gica70 Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Eu nu inteleg de ce grecii nu-i iau la rost pe politicienii lor care i-au adus in aceasta situatie..Ei nu au DNA?! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iunie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2015 Din pacate grecii s-au obisnuit cu venituri mari si munca putina! Incep munca tarziu, fac pauza de pranz si termina lucrul repede sa nu-i apuce seara. De asemenea cei mai multi bani sunt neimpozitati, deci bani negri. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 (editat) Din pacate grecii s-au obisnuit cu venituri mari si munca putina! Incep munca tarziu, fac pauza de pranz si termina lucrul repede sa nu-i apuce seara. De asemenea cei mai multi bani sunt neimpozitati, deci bani negri. Visul multor romani.Oricum nu-i prea vad bine pe greci. @gica70 de ce nu-i iau grecii la rost pe politicieni? Pentru ca s-au complacut in situatia asta,atit ei cit si politicienii. Oalele sparte vor fi platite de catre grecii de rind ,nu de catre politicienii.Cam acelasi lucru se intimpla si la noi,politicienii fac greseli, iar de platit, plateste poporul ,ca doar n-or plati ei(politicienii). Au o gramada de portite de scapare.Ai vazut vreodata ca un politician sa recunoasca ca a gresit? Din punctul lor de vedere, ei au fost bine intentionati. Ca intentiile lor nu s-au putut finaliza, se datoreaza ghinionului. Editat Iulie 1, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2015 Am trecut multi prin asta! Ma rog mai mult sau mai putin! PERLE DIN ARMATA ROMANA1.Fruntasul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca afost gasit cu o persoana de sex feminin la gardul unitatii în loc safie în pat...2.Sergentul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv caimitând vocea locotenentului Ionescu a urlat ca un bou...3.Instructia domnului medic militar Ionescu, cu tema "Cum ramânsanatos" se amâna pe motiv de boala...4.Bagati la tartacuta, regulamentul nu poate fi încalcat absolutniciodata, cu exceptia situatiilor prevazute de regulament!5.Sa nu mai prind picior de soldat nebarbierit prin unitate!6.Mai rahat, nu mai misca în formatie ca te manânc!7.O mâna criminala a dat cu piciorul si a spart chiuveta!8.Am auzit un zâmbet în formatie!9.Bateti trei pasi si începeti sa cântati cu stângul!10.Sa nu mai prind televizorul mergând noaptea prin camera!11.Daca sunteti prosti si nu tineti minte cumparati-va un carnetel siun pix si tineti-le la buzunarul de la piept, si va puteti nota. Uiteasa ca mine...12.Varianta: Daca sunteti prea prosti sa va aduceti aminte scrieti-vape ceva. Si eu îmi scriu totul.13.Aveti grija la pragul ala de sus. Daca va dati cu capul de elramâneti prosti pe toata viata. Si eu mi-am dat de trei ori, de aiastiu...14.Unuia i se face morala în fata plutonului: Aveti în fata un magarsi un porc...(urmeaza mustruluiala si la sfârsit)...treci la loc înformatie magarule!...15.La instructia de front, dom' plutonier ordona: "Pluton, aliniereaîn front câte unul! Pentru verificarea bocancilor, ridicati picioruldrept!" Unul dintre soldati ridica, din greseala, piciorul stîng, lacare dom' plutonier, vazând si un bocanc stâng ridicat, strigaimediat: "Ba, care ai ridicat amindoua picioarele?"16.Sergentul catre soldati: -Trebuie sa tineti dusmanul tot timpul înochi...Ce te holbezi asa la mine soldat!?....17.Dupa dus: V-ati parfumat ca niste curve! Numai nevasta-mea face ca voi Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 7, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2015 Constantin Cosovan <[email protected]> wrote: Pensia lui Arhimede- -Tres mischteaux!!!!!!!!!! În luna iunie a acestui an, presa germană vuia: tocmai aflase că în Grecia e rentabil să fii mort, întrucât îţi primeşti pensia ca şi cum încă ai respira.Nemţii aveau şi motive să facă iureş, din moment ce ei strângeau cureaua pentru a plăti lenea, hoţiile şi şmecheriile celui mai sudic popor balcanic. Atunci au apărut şi primele cifre. Fuseseră descoperite 4.500 de persoane decedate, dar care continuau să-şi primească banii lunar, cu mare regularitate. Ba, pe deasupra, încasau şi cea de-a 13-a pensie, ca tot omul venerabil. Sigur că banii nu-i luau chiar distinşii decedaţi, pentru că le-ar fi fost mai greu, dacă nu chiar imposibil, dar se găsea cineva prin familie să-şi umple teşchereaua.La o socoteală simplă, s-a stabilit că paguba anuală, făcută pentru confortul celor 4.500 de morţi, este de 16 milioane de euro, dar timidele autorităţi de la Atena se temeau că frauda ar putea fi şi mai mare.De aceea, ameninţate că nu vor mai primi bani nici de la FMI, nici de la UE, s-au apucat să-şi numere centenarii.Un oficial chiar se îndoia că în Grecia anului 2011 ar trăi 9.000 de oameni care au trecut de 100 de ani, ceea ce ar constitui cea mai mare concentrare de centenari din lume. Păi, dacă trăiesc oamenii sănătos... Muncesc puţin, dorm mult, beau vin şi mănâncă măsline - cum să nu fie longevivi ca broasca-ţestoasă? Au mai trecut două luni şi s-a întâmplat o nouă ghiduşie. În luna august, când cel mai mare fond de pensii din Grecia, IKA-ETAM, a descoperit doar în sistemul său 1.473 de pensionari-fantomă. Şeful fondului a declarat că persoanele care au încasat pensiile rudelor decedate vor fi trimise în judecată, cu scopul de a recupera pierderi lunare de două milioane de euro.Acum câteva zile ne-au venit noi veşti despre pensiile de pe lumea cealaltă. Acolo cică se trăieşte bine, ba chiar foarte bine! Acelaşi fond de pensii din Grecia, IKA-ETAM, anunţa că în ultimul deceniu a plătit pensii ilegale în valoare totală de până la 8 miliarde de euro, ceea ce-nseamnă o medie de 800 de milioane de euro pe an!Banii respectivi au fost ridicaţi de rude sau au rămas, pur şi simplu, în conturi bancare. Schema cu pensii pentru morţi e simplă: mulţi greci "uită" să anunţe fondurilor de pensii moartea unei rude, pentru a continua să încaseze pensia acesteia, bazându-se pe logistica învechită a administraţiei elene.În acest fel, ar fi păcat să nu încaseze nimeni pensia unor cetăţeni antici care au făcut gloria Cetăţii, precum Aristotel, Socrate, Platon, Homer, Sofocle sau Arhimede. Dacă nici ei nu merită, atunci cine?! Căci, vorba unui filosof contemporan, aceştia sunt mai vii ca oricând.Ce mai tura-vura: sunt nemuritori. Carevasăzică, merită pe vecie o pensie de la stat! Şi noi, care credeam că ţăcănitul ăla de la Cluj - care-şi ţinea mama sub pat, moartă de doi ani, pentru a-i încasa pensia - a bătut recordul mondial... N-am inventat noi Jocurile Olimpice, grecii le-au inventat! Inclusiv Jocurile Olimpice ale hoţiei. MERITĂ SALVATĂ GRECIA? În oraşul agricol Larissa sunt mai multe Porsche Cayenne decât persoane care declară un venit anual de 50.000 de euro..!!! Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Pai, cine s-o salveze?! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 SECRETE SIMPLE CA SĂ OBŢII FERICIREA Ziua cea mai frumoasă: azi Lucrul cel mai ușor: să te înșeli Obstacolul cel mai mare: teama Cea mai mare greșeală: a abandona Rădăcina tuturor relelor: egoismul Distracţia cea cea mai frumoasă: munca Cei mai buni profesori: copiii Prima necesitate: comunicarea Cea mai mare fericire: a fi util celorlalți Misterul cel mai mare: moartea Cel mai mare defect: indispoziția Ființa cea mai periculoasă: mincinosul Sentimentul cel mai josnic: ranchiuna Cadoul cel mai frumos: iertarea Cel mai necesar: căminul Ruta cea mai rapidă: drumul corect Senzația cea mai satisfăcătoare: pacea interioară Arma cea mai eficace: surâsul Cel mai bun remediu: optimismul Cea mai mare satisfacție: datoria împlinită Forța cea mai puternică: credința Ființele cele mai necesare: părinții Cel mai frumos dintre toate: dragostea din folclorul indian ********************************************************** Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 11, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2015 STUDENT ROMAN LA LONDRA:"Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SA MA INTORC ACASA"!!Un material care circula deja de ceva timp pe internet, dar care meritarecitit:"O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii înMarea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea românceinoastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care sepierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tempermanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândeștisau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarei tinerei se bucurăde o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţieuropene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi firecunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul materialextraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii decalitate mereu.Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şiuimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de fermînainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aş dori, dacă voiavea unde să mă întorc mă voi întoarce”.Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cuBadea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirămvalorile occidentale „superioare” şi „ideale”.Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională estefoarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată căRomânia e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e înLondra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…Ce este Occidentul….?Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încettoate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi<politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate săbombardeze pentru Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat,istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiiipot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă - avortul fiind văzutcă o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şiPastele precum şi alte tradiţii străvechi sunt doar un prilej demarketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintreoameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere,tot ce facem e pentru CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi peperfectmatch.com <http://perfectmatch.com/> ceva nu?Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţidoreşti.Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeietot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţămcopiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei săîşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens dehomosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasăo săptămână în munţi cu corturile.Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… Dece s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim cavitele în Occident?De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prinpolitica şi educaţie?De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nusuntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani dela căderea comunismului?De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti săfie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare aregimului încă nu le sunt recunoscute meritele?De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii,francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eştiprivit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şiprivilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului ptdecenii…Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin dezăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm săcerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasăla ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de laputere… care au vândut țara pe nimic.VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pecare i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt: vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi maidistrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi deneam decât foamea trupească…Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în cehal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şirealizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţăşi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi aromânilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!” Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Cred si eu ca face furori in lumea virtuala... motivul fiind ca adeptii lumii virtuale sunt la fel de incoerenti precum aceasta scrisorica. Rezonanta unor vorbe (frumusetea unica si traditiile extraordinare ale Romaniei sau vina strainilor pentru durerea Romaniei actuale) este doar parte a unui mesaj bine directionat.Evident ca societatile sunt diferite, de la popor la popor. Sa fim seriosi: traditiile si personalitatile culturale nu isi au cuibul in marile metropole. E ca si cum ai cere parizianului sa-si spele rufele in Sena, sau timisoreanului in Bega ca sa se pastreze traditiile bunicilor nostri. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 Un sat din Polonia înflorește tot anul Doamne, ce sat frumos! Toate casele pictate cu flori! Ei bine, toată frumusețea asta de sat pe care ai s-o vezi are o poveste cumva similară. O femeie din satul Zalipie, Polonia, sătulă de fumul de sobă care-i tot murdărea plafonul, a pictat cu cea a găsit la îndemână prin gospodărie niște floricele, așa ca să arate frumos. Asta se întâmpla în urmă cu vreo sută de ani. Vopseaua era cumva maro și o făceau pe vremea aceea din grăsimi și pământ, adică ceva natural, care nu dura, deci an de an trebuiau să reîmprospăteze desenul. Spontan treaba asta s-a răspândit în sat. După al Doilea Război Mondial, când au apărut sobe noi și problema cu funinginea nu mai exista, au cam dispărut și desenele, căci nu-și mai aveau rostul, dar doamna Felicja Curyłowa (1904-1974) a luat tradiția asta mai în serios și s-a apucat să-și decoreze casa atât la interior, cât și la exterior. De data asta a folosit vopselele noi în culori vibrante și și-a folosit talentul și imaginația pentru a crea ceva într-un stil propriu. Asta a și devenit meseria ei – pictor tradițional. Înainte de sărbătoarea catolică Corpus Christi, care are loc la 60 de zile după Paști și care include o procesiune, deci toată comunitatea participă la ea, tot satul a început să-și decoreze casele cu flori. Și florile au apărut nu doar la interior, ci și pe pereții caselor, pe fântâni, pe porțile șurilor, pe podul din localitate, pe căsuțele pentru câini, pe cotețe, pe pavaje, pe grajduri, peste tot. Măi oameni buni, țărănii ăștia și-au făcut tot satul o frumusețe, uite așa de la o gospodină creativă care a avut un moment de revelație acum o sută de ani. Și chiar dacă la început numai femeile se ocupau de asta, acum există bărbați pictori care trăiesc din meseria asta. Decorează și obiecte de ceramică, pielărie, orice le cade în mână. Este foarte frumos faptul că în memoria doamnei Felicja Curyłowa, care a revitalizat practic tradiția asta și a dus-o la nivelul actual casa ei a devenit muzeu. Este superb conservată și este clar un loc de atracție. De altfel multă lume vine acum în satul Zalipie numai ca să se convingă de faptul că așa ceva chiar există pe lumea asta. Ce adevărată e vorba aia cu omul șfințește locul! Dar în cazul de față se adeverește și vorba mea: O viață avem? Colorată să fie! https://www.google.at/search?q=Zalipie&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=k6ijVbO9CIOZsAHw27mgAw&ved=0CBwQsAQ&biw=914&bih=536 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 14, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2015 Preluare de pe internet: Am citit candva sfatul unui medic militar despre cum sa pastram articulatiile in stare buna si cum sa eliminam multe probleme asociate cu acestea. Am verificat remediu pe propria piele si m-am convins ca aceasta reteta este un miracol. Va sfatuiesc, daca aveti probleme cu articulatiile, dureri de spate, picioare sau gat, sa incercati aceasta reteta si veti ramane uimiti de eficienta ei.Iata ce trebuie sa faceti:Cumparati 150 de gr. de gelatina comestibila (cantitate suficienta ptr. un tratament de 30 de zile) Seara, adaugati 5 gr. de gelatina intr-un sfert de cana cu apa rece. Amestecati bine si lasati remediul sa stea pana dimineata, la temperatura camerei. Gelatina va transforma apa intr-un fel de jeleu.Dimineata, dupa ce v-ati spalat pe dinti, conumati amestecul pe stomacul gol. Daca nu puteti sa-l consumati gol, amestecati cu miere sau cu iaurt, sau in modul care vi se potriveste. Acest remediu functioneaza; toti cei cu dureri de spate, picioare sau articulatii pe care ii cunosc mi-au spus ca dupa o saptamana durerea le-a disparut. Printre acestia am fost si eu! Tratamentul complet se face 30 de zile, putandu-se repeta dupa 6 luni. Aceasta metoda restabileste „ungerea" articulatiilor. Este ceva uimitor! Multi nu vor crede; vor continua sa cumpere si sa foloseasca analgezice scumpe, pline de chimicale. Este alegerea lor; eu cred ca trebuie sa incercati. De ce este gelatina benefica pentru articulatii si nu numai:- Gelatina este un produs de origine animala, ce se obtine din oasele si pielea animalelor. Este o substanta f. bogata in colagen avand proprietati excelente asupra sanatatii.- Printre aminoacizii ce se gasesc in gelatina se mai regasesc prolina si hidroxiprolina, doi aminoacizi cu un impact pozitiv asupra recuperarii tesutului conjunctiv. Gelatina este capabila sa mareasca cresterea si domeniul de aplicare al tesutului conjunctiv, ceea ce este f. important in cazul articulatiilor bolnave.Gelatina este un produs util, de o calitate exceptionala pentru imbunatatirea starii de sanatate astfel:Intareste articulatiile¨ Imbunatateste metabolismul Creste capacitatea mentala Mentine pielea sanatoasa Da elasticitate si rezistenta tendoanelor si ligamentelor Previne aparitia osteoporozeiEste benefica pentru cresterea si mentinerea sanataoasa a unghiilor, dintilor si paruluiAjuta digestia si elimina constipatia Intareste oasele Curata ficatul de toxine Regleaza nivelul hormonal, ajutand la scaderea in greutate. Efecte secundare: gelatina poate provoca un gust neplacut in gura (insa poate fi evitat daca este amestecata cu miere, iaurt sau orice alte alimente preferi), o senzatie de greutate in stomac, balonare, arsuri la stomac, si eructatii (râgâieli). Gelatina, mai poate provoca reactii alergice la unele persoane. Din experienta personala: in numai 7 zile, durerile de spate s-au diminuat, iar rigiditatea gatului a disparut. Aceste probleme le-am avut cu multe luni inainte sa descopar acest remediu, mai ales ca munca mea presupune petrecerea multor ore in fata calculatorului. Asadar, dupa un tratament complet m-am simtit mult mai bine iar durerile de spate mi-au disparut complet. See more at:> http://www.secretele.com/2015/03/aceasta-reteta-miraculoasa-va-elimina.html#sthash.L7KDxjtP.NZRgBIoi.dpuf 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 "Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţăşi dorinţa de schimbare"..si-o vom face ca in ..occident! Sa fim seriosi, de aceasta globalizare nu vom scapa pentru ca nu avem cum. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 Arhitectul dezastrului economiei mondiale, Alan Greenspan, fostul sef al Rezervelor Federale, avertizeaza asupra unei posibile inflatii explosive. Se asteapta scinteia care o va declansa si ea nu va intirzia sa apara. Unul din criminalii, vinovati pentru caderea economiei mondiale si dezastrul economic pe care il traim si care nu va mai fi niciodata remediat, Alan Greenspan, anticipa intr-un recent interviu, o puternica cadere a pietei , ca rezultat al pomparii in economia mondiala a mii de miliarde de dolari in numai citiva ani, care va aduce sistemul capitalist la colaps total. Daca acest evreu, care a condus finantele americane timp de 21 de ani, a realizat acest lucru, situatia nu mai are prea multe semen de intrebare. El anunitind ca ceva “mare, va veni curind”. Acesti banii, mii de miliarde de dolari, sint in balantele contabile ale Americii si greveaza economia lor, care la rindul ei, este interconectata cu multe economii capitaliste care vor fi la rindul lor darimate total, acest balon asteptind doar acul care sa il intepe. Greenspan stie ce vorbeste, iar faptul ca in interviu, spune ca, in maxim cinci ani, aurul va fi la un nivel foarte ridicat pe piata, mult mai ridicat decit nivelul actual, datorita excesului de lichiditati inca nemiscate si tinute de marile corporatii “la slatea” pentru a putea iesii cu banii pe piata in momentul cind ar putea specula o criza cumplita, dar ei vor da drumul la bani pe piata chiar cu mult inainte de darimarea intregii piramide capitaliste, iar acesti bani aruncati pe piata, de catre corporatii, plus banii aruncati(dolarii) din trezoreriile lor de catre China, Rusia si tarile din BRICS, vor crea un dezechilibru enorm al lichiditatilor. Tot acest bosorog criminal, ne anunta ca acest lucru va duce la miscari puternice de strada in America, din cauza unei saracii induse de aceste mecanisme financiare paguboase, iar omul de rind nu este si nu va fi pregatit pentru a prelua o asemenea criza, de aceste proportii, in care preturile vor creste enorm si rapid, punind in pericol posibilitatea aprovizionarii cu hrana, gaz, apa si resursele necesare supravietuirii. http://www.shtfplan.com/headline-news/crisis-investing-americans-are-not-prepared-for-collapse-of-dollar-there-will-be-riots_02102015 Colapsul dolarului este inevitabil, chiar daca se incearca o devalorizare a euro si altor monede in ideea ca o cadere a dolarului sa fie privita ca o fluctuatie normala.. ceea ce nu se va intimpla. Acest colaps al dolarului va fi macazul de la care se va schimba total jocul la nivelul economiei mondiale, rezultatul fiind o crestere a costului vietii de cel putin patru ori, pentru americanul de rind. http://www.shtfplan.com/headline-news/game-changer-it-will-be-shocking-for-the-average-american-your-cost-of-living-will-quadruple_03092014 “Una peste alta, SUA este pe muchia celui mai important eveniment din istoria financiara a tarii, iar intr-o lume financializata si cu o instabilitate economica pronuntata, stocurile sint la cel mai inalt nivel istoric.” spunea Greenspan. Sectoarele care conteaza extem de mult intr-o economie, cum ar fi agricultura, mineritul, energia si extractia aurului si metalelor pretioase extrase din subteran, au fost si sint decimate de fuga nebuneasca a capitalistilor dupa un profit facil. http://www.shtfplan.com/headline-news/global-strategist-judgment-day-is-coming-this-will-be-the-most-important-event-of-our-lives_11162014 Greenspan spune ca nivelul de risc sub care vor functiona marile corporatii va fi enorm si el crede ca se va ridicat la peste 400% fata de nivelul de risc actual. Un alt aspect important luat in seama in sedinta cu Greenspan, a fost modul in care investitorii vor vedea crearea unui sistem de protectie a investitiilor lor in cazul unui colaps major si in timp scurt, Realitatea este ca, o jonglerie cu rata dobinzilor, create de Administratia Americana si mai ales Rezervele Federale, pe termen lung, este din punct de vedere fiscal imposibil. Este foarte clar ca exista o prapastie enroma intre politica monetara si cea fiscala, fara a se mai putea lua masuri de durata si improvizatii in acest sens. Americanii vor incerca artificial sa mareasca valoarea bunurilor in economie, pentru a echilibra economia in cazul inerent al caderii dolarului si implicatiilor lui in viata americanilor. http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1588:arhitectul-dezastrului-economiei-mondiale-alan-greenspan-fostul-sef-al-rezervelor-federale-avertizeaza-asupra-unei-posibile-inflatii-explosive-se-asteapta-scinteia-care-o-va-declansa-si-ea-nu-va-intirzia-sa-apara-&catid=1:latest-news&Itemid=50 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 18, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2015 RAZBOI NEVAZUT SUA – GERMANIA/UE PE TERITORIUL ROMANIEI? Întrebări ”grele”: de ce e Băsescu este luat atît de dur în ultima perioadă de structurile de forță? De ce Iohannis nu a numit șef la SIE aproape un an? Ce a căutat șeful MI6 la București? De ce a ajuns același MRU la cîrma serviciului? Ce e cu dezertarea lui Oprea și slaba rezistență a PSD? Ce a vrut să spună MRU în discursul de după numire? Care sunt ”serviciile care par să nu mai dea socoteală nimănui”? De ce acoperiții presei ocolesc cu grijă anumite teme? De ce vin masiv trupe americane la noi? De ce s-a văzut Iohannis cu șeful Stratfor? De ce îl atacă Alina Mungiu pe Friedman, imediat după? De ce a fost expediat Maior ambasador la Washington?Ar putea avea toate aceste întrebări, și altele încă mai grele, o explicație comună?Noi credem că da: România se devoalează tot mai mult drept un teren de bătălie mascată – dar dură – între SUA și UE, dar în primul rînd Germania.O bătălie în care SUA au pierdut un tempo, în special prin alegerea lui Iohannis, dar în care dă semne că vrea să recupereze rapid terenul pierdut.Reaminteam zilele trecute o dezvăluire venită clar din interiorul SRI, de acum cîțiva ani, conform căreia MRU a fost plantat la șefia guvernului de către americani, în speță cîteva puternice companii de peste ocean cu influență politică uriașă, precum Chevron ori Martin Lockheed. La numirea lui, un rol important l-a avut tandemul Gabriel Oprea-Mircea Dogaru, care organizat și executat mișcările de stradă care au dus la debarcarea lui Boc, conform acelorași surse invocate mai sus. Pentru MRU, guvernul trebuia să fie o trambulină solidă spre prezidențiale; cine a vrut altfel.În interiorul arcului Carpaților, într-o Transilvanie puternic penetrată de capitalul german, s-a născut și a fost propulsat spre București, în posturi grele, un grup de influență, germanofil, ale cărui eforturi și implicări politice au fost încununate de aducerea lui Iohannis la președinție. Să nu uităm că atît Coldea, cît și Kovesi provin din Ardeal, și tot acolo își are reședința puternica grupare pedelistă Falcă-Blaga, care a trădat la moțiunea de cenzură contra lui Ungureanu, în 2012, și care, ulterior, a confiscat partidul de la Băsescu. Ori dubiosul Grup de la Cluj pesedist, condus de și mai dubiosul Ioan Rus.După înscăunarea lui Iohannis, Eduard Hellvig, tot un germanofil, a fost numit la șefia SRI, iar fostul director, filo-americanul George Maior, a fost expediat ambasador la Washington, mesajul fiind, probabil, de genul ”luați-vă omul înapoi”.În schimb SIE, un serviciu 100% pro-american, a rămas fiul ploii aproape un an. A fost nevoie de o vizită fulger la București a șefului MI6, serviciul britanic de intelligence aflat, tradițional, în siajul CIA, pentru ca situația să fie deblocată, prin numirea promptă a lui MRU. E de la sine înțeles că ținerea SIE fără conducere convenea de minune serviciului rival, SRI, și se contura, probabil, chiar varianta absorbirii acestuia. S-a dovedit acum că Iohannis putea oricînd să-l numească pe MRU la SIE – disponibilitatea lui Oprea ar fi fost aceeași – ceea ce înseamnă că a tras de timp din alte motive.MRU, filoamerican deplin, a revenit la șefia SIE cu sprijinul aceluiași Gabriel Oprea, de asemenea filoamerican total, chiar dacă acesta, măcar aparent, și-a înfruntat aliații pesediști. Spunem aparent pentru că PSD mai degrabă a mimat slăbiciunea, de astă dată.Imediat după validarea în parlament, MRU rostește o frază explozivă în discursul de mulțumire: ”doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care, deşi autonome, par să nu dea socoteală nimănui”.Vă lăsăm să ghiciți dvs. care e, de fapt, serviciul secret care, de la o vreme, pare să fi preluat frîiele statului și nu mai dă socoteală nimănui.Hegemonia SRI se apropie de sfîrșit și se anunță o reactivare spectaculoasă a SIE, serviciul despre care Emil Constantinescu spunea la un moment dat că e marele cîștigător al perioadei post-decembriste.Foarte interesant de remarcat, presa acoperiților nu a părut prea entuziasmată de revenirea lui MRU la SIE, decît, eventual, prin prisma așa-zisei modificări a aritmeticii parlamentare care ar urma să ducă la debarcarea lui Ponta. Zilele trecute, o altă vizită misterioasă la Iohannis: șeful Stratfor, cea mai redutabilă agenție de analize strategice din lume. Tot ce am aflat din 2-3 notițe de presă, după întîlnire, e că George Friedman s-a arătat ”disponibil să promoveze România în rândul potenţialilor investitori americani”.Ceva nu e în regulă. Ce treabă are o agenție de analize politico-militare cu lobbyul în fața unor investitori privați? Răspunsul ni-l dă un scandal de acum cîțiva ani, în care serverele Stratfor au fost penetrate de hackeri(aproape sigur spionajul rusesc), documentele sustrase și date ulterior de aceștia publicității relevînd că Stratfor lucrează, mai degrabă, ca un sfătuitor pentru servicii secrete americane, dar și mega-lobbyst pentru companii americane gigant din domeniul chimic ori militar, precum Dow Chemical Co, Northrop Grumman, Raytheon ori Lockheed Martin. (Din nou Lockheed Martin, nume pe care îl regăsim legat și de cel al lui MRU, în 2012).Stratfor nu a negat niciodată acele dezvăluiri. Una peste alta, Friedman e un personaj care spune explicit lucruri pe care America nu le poate spune întotdeauna. Ce spune, însă, Friedman? În octombrie anul trecut, prezent la postul american PRO TV, el a dat un interviu incendiar, acoperit, însă, de zgomotul campaniei electorale. Un interviu în care o spunea de-a dreptul: “In termeni de dezvoltare a economiei, relatia voastra cu Germania, care traieste din exporturi, va dezavantajeaza. Relatia voastra cu China la fel, pentru ca isi vor aduce muncitorii aici. Rusii, in schimb, au bani, dar nu au tehnologie si expertiza, nu va pot construi economia. SUA vin si cu bani si cu expertiza si nici nu vor folosi mana de lucru americana, fiindca e scumpa. Vor angaja romani”.”Principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.” mai avertiza Friedman. ”Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe” repeta el, ca să fie sigur că mesajul e priceput.“Cred ca autoritatile romane inteleg acum ce trebuie sa faca. Contactele mele din lumea investitorilor imi spun ca toata lumea vrea sa faca afaceri in Romania, nu doar pentru energie, ci si pentru calitatea fortei de munca, mai ales in IT. La voi se pot face bani. Guvernul trebuie sa-si apere interesele, oamenii de afaceri trebuie sa faca bani – asta e strategia americana. Investitiile vin impreuna cu asistenta militara. Cele doua vin impreuna si construiesc Romania.Multe tari nu vor sa accepte asta.(…) În 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.”Explozive afirmații, dar care se confirmă vertiginos. ”Investițiile vin împreună cu asistența militară”, și iată că asistența militară deja a venit, sub formă de tancuri și trupe americane. Semn că americanii vor, de fapt, să-și securizeze viitoarele investiții și nu neapărat se tem de conflictul din Ucraina. Mai aflăm de informații ținute la secret, și aici e limpede că o mare răspundere revine și serviciilor secrete autohtone. “In al doilea rand, construiti-va o relatie cu vecinii de pe flancuri, polonezii si turcii. Au interese comune cu voi, chiar daca le exprima diferit. Impreuna formati un cordon sanitar rezonabil impotriva Rusiei” mai spunea șeful Stratfor. Plus afirmația la fel de spectaculoasă: ”Viktor Orban nu e marioneta rusilor, dar e prins intre o Rusie imprevizibila si UE/NATO care sunt incompetente. Isi protejeaza poporul.” Încă și mai grav, Friedman avertiza că interesul real al României este să intre într-o relație extrem de strînsă, aproape exclusivistă, cu America, pentru că nici măcar NATO nu i-ar mai asigura, în prezent, securitatea(!!): “Pot romanii sa intre intr-o alianta bilaterala cu SUA?(…) Intentia e clara de ambele parti, dar acum urmeaza sa muncim la constructia acestei aliante. America e atrasa de aliante, dar a devenit cinica fata de NATO, fiindca aceasta e o alianta militara fara o armata. Daca NATO e chemat sa intervina militar, de fapt doar SUA, poate si Franta si Marea Britanie au capacitatea de a actiona”.Nu a fost să fie. România a ales – destul de dubios, dar a ales – un președinte pro-german, devotat exact țării de care Stratfor ne sfătuia să ne ferim.Schimbarea în bine a legislației fiscale de care vorbea Friedman a fost aspru criticată, reamintim, de partidul noului președinte. Despre îmbunătățirea relației cu turcii, e suficient să vedem comentariile declanșate de internarea lui Ponta la Istanbul, că ne-am lămurit. Nu le vor egala, probabil, decît cele de săptămîna viitoare, după ce Ponta și Viktor Orban vor inaugura autostrada Arad-Pecica. Cît despre atacurile furibunde ale noului regim la Traian Băsescu, de după alegeri, ele par decise să arate cît de păguboase au fost pentru țară mandatele unui președinte pro-american convins. Extrem de important de menționat, George Friedman a venit la Cotroceni, zilele trecute, în cadrul unui turneu pe care îl face în mai multe state est-europene. Aflat în Ungaria, unde presa i-a acordat mai multă atenție, el a reluat afirmațiiledin octombrie anul trecut.A spus că Germania încearcă disperată să salveze Grecia pentru că se teme de destrămarea UE, iar asta ar lăsa-o fără piețe de desfacere pentru propriile exporturi. A mai avertizat Friedman că Germania blochează, prin intermediul Bruxellesului, eforturile țărilor mai mici de a-și crea propriile industrii pentru a nu concura propria-i industrie. Din perspectiva unui american, ”privind ce face Germania m-aș întreba: ”Oh, Doamne, ce dracu fac oamenii ăștia aici?”” a conchis Friedman.Presa de la noi nu prea a suflat o vorbă nici despre vizita lui Friedman la Iohannis, nici despre declarațiile din turneul european în derulare. Cu excepția filogermanei Alina Mungiu, angajata unei universități berlineze, care a criticat dur, într-un editorial, agenția Stratfor, reamintind că prestează pentru firme corupte.Greu de crezut, însă, că Friedman a vorbit în van; mai degrabă vorbele sale au prefigurat evenimente importante care se derulează deja, și vor lua o amploare și mai mare în lunile următoare.Frontul nevăzut SUA – Germania/UE e deja deschis, rămîne să aflăm cum va ieși România din această confruntare care, ca mai mereu, ne-a prins la mijloc. (Bogdan Tiberiu Iacob) Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 19, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2015 In lumea internetului, cele 45 de lectii de viata pe care Regina Brett le-a scris pentru “The Plain Dealer” (Cleveland, Ohio) s-au bucurat si se bucura de o mare popularitate. Cele 45 de lectii au aparut in mai 2006, iar atunci cand au fost publicate scriitoarea avea 45 de ani. Atunci cand a implinit 50 de ani, Regina Brett a mai adaugat lectiilor initiale altele 5. “Miracolele nu sunt doar ceea ce altii fac. Sunt ceea ce fiecare din noi poate face. Sunt ceea ce se intampla cand tu decizi sa se intample”, afirma Regina Brett pe www.reginabrett.com. 45 lectii de viata de la Regina Brett 1. Viata nu este intotdeauna corecta, dar este totusi un lucru bun. 2. Cand ai dubii, fa doar un pas mic inainte. 3. Nu te lua prea in serios. Nimeni nu se ia prea in serios. 4. Plateste-ti datoriiile pentru cardul de credit in fiecare luna. 6. Nu trebuie sa castigi fiecare discutie. Consimteste sa nu fii de acord. 7. Plangi cu cineva. Aduce mai multa alinare decat sa plangi singur. 8. Este OK sa fii manios pe Dumnezeu. Dumnezeu ii poate rezista. 9. Economiseste pentru pensie incepand cu primul salariu. 10. Cand vine vorba de ciocolata, a rezista este zadarnic. 11. Fa pace cu trecutul tau ca sa nu-ti distruga prezentul. 12. Este OK sa-ti lasi copiii sa te vada plangand. 13. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. Nu ai nicio idee despre ce a propus calatoria lor in viata. 14. Daca o relatie trebuie sa fie un secret, atunci nu ar trebui sa te afli in ea. 15. Totul se poate schimba cat ai clipi din ochi. Insa nu te ingrijora. Dumnezeu nu clipeste niciodata. 16. Viata este prea scurta pentru partide lungi de autocompatimire. Da-i bataie sa traiesti sau da-i bataie sa mori. 17. Poti face fata oricarei intamplari daca te pregatesti pentru ea astazi. 18. Un scriitor scrie. Daca vrei sa fii unul, scrie. 19. Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita. Insa a doua depinde doar de tine si de nimeni altcineva. 20. Cand vine vorba sa te lupti pentru ce iubesti in viata, nu accepta un “nu” drept raspuns. 21. Arde lumanarile, foloseste asternuturile cele bune, poarta lenjeria ta cea mai scumpa. Nu le pastra pentru ocazii speciale. Astazi este special. 22. Ultrapregateste-te, apoi lasa-te purtat de ceea ce se intampla. 23. Fii excentric acum. Nu astepta varsta batranetii pentru a purta purpuriu. 24. Cel mai important organ al sexului este creierul. 25. Nimeni nu este raspunzator de fericirea ta in afara de tine. 26. Intampina a orice asa-numit dezastru cu aceste cuvinte: “In cinci ani, oare acest lucru o sa mai conteze?” 27. Alege intotdeauna viata. 28. Iarta pe oricine, orice. Viata este prea scurta ca sa iti irosesti timpul urand pe cineva.29. Ceea ce cred alti oameni despre tine nu este treaba ta. 30. Timpul vindeca aproape orice. Da-i timp timpului. 31. Indiferent de cat de rea sau buna este o situatie, se va schimba. 32. Jobul tau nu o sa aiba grija de tine cand o sa fii bolnav. In schimb prietenii tai da. Pastrati legatura. 33. Sa crezi in visurile tale. 34. Dumnezeu te iubeste datorita a ceea ce este Dumnezeu, nu pentru orice ai fi facut sau nu ai fi facut. 35. Ceea ce nu te ucide, te face cu adevarat mai puternic. 36. Sa imbatranesti bate alternativa ‘sa mori tanar’.37. Copiii tai nu au decat o copilarie. Fa-o sa fie memorabila. 38. Citeste Psalmii. Acopera fiecare emotie umana. 39. Iesi afara in fiecare zi. Miracole te asteapta pretutindeni. 40. Daca ne-am arunca toate problemele intr-un morman si le-am vedea si pe ale tuturor celorlalti, le-am insfaca pe ale noastre inapoi. 41. Nu face socoteli si bilanturi vietii. Fa-te prezent in viata ta si profita cat mai mult de ea ACUM. 42. Scapa de orice nu este folositor, frumos sau vesel. 43. Tot ceea ce conteaza la final este ca ai iubit. 44. Invidia este o pierdere de timp. Ai deja tot ceea ce ai nevoie. 45. Binele cel mai mare va veni de acum inainte.46. Indiferent de cum te simti, scoala-te, imbraca-te si fa-ti aparitia. 47. Respira adanc. Calmeaza mintea. 48. Datoria ta este sa-ti iubesti copiii, nu sa alegi pe cine sa iubeasca. 49. Cedeaza. 50. Viata nu este legata cu o funda, dar este tot un cadou. Detalii aici > http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12971/lectii-de-viata-regina-brett.html#ixzz3gJOU84yC Follow us: @GarboRo on Twitter | Garbo.ro on FacebookDetalii aici > http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12971/lectii-de-viata-regina-brett.html#ixzz3gJONqKAM Follow us: @GarboRo on Twitter | Garbo.ro on FacebookDetalii aici > http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12971/lectii-de-viata-regina-brett.html#ixzz3gJOH47G3 Follow us: @GarboRo on Twitter | Garbo.ro on FacebookDetalii aici > http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12971/lectii-de-viata-regina-brett.html#ixzz3gJO4OSx4 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum