia primului ministru norvegian Erna Solberg:

În cazul că Suedia se prăbuşeşte, Norvegia este gata să abandoneze Convenţia de la Geneva privind refugiaţii, să închidă graniţa cu armata, iar refugiaţii care vin dinspre Suedia să fie trimişi înapoi fără nicio posibilitate de a solicita azil.
Ne pregătim pentru ce poate fi mai rău.
Desigur, pentru mulţi cititori alăturarea dintre Suedia şi sintagma „stat falit” este de neconceput. Dar dacă avem în vedere că definiţia oficială a unui stat falit, făcută de Fondul pentru Pace, se referă la o incapacitate relativă de a Q asigura ordinea, de a garanta securitatea populaţiei, de a canaliza solicitările acesteia şi de a-i câştiga loialitatea, deci de a normaliza relaţiile sociale, şi dacă veţi reciti paragraful de deasupra şi veţi accesa şi alte date privind situaţia din Suedia nu veţi mai avea nedumeriri.
Sunt tot mai multe probleme cu migratorii musulmani.
Tensiunea creşte în toată ţara. Malmo, un oraş cu majoritate migratorie, devine centrul unei „Intifade” similare cu „Zilele mâniei” din teritoriile palestiniene.
Suedezele sunt violate pe stradă, bărbaţii suedezi sunt atacaţi frecvent. Poliţia este gata să piardă controlul.
Comunităţile de migratori au scăpat complet controlului guvernamental, ai căror reprezentanţi nu mai pot pătrunde decât în formaţiuni cu trupe numeroase şi vehicule militare.
Albii părăsesc Malmo şi zonele învecinate. Oraşul rămâne fără personalul necesar funcţionării.
Cad sistemul de educaţie, medical, pompierii, sistemul judiciar. Se înmulţesc semnele războiului de generaţia a patra: răpirile şi taxele pentru traversarea anumitor zone.
Pe fondul haosului începe să se manifeste autoapărarea suedezilor nativi. Sporeşte numărul musulmanilor omorâţi, fie din motive de autoapărare, fie din alte motive: politice sau rasiale. Sunt incendiate restaurante cu specificul Orientului Mijlociu.
Guvernul suedez, tot mai izolat, într-o ţară şi societate destabilizate, trece la represiunea totală a liberei exprimări. Sunt interzise şi atacate grupurile de dreapta, aşa-zisul „discurs al urii” este sever pedepsit.
În faţa haosului din Suedia şi apelurilor la violenţă ale musulmanilor din intreaga Europă, Danemarca închide complet frontiera cu Suedia şi restrânge drepturile musulmanilor. La fel Norvegia şi Finlanda.

Link spre comentariu

Sa nu fie asta inceputul..

Nu, nu este ista începutul. Începutul a fost în anii 89-90, "revoluţiile" de catifea, asasinarea soţilor Ceauşescu, căderea zidului Berlinului, toate istea îs de drept şi de fapt începutul.

Lumea e în aşteptarea celui de-al treilea răzbel mondial. Gloata nu pricepe că acest răzbel nu se aseamănă cu primul sau al doilea, combatanţii sînt alţii, motivele sînt altele, doar capitalul şi nebunia milenară a unei etnii rămîne aceeaşi.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Cum academicienii l-au condamnat în 1951 pe Brâncusi, Partidul i-a rebotezat operele.Capul plecat sabia nu-l taie !

Subject: Adevaratul nume al operelor lui Brancusi

Adevarul despre operele lui Brancusi
Am aflat de la un doctor de aici, care acum este mort (a murit in 1999) si care a locuit lânga Tg.Jiu. Parintii sai au fost directori la scolile din Tg Jiu: cea de baieti si cea de fete.
Tatal sau, Matei Stoicoiu, a cumparat o casa chiar in Tg.Jiu ca sa fie aproape de scoala. Intr- o vara, când se plimba prin parcul dela Tg.Jiu l-a intâlnit pe Brâncusi inparc.Ei se cunosteau, caci fusesera colegi in clasele primare. L-a intrebat de ce a venit, iar el a spus ca a venit ca sa cerceteze locul in parc, unde sa amplaseze niste monumente, care au fost comandate in memoria eroilor din primul razboi mondial.
Apoi Matei i-a spus ca o sa-i faca cunostiinta cu fiul sau, doctorul de care v-am spus, Traian Stoicoiu. Astfel ca atunci când Traian l-a cunoscut pe Brâncusi, a ramas impresionat.
Traian era suparat când imi povestea cum comunistii au schimbat adevaratele nume ale operelor lui Brâncusi si anume:
Coloana nu se chema “Coloana infinitului”, ci “Coloana sacrificiului infinit” dat de eroii nostri. Pe de alta parte, daca numarati modulele din care este alcatuita coloana, veti obtine un numar care reprezinta anul când a fost primul razboi mondial si se termina cu o jumatate din modul, adica reprezinta jumatatea anului respectiv.
Al doilea monument, asa cum l-a conceput Brâncusi, este o masa inconjurata de 12 scaune. Aceasta nu se chema “Masa tacerii”, ci “Masa apostolilor neamului” (cele 12 scaune), iar in mijloc s-ar afla Iisus Christos (masa).
Al treilea monument arata ca o poarta, dar nici pe departe nu este poarta. Deci, nu se numea “Poarta sarutului”, ci monumentul “Intregirii neamului”, deoarece fiecare stâlp este alcatuit din 4 stâlpi uniti sus cu o grinda. Sarutul mai inseamna si unitate. Deci acestea reprezinta 8 regiuni care trebuiau sa se alipeasca patriei mame, România.
Trebuie sa stie lumea ca Brâncusi a fost un sculptor simbolist. Comunistilor nu le-au placut numele date de Brâncusi, operelor lui. De atunci a ramas asa, iar romanii parca sunt drogati, nu vor sa schimbe nimic.
Doctorul inainte de a muri, mi-a spus sa transmit in tara aceste lucruri pe care el le stia perfect.
Cu stima, Liviu Popp

Link spre comentariu

Interesant si logic (avand detaliile enumerate mai sus). Frumos gestul/ideea, pacat ca a fost totul schimbat, caci presupusul adevar este mult mai nobil decat insasi ideea de decorare a unui parc.Ramane sa avem si o opinie a familiei, o fi lasat Brancusi ceva scris.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări