Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitati, sfaturi de urmat, mod de viata, etc...

Toni Marginean

Postări Recomandate

Cu riscul de a deturna topicul (scuze Toni), a auzit cineva si inteles versurile subliminale din Stairway to heaven? Eu am ascultat banda invers (era simplu cand aveam casetofoane) si nimic. Si cat tam-tam era in trecut.Sunt impotriva prozelitismului si preamaririi natiei semite. Textul de mai sus exact asta face. Nu neg "descoperirile" dar care e sensul lui cata vreme tot ignorant raman eu. Acest text face exact ce a facut biserica in milenii: sa ne tina prosti, limitandu-ne cunostiintele, dar alimentandu-nu cu pipeta cu informatii extraordinare. Eu zic ca religia e ceva personal, nu am nevoie sa fiu speriat sau incantat cu ceva ca sa fiu religios. Religia, in sine, e doar bunul sens aplicat de fiecare dintre noi. Nu vorbesc de cea propovaduita in biserici, oriunde pe planeta asta.

Link spre comentariu
Nu îndemnaţi a căuta adevăruri sau neadevăruri, îndemnaţi mai bine a răspunde acestei întrebări: "Cui bono?"
"Cui bono?"  în acest caz, şi tot "Cui bono?" şi în ce priveşte multe altele. Din aceste multe altele am să vă îndemn către producţia cinematografică de la Hollywood, şi în care producţie a devenit un obicei în a apare, aproape în orice film, o replică cu referire la "poporul ales". Unele replici, ca să nu spun mare parte din ele, sînt rupte de subiectul filmului şi se potrivesc taman ca: "nuca-n perete", cu toate istea cineva le cere, le cere cu insistenţă, cu atît de mare insistenţă încît filmul poate ajunge să rămînă fără fonduri dacă replicile nu sînt incluse.
Că s-ar fi putut şi fără aceste replici nu încape îndoială, dar ele au fost băgate, şi dacă nu era musai nevoie de ele nu poţi să nu te întrebi: "Cui bono?"
Iaca, de la filme s-a trecut la treburi mai "serioase". Deocamdată se argumentează lucruri "fără efect", dar oare cînd va veni şi "argumentul suprem"?. Probabil că va mai trece olecuţă de timp, încă nu am fost obişnuiţi pe deplin cu ei şi mai ales cu statutul lor.
Aşa ca fapt divers, în Noul Testament oare ce lucruri au fost cifrate? Nu cred că-s acelea din cel Vechi, nu de alta, dar deşi Hristos a spus că: "Nu am venit să schimb legea veche", între cele două cărţi e totuşi o mică-mare diferenţă. Acu', ce-i drept, în Tora nu-şi face loc şi Noul Testament. Oricum ar fi, rămîne acel "Cui bono?" la care e bine a îndemna să răspundem. Nu-i musai pe forum, adică îi loc şi de reformulare, adică îi musai a ne răspunde, chiar şi în intimitatea propriului cămin sau în lăcaşul ferecat al propriei minţi.
Editat de rasputin
Link spre comentariu
Toni Marginean

8 Alimente care iti curata NATURAL ficatul

FICATUL: un organ vital cu peste 500 de functii in organism! Mentinerea sanatati ficatului este esentiala pentru starea generala de bine.
Ficatul este cel mai mare organ de detoxifiere al organismului nostru, participand la reglarea majoritatii proceselor metabolice din organism. Fara ficat, nu am putea supravietui.
Alimentatia procesata, bogata in substante chimice care perturba matricea naturala a alimentelor, dar si mediul tot mai toxic in care traim (chiar si vaporii emanati de produsele de curatare ne fac un rau, cat de mic, dar care se tot aduna...) face necesara mentinerea sanatatii ficatului si dorinta periodica de detoxifiere a organismului.
Mediul toxic ne influenteaza foarte mult sanatatea, vezi aici un studiu care vorbeste despre bolile pe care stilul de viata modern ni le poate aduce, inclusiv cele grave precum autismul sau cancerele.

Posted Image
Ficatul raspunde de multe dereglari in organism, incepand de la cele legate de depozitele de dulce, de fier de exemplu, pana la productia inadecvata de colesterol rau. Nu este de mirare ca cei care sufera de ficat gras prezinta adesea si hipercolesterlemie (concentratie crescuta de colesterol in sange).
Sfecla rosie 
Sfecla rosie este bogata in antioxidanti unici, in enzime si fitonutrienti care stimuleaza intens functiile de autocuratare ale ficatului. Sfecla rosie aduce totodata un aport important de fier, vitamine si antioxidanti, care fortifica celulele ficatului si stimuleaza regenerarea acestora.
Morcovii
Bogati in glutation, flavonoide si betacaroteni, morcovii sunt “buni prieteni”i ficatului. Consumati cruzi, acestia au un indice glicemc mic, putand fi recomandati inclusiv persoanelor care sufera de diabet. Atunci cand fierbem sau preparam termic morcovii, acestia capata un indice glicemic de pana la 5 ori mai mare, de aceea este recomandat sa consumati morcovii in stare proaspata sau... murati.
Grapefruitul
Grapefruitul contine fito-enzime specifice numai acestui fruct, cu proprietati intense asupra organismului. Grapefruitul este atat de puternic, incat poate inhiba chiar si actiunea medicamentelor, lasand sa isi faca efectele doar substantele provenite din surse naturale. Acesta este si motivul pentru care, in multe tari, consumul de grapefruit pe durata unui tratament sau a spitalizarii este interzis.
Daca nu luati un tratament, consumati cu incredere grapefruit, acest fruct detoxifica intens ficatul si stimuleaza multe alte organe. Daca totusi va aflati sub medicatie, intrebati medicul daca tratamentul dumneavoastra poate fi influentat de consumul de grapefruit.
Daca nu luati un tratament, consumati cu incredere grapefruit, acest fruct detoxifica intens ficatul si stimuleaza multe alte organe. Daca totusi va aflati sub medicatie, intrebati medicul daca tratamentul dumneavoastra poate fi influentat de consumul de grapefruit.
Nucile
Nucile, considerate si alimentele creierului, cu a carei forma chiar seamana, aduc un aport important de vitamine din complexul B, vitamine esentiale pentru o buna functionare atat a creierului, cat si a ficatului. Consumati saptamanal nuci, dar si alte seminte – obligatoriu nepreparate termic.
Spanacul
Spanacul consumat proaspat, taiat in salatele de cruditati sau frunzele de spanac murate alaturi de alte legume si zarzavaturi aduc un plus extraordinar de vitamine si antioxidanti nu doar pentru ficat, ci pentru intregul organism. Spanacul gatit isi pierde, din pacate, din proprietati, mai ales din vitamine.
Kiwi
Desi nu este un fruct romanesc, totusi kiwi prezinta proprietati detoxifiante extraordinare, in special prin semintele sale, dar si prin vitaminele pe care le contine. Stiati ca nu ar trebui sa curatati de coaja kiwi? Coaja prezinta o categorie aparte de fitonutrienti si fibre. Feliati subtire kiwi, in acest fel nici nu veti simti coaja.
Papadia
Frunzele de papadie se folosesc in salate, in tot sezonul in care aceasta planta se gaseste din belsug peste tot in tara. Frunzele de papadie au proprietati aparte, specifice acestor flori atat de rezistente intre alte specii, rezistenta pe care o confera si organismului nostru. Consumata in salate, papadia este poate cea mai indicata planta pentru cei care sufera de afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, ficat gras, obezitate, ateroscleroza, colesterol crescut sau alte tulburari ale metabolismului grasimilor din corp. Papadia ajuta si in detoxifierea ficatului, fiind indicata celor care sufera de afectiuni hepatice.
Usturoiul
Dar cate beneficii ne aduce consmul de usturoi! De la proprietatile sale antibiotice ( Supa de usturoi: de 100 de ori mai puternica decat antibioticele), pana la proprietati anticancerigene si detoxifiante – atat de util este usturoiul pentru organismul nostru.
Usturoiul ar trebui consumat saptamanal, in fiecare anotimp – si veti observa cum bolile cronice isi amelioreaza simptomele, iar dumneavoastra va veti mentine mai usor sanatatea!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Daca tot e la moda zilele astea Petre Roman........

Petre Roman (Neuländer) a recunoscut ca a fost spion pentru KGB. Walter Roman (Erno Neuländer), locotenent-colonel NKVD:
"Dupa noi vom veni tot noi" .....12 martie, 2010

Petre Roman a facut, miercuri seara, in timpul emisiunii "Nasul" de la B1Tv, o dezvaluire extrem de interesanta. Practic, fostul premier al Romaniei de la inceputul anilor '90 a recunoscut ca a facut spionaj militar in perioada in care era un simplu doctorand in Franta.
Dezvaluirea lui Roman vine dupa ce Cornel Dinu a insinuat ca acesta ca a facut parte din reteaua Caraman, care Mihai Caraman a fost singurul spion roman decorat de KGB. Petre Roman a povestit ca, in perioada in care se afla la doctorat in Franta, a avut ocazia sa vada planurile unui fel de baraj acvatic militar si, dorind binele tarii, a facut poze sau a copiat acele poze si planurile barajului. Pe care le-a trimis ulterior in tara. Roman a precizat a fost singura data cand a facut asa ceva in viata lui si ca gestul sau a fost determinat de patriotism.
Interesant este cum putea sa faca asa ceva un simplu doctorand, daca nu avea legaturi cu Securitatea. Practic, din "patriotism", Petre Roman a riscat sa fie acuzat de spionaj militar. La fel de interesant este unde a trimis aceste documente Petre Roman. Contactat de Agentia de Investigatii Media, fostul premier a refuzat sa dea explicatii despre acest episod. "Nu vreau sa vorbesc. Imi ajunge ce am spus pana acum", a declarat Petre Roman.
Agentia de Investigatii Media a stat de vorba cu personaje care au jucat un rol important in Revolutia din 1989 si care stiu, de asemenea, detalii despre activitatea lui Petre Roman. De asemenea, am stat de vorba si cu istoricul Marius Oprea, unul dintre cei mai buni cunoscatori ai perioadei de dinainte de 1989.
Sergiu Nicolaescu: "Ceva adevarat este"
Sergiu Nicolaescu a refuzat sa comenteze acuzatiile lui Cornel Dinu si dezvaluirea facuta de Petre Roman, dar a precizat ca "ceva adevarat este". "Eu ma abtin sa comentez. Cel putin deocamdata. Este normal sa iti pui semne de intrebare. Va spun un singur lucru: adevarul se afla pe undeva. Ceva adevarat este", ne-a declarat Sergiu Nicolaescu.
Gelu Voican: "Caraman il simpatiza pe Roman"
Gelu Voican Voiculescu refuza sa creada ca Petre Roman ar fi putut avea legaturi cu Securitatea. "Eu refuz sa cred ca avea legaturi cu Securitatea. O fi facut-o din patriotism. Oricine putea sa faca asa ceva. Barajele nu sunt obiective militare. Nu trebuia sa aiba legaturi cu Securitatea pentru a face asa ceva. Securitatea nu se apropia de oameni ca Petre Roman. El era fiul lui Walter Roman", ne-a spus Gelu Voican Voiculescu. Acesta sustine ca Petre Roman era simpatizat de Caraman, dar ca nu a facut parte din reteaua care a adus cele mai mari prejudicii NATO. "Activitatea lui Caraman s-a incheiat in 1969. Roman a plecat la doctorat in '71, deci cu doi ani mai tarziu. Ei nu s-au cunoscut decat in ianuarie 1990. Ce putea sa faca un doctorand cum era Roman in reteaua Caraman. Acolo erau folositi cetateni francezi, belgieni si asa mai departe. Nu romani. Astea sunt fabulatii. Niste speculatii. Nu stiu ce ratiuni in determina pe Cornel Dinu sa zica asa ceva. Poate ca este inca suparat ca nu l-a pus Roman ministru al Sportului. Dupa '89, Petre Roman nu a avut nici o legatura cu numirea lui Caraman la SIE. Eu m-am ocupat de asta. Am avut mai multe optiuni, dar, in final, a fost ales Caraman. L-am anuntat cand eram in birou la generalul Stanculescu si planuiam inlocuirea generalului Nicolae Militaru. Raporturile lui Caraman cu Iliescu nu au fost cele mai bune. Mihai Caraman si Petre Roman s-au inteles bine. Caraman chiar il simpatiza pe Roman", ne-a declarat Gelu Voican Voiculescu.
Virgil Magureanu: "Nu vreau sa mai vorbesc"
Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii din perioada 1990-1997, Virgil Magureanu, nu mai doreste sa comenteze pe marginea subiectului privind posibilele legaturi ale lui Petre Roman cu reteaua Caraman. "Eu nu vreau sa ma mai bag in asa ceva. Nu cunosc nimic. Va spun sincer ca nu imi place subiectul. Despre asemenea lucruri eu nu mai vreau sa vorbesc", ne-a spus Virgil Magureanu.
Marius Oprea: "Roman a ajuns pe alte filiere"
Fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, istoricul Marius Oprea, crede ca ascensiunea lui Petre Roman se datoreaza nu retelei Caraman, ci altor filiere. De asemenea, acesta lasa sa se inteleaga ca premierul de la inceputul anilor '90 era un agent. "Petre Roman a fost promovat prin alte filiere. El a fost la Toulouse, dar dupa desfiintarea retelei. Nu exista dovezi ca domnul Roman a facut parte din reteaua Caraman. Ce ridica cele mai mari semne de intrebare este faptul ca domnul Caraman a devenit seful SIE in 1990. El nu a fost recomandat pentru aceasta functie de catre Petre Roman, caci nu putea sa-l recomande un agent. L-a recomandat cel care coordona reteaua KGB din Romania, adica Ion Iliescu. A fost o decizie dictata de Moscova si pusa in practica de Iliescu. Este halucinant ca domnul Caraman, cel care a facut un aprig spionaj contra Vestului si unul de mare succes, a ajuns in fruntea SIE. El a furat cele mai mari secrete ale NATO, din cauza lui fiind nevoie de schimbarea amplasamentelor rachetelor. Numirea lui la SIE a fost un semnal dat de Romania impotriva NATO si care demonstra ca noi ne alaturam fostului bloc sovietic", sustine istoricul Marius Oprea.
sursa: AIM
În noaptea de marţi spre miercuri, fostul mare fotbalist Cornel Dinu a făcut dezvăluiri de senzaţie la un post tv unde se dezbăteau probleme legate de evenimentele din decembrie 1989. Dacă tot ceea ce a afirmat Dinu este adevărat, atunci unele din "legendele" de atunci trebuie reconsiderate.
"Nu Ion Iliescu a apelat la ajutorul sovieticilor. Petre Roman este cel care a discutat într-o rusă perfectă, eu o înţeleg, cu consulul sovietic şi a solicitat ajutor trupelor sovietice. Petre Roman era tare speriat de ce se întâmpla."
"Eu am stat în aceeaşi încăpere cu Ion Iliescu în noaptea de 22 spre 23 decembrie, la Televiziunea Română, de la 9 seara până dimineaţa la 7.20", a menţionat Dinu, el explicând astfel de unde ştie aceste lucruri. El a mai arătat că interlocutorul lui Petre Roman ar fi spus că nu poate fi vorba decât de sprijin cu logistică antiteroristă.
"Domnul consul a explicat clar: ", a mai arătat Dinu.
În legătură cu afirmaţia consulului sovietic privind faptul că ar exista ceva trupe în România, Dinu a precizat că din ce a aflat (menţionăm că, în decembrie 1989, Cornel Dinu a fost într-o prima fază un fel de gardă de corp a lui Ion Iliescu şi ulterior, pentru o scurtă perioadă, a deţinut unele funcţii în stat), "încă din septembrie, trupele sovietice erau debarcate în munţi".
Cornel Dinu a mai declarat că în decembrie 1989 a fost vorba de "o lovitură de stat cu public", în care au fost implicate armata, Securitatea şi mai multe servicii secrete străine ("Pe 22 dimineaţa, la ora 8.30, generalul Iulian Vlad a dat ordin securiştilor care asigurau inelul de pază al Comitetului Central să ridice dispozitivul. Dacă nu se întâmpla asta, nimeni nu intra în veci în Comitetul Central. Ăsta nu este un semn că a fost ceva organizat, o lovitură de stat" - Cornel Dinu). Fostul dinamovist a mai menţionat că omul-cheie al loviturii de stat a fost generalul Atanasie Stănculescu.
Puloverul, semn de recunoaştere pentru pucişti
Cornel Dinu a lăsat să înţeleagă că Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan ş.a. nu purtau întâmplător pulovere în acele zile fierbinţi. El nu a dat explicaţii clare, dar a reieşit din afirmaţiile lui că puloverele constituiau un fel de semn de recunoaştere (probabil de către oganizatorii din punct de vedere tehnic ai loviturii de stat) a persoanelor care trebuiau să preia puterea politică în stat. Dinu a mai afirmat că Silviu Brucan era agent al mai multor servicii secrete străine, că Mircea Dinescu era agent GRU, iar Dumitru Mazilu, al serviciilor secrete sovietice.
Tot în cadrul emisiunii de marţi noapte, istoricul Alex Stoenescu - el a confirmat în mare parte informaţiile lui Dinu - a afirmat dezinformările şi diversiunile care au apărut pe postul naţional de televiziune şi care ar fi contribuit la escaladarea focului în seara zilei de 22 decembrie i-ar fi avut drept autori pe contraamiralul Cico Dumitrescu şi un general pe nume Tudor.
22.000 de spioni ruşi sunt acum în România
Cornel Dinu a mai afirmat că, în urma înţelegerilor dintre marile puteri, s-a decis ca după 1989 România să rămână în sfera de influenţă a Uniunii Sovietice. "În decembrie 1989 în România erau 1.100 de spioni ruşi. În 2002 erau 10.000, iar acum sunt 22.000", a reprezentat o altă declaraţie şocantă a lui Dinu. El a explicat că spionii la care se referă sunt de fapt ruşii care deţin sau controlează direct şi indirect firme şi companii în România. "Practic, acum s-a pus în aplicare planul lui Petru cel Mare de lărgire la maxim a sferelor de influenţă, iar capitalul rusesc este prezent peste tot", a conchis Dinu.
Tatal lui Petre Roman, Valter Roman (Erno Neulander), locotenent-colonel intr-o unitate NKVD
Dl. Petre Roman spune ca tatal sau a fost un patriot roman. Documentele vremii il prezinta insa ca pe un om care si-a dedicat viata bolsevismului international. Erno Neulander s-a nascut in Oradea si a fost recrutat in miscarea comunista de kominternistul Nicolae Golberger care l-a ajutat sa plece in URSS via Cehoslovacia. Potrivit documentelor din arhivele sovietice, Neulander a devenit locotenent-colonel intr-o unitate NKVD si a fost trimis in Spania sub numele Walter Roman. Acolo a detinut functia de ofiter CI al batalionului de artilerie "Ana Pauker," si a avut ca acoperire pozitia de "comisar politic." In Spania, Walter Roman s-a casatorit cu Angelina, nepoata fostei lidere a PC Spaniol Dolores Ibarruri ("La Passionaria"), de care a divortat apoi la cererea Kominternului. Angelina a fost deportata la Taskent.
Decorat cu Steaua Rosie
Dupa infrangerea Republicii Spaniole, Walter Roman s-a reintors in URSS. Acolo a condus, pentru o perioada, sectia romana a postului de radio Moscova, unde a lucrat impreuna cu Ana Pauker, Leonte Rautu si Iosif Chisinevschi. Ana Pauker s-a reintors in Romania imbracata in uniforma sovietica, Walter Roman s-a reintors pe un tanc sovietic, ca sef de stat major al unei brigazi de voluntari (Horea, Closca si Crisan). In 1945 a fost decorat de Moscova cu "Steaua Rosie" asa cum rezulta dintr-un alt document sovietic:
NKID URSS, Sectia Tarilor Balcanice
Noiembrie 1945, Nr. 791/bs
Ambasadorului URSS in Romania,
tov. S.I. Kavtaradze
Va trimitem imputernicirea Prezidiului Sovietului Suprem al URSS pentru inmanarea decoratiei si ordinului "Steaua rosie" - nr. 1651765 cu diploma insotitoare - nr. 283631 privind decorarea lucratorului de la radiodifuziunea speciala, Walter Roman, prin Decretul Prezidiului Sovietului Suprem al URSS din 27 iunie 1945.
La inmanarea decoratiei este necesar sa se intocmeasca un protocol si sa se transmita prin NKID la Sectia pentru decoratii a Prezidiului Sovietului Suprem al URSS.
Loctiitorul Sectiei tarilor balcanice,
A. Lavniscev
"Dupa noi vom veni tot noi"
In 1946, Walter Roman a fost numit sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane si a primit sarcina sa o transforme intr-o filiala a Armatei Rosii. Apoi a devenit ministrul Postelor si Telecomunicatiilor si membru al CC al PCR. Ulterior el a fost marginalizat, impreuna cu ceilalti NKVD din conducerea Romaniei, devenind director al Editurii Politice.
Walter Roman in "Secolul XX: Secolul Marilor Revolutii", Bucuresti, 1970: "Cine va veni dupa noi?", intreaba profetic evreul comunist, referindu-se la comunistii care conduceau URSS si tarile din Europa de Est. "Dupa noi vom veni tot noi," raspunde autorul. "Noi nu scriem istoria. Noi o cream." Cele doua fraze erau lozinci afisate in birourile consilierilor sovietici ai Securitatii.
Si de ce nu l-am crede pe Pacepa cand el insusi este un evreu slovac?!

Link spre comentariu

Jumătate de adevăr duce la concluzia ca se încearcă o manipulare prin texte de genul celor de mai sus ...

Adevăruri știute , informații neverificabile ... Doar discuții pe o tema dată .

Păcat .

Link spre comentariu
Toni Marginean

Noi trebuie sa discernem ce este adevarat(miturile au fost doar pentru zei dar ei nu mai sunt :rade: )!

In fond, indiferent de subiect, parerile pot fi disjuncte.

Link spre comentariu
Toni Marginean
O CINĂ ÎN ÎNTUNERIC

Alwyn Menezes

Vreau să vă împărtășesc o experiență minunată pe care am avut-o recent în Singapore. Într-o seară de vineri am fost invitat la un eveniment organizat de MNC Vendor [o firmă de recrutare de forță de muncă], cu scopul de a strânge fonduri pentru orbii aflați într-un centru pentru persoane cu dizabilități. Pentru că era vorba de vineri seara, primul meu impuls a fost să nu mă duc, gândindu-mă că o să fie ceva plictisitor și ar fi mai bine să-mi încep week-end-ul într-un mod mai relaxant. Dar, fiind singur și neștiind cum aș putea să-mi omor timpul în Singapore, m-am decis să accept invitația și mi-am confirmat online participarea, motivat fiind și de faptul că în invitație se menționa că este vorba de o cină gratuită. De asemenea, m-am gândit la eveniment și ca la o oportunitate de a întâlni câțiva oameni interesanți, cu care aș putea conversa.
Ajuns la fața locului, am remarcat că se adunaseră vreo 40 de persoane din diferite domenii de afaceri, și chiar câțiva indieni, cu care am putut vorbi în limba mea despre viața în Singapore și alte lucruri plăcute. Apoi a început evenimentul pentru care fuseserăm invitați.
Pentru început, ni s-a arătat un film despre centrul pentru handicapați  – activitățile care se desfășoară acolo și modul în care sunt ajutați orbii din Singapore să ducă o viață cât mai aproape de normal. A fost un video de numai 15 minute, captivant și inspirațional. Am văzut oameni de diferite vârste și profesii care-și dedicau o parte din timpul lor pentru a-i ajuta pe acești ghinioniști ai soartei, fără să aștepte nimic în schimb. Am citit satisfacția și împlinirea pe chipurile lor, pentru simplul fapt că reușeau să-i ajute.
După film, am fost adunați toți într-o sală, unde am fost informați despre următorul eveniment. Tema acestuia era „Cina în întuneric”, și acesta este evenimentul pe care vreau să vi-l împărtășesc, pentru că merită. În ce consta această cină? Toți cei 40 de participanți urma să luăm cina într-o încăpere cufundată într-un întuneric total. Următoarele două ore au fost plănuite, organizate, conduse și executate de către trei tineri nevăzători – o fată (șefa) și doi băieți (ajutoarele ei) – care formau echipa de voluntari.
Mai întâi, șefa ne-a învățat câteva reguli, pe care trebuia să le respectăm, pentru a putea lua masa în mod normal. Acestea sunt, de fapt, unele dintre standardele pentru nevăzători, care le fac viața mai ușoară:

1. Când sunteți așezați la masă, lucrurile din fața dv. sunt plasate în felul următor:
- farfuria se află în mijloc;
- la ora 6:00 față de farfurie se află un șervet împăturit;
- la ora 3:00 față de farfurie se află lingura;
- la ora 9:00 față de farfurie se află furculița;
- la ora 12:00 față de farfurie se află cuțitul;
- la ora 2:00 față de farfurie se află un pahar gol;
2. Două carafe mari vor circula în jurul mesei. Cea de formă dreaptă conține apă, iar cea de formă curbată conține suc de portocale.
3. Când, pe baza alegerii dv., una dintre cele două carafe ajunge la dv., trebuie să vă turnați singuri în pahar. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să vă introduceți degetul mare de la mâna stângă în pahar, așa încât, atunci când îl umpleți și lichidul vă atinge degetul, să vă opriți.
Acestea fiind zise, fata a întrebat dacă toată lumea a înțeles. Toți am răspuns „da”, dar de fapt eram confuzi, încercând să ne amintim ce ne-a spus și să ne confirmăm unul altuia ce am reținut.
Următoarele minute au fost instructive și amuzante în același timp. Toți invitații am fost împărțiți în grupuri mai mici și direcționați spre sala de mese întunecată. Fiecare dintre noi a fost condus la scaunul său de o persoană oarbă, care a plecat numai după ce s-a asigurat că ne-am așezat. Am avut toți același sentiment ciudat, pentru că, de fapt, noi, văzătorii ar fi trebuit să-i ghidăm și să-i ajutăm pe nevăzători.
Într-o beznă totală, în care nu puteam zări nimic, am mâncat mai multe preparate delicioase, fără să le vedem. Ni s-au servit băuturi, două aperitive, felul principal și deserturi. Uimitor mi s-a părut faptul că cei trei orbi au știut să-i servească pe vegetarieni cu preparate vegetariene, deși aceștia erau așezați la întâmplare la mese (am uitat să vă spun că atunci când mi-am confirmat participarea online, una din întrebările la care a trebuit să răspund a fost „vegetarian” sau „non vegetarian”; evident că am bifat „vegetarian”, pentru că asta sunt). Serviciul echipei a fost impecabil, n-a trebuit să așteptăm între feluri. Cum terminam un preparat, ni se servea următorul, fără nicio întârziere.
După vreo oră și jumătate de luat masa în întuneric, șefa ne-a întrebat dacă toată lumea a terminat de mâncat, iar după ce a primit confirmarea, a aprins luminile în sală.
Toți am părăsit sala de mese cu lacrimi în ochi. Ne-am dat seama cât de norocoși am fost să fim dăruiți cu ochi pentru a vedea această lume frumoasă în care ne-am născut. Ne-am dat seama cât de grea este viața pentru un om căruia îi este imposibil să vadă. Ne-am dat seama cât de inconfortabil ne-am simțit noi timp de 90 de minute, cât am fost privați de vedere, și cum trebuie să se simtă ei, trăind toată viața așa. Ne-am dat seama că nu știm să apreciem lucrurile simple, că alergăm toată viața după ce nu avem, fără să fim recunoscători pentru ce ni s-a dat. Fiți bucuroși și iubiți tot ce vi s-a dat în această viață. Puteți încerca să obțineți ceea ce nu aveți, dar nu fiți triști dacă nu reușiți. Gândiți-vă că oricum aveți deja mai mult decât alții. Gândiți-vă la experiența pe care am trăit-o eu și poate filozofia voastră de viață se va schimba.

Link spre comentariu
Toni Marginean

PRECIZARE!!! NU sunt microunde ci unde radio! Microunde „de mică frecvență” e GRESIT spus. Microunde inseamnă înaltă frecvență și acestea incep de la 3 GHz (3000 MHz). Dacă se emite si în banda de 5 GHz, atunci vorbim de microunde.Asa sint unii, scriu despre domenii pe care nu le cunosc... Nebunia e și mai mare, la bloc sunt multe routere, și ce-i mai rău, aproape nimeni nu le decuplează dacă n-au nevoie de internet. Nici noaptea! Lor cine le deschide ochii că trebuie sa le cupleze doar când au strictă nevoie de internet WiFi?

Wi-Fi: moartea invizibilă care distruge noile generaţiide: autor Alin Macsim.

Ceea ce pare să fie principala ameninţare pentru sănătatea noastră şi care, binenţeles, e cea mai ascunsă de media. O afacere mai mult decât de miliarde, legată de sectoarele înplină creştere cum ar fi telefonia sau tehnologia wireless în general, monopolizează informaţia, împiedicând să se ştie la nivel de mase un înspăimântător adevăr: expunerea la radiaţii de microunde de mica frecvenţă (Wi-Fi) este cauza demonstrată de daune cerebrale ireversibile, cancer, malformaţii, avorturi spontanee, alteraţii de creştere a oaselor. Iar populaţia cu cel mai ridicat risc e reprezentată în absolut de copii şi de femei.       Nu surprinde, deci, că acest fapt este cunoscut şi documentat în domeniu medical şi ştiinţific deja înainte ca tehnologia wi-fi să dea buzna în casele noastre, ajungând zi de zi laindemâna copiilor. Efectele biologice nu doar periculoase, ci letale ale acestei tehnologi au fost ţinute în secret pentru public pentru a conserva giganticele profituri ale companiilor şi pentru a hrăni buzunarele personajelor ca Bill Gates, Steve Jobs şi Carlo De Benedetti.

Cum a demonstrat profesorul John Goldsmith, consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Epidemiologie şi Ştiinţe ale Comunicării, expoziţia la radiaţii de microunde Wi-Fi a devenit prima cauză de avorturi spontanee: 47,7 % dintre cazurile de expunere la aceste radiaţii, cazurile de avorturi spontanee au loc înainte de prima săptămână de sarcina.        Iar nivelul de radiaţie care afectează femeile luate în examen pleacă de la 5 microwatt pe centimetru pătrat. Un asemenea nivel ar putea părea fără sens pentru o persoană care nu poartă statutul de om de ştiinţă, dar devine mai important dacă spunem că este sub ceea ce marea parte a studentelor primesc ca şi doză într-o clasă dotată de transmiţător Wi-Fi, în unele ţări plecând de la 5 ani în sus.

Datele puţin mai preocupante sunt că nivelul de absorbire în cazul copiilor poate fi de zece ori mai mare decât în cazul adulţilor, pentru că ţesutul cerebral şi măduva oaselor unui copil au proprietăţi de conductibilitate electrică diferite de cele ale adulţilor din cauzaconţinutului ridicat de apă.

Expoziţia la microunde de joasa frecventa permanentă poate induce “stres” cronic oxidativ şi nitrosativ şi poate dăuna mitocondriile celulare (mitocondriopatia). Acest “stres” poate cauza daune ireversibile asupra ADN mitocondrial (acesta e de 10 ori mai sensibil la stres oxidativ şi nitrosativ decât ADN’ul nuclear). ADN’ul mitocondrial nu e reparabil din cauza conţinutului scăzut de proteine histonice, deci eventuale daune (genetice sau de alt tip) se pot transmite la toate generaţiile succesive prin linia maternă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evidenţiat aceste riscuri într-un document de 350 de pagini cunoscute ca şi “International Symposium Research Agreement No. 05-609-04″ (“Efecte biologice şi daune asupra sănătăţii provocate de radiaţii de microunde – Efecte biologice, sănătatea şi mortalitatea în exces de radiaţii artificiale de microunde date defrecvenţe radio”).  

Secţiunea 28 tratează în mod specific problemele legate de funcţia reproductivă. Acestdocument a fost clasat drept “Top Secret” şi conţinutul sau ascuns de OMS şi de ICNIRP (International Commission on non-Ionizing Radiation Protection).

Dintr-un atrăgător articol al lui Barrie Trower publicat de ediţia italiană a revistei Nexus,se pot înţelege riscurile principale pentru copiii expuşi la utilizarea celularelor sau a tehnologiei Wi-Fi.

Iradiaţia de microunde la joasă frecvenţa influenţează procesele biologice care dăunează creşterea fătului. În plus, aceleaşi procese biologice sunt implicate în:

- Bariera hematoencefalica: se formează în 18 luni şi protejează creierul de toxine. Se ştie că se alterează.

- Teaca de mielină: e nevoie de 22 de ani pentru a se forma toate cele 122 de straturi din care e compusă. E responsabilă de toate procesele cerebrale, organice şi musculare.  - Creierul: e nevoie de 20 de ani pentru ca acesta să se dezvolte şi vă asigur că celularelenu îl ajută în asta

- Sistemul imunitar: e nevoie de 18 ani ca acesta să se dezvolte. Măduva oaselor şi densitatea oaselor sunt influenţate în mod important de microunde de joasă frecvenţa la felca şi globulele albe ale sistemului imunitar

- Oasele: e nevoie de 28 de ani pentru o dezvoltare completă. Aşa cum am menţionat, conţinutul de apă în cazul copiilor face ca pe de-o parte oasele moi, pe de alta măduva să fie atrăgătoare pentru radiaţiile de microunde. Măduva oaselor produce celulele sângelui.

În mod clar,cei care decid pentru noi subevaluează o pandemie de boli infantile până acum necunoscute tuturor celor 40.000 de generaţii de civilizaţie, care poate implica mai mult de jumătate dintre mamele/copiii iradiaţi în lume.În legătură cu acest subiect şi cu previziunile multor oameni de ştiinţă după părereacărora, dacă se va continuă cu acest ritm difuzarea necontrolată a sistemelor Wi-Fi, până în anul 2020 cancerul şi mutaţiile genetice vor fi răspândite în toată lumea la nivel pandemic, multe ţări adoptă deja soluţii, lansând legi care limitează pentru copii folosirea celularelor şi eliminând din clase dispozitivele wireless.

Comitetul Naţional Rus pentru Protectia de Radiaţiile Non-Ionizante, într-un document propriu de cercetare intitulat “Efectele asupra sănătăţii copiilor şi adolescenţilor” a evidenţiat în copii expuşi la acest tip de radiaţii următoarele:1) creşterea cu 85 % a bolilor Sistemului Nervos Central2) creşterea cu 36 % a epilepsiei3) creşterea cu 11 % a retardului mintal4) creşterea cu 82 % a bolilor imunitare şi riscuri pentru făt.

În 2002, 36.000 de medici şi oameni de ştiinţă din toată lumea au semnat “Apelul Freiburg“. După zece ani, Apelul a fost relansat şi pune în gardă lumea întreagă în mod special împotriva utilizării Wi-Fi şi radiaţiei asupra copiilor, adolescenţilor şi femeilor însărcinate. Apelul Freiburg este un apel al medicilor internaţionali care din păcate în România a fost întâmpinat de un public foarte (exagerat de..) restrâns.

Ce rămâne de făcut? Cum să ne protejăm pe noi înşine şi mai ales pe copiii noştri, de această ameninţare letală invizibilă?

În curând vă voi pregăti un document util care să conţină cele zece sfaturi practice pe care vi le propun şi aici:

1. Nu lăsaţi copiii să folosească telefoanele celulare, decât în caz de urgenţă. Tolerate sms’urile, dar e mai bine să le reduceţi. În Franţa, nu degeaba a fost interzisă publicitatea telefoanelor celulare destinată minorilor sub 14 ani.

2. Folosiţi mereu hands-free cu cablu (nu cele wireless). Chiar şi folosirea difuzorului este utilă.

3. În caz de acoperire redusă sau lipsa completă, nu efectuaţi convorbiri. În aceste cazuri e necesară mai multă putere radiantă, cu efecte majore.

4. Folosiţi celularul cât mai puţin în mişcare, ca de exemplu în tren sau în maşină. Riscul constant să se reducă acoperirea creşte în aceste cazuri emisiunea de radiaţii.

5. Nu ţineţi celularul lipit de ureche sau în apropierea capului în timp ce sunaţi pe cineva, când radiaţiile sunt mai puternice. Duceţi telefonul la ureche după ce vi s-a răspunsla apel.  

6. Nu ţineţi telefonul în buzunarul pantalonilor, în buzunarul cămăşii sau al gecii pe care o purtaţi.

7. Schimbaţi des urechea în timpul convorbirii şi, mai ales, reduceţi durata convorbirilor.

8. Folosiţi cât mai des, când e posibil, linia fixă, nu wireless, sau instrumente de instantmessaging ca şi Skype sau similare.

9. Nu dormiţi cu telefonul lângă cap, de exemplu pentru a-l folosi pe post de alarmă.

10. Alegeţi mereu modele care au o valoare SAR redusă (grad de absorbţie specific al radiaţiilor).

Un al 11-lea sfat care, în ziua de azi mi se pare cel mai dificil de urmat: dacă trebuie neapărat să folosiţi un celular pentru a comunica cu lumea înconjurătoare, evitaţi smartphone’ul. Este în mod absolut cel mai periculos! 

Link spre comentariu
Toni Marginean

Medicina orientala
DEPRESIE
Se spune ca in maximum douazeci de ani va fi boala cea mai raspandita de pe pamant. Boala nemultumirilor noastre. Rapid, in doar cateva zile sau saptamani, un om plin de energie si elan vital isi pierde interesul pentru toate componentele vietii: munca il plictiseste, familia il oboseste, distractiile i se par lipsite de interes. Apoi urmeaza un intreg cortegiu de suferinte fizice: senzatie de sufocare, nod in gat, frisoane si transpiratie abundenta etc. Incet-incet, se instaleaza o oboseala ce apare la cel mai mic efort fizic sau intelectual. Simpla idee de a cauta o solutie de iesire din criza pare de neimaginat. Memoria se topeste, iar viata familiala, sociala si profesionala se altereaza. Prima tendinta este de a recurge la medicamente, mai ales la tranchilizante. Dar luate frecvent, ele isi epuizeaza efectul. Atunci dozele sunt sporite, se adauga alte medicamente, dar ele nu fac decat sa accentueze starea de neputinta. E de la sine inteles ca o afectiune atat de complexa, care implica intreg organismul, nu poate fi vindecata cu apasarea pe un singur punct. Din fericire, exista o serie intreaga de zone care, stimulate, aduc rapid usurarea, fara efecte secundare nocive.
Cum procedam?
Intindeti-va confortabil pe pat si masati-va cu degetul mare pliul palmei (locul unde se indoaie, formand o linie) de la mana opusa. Incepeti masajul dinspre partea de unde se afla pulsul catre exterior, prin presare, punct de punct, sau prin executarea de mici miscari de rotatie, apoi procedati la fel si in sens invers. Schimbati mainile.
Masati-va cu varful degetelor linia mediana care strabate stomacul, unind ombilicul cu sternul.
Pentru a termina repriza de presopunctura, reperati punctul cel mai inalt de pe crestet si masati-l energic, prin mici miscari circulare executate imprejurul sau.
Exercitiile trebuie repetate de mai multe ori pe zi. Veti simti o senzatie benefica de usurare, care va va ajuta sa faceti fata cu brio crizelor de depresie.

DIAREE
Pe langa faptul ca este dezagreabila, diareea poate sa semnifice o afectiune foarte grava, mai ales prin consecintele ei: pierderea unei mari cantitati de lichid si elemente minerale, care pune organismul in pericol. Nici cu cauzele nu e de glumit. Daca uneori e vorba doar de o proasta digestie sau de o infectie pasagera, alteori de vina poate fi un agent foarte virulent, ca de pilda virusul dizenteriei sau al holerei, care are o revenire spectaculoasa in ultimul timp. In ce-i priveste pe chinezi, ei izbutesc sa vindece aceasta maladie periculoasa, prin simpla practicare a presopuncturii, executata pe un singur punct, de mai multe ori pe zi. E ceea ce va recomandam si dvs.
Cum procedam?
Punctul respectiv se afla la o palma sub genunchi, usor catre exterior, la jumatatea distantei dintre fluierul piciorului (tibie) si peroneu. Se apasa de mai multe ori pe zi sau se maseaza cu mici miscari circulare.
DURERI DE SPATE
Cel mai des se confrunta cu ele persoanele care fac munci de birou si stau mult timp asezate pe scaun, in fata masinii de scris sau a calculatorului, ori cei care practica munci ce se fac stand mult timp in picioare. Fie ca sunt dureri ascutite, care apar brusc, atunci cand ridicam un obiect prea greu, fie ca sunt cronice, ele otravesc viata de zi cu zi a milioane de oameni. Din fericire, si in cazul lor exista un punct pe dosul palmei, care, folosit, aduce repede usurarea durerii.
Cum procedam?
Punctul de acupresura se afla pe dosul mainii, in prelungirea spatiului care separa degetul mic de inelar, in partea de sus a acestui loc, in unghiul format la intalnirea celor doua oase. Masati-l prin presare sau apasare in cerc.

CRIZA DE FICAT
In situatia nedorita cand dupa revelion sau o petrecere va treziti cu gura amara, cu capul greu, cu senzatie de voma si ameteli sau, in general, cand va simtiti zona ficatului inflamata, recurgeti la presopunctura. Zona respectiva se afla pe partea de jos a piciorului, catre exterior.
Cum procedam?
Aplicati palma cu degetele lipite deasupra gleznei, astfel ca degetul mic sa fie deasupra osului care iese in afara. Punctul exact se afla intre tibie si peroneu (la apasare veti simti o durere vie). Cautati punctul identic aflat pe celalalt picior. Ambele puncte se apasa concomitent: cu degetele de la mana dreapta apasati pe piciorul stang si invers. Daca punctele au fost bine gasite, in scurta vreme veti auzi galgaitul bilei care se goleste, asa cum au demonstrat examenele radiografice facute in momentul exercitiului. Important: acest punct trateaza toate afectiunile hepato-biliare.

DURERI DE GAT
Atentie! O angina poate fi foarte grava si poate declansa alte boli: meningita, reumatism, boli de rinichi. Adresati-va de urgenta medicului dvs. de familie. Dar pana atunci, usurati-va raul prin presopunctura.
Cum procedam?
Punctul se afla pe degetul mare, partea care da catre degetul aratator. Trageti o linie imaginara pe la baza unghiei si alta pe inaltimea ei. Punctul de acupresura se afla la intersectia celor doua drepte.
Daca va doare gatul pe o singura parte, masati degetul aflat pe aceeasi parte cu locul dureros. Daca va doare tot gatul, masati energic ambele parti ale unghiei, in acelasi timp.

INSOMNIE
Se intampla adesea ca dupa o zi intreaga de munca, cand abia astepti sa te trantesti in pat, in loc sa adormi, incepi sa te zvarcolesti de pe o parte pe alta, fiindca somnul nu vrea sa vina. Sau si mai rau, dupa ce adormi bustean, te trezesti pe la doua-trei dimineata si ramai cu ochii-n tavan. Somnul s-a dus, si micul cinematograf personal incepe sa deruleze ganduri negre, pana ce apar zorii zilei. Repetate vreme indelungata, aceste secvente sunt grave, fiindca se instaleaza mai intai oboseala si dupa aceea depresia. Prima masura este sa intinzi mana dupa un somnifer. Se vand in tone, pretutindeni in lume, dar e o solutie neinspirata. Inexorabil, insomniacul devine un bolnav cronic care forteaza doza de somnifere, adaugand un drog celuilalt... Iata de ce, orice metoda susceptibila de a antrena un somn natural e binevenita. Intre ele, se afla si presopunctura.
Cum procedam?
Sunt doua puncte ce trebuie masate lent. Primul se afla pe extremitatea degetului al doilea de la picior, vis-a-vis de degetul al treilea. Punctul al doilea se afla pe partea interioara a labei piciorului, la baza degetului mare, sub proeminenta osoasa aflata acolo.

INTOXICATII CU DROGURI SAU MEDICAMENTE
Chinezii s-au confruntat cu problema drogurilor, cu mult inainte ca ea sa apara in Occident. Nu e deci de mirare ca au gasit un "punct" activ in tratamentul intoxicatiilor grave cu opium si derivatii sai. Surprinzator este faptul ca acelasi punct da rezultate si in cazul unor dependente mai "de-ale noastre", ca fumatul si alcoolul. Faptul ca ne putem ajuta singuri in aceasta privinta nu e de lepadat.
Cum procedam?
Punctul atotputernic al tuturor intoxicatiilor, numit de chinezi punctul Drogului, este situat pe partea laterala a capului, exact pe verticala care porneste din cel mai inalt punct al urechii, la trei degete deasupra lui. Este un punct extrem de eficient, atat pentru droguri dure cat si blande: opium, LSD, hasis, medicamente, alcoolism etc.
In ce priveste alcoolismul - mai exista un punct care trebuie stimulat. El se afla exact in varful nasului si e de mare ajutor in caz de betie. Dar atentie, stimulandu-l, el poate declansa si voma.

NAS INFUNDAT
De obicei, nasul se infunda iarna, atunci cand racim. Dar exista si alte afectiuni care provoaca acest disconfort: sinuzita, coriza spasmodica, alergia la fan, care provoaca si iritatii oculare.
Cum procedam?
Primul punct de masaj se afla pe frunte, exact pe linia care trece prin mijlocul ei, deasupra locului unde incepe sa creasca parul. Se gaseste usor, daca prelungiti radacina nasului in sus, in linie dreapta, pana dati de o mica adancitura. Apasati si masati energic.
Alaturi de acest punct esential, exista alte doua puncte secundare, care trebuie folosite atunci cand aveti o singura nara infundata. Ele se afla chiar la baza narii. Apasati pe punctul din dreapta, pentru nara dreapta si invers.

PALPITATII

O masinarie atat de complexa precum este inima poate sa dea, din cand in cand, si rateuri, ceea ce stiintific se numeste tahicardie sau bradicardie. Mai sunt si extrasistolele, atunci cand inima bate in afara ritmului ei regulat. 
Fireste, interpretarea acestor anomalii se afla in competenta medicului cardiolog, dar in mare, ele se manifesta la fel, la toti pacientii: batai de inima puternice, neregulate, intrerupte de scurte pauze, care declanseaza panica, mai ales cand palpitatiile dureaza ore, devenind o veritabila infirmitate. Si in cazul acesta, presopunctura este de mare folos, fiindca exista un punct anume care actioneaza rapid.
Cum procedam?
Punctul e unic si se afla sub palma , pe pliul acesteia, spre partea degetului mic. Coborati de la radacina degetului mic catre indoitura palmei si cautati un punct dureros, imediat sub ea, acolo unde se afla o mica protuberanta. Masajul este de mare efect. In circa 2-3 minute, practicat cu varful degetului mare, prin apasare cat mai puternica, intrerupe absolut sigur palpitatiile si tahicardia.

Link spre comentariu

Am primit mesaj ca s-a sters din greseala postarea mea anterioara. O sa scriu din nou.Eu am vrut sa-mi reduc expunerea la wifi asa ca am am bagat openwrt pe routerul meu. De aici am programat butonul(oricum nu il foloseam inainte) de la router: atunci cand e apasat se executa un script care porneste sau opreste wifi. Este bine ca si ledul functioneaza si se poate observa starea wireless. Exista si posibilitatea ca la o anumita ora, din crontab, sa se inchida wifi-ul(noaptea).Mie mi se pare comod asa. Daca wifi-ul e stins si vreau sa-l aprind pt a avea wireless pe tableta, apas pe buton. E mult mai simplu decat sa pornesc pc-ul si d-acolo sa activez wifi. De inchis wifi e mai simplu ca se poate face si de la pc, tableta, etc.Pt cei interesati, e simplu de realizat:Inainte de a incepe se verifica daca routerul e compatibil cu openwrt.1. Se identifica tipul de buton: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/hardware.button2. Se programeaza: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/wifitoggleNu stiu daca routerele noi au functii de genul asta nativ. Al meu, Dlink DIR 615(e destul de vechi) si avea un meniu primitiv. Sunt multumit de felul cum merge cu openwrt, e stabil si are functii avansate. 

Link spre comentariu
Toni Marginean

CHAROSET
Putini stiu ca Biblia aceasta "carte a cartilor" contine si lectii importante pentru sanatatea fizica. Astfel, una din mancarurile folosite ca desert la Cina cea de taina a fost Charosetul.
Acesta consta dintr-o combinatie de:
·   mere tocate marunt (o jumatate de mar de marime potrivita, pentru o persoana),
· nuci pisate,
· stafide pisate sau strivite,
· curmale,
· scortisoara,
· miere.

Consumand in mod constant acest desert biblic, putem alunga durerile de inima, putem scapa de calculii renali si biliari, care sunt eliminati, putem ajuta o tiroida hipoactiva, putem face sa disparapetele de pe pielepetele hepaticeacneeapsoriazisul si herpesulinsomnia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări