Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitati, sfaturi de urmat, mod de viata, etc...


Toni Marginean

Postări Recomandate

Toni Marginean
Oul este un produs natural de exceptie, neapreciat la reala lui valoare terapeutica. În compozitia acestui aliment sunt strânse la un loc peste 80% din vitaminele si substantele menite sa hraneasca organismul uman si sa îl mentina sanatos.
Tratamente preventive cu oua:
Alzheimer – mai multe studii facute in Statele Unite arata ca aproximativ 90% din populatia statelor cu alimentatie de tip occidental are un deficit de colina in alimentatie. Continuta in abundenta in galbenusul de ou, colina este o substanta cu un rol extrem de important in formarea acetilcolinei, implicata in transmiterea impulsurilor nervoase si care este deficitara la persoanele care sufera de dementa senila, in general, si de Alzheimer in special. Suplimentarea cantitatilor de colina prin consumul galbenusului de ou crud este, ca atare, un bun mijloc profilactic impotriva acestei afectiuni.
Degenerescenta maculara – doua studii facute la Universitatea de Medicina din Massachusetts, Statele Unite, au aratat ca persoanele care consuma un galbenus de ou pe zi au in sange o concentratie de luteina si de zeaxantina mult mai mare decat persoanele cu o dieta fara oua proaspete. Or, cresterea concentratiei acestor doua substante in sange (de fapt, sunt pigmentii care dau culoarea specifica galbenusului) reduce cu peste 50% riscul aparitiei si al evolutiei degenerescentei maculare.
 
Cataracta – intr-un alt studiu, cercetatorii danezi au demonstrat ca un ou consumat zilnic reduce in medie cu 26% riscul de a dezvolta cataracta odata cu varsta. De acest efect sunt de „vina“, din nou, cei doi pigmenti mentionati, adica luteina si zeaxantina, care sunt antioxidanti puternici, stopand sau incetinind procesele degenerative din organism.
Malnutritia – cercetarile medicale arata ca ouale aduc un aport foarte important de aminoacizi esentiali, de oligoelemente si de vitamine extrem de necesare sanatatii organismului. Astfel, boli specifice malnutritiei, cum ar fi rahitismul, anemia, avitaminoza etc., sunt evitate, consumand 1-2 oua zilnic, in mod constant. De altfel, obiceiul de a consuma multe oua in perioada Pastelui este o masura foarte inteleapta de a compensa unele carente nutritive din timpul celor sapte saptamani de post de dinainte, timp in care se consuma exclusiv hrana vegetala.
Boala coronariana si infarctul miocardic – vreme de mai multe decenii s-a crezut ca un consum regulat de oua este un factor cauzator de boli ale arterelor, si aceasta, din cauza continutului ridicat de colesterol din galbenusul de ou. In ultimii cincisprezece ani, insa, tot mai multe studii au aratat ca lucrurile stau exact… pe dos, consumul de oua proaspete nefiind un factor agravant, ci unul profilactic pentru boala coronariana. De exemplu, cercetari facute la prestigioasa Universitate de Medicina Harvard au aratat ca un consum regulat de oua transforma homocisteina (un aminoacid neurotoxic, periculos pentru vasele de sange si inima) intr-o substanta inofensiva pentru sistemul cardio-vascular. Mai mult, consumul regulat de oua previne oxidarea colesterolului si a trigliceridelor pe artere, fiind un excelent profilactic pentru ateroscleroza. Nu in ultimul rand, studiile au aratat ca un consum regulat de oua proaspete reduce riscul de infarct miocardic.
Trombozele – cercetari facute in anul 2003 in Coreea de Sud au aratat ca un consum zilnic de galbenus de ou are efecte antiagregante plachetare, prevenind formarea trombilor (cheagurilor de sange). Conform respectivelor cercetari, efectul de prevenire al trombozelor este direct proportional ca intensitate cu cantitatea de galbenus consumata zilnic. Curele de 1-2 saptamani, timp in care se consuma unul-doua galbenusuri de ou pe zi, sunt un excelent mijloc de prevenire a trombozelor, mai ales primavara, cand alimentatia cu multe verdeturi favorizeaza coagularea mai rapida a sangelui.
Cancerul mamar – un studiu initiat de Universitatea de Medicina din Oregon, Statele Unite, si desfasurat in Shanghai (sudul Chinei), pe un esantion de peste 1000 de femei, a aratat ca riscul de a dezvolta cancer la san scade simtitor la femeile care consuma frecvent galbenus de ou proaspat. De „vina“ pentru acest efect sunt, se pare, substantele cu puternic efect antioxidant din ou, care stopeaza procesele de transformare a celulelor sanatoase in celule maligne.
 
Tratamente interne

Tulburari de memorie – se face o cura de patru saptamani, timp in care se consuma cate 1-2 galbenusuri de ou pe zi. Aceasta cura se poate repeta dupa o pauza de minimum trei saptamani si, datorita aportului sau de lecitina, colina si alte substante implicate in procesele de transmitere a impulsurilor nervoase la nivelul creierului, are efecte gradate de ameliorare a functiei de memorare. Se pare ca si alte functii cognitive, cum ar fi atentia ori capacitatea de corelare, sunt imbunatatite de consumul de galbenus de ou proaspat.
Sindrom de oboseala cronica, deficit de atentie – se face un tratament de 1-2 luni, timp in care se consuma doua oua pe zi, cate 5 zile pe saptamana. Cel mai bine se asociaza ouale cu alimente cum ar fi urzica, spanacul ori leurda, bogate in clorofila si usor de digerat, cu care fac un tandem excelent pentru recuperarea capacitatilor psihice si fizice.
Colesterol si trigliceride marite – cei mai multi dintre noi stiu ca ouale nu sunt bune, deoarece maresc valorile colesterolului din sange. Realitatea este mult mai nuantata: in organismul nostru exista doua tipuri de colesterol. Colesterolul cu densitate mare (HDL) este numit si „colesterolul bun“, deoarece impiedica aparitia pe vasele de sange a depunerilor de grasimi, pe care le mentine in stare solubila, acest tip de colesterol fiind un factor cheie in prevenirea bolilor de inima. Colesterolul cu densitate scazuta (LDL), in schimb, este „colesterolul rau“, care se depune pe artere si duce la aparitia bolilor cardio-vasculare. Ei bine, ouale, conform ultimelor studii, cresc doar „colesterolul bun“, cel „rau“ ramanand la valorile normale. Peste 255 de studii, facute pe un numar total de 8.000 de persoane, vin sa demonstreze efectul pozitiv al consumului de oua proaspete asupra oamenilor cu valori ale colesterolului sau ale trigliceridelor peste cele normale. Inlocuirea consumului de carne, de grasimi hidrogenate (margarina), de prajeli, cu consumul de oua este, probabil, prima si cea mai eficienta masura pentru tinerea sub control a acestei probleme de sanatate.
Fracturi, tulburari de calcifiere – ouale sunt printre foarte putinele alimente care contin vitamina D naturala, esentiala pentru asimilarea calciului si pentru fixarea sa in oase. Mai mult, consumul de aminoacizi si de vitamine din oua accelereaza procesele de regenerare a tesuturilor, inclusiv a tesutului osos. Ca atare, pentru refacerea mai rapida dupa fracturi se recomanda o cura de 30-45 de zile, timp in care se consuma cate 1-2 oua proaspete pe zi.
Reumatism – un studiu facut in Grecia, sub conducerea prof. Dr. P. Detopolou, arata ca anumite combinatii de alimente au efecte antiinflamatoare articulare spectaculoase, comparabile cu acele ale medicamentelor de sinteaza. Colina continuta in oua este una din cele mai bune substante antiinflamatoare, dar aceasta, atunci cand este consumata in asociere cu o alta substanta, betaina, pe care o gasim in spanac si in sfecla rosie. Asadar, daca vreti sa scapati de durerile de articulatii, de membrele intepenite si lipsite de mobilitate, consumati traditionalul spanac cu ochiuri fierte in apa, ori oua cu salata de sfecla rosie. Aceste alimente, consumate de 4-5 ori pe saptamana, vreme de minimum 3 luni, asociate si cu alti factori terapeutici (regim cu multe cruditati, gimnastica medicala) va vor ajuta nesperat de mult in lupta cu afectiunile reumatice.
Obezitate, supraponderalitate – un colectiv de cercetatori de la Universitatea din Louisiana, Statele Unite, a studiat efectul consumului de oua asupra pacientilor supraponderali. Testul a fost facut pe 160 de pacienti, dintre care jumatate au consumat la fiecare mic dejun doua oua, iar ceilalti aceeasi cantitate de calorii, dar din alte surse, cum ar fi carnea, produsele lactate, painea etc. Simultan, la ambele grupuri de pacienti, numarul de calorii din dieta zilnica a fost redus in aceeasi masura. Dupa opt saptamani de regim, rezultatele au fost surprinzatoare: grupul celor care au consumat oua la micul dejun a scazut in medie cu o greutate de aproape doua ori mai mare decat cei din grupul de control (2,4 kg fata de 1,4 kg). Asadar, daca vreti sa slabiti, impuneti-va restrictii alimentare nu prea severe, si nu uitati sa consumati oua la micul dejun, iar efectele vor fi surprinzatoare, la modul cel mai placut.
Sarcina – oul este, se pare, alimentul ideal pentru femeile insarcinate. In primul rand, ouale sunt foarte bogate in colina, esentiala pentru dezvoltarea sistemului nervos al foetusului. Apoi, sunt bogate in fier asimilabil, in vitamine din complexul B, in vitamina D (esentiala pentru dezvoltarea sistemului osos al foetusului), fiind foarte bine tolerate de organism. Se recomanda consumul a doua oua pe zi, de cinci ori pe saptamana, mai ales la micul dejun. Cea mai buna forma de administrare sunt ouale fierte, usor de digerat si asimilat. Acelasi “tratament” este foarte valoros si in timpul alaptarii, stimuland productia de lapte si crescand valoarea nutritiva a acestuia.
Adjuvant in tratamentul infectiilor – doua oua consumate zilnic asigura aproape jumatate din cantitatea de seleniu organic necesara organismului. Or, seleniul este foarte important pentru imunitate, administrarea constanta a acestui oligoelement crescand productia de celule ale sistemului imunitar si activandu-le pe cele existente. Studiile arata ca suplimentarea seleniului in forma organica, din alimentatie, ajuta organismul sa lupte mai eficient cu infectiile, dar si cu anumite afectiuni tumorale, cum ar fi cancerul de prostata sau ovarian.
Imbatranire prematura – consumul de oua proaspete aduce in organism o serie intreaga de substante care relanseaza activitatea glandelor endocrine (gonade si suprarenale in special), incetinesc sau chiar stopeaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central, impiedica procesele de distructie la nivelul articulatiilor. Foarte multe retete reintineritoare din medicina populara de la noi si din toate tarile Europei si ale Asiei includ oul, mai ales galbenusul, ca ingredient de baza. Un tratament intineritor foarte bun este consumul dimineata a doua galbenusuri de ou amestecate cu ulei de masline si cu putina sare. Pe termen lung, mai ales, aceasta combinatie are efecte impotriva imbatranirii surprinzator de puternice.
Adjuvant in boala canceroasa – mai multe studii statistice au aratat ca persoanele care consuma frecvent galbenus de ou proaspat au o incidenta a bolii canceroase mult mai scazuta. Dar de aici si pana la a recomanda acest aliment in dieta anti-cancer (unde de cele mai multe ori aportul de proteine este contraindicat) este cale lunga. Iata, insa, o reteta de fitoterapie traditionala, in care oul este asociat cu o planta medicinala: Se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere de iarba de napraznic (Geranium robertianum), amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei se ia de inca trei ori cate o lingurita de pulbere de napraznic pe stomacul gol. Tratamentul se asociaza cu regim vegetarian cu foarte multe cruditati, durand minimum un an. Se poate asocia si cu alte plante si remedii, neexistand incompatibilitati in acest sens.
Anemie feripriva – fierul continut de catre oua este, se pare, cel mai usor asimilabil. Alte alimente care contin cantitati insemnate de fier sunt urzica, spanacul, sfecla rosie, care toate sunt consumate in mod traditional alaturi de ou. Mai trebuie mentionat ca leurda, desi contine cantitati mici de fier, ajuta foarte mult la asimilarea acestui oligoelement. Toate aceste alimente vor fi consumate zilnic, primavara, pentru refacerea fierului din organism.
Avitaminoza B – oul contine vitaminele B2, B5, B7, B12, toate intr-o forma foarte usor asimilabila. Consumul a doua oua pe zi, vreme de cinci zile pe saptamana, acopera o cantitate insemnata din necesarul zilnic din aceste vitamine al organismului.
Link spre comentariu

Despre oua am citit si eu multe, unele regasite aici. In "Formula as" am citit f. multe lucruri interesante, practice si de mare ajutor. Nu cred ca domn' Vasile se va supara pe mine pentru ca ii recomand aceasta revista!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Stiti cine conduce Rusia?

 

Ca la noi. Nici o diferenta........la romani vrea sa spună autorul!Deși au criticat în permanență și nestingherit  țările europene, majoritatea liderilor ruși au  proprietăți scumpe și conturi bancare în statele din Occident sau în SUA.Ba mai mult, tot acești critici ai UE și  patrioți ai Rusiei își țin copiii și nepoții în  Occident sau în America. Așadar, părinții își trimit  copiii să trăiască în Vest, își cumpără  proprietăți, le trimit bani și chiar au dublă  cetățenie. „Toate acestea se întâmplă dintr-un motiv  simplu - ei disprețuiesc Rusia, oamenii acestei țări și  au pus cruce țării de mult timp”, scrie Aizen Tancio,  autorul cercetării de mai jos.Deși lista copiilor și nepoților liderilor din Rusia care trăiesc  în  Occident este destul de mare, autorul prezintă, pe scurt, câteva dintre ele. Pentru început…1. Familia președintelui PutinDespre familia  președintelui se știe foarte puțin, ținând cont de  stilul său de viață, ascuns de ochii lumii. A fost  căsătorit și a divorțat.La începutul anilor '90, Putin a revenit la Sankt-Petersburg, însă  pe fiicele sale le-a trimis în Germania, unde au studiat la  prestigioasa școală germană „Peterschule”. La  mijlocul anilor '90, s-au întors în Rusia și în 1996  s-au mutat la Moscova. Dar nici aici fiicele nu au părăsit calea germană. „Școala nemțească a Moscovei” există  și în prezent, fiind îngrădită de un gard și camere  video, iar peste tot sunt inscripțiile „Achtung!” (n.red.: - Atenție!).La începutul anilor 2000, ambele fiice ale lui Putin au fost  înregistrate ca studente la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg, dar nimeni nu le-a văzut niciodată. Este cunoscut faptul că cea mai tânără  fiică – Ecaterina - locuiește în Germania, la München.În 2013, a avut loc nunta Ecaterinei Putin și a lui Yong  Joon Vaughn (coreean) și s-a petrecut într-un hotel din  Maroc, fiind descrisă drept o petrecere grandioasă. Cea mai mare fiică a lui Putin – Maria –  trăiește în Olanda, în orașul Voorschoten, aproape de  la Haga, și nu locuiește singură, dar cu un olandez în  vârstă de 33 de ani. Maria Putin trăiește într-o casă de lux, având un penthouse la ultimul etaj. Fiicele lui Putin merg, deseori, în Italia, la  invitația lui Silvio Berlusconi, cu care Putin este prieten  de familie.2. Familia prim-ministrului rus, Dmitri MedvedevMedvedev este căsătorit cu o evreică, Svetlana Linnik. Soții Medvedev au un fiu - Ilya  Medvedev. În prezent, el studiază în Rusia, dar a declarat într-un interviu  că își va continua studiile la Universitatea  Massachusetts din SUA.3. Familia ministrului de Externe, Serghei LavrovSingura fiică a ministrului Afacerilor de Externe, Ecaterina, trăiește și își face studiile în Statele Unite ale Americii. În prezent, absolvă Universitatea Columbia din New York și intenționează să se stabilească cu traiul în Statele Unite.4. Familia vicepreşedintelui Dumei de Stat, Serghei Jelezneak: toate cele trei fiice ale vicespeakerului Dumei  de Stat Serghei Jelezneak învață peste hotare. Ecaterina – la o școală elvețiană de elită (studiile  anuale costă 2,4 mln. de ruble, din clasa a VI-a până în  a XII-a), Anastasia – la Londra, la universitate (anual,  costul studiilor este mii de ruble). Cea mai  mică fiică, Liza, la momentul actual, de asemenea,  locuiește la Londra. Interesant e că „marinarul  patriot” Jelezneak a declarat un venit de 3,5 mln. de  ruble. Cu toate acestea, el achită anual 11 mln. pentru  studiile copiilor săi în universitățile occidentale.5. Familia vicespeakerului Dumei de Stat, Alexander JukovFiul său, Petru Jukov, a studiat la Londra și chiar a stat în închisoare acolo. Jukov Jr. a participat într-o încăierare, fiind beat, și a fost condamnat la 14 luni de închisoare.6. Familia vicespeakerului Dumei de stat, Serghei Andenko  Fiica acestuia trăiește și studiază în Germania.

 

7. Familia deputatului rus, Veaceslav  Fetisov Fiica Anastasia a crescut și  și-a făcut studiile în SUA. Anastasia așa și n-a mai  învățat să scrie și să citească în rusă.8. Familia viceprim-ministrului, Dmitri KozakFiul cel mare al vicepremierului Dmitri Kozak - Alexei - are cel  puțin șase ani de când locuiește în străinătate și  are afaceri în domeniul construcțiilor. Este coproprietar  al mai multor firme străine, printre care „Red”,  „McBride” etc.  Fratele mai mic, Alexander, lucrează la „Credit Suisse”. În acest an  autoritățile germane și Statele Unite au acuzat banca  elvețiană că-și ajută clienții să facă evaziune  fiscală. Investigația este în curs de desfășurare.9. Familia deputatului Dumei de Stat A. Remezkova,  din cadrul fracțiunii „Rusia Unită” Fiul cel mai mare, Stepan (Ștefan –n.red.), a  absolvit recent Colegiul Militar „Valley Forge” din Pennsylvania (un an de studii costă  peste un milion de ruble). Fiul deputatului a fost instruit în cadrul programului pentru ofițerii  Armatei SUA (!). Apoi, Stepan s-a înscris într-o  universitate privată din Hempstead, New York. Cel de-al doilea fiu al deputatului, Nicolae,  studiază în Marea Britanie din 2008, la școala privată  „Malvern College”.Fiica mezină locuiește în Viena, unde este gimnastă. Maria Remezkova a  reprezentat echipa Austriei (!) la concursurile pentru copii  din Ljubljana.10.Familia președintelui „Căilor Ferate  Ruse”, Vladimir Iakunin  Copiii și nepoții „principalului patriot  rus”, Vladimir Iakunin, locuiesc în afara țării - în Anglia  și Elveția. Fiul președintelui „Căilor Ferate Ruse”a  studiat și a trăit mulți ani în Londra, iar în prezent  lucrează în Rusia în calitate de investitor al unei firme  britanice. Din anul 2009, Iakunin Jr. este coproprietar și  director al societății de investiții din Marea Britanie  „Venture Investments & Randament Management”, care  se ocupă cu proiecte de dezvoltare în Sankt-Petersburg.  Andrei Iakunin este, de asemenea, proprietarul Hotelului din  Moscova „Marriott Courtyard”. În prezent, el locuiește  în permanență la Londra, întrucât în 2007 a cumpărat  o casă în valoare de 4,5 milioane de lire sterline. Un alt fiu al lui Iakunin - Victor - locuiește  în Elveția, unde deține, de asemenea, bunuri  imobiliare. Nepoții lui Iakunin au studiat la fel în  instituții de învățământ de prestigiu din aceste  țări.

11. Familia deputatului din Duma de Stat, din  partea fracțiunii „Edinaya Rossiya” (n.red. –  „Rusia Unită”), N. Valuev  În casa sa din Spania, locuiește soția, copiii  și părinții. Periodic, aceștia trăiesc și în  Germania.12. Familia lui Boris Gryzlov, membru al  Consiliului de Securitate Fiica fostului speaker al Dumei de  Stat al Rusiei, unul dintre fondatorii partidului „Rusia Unită”, actualul membru al Consiliului de  Securitate, Boris Gryzlov, Evghenia, locuiește la Tallinn. Recent, aceasta a obținut cetățenia Estoniei.13. Familia A. Voronțov, membru al Dumei de stat,  Partidul Comunist din Rusia  Fiica comunistului Voronțov, Ana, locuiește în  Italia. Ea s-a mutat aici din Germania. Acum studiază la  Universitatea din Milano. Voronțov lansează atacuri vehemente împotriva Occidentului, dar între timp  plătește sute de mii de euro pentru studiile  fiicei.14. Familia lui Andrei Fursenko Fostul ministru al Educației, Andrei Fursenko, a  ascuns de public mult timp faptul că și copiii lui sunt,  de asemenea, școliți în străinătate. Astăzi, fiul  său, Alexandru, e stabilit cu traiul în Statele Unite ale  Americii. Concluzii„Aceasta este doar o listă scurtă, deși, de  fapt, numărul copiilor și nepoților care locuiesc în Occident este de mii,  dacă nu de zeci de mii”, scrie Aizen Tancio. „Lista  conține cei mai odioși „patrioți” și „dușmani ai  Occidentului”, care între timp își țin familiile în „leagănul inamicului”. Copiii lor învață, trăiesc  și lucrează în Vest și nu mai au nicio legătură cu  Rusia, iar această cale a fost aleasă pentru ei de către  părinții lor. Ei disprețuiesc Rusia și oamenii săi și  văd viitorul copiilor, dar și al lor doar în Vest. Cu o  asemenea ipocrizie, puterea din Rusia nu are niciun  viitor”, susține în încheiere autorul cercetării.

Link spre comentariu
Toni Marginean
 

 

 

Iata ce avem, si n-avem voie sa stim...Posted Image
 
Din 2005, Romania nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zacamintele sunt epuizate. Totusi, opt firme straine au primit licente de exploatare in zonele epuizate, care s-au dovedit a fi foarte bogate: contin aur in valoare de 54 de miliarde de euro. Explicatia: Au avut hartile geologice ale statului roman,
ne-a spus dr. ing. Florea Neagu
 
Posted Image
 
Zacamintele de aur din Romania, majoritatea situate in patrulaterul aurului - adica perimetrul Baia de Cris, Sacaramb, Zlatna si Baia de Aries, din Muntii Apuseni - dar si in Maramures, sunt exploatate, cu eficienta, de foarte mult timp.
 a afirmat dr. ing. Florea Neagu, fost director al Institutului de Proiectari Miniere, omul care a proiectat si realizat mine de aur in patrulaterul aurului.
Pe timpul lui Ceausescu se scoteau intre 14 si 20 de tone de aur pe an. Dar, dupa 1990, extractia a scazut dramatic,iar in 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus ca sunt epuizate,
Posted Image
 
Un eveniment interesant s-a petrecut in anul 2000, cand Banca Nationala a refuzat sa mai cumpere aur de la minele romanesti pe motiv ca nu poate avea o rezerva mai mare de metal pretios decat 15% din tot ce inseamna rezerva valutara. Cum aceste mine nu aveau voie sa vanda metalul extras decat Bancii Nationale, au dat, cum era de asteptat, faliment. Daca vechile firme romanesti care se ocupau de metalul pretios au disparut, in locul lor au venit, in mod ciudat, opt companii straine care au cerut in concesiune parcele pentru prospectiunea si exploatarea zacamintelor de aur, tocmai de unde acestea se terminasera.
 
Posted Image
 
250 de tone, doar la Rosia Montana
Potrivit declaratiilor facute pentru DailyBusiness. ro de reprezentantii firmei Gabriel Resources, la Rosia Montana s-a gasit un zacamant de aur in valoare de 11 miliarde de dolari, adica de aproximativ 250 de tone de metal pretios. De asemenea, firma Carpatian Gold a gasit la mina Barza, in Muntii Zarandului, inchisa pentru ca nu mai era rentabila, un zacamant de aur in valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Stefan Marincea, presedintele Institutului Geologic Roman, a declarat ca in tara noastra mai sunt zacaminte in valoare de cel putin 54 de miliarde de dolari. Interesant este si faptul ca toate firmele straine au mers lapunct ochit - punct lovit, adica au obtinut licente de prospectiuni si exploatare exact pe zonele cele mai bogate  ... Cum?
 
Inca este mult aur in subteran
 ne-a spus dr. ing. Neagu.
Firmele straine nu au descoperit nimic, datele apartin scolii de geologie din Romania. Am fost directorul Institutului de Proiectari Miniere si am realizat mine de aur in Apuseni. Scoteam si productii de 40 de kilograme de aur pe tona de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot sa spun ca inca este mult aur in subteran, dar nu stiu de ce nu le exploateaza direct statul. Pe vremea mea, informatiile aveau caracter secretdar acum le are toata lumea. Firmele straine au gasit metale pretioase in Romania consultand hartile geologice realizate pe vremea lui Ceausescu. Acum,statul, prin reprezentantii sai, a stiut perfect ce da in con cesie,
Posted Image
 
Prima harta a bogatiilor romanesti dateaza din 1925
In 1925, in Romania s-a realizat o baza solida de date privind toate zacamintele nationale. Scoala romaneasca de prospectiuni geologice a crescut constant.
Zacamintele din tara au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialisti si inregistrate pe profile, adica sectiuni desenate ale ariilor prospectate geologic. In 1968, toate aceste date au fost inregistrate si intr-un calculator adus de la americani si instalat intr-unul din sediile Intreprinderii de Prospectiuni si Foraje Geofizica, in strada Biserica Amzei din Bucuresti. In 1971, cei de la prospectiuni au mai cumparat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat in alt sediu, in strada Coralilor din Capitala, unde se gaseau si profile geologice realizate in toata tara. Pe baza acestor informatii, Ceausescu facuse un plan de extractie pana in anul 2050. Dupa 1990, in imobilul din Coralilor s-au lucrat primele numere ale ziarului Adevarul.
 
Ulterior, imobilul a fost cumparat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care desfasoara activitati in domeniul prospectiunilor geologice etc. In fine, in 1992 a izbucnit un scandal in sediul din Coralilor: disparusera toate profilele geologice. Una dintre persoanele care au lucrat in institut ne-a spus ca
pretul vanzarii documentatiei secrete a fost de 10.000 de dolari...
 
Privatizarea rezervelor este tinuta la secret
Am cerut Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licentele primite de firmele straine pentru exploatarea aurului pe teritoriul Romaniei. Raspuns:
 Iata ce scrie in Constitutia Romaniei, art. 136: Bogatiile de interes public ale subsolului, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil, de interes national, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice si ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de legea organica fac obiectul exclusiv al proprietatii publice. Iata ce spune Legea 544/2001: Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei.
Informatiile solicitate nu se incadreaza in categoria informatiilor de interes public. (...) Sunt documentatii care fac parte din categoria informatiilor clasificate.
 
Posted Image
 
Datorie externa, 92,1 miliarde
In decembrie 1989, Romania nu mai avea nici o datorie externa. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Bancii Nationale, publicate cu patru luni in urma, tara noastra a acumulat, in ultimii 20 de ani, o datorie externa de 92,1 miliarde de euro.Record pentru pretul aurului
Aurul a inregistrat un maxim istoric de 1.505,4 dolari pe uncie
(n.r.-unitate de masura egala cu 35 de grame) miercuri, fiind tranzactionat la 1.502,96 dolari, fata de 1.493,9 cu cat fusese vandut marti. Economistii apreciaza ca pretul aurului a crescut cu 5% in aprilie, iar trendul ar putea continua,
metalele pretioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri.
 
Dezvaluiri Libertatea
Secretele zacamintelor de aur, vandute pe 10.000 de dolari
22 Aprilie 2011
 
Un studiu recent asupra exploatarii zacamintelor de aur din Romania arata ca suntem in elita mondiala a metalelor pretioase. "Ocupam locul cinci in lume la extractie, in decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucuresti, autorul cercetarii. Cu toate acestea, Romania mai are 6.000 de tone de aur in zacaminte. Cat inseamna asta? Daca ne raportam la cursul BNR de vinerea trecuta, cand un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totala a zacamintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Si aceasta in conditiile in care poporul roman se lupta cu saracia si cu nesiguranta locurilor de munca.
Mineritul aurului pe teritoriul Romaniei este o traditie multimilenara. Cele mai vechi podoabe de aur gasite la noi au fost descoperite la Moigrad, judetul Salaj si apartin epocii pietrei, adica au o vechime de 6.000 de ani. Inca de atunci, stramosii nostri cunosteau metalurgia aurului.
 
Posted Image
 
Suntem pe locul cinci in lume

"Din stravechime pana acum, din Carpatii Romaniei s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plaseaza pe locul cinci in lume, dupa Africa de Sud, Canada, Statele Unite si Australia. Dupa cum se vede in grafice, cea mai mare parte a fost folosita de altcineva decat poporul roman. Vestea buna este insa ca mai avem, in sediment, de trei ori cat s-a exploatat pana acum, adica vreo 6.000 de tone. Ramane de vazut cum vor fi folosite. Deocamdata, pe noi, pe specialisti, nu ne intreaba nimeni nimic",
ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuti geologi romani specializati pe zacaminte de aur.
Posted Image
 
ォナ「ara noastra primeste prea putin pentru zacamintele pe care le concesioneaza
Conform Legii minelor, modificata in 2009, Romania primeste din partea companiilor care exploateaza bunurile subterane o redeventa de doar 4% din tot ce se extrage . Adica, daca se castiga 100 de milioane de euro din extractia aurului, statul incaseaza 4 milioane, iar restul merge la firma care exploateaza mina.

"Eu cred ca aceste redevente sunt in defavoarea tarii noastre, care primeste prea putin pentru zacamintele pe care le concesioneaza. Sigur ca investitorul trebuie sa castige, dar o afacere trebuie sa fie reciproc avantajoasa, adica trebuie sa castige si Romania, sau Romania in primul rand, pentru ca este proprietarul",
 ne-a spus prof. Gheorghe Popescu. 
De mentionat este faptul ca in Africa de Sud redeventa pentru aur este de 20%. 

Exclusiv 
Avem 6.000 de tone de aur, adica 250 de miliarde de euro!
Sorin Golea 14 Noiembrie 2011, 
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Avem-6-000-de-tone-de-aur-adica-250-de-miliarde-de-euro-364785.html
 

 

 
Link spre comentariu

Sunt mari interese pentru ca noi sa nu dezechilibram piata mondiala a aurului. As vrea sa inteleg si eu de ce aurul are o valoare mai mare decat valoarea investitiei de a fi adus la lumina; adica doresc sa-mi explice cineva ce valoare are aurul in spate de-l face sa arate ca un produs cu valoare adaugata. Si daca productia de aur creste in piata n-ar trebui ca valoarea lui sa scada?

Link spre comentariu
Toni Marginean

15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

Te-ai fi gandit vreodata ca poti tine tantarii si alte insecte la distanta cu ajutorul cafelei? Afla si alte lucruri surprinzatoare despre acest ingredient minune.

Pe langa puterea energizanta pe care o are cafeaua, aceasta are multe proprietati pentru organismal nostru. De la proprietati nutritive pana la proprietati cosmetice, cafeaua poate fi utilizata pentru numeroase activitati.

1. Pigmenteaza nuantele de brunet

Prepara o cafea tare si ia-o cu tine la dus. Ai grija sa nu fie foarte fierbinte pentru ca nu vrei sa te friga atunci cand o vei utiliza. Dupa ce te speli pe cap, toarna cafeaua preparata pe parul umed si lasa sa actioneze 30 de minute dupa care clateste cu apa calduta. Parul tau va fi mai stralucitor si va avea un parfum imbietor.

2. Reduce semnificativ celulita

Modalitatile prin care putem prepara cafeaua astfel incat sa ne ajute la lupta impotriva celulitei sunt numeroase, dar am sa va spun reteta mea secreta. Prepara un scrub din zatul de la o cafea, o lamaie sau o portocala rasa, doua linguri de ulei de masline si maseaza bine pielea cu aceasta compozitie. Lasa sa actioneze cateva minute si clateste.

3. Elimina mirosul de mancare al mainilor si le catifeleaza

Poate ti se intampla adesea sa gatesti cu ceapa sau usturoi, iar mirosul sa iti ramana impregnate pe maini. Tocmai ai primit un telefon si trebuie sa pleci, dar ce faci cu mirosul de mancare? Simplu: ia cateva boabe de cafea si freaca-le in maini. Pe langa faptul ca va elimina mirosul neplacut, va catifela mainile si le va hidrata.

4. Tine insectele la distanta

Datorita mirosului puternic, cafeaua tine insectele la distanta, in special tantarii. Daca iti place sa stai afara in gradina, iar mirosul produselor pentru insecte nu este pe placul tau, pune boabe de cafea sau cafea macinata intr-un bol si insectele vor sta la distanta.

5. Stimuleaza recolta de morcovi si ridichii

Atunci cand plantezi semintele de morcovi si cele de ridichii ar fi bine sa le amesteci cu cafea macinata. Aceasta constituie un excelent fertilizator si va stimula dezvoltarea plantelor care vor da roade mult mai repede.

6. Elimina mirosurile neplacute din frigider

Pentru ca ai suficiente alimente in frigider si poate nu vrei sa le invelesti pe toate in folie alimentara este posibil ca mirosurile sa se amestece si sa nu iti placa rezultatul. Poti pune cateva boabe de cafea sau cafea macinata intr-un filtru de cafea sau chiar pe o farfuriuta si mirosurile neplacute sunt eliminate.

Consumul regulat de cafea poate reduce intensitatea durerilor de cap. Daca nu iti place cafeaua, poti lua o lingurita de cafea macinata atunci cand te doare capul si migrena trece treptat.

8. Absoarbe mirosurile neplacute din sifonier

In situatiile in care mobile este veche, sau chiar prea noua si nu reusesti sa scapi de mirosul lemnului pune un saculet cu boabe de cafea in interior si vei uita de aceasta problema.

9. Pastreaza masina curata

Trebuie sa recunosti ca de cele mai multe ori esti neglijenta cu masina ta si in mare parte acest lucru se datoreaza lipsei de timp. Daca nu ai timp mereu sa treci pe la curatatorie poti pune un saculet cu boabe de cafea sau cu cafea macinata si acesta va elimina toate mirosurile neplacute.

10. Ingrasamant pentru flori

Pe timpul iernii frunzele plantelor se ingalbenesc si capata un aspect neplacut si nesanatos. Amesteca cateva linguri de cafea macinata si cateva linguri de zahar pe care sa le pui peste pamantul florilor. Ai grija sa uzi florile cu regularitate.

11. Repara zgariturile mobilierului

Fara doar si poate si si tu in casa cel putin o piesa de mobilier pe care ai zgariat-o fara sa vrei si nu stii cum sa faci sa acoperi zgarietura. Amesteca cateva linguri de cafea macinata cu apa astfel incat sa obtii o pasta pe care sa o aplici pe zgarietura. Ai grija sa stergi excesul iar mobile va arata ca noua.

12. Masca faciala

Amesteca o lingurita de facea macinata cu un albus de ou si aplica amestecul pe fata. Mentine timp de 15-20 de minute si clateste cu apa calda. Pielea ta va fi hidratata instantaneu si va avea un aspect sanatos.

13. Cand simti ca nu mai ai miros

Daca esti la cumparaturi si vrei sa mirosi mai multe parfumuri pentru a face alegerea potrivita este recomandat ca dupa fiecare parfum mirosit sa mirosi boabe de cafea. Astfel nu vei confunda mirosurile si vei simti adevaratele arome ale parfumurilor.

14. Ingredient secret pentru o friptura savuroasa

Cu totii consumam cafeaua de dimineata sau cel tarziu la ora pranzului pentru a nu avea parte de nopti albe. Eu iti recomand ca data viitoare cand te hotarasti sa prepari o friptura delicioasa pentru cina sa o marinezi cu un pic de cafea macinata si ulei de masline. Aroma va fi surprinzatoare.

15. Curata crustele de mancare

Se intampla adesea ca atunci cand gatesti sa se prinda un pic mancarea de fundul cratitei si te chinui cateva minute bune sa elimini crusta. Apeleaza de acum inainte la cafeaua macinata care iti va asigura o curatare mai rapida a vaselor.

CAFEAUA VERDE: Bomba de SLABIRE care nu te imbolnaveste

Cafeaua verde este cunoscuta astazi ca una dintre cele mai revolutionare metode de slabire.

De ce cafea verde?

Cafeaua verde se refera de fapt la boabele de cafea care nu sunt prajite, de aceea au culoarea verde. Prin pajire, boabele de cafea capata culoare bruna si pierd o parte din proprietatile naturale, dar si din proprietatile de slabire si detoxifiere.

 

Cum ajuta cafeaua verde in slabire?

Boabele necoapte de cafea contin o substanta minune – acidul clorogenic (ACG) – o substanta care, in combinatie cu cafeina:

  • [*]

stimuleaza arderea grasimilor din organism,

[*]

scade absorbria zaharului la nivelul tubului digestiv,

[*]

scade glicemia

[*]

impiedica formarea de noi depozite grase.

Prim urmare, cafeaua verde nu doar ajuta in slabire, ci previne si efectul yo-yo, mentinand silueta pe termen lung.

Dieta cu cafea verde

Poti alege suplimentele alimentare pe baza de cafea verde sau cafea verde macinata. Fie iei zilnic suplimentele, fie bei o ceasca de cafea verde cu o jumatate de ora inainte de masa.

Dieta cu cafea verde se poate prelungi pe parcursul a luni de zile, fiind o metoda de slabire fara riscuri importante asupra sanatatii. Pentru ca este usor hipoglicemianta (scade glicemia), este posibil ca in primele saptamani de administrare a cafelei verzi sa suferi, cand si cand, o usoara stare de rau. Aceasta stare este trecatoare si reprezinta dovada clara ca aceasta metoda de slabire functioneaza.

Este indicat sa incerci si un regim alimentar sanatos si sa gasesti timp pentru miscare. Asociind un stil de viata cat mai sanatos in dieta cu cafea verde, te vei bucura de rezultate incredibile in timp cat mai scurt. Nu este necesar sa renunti la “bunatati”, dar le poti consuma in cantitati mai mici. Daca nu reusesti, poti mentine stilul de viata obisnuit in dieta cu cafea verde, insa ritmul de slabire va fi mai lent.

Nu uita sa bei multa apa, peste 2 litri/zi. Este necesar un consum ridicat de lichide pentru a ajuta procesele metabolice accelerate de dieta cu cafea verde. De asemenea, consumul adecvat de lichide ajuta si in eliminarea toxinelor din organism - cafeaua verde avand si efecte intens detoxifiante.
Studiile demonstreaza – cafeaua verde are rezultate incredibile

Fiind atat de celebra, dieta cu cafea verde a intrat si in atentia nutritionistilor si cercetatorilor. Astfel ca un numar foarte mare de studii au fost realizate si publicate, fara limita de limba sau de rasa umana. Studiile demonstreaza ca cei care au luat suplimente cu cafea verde, indiferent de tara sau de rasa, au pierdut pana la 35% din greutate, in timp ce loturile placebo au pierdut 0,5-1% din greutate.

Studiile arata ca extractul de cafea verde este cu adevarat eficient in slabire”, relateaza ladieta.ro

Pentru ca dieta cu cafea verde accelereaza foarte mult metabolismul, este indicat sa ceri parere medicului. Dieta cu cafea verde poate fi interzisa in anumite afectiuni (unele afectiuni cardiovasculare, hipertiroidie, boli intesinale, tulburari neurologice etc.), dar si in sarcina.

 

 

15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

Afla ce poti face cu bicarbonatul de sodiu, un aliment pe care fiecare gospodina il are in casa.

Bicarbonatul de sodiu are numeroase intrebuintari in bucatarie si nu numai, astfel te asigur ca ar fi bine sa nu iti lipseasca din casa.

Iata ce poate face ingredientul minune:

1. Albeste dintii. Daca dintii tai au o usoara tenta galbuie poti apela cu incredere la bicarbonatul de sodiu care te va ajuta sa ai dintii mai albi si mai curati in doar cateva saptamani.

2. Absoarbe mirosurile din frigider. Chiar daca este rece in frigider, mirosurile tot apar asa ca un bol cu bicarbonat de sodiu rezolva imediat problema fara batai de cap.

3. Inlocuieste samponul. Te poti spala pe cap cu bicarbonat de sodiu in loc de sampoanele obisnuite. In acest fel parul tau se va ingrasa mult mai greu ca pana acum.

4. Actioneaza ca un produs de curatare. Este incredibil de eficient pentru a curata frigiderul sau aragazul fara sa freci prea mult si fara sa apelezi la buretele de sarma.

5. Il poti utiliza pentru curatarea tenului. Pune un pic de bicarbonat de sodiu pe degete si maseaza fata usor. Vei vedea ca pielea ta va fi mult mai fina fara sa o agresezi.

6. Inlocuieste deodorantul zilnic. Daca vrei sa iti feresti pielea de la contactul cu substantele nocive ar trebui sa renunti la deodorant. Pulverizeaza un pic de bicarbonat de sodiu la subrat si vei vedea diferenta. Vei fi protejata pe intreaga durata a zilei

7. Foloseste-l in loc de sare de baie. Pune cateva lingurite de bicarbonat de sodiu in apa si relaxeaza-te. Pielea ta va fi instant hidratata si catifelata.

8. Daca vrei sa elimini toate chimicalele aflate pe suprafata fructelor si legumelor spala-le in apa in care ai pus cateva linguri de bicarbonat de sodiu.

9. Curata cada, chiuveta si vasul toaletei daca acestea sunt din portelan si au pete pe care nu reusesti sa le indepartezi cu nimic altceva.

10. Indeparteaza petele de pe pereti! Obtine o pasta din bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de apa si freaca peretii acolo unde au pete. In cateva minute vor arata ca noi.

11. Curata masina de spalat vase cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. In locul detergenului de vase pune bicarbonat de sodiu si programeaza masina. Va avea un miros proaspat si va straluci de curatenie.

12. Aspiratorul tau are un miros neplacut? Se rezolva imediat cu un pic de bicarbonat de sodiu adaugat in sacul aspiratorului.

13. Catifeleaza pielea picioarelor. Picioarele sunt cele mai chinuite si au pielea deshidratata de cele mai multe ori. Stai cu picioarele in apa in care ai adaugat cateva linguri de bicarbonat de sodiu si picioarele tale vor fi hidratate imediat.

14. Absoarbe umezeala. Plaseaza boluri mici cu bicarbonat de sodiu in colturile casei in care ai umezeala si problema este rezolvata imediat.

15. Pentru ca mopul sa nu prinda miros urat din cauza umezelii spala-l de fiecare data cu bicarbonat de sodiu dupa ce l-ai utilizat.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Istoria nutriţiei are multe nonsensuri. Oamenii au fost sfătuiţi să facă tot soiul de lucruri ciudate care provoacă bunul simţ. Unele dintre aceste lucruri nu sunt doar inutile, ci pot fi chiar dăunătoare. Cel mai rău aspect este că multe sfaturi greşite sunt încă promovate. În acest articol găsiţi 5 dintre cele mai proaste sfaturi pentru dietă din istorie.

 

1. Aruncarea gălbenuşurilor de ouă, cea mai nutritivă parte a unui ou
Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Substanţele nutritive dintr-un ou conţin componentele necesare pentru a transforma o singură celulă fertilizată într-un pui de găină. Există o singură problemă – gălbenuşurile conţin mult colesterol şi de aceea oamenii cred că acestea cresc nivelul colesterolului din sânge. Prin urmare, mulţi profesionişti din domeniul nutriţiei recomandă deseori să limităm consumul de ouă la 2-6 ouă pe săptămână.
Cu toate acestea, majoritatea dintre ei afirmă că putem mânca mai multe ouă atât timp cât aruncăm gălbenuşurile. Dacă facem acest lucru este foarte rău, pentru că gălbenuşurile conţin aproape toate substanţele nutritive. Albuşurile conţin în mare parte doar proteine.
Multe studii au analizat consumul de ouă şi nivelul colesterolului: 70% dintre oameni nu au avut un nivel modificat al colesterolului. Restul de 30% (numiţi hiper-respondenţi), au avut un nivel crescut al colesterolului HDL (bun), particulele LDL devenind mari, adică nedăunătoare. De fapt, multe studii, unele incluzând sute de mii de persoane, au analizat consumul de ouă şi riscul de boli de inimă la persoanele sănătoase şi nu au găsit nicio asociere între cele două.
În plus, să nu uităm că ouăle au multe beneficii uimitoare.
• Conţin proteine de bună calitate, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi antioxidanţi – aproape toate substanţele nutritive de care are nevoie organismul nostru.
• Sunt bogate în colină, un nutrient al creierului pe care 90% dintre oameni nu îl au din plin.
• Conţin luteină şi zeaxantină, antioxidanţi puternici care protejează ochii, diminuând riscul diferitelor boli de ochi.
Ouăle se află printre alimentele cele mai recomandate pentru a slăbi. Înlocuirea unui mic dejun bazat pe cereale cu ouă, creşte senzaţia de saţietate şi vă poate ajuta să mâncaţi mai puţin, pierzând astfel în greutate.
De asemenea, ouăle sunt ieftine, uşor de preparat şi au un gust foarte bun. Ouăle sunt cu adevărat alimentele perfecte oferite de natură. Aruncarea gălbenuşului este cel mai rău lucru pe care îl puteţi face.
Concluzie: gălbenuşurile sunt foarte nutritive. Colesterolul pe care îl conţin nu creşte colesterolul rău din sânge sau riscul bolilor de inimă.

2. Toată lumea ar trebui să ţină o dietă low-fat, high-carb, chiar şi persoanele ce suferă de diabet
Sfatul universal de a ţine o dietă low-fat nu s-a bazat pe dovezi ştiinţifice. Iniţial s-a bazat pe câteva studii observaţionale, experimente pe animale şi decizii politice greşite. Deşi nu au existat dovezi că grăsimile saturate provoacă boli de inimă la acel moment (şi nici acum), unii oameni de ştiinţă au fost convinşi că sunt dăunătoare şi că dieta low-fat ar preveni bolile cardiovasculare. Aceasta a fost poziţia oficială a guvernelor şi a organizaţiilor din domeniul nutriţiei peste tot în lume timp de zeci de ani. În acea perioadă rata obezităţii şi a diabetului de tip 2 a crescut foarte mult. De atunci, multe studii au fost efectuate pe dietele low-fat.
Cel mai mare şi mai costisitor studiu din istorie, The Women’s Health Initiative, a grupat astfel 48.835 femei: un grup a ţinut o dietă low-fat, iar celălalt a continuat să mănânce dieta occidentală standard. După 7,5-8 ani, a existat o diferenţă a greutăţii de doar 0,4 kg. Şi nu s-a constatat nicio reducere a bolilor de inimă sau a cancerulu.
Multe alte studii au dus la aceeaşi concluzie: dieta care încă este recomandată de nutriţionişti pur şi simplu nu funcţionează. Adevărul este că dieta low-fat a eşuat lamentabil. Aproape de fiecare dată când este comparată cu alt tip de dietă într-un studiu, pierde. Chiar şi persoanele ce suferă de diabet au fost sfătuite să urmeze acest tip de dietă de pe urma căreia beneficiază doar fabricile de medicamente. Este un fapt biochimic simplu că nivelul glicemiei în sânge este crescut de carbohidraţi. Acest lucru menţine pacienţii bolnavi de diabet dependenţi de medicamentele ce scad glicemia.
Deşi dietele low-fat pot fi în regulă pentru oamenii sănătoşi, ele sunt un adevărat dezastru pentru persoanele cu obezitate, sindrom metabolic şi diabet de tip  2. De fapt, mai multe studii arată că dietele low-fat pot afecta negativ factorii cheie ai sindromului metabolic şi ai bolilor de inimă. Ei pot creşte trigliceridele, pot scădea colesterolul HDL şi creşte particulele mici, dense de LDL. Este timpul ca nutriţioniştii să elimine această dietă low-fat ridicolă şi să îşi ceară scuze pentru răul făcut în atâţia zeci de ani.
Concluzie: dieta low-fat este un eşec lamentabil. A eşuat în toate studiile importante, dar încă este recomandată de către guverne şi organizaţiile din domeniul nutriţiei din toată lumea.

3. O calorie este o calorie, calitatea alimentelor este mai puţin importantă
Focalizarea excesivă pe calorii reprezintă una dintre cele mai mari greşeli din istoria nutriţiei. Există mitul că cel mai mult contează valoarea calorică a alimentelor, nu alimentele din care provin caloriile. Adevărul este că sunt importante caloriile, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să le numărăm sau să fim conştienţi de ele. Oamenii erau în general foarte sănătoşi şi slabi înainte să afle că există caloriile. Este important să realizăm că diferite alimente au diferite efecte asupra hormonilor şi centrilor din creier care controlează ce, când şi cât mâncăm, ca şi numărul caloriilor pe care le ardem.
Iată două exemple care arată de ce o calorie nu este o calorie:
• Proteinele: consumul unei diete bogate în proteine poate stimula metabolismul cu 80-100 de calorii pe zi şi poate reduce semnificativ apetitul şi poftele. Caloriile din proteine au un efect diferit faţă de cele din carbohidraţi sau grăsimi.
• Saţietatea: multe studii arată că alimentele diferite au efecte variate asupra senzaţiei de saţietate. Aveţi nevoie de mai puţine calorii din proteine pentru a vă sătura dacă mâncaţi ouă sau cartofi fierţi, comparativ cu gogoşi sau îngheţată.
Există multe alte exemple de alimente sau macronutrienţi care au efecte foarte diferite asupra senzaţiei de foame şi hormonilor. Mitul care susţine că tot ce contează pentru greutate (şi sănătate) sunt caloriile, este greşit.
Concluzie: ideea că sunt mai importante caloriile decât calitatea alimentelor reprezintă o mare greşeală. Alimentele diferite afectează în mod direct hormonii şi centrele din creier care controlează obiceiurile noastre alimentare.

4. Folosirea uleiurilor vegetale polinesaturate pentru gătit
Suntem frecvent sfătuiţi să consumăm uleiuri de seminţe şi uleiuri vegetale care conţin multe grăsimi polinesaturate. Aceste uleiuri, inclusiv cele de soia, porumb, rapiţă şi bumbac, după cum s-a arătat în unele studii, pot micşora nivelul colesterolului. Cu toate acestea, dacă ceva scade nivelul colesterolului, nu înseamnă neapărat că va preveni bolile de inimă.
Colesterolul este un factor de risc, însă finalul este cel ce contează (precum atacul de cord şi decesul). Există de fapt un număr de studii care au constatat că în ciuda scăderii colesterolului, aceste uleiuri pot creşte riscul bolilor de inimă. În plus, aceste uleiuri sunt dăunătoare şi dintr-un alt motiv: sunt pline de grăsimi polinesaturate, în special Omega-6. Oamenii au nevoie să consume acizi graşi Omega-6 şi Omega-3 într-un anumit echilibru, care în prezent nu există, deoarece oamenii consumă prea mult aceste uleiuri.
O dietă bogată în Omega-6 şi săracă în Omega-3 poate contribui la inflamaţie în organism, iar aceasta este unul din factorii cheie ai aproape tuturor bolilor cronice, occidentale. De asemenea, aceşti acizi graşi sunt încorporaţi în membranele celulare, însă grăsimile polinesaturate pot reacţiona cu oxigenul şi începe reacţii în lanţ ale radicalilor liberi în membranele celulare, care pot deteriora molecule importante precum proteinele sau ADN-ul.  În plus, ceea ce mulţi oameni nu realizează este că datorită modului în care sunt procesate aceste uleiuri (care implică temperaturi ridicate şi solventul toxic hexan) conţin multe grăsimi trans. De fapt, un studiu efectuat pe uleiurile de rapiţă şi de soia ce se comercializează în S.U.A. a constatat că 0,56 până la 4,2% din acizii graşi din ele erau grăsimi trans! Mulţi aşa-numiţi «experţi» le spun oamenilor chiar să gătească cu aceste uleiuri – o idee foarte proastă deoarece grăsimile polinesaturate sunt sensibile la căldură şi se deteriorează foarte uşor.
Concluzie: oamenii au fost sfătuiţi să consume uleiuri care sunt pline de acizi graşi Omega-6 şi grăsimi trans. Aceste uleiuri sunt foarte nocive şi totuşi sunt încă recomandate de mulţi nutriţionişti.

5. Înlocuirea untului natural cu margarina plină de grăsimi trans
Nutriţia conţine multe lucruri greşite. Cu toate acestea sfatul de a înlocui untul natural cu margarina procesată poate fi cel mai rău. Uitaţi-vă doar la lista ingredientelor margarinei. Aceasta nu este un aliment, este o combinaţie de substanţe chimice care arată şi au gust de aliment. Nu e surprinzător că margarina creşte riscul de boli de inimă, în comparaţie cu untul. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre uleiurile vegetale, mai multe studii arătând că acestea contribuie la bolile cardiovasculare şi omoară oamenii.
Studiile au constatat că grăsimile şi uleiurile procesate cresc riscul de boli de inimă, aşa că trebuie să le evităm dacă vrem să nu ne îmbolnăvim de boli cardiovasculare. Nu trebuie să fii prea inteligent, nu? Ei bine, totuşi profesioniştii din domeniul nutriţiei ne spun să le mâncăm, deşi aceste studii s-au făcut în urmă cu mulţi ani. Ei pur şi simplu nu înţeleg. Atunci când înlocuim alimentele tradiţionale, precum untul şi carnea cu pseudo-alimente prelucrate, ne îngrăşăm şi ne îmbolnăvim.
De cât de mulţi doctori, nutriţionişti şi zeci de ani de muncă este nevoie pentru a ne da seama de acest lucru?

Link spre comentariu
Toni Marginean

20 de utilizări surprinzătoare pentru sare

 

Sarea poate fi de ajutor în mai multe situaţii, în afară de funcţia sa “clasică” de a da gust mâncării. De la alinarea înţepăturilor de albină şi până la curăţarea unui ibric de cafea, a reunit 20 de utilizări surprinzătoare ale sării de masă.

Omenirea a folosit sarea timp de secole, descoperind de-a lungul anilor multe utilizări (unii speculează că ar fi chiar mii) pentru această substanţă incredibilă, utilizări care depăşesc cu mult simpla condimentare a mâncării.

 

Iată câteva dintre utilizările cele mai practice pentru sare:

1. Strânge un ou spart.

Dacă un ou se sparge pe podeaua bucătăriei, presară sare peste el şi lasă-l acolo timp de 20 de minute. Vei putea curăţa locul mult mai repede şi mai uşor.

2. Alină o înţepătură de albine

Umezeşte locul înţepăturii imediat, iar apoi acoperă zona cu sare.

3. Stinge un incendiu de grăsime

Presară sare peste foc pentru a-l potoli. Nu utiliza niciodată apă peste focul care se declanşează de la grăsime.

4. Curăţă mizeria de pe cuptor şi aragaz

Dacă mâncarea fierbe şi curge peste aragaz şi cuptor, presară sare pe deasupra pentru a nu permite producerea de fum şi miros. Atunci când aragazul se răceşte, mizeria va fi mult mai uşor de curăţat.

5. Împiedică decolorarea

Dacă dintr-un articol de îmbrăcăminte poate ieşi culoarea, înmoaie haina în doi litri de apă în care ai adăugat jumătate de pahar de oţet şi jumătate de cană de sare. Dacă apa de la clătire este colorată, atunci repetă procedeul.

6. Omoară iedera otrăvitoare

Adaugă un kilogram şi jumătate de sare la aproape patru litri de apă cu săpun. Pulverizează amestecul peste frunzele şi tulpinele plantei.

7. Face prepararea frişcăi şi a spumei de albuş mai uşoară şi mai rapidă

Adaugă un vârf de sare în compoziţie.

8. Verifică ouăle stricate

Aşează un ou într-un pahar cu apă la care ai adăugat două linguriţe de sare. Un ou proaspăt se va scufunda la fund, în timp ce unul stricat va pluti.

9. Curăţă petele maro (de la amidon) de pe o suprafaţă care nu se lipeşte (de exemplu talpa fierului de călcat).

Presară sare peste o coală de hârtie cerată, treci fierul peste ea, iar apoi şterge uşor cu puţin lustru argintiu.

10. Ţine puricii la distanţă.

Spală cuşca câinelui cu apă cu sare.

11. Elimină iarba care creşte printre pavele

Presară sare peste iarbă şi toarnă apă fierbinte peste ea. Sau presară sare grunjoasă peste iarbă, las-o să acţioneze o zi şi o noapte, iar apoi toarnă peste ea apă caldă de la robinet.

12. Curăţă o cafetieră din sticlă

Umple cafetiera pe un sfert cu sare de masă şi adaugă zece cuburi de gheaţă. Agită amestecul, iar apoi lasă-l să acţioneze timp de o jumătate de oră. Umple apoi cafetiera cu apă rece şi clăteşte.

13. Opreşte spuma care se produce în exces la o maşină de spălat

Presară sare pe deasupra.

14. Curăţă florile artificiale

Pune florile într-o pungă cu sare şi agită punga. Uită-te la culoarea sării şi vei vedea rezultatul obţinut.

15. Împiedică îngheţarea ferestrelor

Înmoaie un burete în apă cu sare şi şterge ferestrele, iar aceste nu vor îngheţa nici dacă mercurul din termometre va coborî sub -32 de grade. Pentru a avea acelaşi efect asupra parbrizului, pune sare într-o pungă mică de tifon, umezeşte-o puţin şi apoi şterge geamul maşinii.

16. Curăţă petele de cupru

Umple o sticlă de 500 de mililitri cu oţet alb fierbinte şi trei linguriţe de sare. Pulverizează amestecul peste cupru, lasă-l să acţioneze puţin, apoi şterge zona respectivă.

17. Păstrează siguranţa ridichilor din grădină

Viermii vor fi ţinuţi la distanţă dacă presari seminţele cu sare de masă, iar apoi le acoperi cu pământ.

18. Curăţă petele de cafea şi de ceai de pe ceştile de porţelan

Freacă vesela cu sare.

19. Împiedică merele şi cartofii să se facă maro, odată ce au fost tăiaţi

Aşează fructele şi legumele în apă rece cu sare.

20. Curăţă un fund de tăiat

Acoperă fundul de tăiat cu sare şi şterge-l bine cu o perie rigidă. Apoi clăteşte cu apă fierbinte şi şterge cu o cârpă curată.

 

Link spre comentariu
Toni Marginean

Topul descoperirilor pur româneşti

 

Diorama este o reprezentare spaţială a unei porţiuni de peisaj, î n care se expun, în muzee, animale împăiate, manechine şi diverse alte obiecte asem ănătoare, în scopul înfăţişării unui ecosistem şi creaării impresiei unui peisaj real. Primul care s-a gândit la această formă de încadrare a naturii în peisajul citadin a fost naturalistul Grigore Antipa, biolog, zoolog, ecolog şi profesor universitar român. El este întemeietorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Bucureşti, care îi poartă numele şi care, pornind de la reorganizarea sa, în 1907, prezintă pentru prima  oară, dioramele biologice.
Acestea au reprezentat o nouă etapă  în evoluţia şi organizarea muzeelor de istorie naturală. Primele diorame prezentau viaţa de pe piscurile munţilor Carpaţi, din regiunea  colinelor, din Bărăgan, precum şi din zona  inundabilă a Deltei Dunării. De asemenea, în Muzeul de Istorie Naturală există şi numeroase  diorame  care înfăţişează  fauna din regiunile de tundră, prerie, savană sau din deşertul Sahara . Datorită deosebitei prezentări, numeroase muzee  europene şi americane au solicitat sprijinul savantului român pentru organizarea colecţiilor lor muzeistice.

 

Căderea Constantinopolului reprezintă numele sub care este cunoscută cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de forţele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea, în data de 29 mai 1453. Armata bizantina număra aproximativ  7.000 de oameni, din care 2.000 erau mercenari străini. Cetatea avea circa 22.5 kilometri de ziduri fortificate, probabil cele mai puternice existente până atunci. Otomanii aveau o armată uriaşă, de aproximativ 80.000 – 100.000 de oameni, dar săbiile şi săgeţile nu erau suficiente pentru a penetra colosala cetate bizantină. Ca atare, otomanii au angajat un inginer pe nume Urban sau Orban, de origine controversată încă, dar despre a cărui naţionalitate  română există destule probe.
Acesta era specialist în construirea de tunuri, arme care la acea vreme reprezentau o noutate în tehnica de luptă. Urban a constuit în premieră un tun enorm, botezat “tunul Basilic”, măsurând peste opt metri lungime şi circa 75 centimetri diametru, care era capabil să lanseze un proiectil de 544 kilograme la o distanţă de aproape doi kilometri. Tunul lui Urban nu avea precizie, încărcarea sa dura trei ore, ghiulele erau puţine şi arma s-a prabusit sub reculul propriu după numai şase  săptămâni. Cu toate acestea, instrumentul a reprezentat precursorul tunurilor perfecţionate, de mare putere, proiectate ulterior, lansâd pâna astăzi moştenirea principiului său de funcţionare.

 

Cibernetica este teoria controlului prin retroacţiune. Termenul s-a răspândit mai ales în legătură cu sistemele digitale, dar domeniul este mult mai larg: cibernetica se ocupă de modul în care un sistem (digital, mecanic, biologic) prelucrează informaţiile şi reacţionează la acestea; tot cibernetica se interesează de modul în care sistemele se modifică sau permit modificări pentru a-si optimiza acţiunile. Medicul Ştefan Odobleja, creatorul psihociberneticii şi părintele ciberneticii generalizate, publică în 1929 studiul “Metoda de transonanţă toracică” în care enunţă pentru prima oară legea reversibilităţii.
Odată cu participarea la Congresul Internaţional de Medicină Militară din Bucureşti (1937), anunţă apariţia operei sale capitale “Psihologia consonatistă”, lucrare prin care face publică prima variantă a concepţiei cibernetice generalizate şi demonstrează caracterul multi şi interdisciplinar al acesteia. Modelul cibernetic, pornind de la observaţii, intuiţie şi raţiune, creat de Odobleja în 1938 - 1939, dar vehiculat zece ani mai tarziu în literatura americană şi apoi în cea europeană , a fost utilizat şi aplicat într-o varietate de domenii. Începând din anul 1972, Ştefan Odobleja şi-a publicat studiile teoriei conform căreia originea ciberneticii se află în psihologie.

 

O pila electrică, de producţie românească, furnizează energie de 56 de ani, fără întrerupere. Inventatorul minunii, Nicolae Vasilescu-Karpen, om de ştiinţă, inginer, fizician şi inventator a declarat, cu o jumatate de secol în urmă, că ea va funcţiona veşnic. În Muzeul Naţional Tehnic "Dimitrie Leonida" din Bucuresti există un obiect de patrimoniu care stă într-un seif metalic blindat, chiar în biroul directorului muzeului. Este vorba despre "Pila termoelectrică cu temperatură uniformă", cunoscută sub numele de "Pila lui Karpen", realizată ăn 1950. adica un dispozitiv care generează energie la nesfârşit fără intervenţie din exterior. Aparatul este, de fapt, un perpetuum mobile.
Deşi ar fi trebuit să se oprească de multe decenii, "Pila lui Karpen" se încăpăţânează să funcţioneze, aşa cum a prevăzut inventatorul ei. Construirea unui perpetuum mobile a fost visul de secole al omenirii. Un aparat care să se mişte la nesfârşit, fără să primească impulsuri exterioare, ar rezolva definitiv setea de energie a civilizaţiei actuale. În epoca modernă însă, acest vis a fost abandonat pe considerentul că ar fi o utopie. Cei ce au continuat totuşi să caute soluţia, au fost marginalizaţi, lumea oamenilor de ştiinţă considerându-i nebuni. Perpetuum mobile nu poate exista. Cu toate acestea, un fizician român s-a încăpăţânat să-l construiască. Şi se pare că a reuşit. Nicolae Vasilescu-Karpen a început să lucreze la teoria unei pile electrice care să genereze energie la nesfârşit încă înainte de Primul Război Mondial. "Pila" a fost brevetata în 1922.  Era vorba, în fapt, despre două pile electrice, legate în serie, care pun în mişcare un minimotor galvanometric. Acesta, la rândul său, mişcă o paletă conectată la un întrerupător. La fiecare jumatate de rotire paleta deschidea circuitul, pentru ca la a doua jumătate de rotaţie să-l închidă. Timpul de rotaţie a elicei era calculat în aşa fel încât pilele să aibă timp de reîncărcare, respectiv pentru refacerea polarităţii în perioada cât circuitul este deschis. O astfel de pila de proporţii ar putea alimenta o navă spaţială.

 

O pila electrică, de producţie românească, furnizează energie de 56 de ani, fără întrerupere. Inventatorul minunii, Nicolae Vasilescu-Karpen, om de ştiinţă, inginer, fizician şi inventator a declarat, cu o jumatate de secol în urmă, că ea va funcţiona veşnic. În Muzeul Naţional Tehnic "Dimitrie Leonida" din Bucuresti există un obiect de patrimoniu care stă într-un seif metalic blindat, chiar în biroul directorului muzeului. Este vorba despre "Pila termoelectrică cu temperatură uniformă", cunoscută sub numele de "Pila lui Karpen", realizată ăn 1950. adica un dispozitiv care generează energie la nesfârşit fără intervenţie din exterior. Aparatul este, de fapt, un perpetuum mobile.
Deşi ar fi trebuit să se oprească de multe decenii, "Pila lui Karpen" se încăpăţânează să funcţioneze, aşa cum a prevăzut inventatorul ei. Construirea unui perpetuum mobile a fost visul de secole al omenirii. Un aparat care să se mişte la nesfârşit, fără să primească impulsuri exterioare, ar rezolva definitiv setea de energie a civilizaţiei actuale. În epoca modernă însă, acest vis a fost abandonat pe considerentul că ar fi o utopie. Cei ce au continuat totuşi să caute soluţia, au fost marginalizaţi, lumea oamenilor de ştiinţă considerându-i nebuni. Perpetuum mobile nu poate exista. Cu toate acestea, un fizician român s-a încăpăţânat să-l construiască. Şi se pare că a reuşit. Nicolae Vasilescu-Karpen a început să lucreze la teoria unei pile electrice care să genereze energie la nesfârşit încă înainte de Primul Război Mondial. "Pila" a fost brevetata în 1922.  Era vorba, în fapt, despre două pile electrice, legate în serie, care pun în mişcare un minimotor galvanometric. Acesta, la rândul său, mişcă o paletă conectată la un întrerupător. La fiecare jumatate de rotire paleta deschidea circuitul, pentru ca la a doua jumătate de rotaţie să-l închidă. Timpul de rotaţie a elicei era calculat în aşa fel încât pilele să aibă timp de reîncărcare, respectiv pentru refacerea polarităţii în perioada cât circuitul este deschis. O astfel de pila de proporţii ar putea alimenta o navă spaţială.

 

Dacă la sfârşitul sec. XIX, începutul sec. XX, mulţi entuziaşti ai aviaţiei erau preocupaţi de construcţia avioanelor şi de pilotarea acestora, un tânăr pe nume Anastase Dragomir şi-a concentrat atenţia pe siguranţa aparatelor de zbor şi mai ales a pasagerilor de la bordul lor. Anastase Dragomir era pasionat, ca mulţi dintre tinerii acelei perioade, de problemele aviaţiei. A plecat în Franţa, unde a lucrat la mai multe uzine de avioane. Aici şi-a perfecţionat propriul său sistem pentru salvarea piloţilor şi a pasagerilor în caz de accidente. La 3 noiembrie 1928, a înregistrat,în Franţa, cererea de brevet “Nouveau systeme de montage des parachutes dans les appareils de locomotion aerienne” şi a obţinut Brevetul nr. 678566 din 2 aprilie 1930 pentru “cabina catapultabilă”.
Această invenţie era “un nou sistem de paraşutare din aparatele de locomoţie aeriană , fiecare pasager având o paraşută proprie, care permite, în momentul critic, eliberarea acestui ansamblu de avion, astfel încât paraşuta, împreună cu pasagerul instalat pe scaun, să treacă printr-o deschizătură a podelei”. Brevetul prevedea ca acest ansamblu de celulă-paraşută să aibă mai multe comenzi, menvrabile de către pilot. In 1950, Anastase Dragomir a obţinut un nou brevet, românesc, cu nr. 40658, pentru “celula paraşutată”, care consta în folosirea unui spătar curb de glisare pentru ejectarea cabinelor, fie pe jos, fie pe sus, pentru ca în 1959 să înregistreze o altă cerere, care avea ca obiect construirea unui avion de transport echipat cu cabine catapultabile, pentru salvarea pasagerilor (brevet românesc nr. 41424 din 1960). Ideea românului se va concretiza prin apariţia, la noile tipuri de avioane supersonice militare, a scaunului ejectabil.

 

În anul 1821, brăileanul Petrache Poenaru, pandur, creator al steagului României moderne, inginer, matematician, inventator şi membru titular al Academiei Române din 1870, a fost secretarul lui Tudor Vladimirescu în timpul revoluţiei. Aceasta era o funcţie publică, activitatea lui fiind legată de pană şi călimară. Poate că şi de aici i-a venit ideea conceperii primului stilou din lume. Deşi, după înfrângerea lui Tudor Vladimirescu, pandurii erau vânaţi şi decapitaţi, Petrache Poenaru scapă, iar în 1826 primeşte o bursă franceză şi îşi completează studiile la Ecole Polytechnique din Paris.
În 1827, la data de 25 mai, obţine Brevetul francez 3208 pentru "plume portable sans fin, qui s'alimente elle-même avec de l'encre" (condei portăreţ fără sfârşit, alimentându-se el însuşi cu cerneală). Această invenţie a revoluţionat domeniul instrumentelor de scris, contribuind la crearea unui obiect folosit şi în prezent de miliarde de oameni. Tocul cu rezervor al lui Poenaru elimină zgârieturile de pe hârtie şi scurgerile nedorite de cerneală şi propunea soluţii pentru îmbunătăţirea părţilor componente, spre a asigura un debit constant de cerneală, precum şi posibilitatea înlocuirii unor piese.

 

Ioan Cantacuzino, academician, medic, microbiolog, profesor universitar român, fondator al şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală, a desfăşurat o bogată activitate de cercetare privind vibronul holeric şi vaccinarea antiholerică. Pe baza cercetărilor desfăşurate în această direcţie, medicul a pus la punct o metodă de vaccinare antiholerică, numită “Metoda Cantacuzino”, folosită şi astăzi în ţările unde se mai semnalează cazuri de holeră. Implicandu-se în studiul holerei, tifosului exantematic şi tuberculozei, aduce contribuţii remarcabile. A creat noţiunea de imunitate prin contact.
În campania din 1913 a condus prima vaccinare antiholerică masiva in focarele infectioase, din istorie, cunoscuta în ştiinţă ca „Marea experienţă românească", care a salvat multe mii de vieţi, şi a iniţiat măsurile de combatere a epidemiei de holeră. În primul Război Mondial, în calitate de conducător al serviciilor sanitare militare şi civile, a luat măsurile de combatere a marii epidemii de tifos exantematic. Creează o serie de lucrări ca: descoperirea imunităţii celulare şi umorale, sensibilitatea şi lipsa de imunitate a organismului faţă de scarlatină, studii cu renume mondial asupra holerei şi vaccinoterapiei. Introduce vaccinul lui Calmette, iar în 1912 creeaza vaccinul antitific.

 

Medic român specialist în gerontologie, academician din 1974 şi director al Institutului Naţional de Geriatrie şi erontologie, Ana Aslan a evidenţiat importanţa procainei în ameliorarea tulburarilor distrofice legate de vârstă, aplicand-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital sau vitamina H3. Produsul geriatric a fost preparat în anul 1952 şi brevetat în peste 30 de ţări. În acelaşi an ia fiinţă Institutul Naţional de Geronto-Geriatrie „Dr. Ana Aslan”, primul institut de geriatrie din lume, model pentru ţările dezvoltate, prin asistenţă clinică şi cercetare.
„Ana Aslan” are, anual, mii de pacienţi. Efectele terapiei Aslan asupra îmbătrânirii au convins încă de la început, aducând institutului pacienţi cu nume celebre: Tito, de Gaulle, Pinochet, Chaplin, Claudia Cardinale, prinţese, conţi şi directori ai unor mari bănci ale lumii. Renumele produselor “Aslan” a trecut şi Oceanul, John Kennedy recurgând, pentru o afecţiune a coloanei vertebrale, la un tratament, la domiciliu, cu “Gerovital”.

 

În Octombrie 1910, Marele Palat de pe Champs-Elisee, Paris , a găzduit cea de-a doua ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Aeronautică. Au fost expuse cele mai noi piese de aviaţie. Cea mai interesanta maşinărie, care a atras atenţia multora, a fost un avion roşu, fără elice, pe a cărui plăcuţă metalică din interior scria: COANDA-1910. Acest avion trezit interesul atenţia oamenilor nu numai pentru că nu avea elice, ci şi pentru că era total diferit faţă de ceea ce numeau ei până atunci "avion". Maşinaria avea două aripi duble şi un singur loc, o anvergura de 10,3 m, lungimea de 12,5 m, greutatea de 420 kg şi o forţă a propulsiei de 220 kg. Cea mai interesantă parte din avionul lui Coandă era sistemul de propulsie, o adevarată revoluţie în construcţia de motoare de avioane, care avea să constituie soluţia viitorului.
Motorul cu reacţie, inventat şi construit pentru prima oară de către Henri Coandă era compus dintr-un motor-piston cu patru cilindri, racit cu apă şi dezvolta 50 de cai-putere la 1000 de rotaţii pe minut. Acest motor-piston era conectat la o tijă care rotea multiplicatorul de rotaţii; mişcarea era transmisă compresorului care câştiga o rotaţie de 4000 de rotaţii pe minut. Forţa de propulsie era de 220 kgf, mult mai mare decât dacă motorul-piston era conectat la o elice. Mulţi vizitatori ai expozitiei au fost suspicioşi privind decolarea avionului, până la o demonstraţie accidentală a lui Coandă, când, dorind doar să verifice motorul, avionul a început să mergă, din ce in ce mai repede, până şi-a luat zborul. Impresionat de flăcările produse de motor şi ingrijorat de faptul că nu mai pilotase un avion până atunci, ci doar planoare, Henry a pierdut controlul maşinăriei, care a pierdut din înălţime şi viteză, până când a aterizat forţat. Această încercare a constituit primul zbor cu un avion echipat cu un motor cu reacţie. Astfel, cu 30 de ani înainte de Heinkel, Campini şi Whittle, Coandă a construit şi a zburat cu primul avion cu reacţie.

 

Nicolae Paulescu, profesor de psihologie al Universitatii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, este cel care a descoperit pentru prima oară, în 1921, insulina, hormonul secretat de pancreas, care reglează metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor şi mineralelor din organism. Paulescu este cel care a demonstrat eficienţa acestei substante în reducerea hiperglicemiei şi care a folosit insulina în tratarea diabetului. Descoperirea sa a salvat milioane de vieţi.
Enciclopediile îi prezintă însă, la acest capitol, pe doi “eroi canadieni”, Frederick Grant Banting şi John James Rickard Macleod care, în 1922, aveau să primească Premiul Nobel, în dauna lui Paulescu. Cei 30 de ani de muncă şi stăruinţă în laborator ai profesorului au fost furaţi de cei doi tineri canadieni, care luaseră cunoştinţă de munca românului din publicaţiile vremii. În baza articolelor acestuia, ei au reuşit să izolelze insulina şi să o folosească în tratarea unui pacient. Cu 8 luni inainte, Paulescu publicase într-o revista de specialitate belgiană rezultatele cercetărilor sale sub titlul “Recherches sur le rôle du pancréas dans l’assimilation nutritive”. Doar ca n-o numise insulină, ci pancreină. În 1916, pe când se afla în stadiul final al cercetării, trupele germane ocupasera Bucureştiul. A trebuit să-şi amâne anunţarea rezultatelor definitive.

 

Fapte: Alte invenţii româneşti importante
·  1858 - Bucuresti - primul oraş din lume iluminat cu petrol şi prima rafinare a petrolului
· 1880 - Dumitru Văsescu - construieşte automobilul cu motor cu aburi
. 1881 - Alexandru Ciurcu – obtine un brevet din Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reacţie.
. 1885  - Victor Babeş – realizeaza primul tratat de bacteriologie din lume.
·  1886 - Alexandru Ciurcu - construieste prima ambarcaţiune cu reacţie  din lume
. 1887 - C. I. Istrate – descoperă friedelina şi franceinele.
·  1895 - D. Hurmuzescu – descoperă/inventează electroscopul
. 1899 - C.I. Istrate – o noua clasa de coloranţi.
. 1900 - Nicolae Teclu – becul cu reglarea curentului electric si gaz.
 · 1904 - Emil Racoviţă – devine fondatorul biospeologiei
·  1906, 18.03 - Traian Vuia - avionul cu tren de aterizare pe roţi cu pneuri; cu “Vuia I” acesta reuseste prima decolare fara sa foloseasca nici un mijloc ajutator, numai cu aparate aflate la bord (în fapt, primul avion din istorie)
. 1905 - Augustin Maior – telefonia multiplă.
·  1906 - A.A. Beldiman - aparatul hidraulic cu daltă de percuţie pentru sondaje adânci
. 1908 - Lazăr Edeleanu – primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume, procedeu care ii poarta numele.
. 1910 iunie – Aurel Vlaicu – lanseaza primul avion din lume fuselat aerodinamic.
·  1910 - Tache Brumărescu - maşina de tăiat sulf
. 1910 - Ştefan Procopiu – efectul circular al discontinuităţilor de magnetism.
. 1910 - Gh. Marinescu – tratamentul paraliziei generale.
. 1916 - D. Danielopolu – actiunea hipertensiva a digitalei.
·  1918 - Gogu Constantinescu - întemeiază o nouă ştiinţă: sonicitatea
. 1919 - Ştefan Procopiu – descoperă unitatea elementară de energie magnetică (magnetonul).
. 1920 - Emil Racoviţă – pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume).
·  1920 - Gheorghe Botezatu - a calculat traiectoriile posibile Pământ - Lună, folosite la pregătirea programelor “Apollo” (al căror părinte a fost sibianul Herman Oberth); el a fost şi şeful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei “Apollo”, care a dus primul om pe Lună
·  1921 - Aurel Perşu - automobilul fără diferenţial, cu motor în spate (de forma “picăturii de apă”)
. 1921 - Ştefan Procopiu – Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii în suspensii şi coloizi).
. 1922 - C. Levaditi şi Sazevac – bismutul ca agent terapeutic împotriva sifilisului.
. 1925 - Traian Vuia – generatorul de abur cu ardere în camera închisa si cu vaporizare instantanee.
. 1930 - Elie Carafoli – avionul cu aripa joasa.
. 1933 - Henri Coandă – aerodina lenticulară (farfuria zburătoare).
. 1938 - Henri Coandă – efectul Coandă.
. 1938 - Henri Coandă – discul volant.
. 1958 – Justin Capră - centura zburătoare: O sincronicitate uimitoare a fost sesizata de unele persoane: vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburatoare testate de americani în 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevaratul inventator este Justin Capra care, în 1958 a proiectat, realizat si zburat cu un astfel de aparat. Acum, acest aparat a fost îmbunatatit si este folosit (cu o autonomie de 30-40 minute) pentru salvarea rapida de pe platformele marine si pentru supravegherea zonelor forestiere.
·  1962 - Ion Agârbiceanu – construieşte primul laser cu gaz (heliu-neon) cu radiaţie infraroşie din lume
. Iulius Popper – inventatorul unui dispozitiv pentru recoltarea aurului din apa marii
. 1999 - Dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Măgurele, a realizat un CD ROM (din sticlă) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obişnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocată întreaga Bibliotecă a Academiei Române, iar informaţiile ar putea rezista- 5.000 de ani!!!   Şi mai sunt, mulţi, mulţi alţii…
 

Link spre comentariu

"1958 – Justin Capră - centura zburătoare: O sincronicitate uimitoare a fost sesizata de unele persoane: vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburatoare testate de americani în 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevaratul inventator este Justin Capra"

Americanii au recunoscut ca adevaratul inventator este faimosul Iustin Capra. 

Link spre comentariu
Toni Marginean
Motto
Batrinetea nu este pentru fricosi!
 
Daca iti porti copilaria cu tine,nu vei imbatrini niciodata !
Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai bunaziua la toata lumea, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda
Link spre comentariu

Ar trebui trecut pe aeasta lista si prof dr. Kelemen Arpad (fost decan la Facultatea de Electrotehnica Cluj-Napoca) a avut o multime de inventii.

...Si Hermann Oberth...

Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu
Toni Marginean

Share this Chart with everyone(arata acest tabel tuturor)
 

Apples
(mere)
Protects your heart
(protejeaza inima)
prevents constipation
(previne constipatia)
Blocks diarrhea
(opreste diareea)
Improves lung
capacity
(imbunatateste
capacitatea
plamanilor)
Cushions joints
(protejeaza/intareste/fortific
a articulatiile)
 

Apricots
(caise)
Combats cancer
(lupta impotriva cancerului)
Controls blood
pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
Saves your eyesight
(protejeaza vederea)
Shields against
Alzheimer's
(ajuta impotriva bolii
Alzheimer)
Slows aging process
(incetineste procesul de
imbatranire)
 

Artichokes
(anghinare)
Aids digestion
(ajuta digestia)
Lowers cholesterol
(diminueaza
colesterolul)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Stabilizes blood
sugar
(stabilizeaza nivelul
zaharului din sange)
Guards against liver
disease
(protejeaza impotriva
bolilor ficatului)
Avocados
(avocado)
Battles diabetes
(lupta impotriva diabetului)
Lowers cholesterol
(diminueaza
colesterolul)
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor vasculare)
Controls blood
pressure
(controleaza
presiunea sangvina)
Smoothes skin
(catifeleaza pielea)
 

Bananas
(banane)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Quiets a cough
(calmeaza tuse)
Strengthens bones
(intareste oasele)
Controls blood
pressure
(controleaza
presiunea sangvina)
Blocks diarrhea
(Opreste diareea)
 

Beans
(Fasolea)
Prevents constipation
(previne constipatia)
Helps hemorrhoids
(Ajuta la hemoroizi)
Lowers cholesterol
(diminueaza
colesterolul)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Stabilizes blood sugar
(stabilizeaza zaharul din
sange)

 

Beets
(sfecla)
Controls blood pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Strengthens bones
(intareste oasele)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Aids weight loss
( ajuta la slabit)

 

Blueberries
(afine)
Combats cancer
( combate cancerul)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Stabilizes blood sugar
(stabilizeaza zaharul din
sange)
Boosts memory
(sprijina memoria)
Prevents constipation
(previne constipatia)

 

Broccoli 

Strengthens bones
(intareste oasele)
Saves eyesight
(imbunatateste vederea)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Controls blood pressure
(controleaza presiunea
sangvina)

 

Cabbage
(varza)
Combats cancer
(combate cancerul)
Prevents constipation
(previne constipatia)
Promotes weight loss
(ajuta la slabit)
Protects your heart
(protejeazqa inima)
Helps hemorrhoids
(Ajuta la hemoroizi)

 

Cantaloupe
(cantalup)
Saves eyesight
(apara/salveaza vederea)
Controls blood
pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Supports immune system
(sprijina sistemul imunitar)

 

Carrots
(morcovi)
Saves eyesight
(apara vederea)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Prevents constipation
(impiedica constipatia)
Combats cancer
(combate cancerul)
Promotes weight loss
(ajuta la scaderea greutatii
corporale)

 

Cauliflower
(conopida)
Protects against Prostate
Cancer
(protejeaza impotriva
cancerului de prostata)
Combats Breast
Cancer
(lupta impotriva
cancerului de san)
Strengthens bones
(fortifica sistemul osos)
Banishes bruises
(atenueaza vanataile)
Guards against heart
disease
(lupta impotriva bolilor de
inima)

 

Cherries
(cirese)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Combats Cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Ends insomnia
(pune capat insomniei)
Slows aging process
(Incetineste
imbatrinirea)
Shields against
Alzheimer's
(Scut impotriva bolii
Alzheimer)

 

Chestnuts
(castane)
Promotes weight loss
(ajuta la scaderea in
greutate)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Combats Cancer
(Lupta impotriva
cancerului)
Controls blood pressure
(Controleaza presiunea
sangvina)
Chili peppers
(ardei iute)
Aids digestion
(ajuta digestia)
Soothes sore throat
(calmeaza durerile de
gat)
Clears sinuses
(curate sinusurile)
Combats Cancer
(Lupta impotriva
cancerului)
Boosts immune system
(Intareste sistemul
imunitar)

 

Figs
(smochine)
Promotes weight loss
(ajuta la scaderea in
greutate)
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor vasculare)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului
Combats Cancer
(Lupta impotriva
cancerului)
Controls blood pressure
(Controleaza presiunea
sangvina)

 

Fish
(peste)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Boosts memory
(imbunatateste
memoria)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Combats Cancer
(Lupta impotriva
cancerului)
Boosts immune system
(Intareste sistemul
imunitar)
Flax
(in)
Aids digestion
(ajuta digestia)
Battles diabetes
(lupta impotriva
diabetului)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Improves mental
health
(Imbunatateste
sanatatea mintala)
Boosts immune system
(Intareste sistemul
imunitar)

 

Garlic
(usturoi)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Controls blood
pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
Combats cancer
(combate cancerul)
kills bacteria
(Omoara bacteriile)
Fights fungus
(Lupta impotriva
ciupercilor)

 

Grapefruit 

Protects against heart
attacks
(protejeaza impotriva
Promotes Weight loss
(ajuta la scaderea
greutatii corporale)
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor vasculare)
Combats Prostate
Cancer
(Combate cancerul de
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
atacului de cord)  prostate)

 

Grapes
(struguri)
Saves eyesight
(apara vederea)
Conquers kidney
stones
(sfarama pietrele de la
rinichi)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Enhances blood
flow
(Imbunatateste
circulatia sangelului)
Protects your heart
(protejeaza inima)

 

Green tea
(ceai verde)
Combats cancer
(combate cancerul)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor vasculare)
Promotes Weight
loss
(ajuta la scaderea
greutatii corporale)
kills bacteria
(Omoara bacteriile)

 

Honey
(miere)
Heals wounds
(vindeca ranile)
Aids digestion
(ajuta digestia)
Guards against ulcers
(protejeaza impotriva
ulcerului)
Increases energy
(Creste energia)
Fights allergies
(Lupta impotriva alergiilor)
 

Lemons
(lamai galbene)
Combats cancer
(lupta impotriva cancerului)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Controls blood
pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
Smoothes skin
(Catifeleaza pielea)
Stops scurvy
(Opreste scorbutul)

 

Limes
(lamai verzi)
Combats cancer
(lupta impotriva cancerului)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Controls blood
pressure
(controleaza presiunea
sangvina
Smoothes skin
(Catifeleaza pielea)
Stops scurvy
(Opreste scorbutul)

 

Mangoes
(mango)
Combats cancer
(lupta impotriva cancerului)
Boosts memory
(imbunatateste
memoria)
Regulates thyroid
(regleaza tiroida)
Aids digestion
(ajuta digestia)
Shields against
Alzheimer's
(Scut impotriva bolii
Alzheimer)

 

Mushrooms
(ciuperci)
Controls blood pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Kills bacteria
(omoara bacteriile)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Strengthens bones
(Intaresc oasele)

 

Oats
(ovaz)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Battles diabetes
(lupta impotriva
diabetului)
Prevents
constipation
(Previne constipatia)
Smoothes skin
(Catifeleaza pielea)

 

Olive oil
(ulei de masline)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Promotes Weight loss
(ajuta la scaderea
greutatii corporale)
Combats cancer
(combate cancerul)
Battles diabetes
(lupta impotriva
diabetului)
Smoothes skin
(Catifeleaza pielea)

 

Onions
(ceapa)
Reduce risk of heart
attack
(reduce riscul atacului de
cord)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Kills bacteria
(omoara bacteriile)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Fights fungus
(Lupta impotriva
ciupercilor)

 

Oranges 

Supports immune systems Combats cancer  Protects your heart  Straightens   
(portocale)  (sustine sistemul imunitar)  (lupta impotriva
cancerului)
(protejeaza inima)  respiration
(Intareste respiratia)

 

Peaches
(piersici)
Prevents constipation
(previne constipatia)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor vasculare)
Aids digestion
(Ajuta la digestie)
Helps hemorrhoids
(Ajuta la tratarea
hemoroizilor)
Peanuts
(arahide)
Protects against heart
disease
(protejeaza de boli cardiace)
Promotes Weight loss
(ajuta la scaderea
greutatii corporale)
Combats Prostate Ca
ncer
(combate cancerul de
prostata)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Aggravates Diverticulitis
(Inrautateste inflamatiile
colonului)

 

Pineapple
(ananas)

Strengthens bones
(intareste sistemul osos)
Relieves colds
(amelioreaza racelile)
Aids digestion
(ajuta digestia)
Dissolves warts
(Topeste negii)
Blocks diarrhea
(Opreste diareea)

 

Prunes
(prune)
Slows aging process
(Incetineste procesul
imbatranirii)
prevents constipation
(previne constipatia)
boosts memory
(imbunatateste memoria)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului)
Protects against heart
disease
(protejeaza de boli
cardiace)

 

Rice
(orez)
Protects your heart
(protejeaza inima)
Battles diabetes
(lupta impotriva
diabetului)
Conquers kidney
stones
(sfarama pietrele de la
rinichi)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor vasculare)

 

Strawberries
(capsuni)
Combats cancer
(lupta impotriva cancerului)
Protects your heart
(protejeaza inima)
boosts memory
(imbunatateste memoria)
Calms stress
(diminueaza stresul)

 

Sweet potatoes
(cartofi dulci)
Saves eyesight
(apara vederea)
Lifts mood
(Creste buna dispozitie)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Strengthens bones
(intareste sistemul
osos)

 

Tomatoes
(rosii)
Protects prostate
(protejeaza prostata)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului
Protects your heart
(protejeaza inima)
Walnuts
(nuci)
Lowers cholesterol
(scade nivelul colesterolului
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
boosts memory
(imbunatateste momoria)
Lifts mood
(Creste buna
dispozitie)
Protects against heart
disease
(protejeaza impotriva
bolilor de inima)

 

Water
(apa)
Promotes Weight loss
(ajuta la scaderea greutatii
corporale)
Combats cancer
(lupta impotriva
cancerului)
Conquers kidney
stones
(sfarama pietrele de la
rinichi)
Smoothes skin
(Catifeleaza pielea)

 

Watermelon
(pepene verde)
Protects prostate
(protejeaza prostate)
Promotes Weight loss
(ajuta la scaderea
greutatii corporale)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor
Controls blood pressure
(controleaza presiunea
sangvina)
vasculare)

 

Wheat germ
(germeni de grau)
Combats Colon Cancer
(lupta impotriva cancerului
de col)
prevents constipation
(previne constipatia)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor
vasculare)
improves digestion
(Imbunatateste digestia)
Wheat bran
(tarate de grau)
Combats Colon Cancer
(lupta impotriva cancerului
de col)
prevents constipation
(previne constipatia)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului
Helps stops strokes
(ajuta la prevenirea
accidentelor
vasculare)
improves digestion
(Imbunatateste digestia)

 

Yogurt
(iaurt)
Guards against ulcers
(protejeaza impotriva
ulcerului)
Strengthens bones
(intareste oasele)
Lowers cholesterol
(scade nivelul
colesterolului
Supports immune
systems
(sustine sistemul
imunitar)
Aids digestion
(Ajuta la digestie)

 

7 Don'ts After a Meal
7 sfaturi ce NU trebuie sa faci dupa masa
Don't smoke- Experiment from experts proves that smoking a cigarette after mealis comparable to smoking 10 cigarettes (chances of cancer is
higher).
Nu fumati!- expertii au dovedit ca fumatul unei singure tigari dupa masa este comparabil cu fumatul a 10 tigari (sansa de a te imbolnavi de cancer este mai
mare)
Don't eat fruits immediately- Immediately eating fruits after meals will cause stomach to be bloated with air. Therefore take fruit 1-2 hr after
meal or 1 hr before meal.
Nu mancati fructe imediat dupa mese – stomacul se va umple cu aer. Mancati fructe dupa 1-2 ore sau cu 1 ora inainte de masa.
Don't drink tea- Because tea leaves contain a high content of acid. This substance will cause the Protein content in the food we consume to be
hardened thus difficult to digest.
Nu beti ceai deoarece frunzele de ceai au un continut ridicat de acid. Aceasta substanta va duce la incetinirea digestiei deoarece proteina continuta de
mancare se va intari.
Don't loosen your belt- Loosening the belt after a meal will easily cause the intestine to be twisted and blocked.
Nu va dati drumul la curea – slabind cureaua dupa ce ati mancat veti cauza rasucirea intestinelor si blocarea lor.
Don't bathe- Bathing will cause the increase of blood flow to the hands, legs & body thus the amount of blood around the stomach will
therefore decrease. This will weaken the digestive system in our stomach.
Nu faceti baie – baia va creste presiunea sangelui in maini, picioare si corp astfel incat. in jurul stomacului va scadea. Acest lucru va conduce la incetinirea
procesului de digestie din stomac.
Don't walk about- People always say that after a meal walka hundred steps and you will live till 99. Inactuality this is not true. Walking again
will cause the blood to flow to the estremities and will cause the digestive system to be unable to absorb the nutrition from the food we intake.
Nu va plimbati! – Intotdeauna oameni spun ca dupa masa sa mergi 100 de pasi si vei trai99 de ani. In zilele noastre acest lucru nu mai este valabil.
Plimbandu-ne facem ca sangele sa se indrepte spre extremitati siva duce sistemul digestiv in imposibilitatea de a absorbi nutrientii din mancarea pe care am
consumat-o.
Don't sleep immediately- The food we intake will not be able to digest properly. Thus will lead to gastric & infection in our intestine.
Nu va culcati imediat! – mancarea tocmai injerata nu poate fi digerata cum trebuie. Aceasta va conduce la infectii gastrice si intestinale.
FINALLY DON’T JUST KEEP THIS EMAIL....PLEASE FORWARD IT TO YOUR  FRIENDS.
Si, in final nu pastrati acest e-mail- dati-l prietenilor dvoastra.
Traducere : Roxana Stan Distribuire gratuita: Alin Isac.  http://www.7daywealth.com/index2.php?siteId=ai1768

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări