Toni Marginean Postat Septembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2015 'Sunt o mie de feluri de a pierde o zi, însă nici unul de a o întoarce înapoi.' - proverb arab ... 3 000 de reni arctici migreaza ... inot: http://www.youtube.com/embed/6pBT8n-SNWk?list=PLEE1BBC8EDE049800 ... din secolul trecut: Dean Martin 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Mutumesc si pe aceasta cale pentru acel reportaj cu migratia renilor. Inca odata realizez maretia mamei Natura! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 SFATURI PRACTICE - CUM REPARAM CE AM STRICATChiar daca avem ceva experienta in bucatarie sau suntem la inceputuri, din graba de multe ori sau din prea multa initiativa si fantezie culinara, se intampla ca rezultatul preparatelor noastre sa fie pe langa reteta si asteptari. Daca v-at gasit vreodata in una din ipostazele: maioneza taiata, friptura arsa, crema de tort prea moale, aluat necrescut, sosuri cu arome nedorite, prea multa sare, pete pe vasele cu care gatim, mancare prea grasa, ciorba fara gust, gelatina care nu se incheaga, ... atunci sigur va veti bucura sa cititi sfaturile de mai jos. Daca o supa sau o friptura este prea sarata se adauga cartofi cruzi taiati. Se scot dupa ce se fierb pentru ca acestia au absorbit deja sarea. Daca o supa sau o friptura este prea dulce, se adauga sare. Daca un fel principal este prea dulce, se adauga o lingurita de otet din vin. Un ou proaspat se va cufunda in apa, unul vechi va pluti. Un albus de ou este mai usor de batut la temperatura camerei. De aceea oul se scoate din frigider cu aproximativ 1/2 de ora inainte de folosire. Pentru o omleta usoara, pufoasa, se adauga putina apa in timp ce se bat. Adaugati otet sau sare in apa cand fierbeti ouale. Otetul si sarea ajuta ca ouale sa ramana intregi. Pentru a evita "plansul cepei" curatati-o sub apa rece sau ingheatati-o inainte de taiere. Cand gatiti morcovi, mazare, sfecla sau porumb adaugati putin zahar in apa pentru a mentine aromele. Soarele nu coace rosile, caldura da. Depoziteaza rosile cu codita in jos si vor ramane proaspete mai mult timp. Feliile de carne nu se prind daca pui o feliuta de slanina pe fundul tigaii. Pentru a inmuia zaharul intarit in bucati, pur si simplu se adauga o felie de paine in pachet si se inchide punga cat mai bine. In cateva ore zaharul va fi din nou moale. Grasimile din supe si fripturi se inlatura lasand cuburi de gheata in oala. Grasimea se va lipi de cuburi pe masura ce se amesteca. Cuburile se vor scoate inainte de a se topi. Pentru un orez pufos, alb, se adauga o lingurita de suc de lamaie la litru de apa. Pentru a-i adauga aroma in plus si valoare nutritiva mai mare, orezul se fierbe in lichidul pastrat de la fierberea vegetalelor. Gelatinele nu se usuca daca sunt inghetate. Daca friptura este usor arsa, laptele ii va lua gustul de ars imediat. Pestele se dezgheata cel mai bine in lapte. Laptele preia gustul de la congelare si-i da pestelui o aroma proaspata. Pentru a absorbi grasimea in exces din supa, pune in timp ce fierbe supa deasupra o foaie de salata verde si scoate-o dupa ce s-a inmuiat. Daca nu a absorbit suficienta grasime, repeta procedura. Puneti putina sare in tigaie inainte de a pune la fript carnea si grasimea ramane acolo, nuva mai sari pe pereti sau pe noi. Cand fierbeti paste sau orez, ungeti marginea vasului pe interior cu unt ca sa nu dea lichidul pe afara la fierbere. Daca ati afumat mancarea, se goleste repede continutul intr-un vas curat fara sa folosesti ustensile. Pur si simplu se rastoarna vasul afumat peste cel curat, iar mancarea deja prinsa sau cu miros de fum va ramana in vechiul vas. Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspindi in intreaga casa daca in vasul in care fierbe puneti o bucata de piine, intr-un saculet de tifon. Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte. Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, codimentele pastrindu-si aroma intacta Cand pregatiti carne nu puneti niciodata sare la inceput, pentru ca se intareste carnea La fripturi se foloseste vin alb demisec la carnea alba si vin rosu sec la carnea rosie; le va da un plus de gust. In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca. Din acelasi motiv, cind fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic. Maioneza devine mai spumoasa daca atunci cind este gata se pune o lingura de apa rece. Cind orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, se adauga un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul si acesta va fi mai usor de digerat. In salata de morcovi cruzi se pune o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. In acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Evitati sa puneti zeama de lamaie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atat de valoroasa. Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi daca se taie in jumatati pe lung cat sunt inca fierbinti si pe fiecare bucata se pune cate o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii. Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident. http://gastronomie.ele.ro/sfaturi/Sfaturile-Bunicii_--d4/Sfaturi-in-bucatarie_--s9/Cum-reparam-ce-am-stricat_--a151.html Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2015 BLESTEM DE OM SĂRAC de Dan Puric Din balegi şi din cuib de cuci, Răsar ca viermii, politruci Şi din haznalele de bani – Costume negre cu şnapani, Viteji ca musca la arat! Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat, Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Murdari în suflet şi în gând, Cu ghearele averi strângând, Din flote, fabrici şi uzine, Voi aţi lăsat numai ruine! V-aţi gudurat pe lângă clerici Cu mânăstiri şi cu biserici Şi vile v-aţi făcut, de soi... Blestem, blestem, blestem pe voi! Voi v-aţi trădat şi între fraţi, Ca voi, şi viermii-s mai curaţi. Aţi dărâmat şcoli şi spitale Ca să vă fie vouă moale Şi v-aţi brodit şi parlamente Din licheluţe repetente. Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Aţi omorât orice dreptate, Aţi jecmănit tot ce se poate, Guvernul vostru cu miniştri E-o adunătură de sinistri, Batjocura şi umilinţa Au mai rămas la voi credinţa? Ghiolbani de jafuri şi gherțoi, Blestem, blestem, blestem pe voi! Aţi sărăcit o ţară-ntreagă, Nici dracul să nu o mai dreagă Şi din privatizări cu fumuri Aţi tot lăsat lumea pe drumuri! Dar cum să faceţi voi vreun drum Când urma voastră e doar scrum? La tâlhării vă strângeţi roi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Blestemul greu să vă lovească, Doar bube rele să vă crească, Ochii să îi aveţi ca napul Şi să vă roadă viermii capul! Să putreziţi toţi prin palate, Toţi spulberaţi să fiţi în toate Şi să aveţi doar oase moi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?Chiar ţi-e jenă să iubeşti ţara asta? Nu trebuie să fii naţionalist-comunist pentru asta.Dan Puric 1 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Pitagora dixit http://ioncoja.ro/textele-altora/pitagora-dixit/ Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 OIL LAMPS - Lampi vechi cu ulei https://www.google.ro/search?q=Lampi+vechi+cu+ulei&biw=800&bih=447&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB0QsARqFQoTCO713a6MhsgCFcMQcgodCQQH4Q Link spre comentariu
Marius Nicu Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Domnule,esti o adevarata enclicopedie.Felicitari.Tine-o tot asa. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Pe aia a lu' Aladin nu vrei sa ne-o arati! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Pe aia a lu' Aladin nu vrei sa ne-o arati! Lampa sau...? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Poftim! http://www.okazii.ro/antichitati-veioze-lustre-lampi/-lampa-lui-aladin-veche-din-bronz-a59372777 Editat Septembrie 24, 2015 de CIBY2 Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Fara duh n-are nici o valoare!! Trebuia sa fie una tanara langa ea ca s-o mangaie... Editat Septembrie 24, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 ..si n-are urme de frecare! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Un test care verifica virsta creierului daca este egala cu virsta ...corpului sau... mai in virsta!!! 1. click pe "Start" 2. Asteapta numaratoarea inversa: 3, 2, 1 3. Memoreaza pozitia numerelor pe ecran si click pe cercurile de pe ecran in ordinea crescatoare a numerelor, de la cel mai mic la cel mai mare. 4. La sfirsit calculatorul va va da virsta creierului vostru. Mult noroc, http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html Mie mi-a iesit ca sunt in "pârg"! Link spre comentariu
CIBY2 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Pai aia tanara este pentru aia tineri, nu prea are de unde sa aiba urme de frecare ca e doar de decor. Ei n-au nevoie de "stimulent". La astia mai hoshcaiti, nici aia tanara si nici duhu' nu prea mai au sanse sa "aprinda lampa"! Asa ca mai ramane viagra ca ultima solutie! Da' sa nu fie chinezeasca, ca'n loc de "aprins lampa", face ochii oblici! Editat Septembrie 24, 2015 de CIBY2 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Bine ca am iesit la pensie, imi scoteau peri albi aceste teste.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum