Toni Marginean Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Care e situaţia Tezaurului de la Moscova ? La nivel oficial, adică de la stat la stat, situaţia este complet îngheţată, asta după gafa incredibilă a lui Cristian Diaconescu din februarie 2009, când a minţit opinia publică cu informaţia că a discutat cu Lavrov despre reluarea lucrărilor Comisiei Mixte, dar, de fapt, tema Tezaurului nu a fost discutată la intâlnirea oficială Lavrov - Diaconescu ! La nivel privat, situaţia este înfloritoare ! Dar în favoarea altora, nu a românilor ! Proiectul restituirii Tezaurului a fost predat de ruşi, în februarie 2006, către firma olandeză Ajeka Investment Bergambacht B.V., cu indicaţia ca Tezaurul, mai exact proiectul „componentei de metale preţioase” să fie predat, integral, adică 93,4 tone de aur, către BNR. Până în noiembrie 2006 olandezii au făcut mai multe oferte către BNR, prin adrese înregistrate la registratura BNR, prin care olandezii ofererau cele 93,4 tone de aur, fără comision, fără discount şi fără nici o pretenţie financiară din partea BNR sau a statului român, dar BNR - ul nu a răspuns la nici una din ele ! Atunci olandezii au deschis în decembrie 2006 o procedură judiciară, prin Ministerul Justiţiei din Olanda, care a decis să acţioneze prin trei căi diferite, astfel: au deschis o procedură de solicitare de înfiinţare, către Ministerul Justiţiei din România, a unei comisii rogatorii româno-olandeze, prin Procuratura din Rotterdam şi Tribunalul din Dordrecht. Ministerul Justiţiei din România însă a respins, în două rânduri această solicitare. A doua cale a fost prin ambasada României de la Haga. Olandezii au predat actele originale de restituire a Tezaurului ambasadorului României din Olanda, dar acesta a returnat olandezilor, după 7 zile, actele originale, motivând că proiectul respectiv este un proiect privat, iar ambasada României nu poate accepta imixtiunea într-un proiect privat ! Ulterior ambasadorul român din Olanda a fost ridicat in funcţie, el devenind secretar de stat la MAE ! A treia cale a fost prin DHL, procuratura din Rotterdam trimiţând setul de acte direct către Mugur Isărescu. Acesta a semnat de primire dar n-a dat curs solicitării olandezilor, astfel că după trecerea termenului legal de 30 de zile, stabilit de Tribunalul din Dordrecht, olandezii au intrat, legal, în posesia „refuzului oficial” al autorităţilor româneşti de a prelua cele 93,4 tone de aur. Cu acest „refuz” în mâna lor olandezii au primit o parte din aurul BNR – ului, l-au gajat apoi în favoarea unor bănci elveţiene, au luat un credit nesperat de mare, cu care au construit două spitale, o creşă, o gradiniţă, o şcoală pentru infirmi şi vreo 4 complexe de cămine şi locuinţe sociale, toate în Olanda, în parteneriat cu diferite consilii locale şi municipale din Olanda. Toate documentele care certifică aceste lucruri sunt publice şi pot fi consultate liber. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Asta nu-i tradare de stat? Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Nu,...este pur si simplu prostie si nesimtire (desi, ca sa-l citez pe un coleg :de putine ori este simplu si arareori pur...) Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Eu, din fire, sînt olecuţ aşa mai cîrcotaş, cu apucături de a sufla şi-n iaurt doar pentru că odată reuşii a mă frige cu lapte fiert.Pe baza celor de mai sus combinate frumos cu următoarele:"cu care au construit două spitale, o creşă, o gradiniţă, o şcoală pentru infirmi şi vreo 4 complexe de cămine şi locuinţe sociale, toate în Olanda, în parteneriat cu diferite consilii locale şi municipale din Olanda...", la care (aşa doar spre a aşezona şi căpăta aromă) mai adaug şi zvonurile unei petiţii în care se solicita retrocedarea tezaurului, eu zic că-i mai bine ca aurul să fi rămas la Moscova.Tot la capitolul ciudăţenii trec şi apariţia unui intermediar în treaba asta, adică Moskva demarează proiectul dar uită să înştiinţeze pe români.Tare îmi e că făcători de bine, în perioada cînd ruşii o ţineau cu revoluţiile şi erau ocupaţi cu destrămarea URSS, au realizat transferul către olandezi; probabil se dorea o "vaporizare", da' asta e, îi bun şi un transfer.Treaba asta cu aurul apare periodic, cineva ia pus gînd rău, tare îmi e că şi acest aur ajunge la "loc sigur", aşa cum a ajuns şi aurul ucrainienilor anul acesta. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Cum era proslavit Carol al II-lea de intelectualii anilor 1930 HotNews.ro Joi, 3 noiembrie 2011, Carol al II-lea Foto: Agerpres Tudor Arghezi, George Calinescu, Mihail Sadoveanu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu se numara printre intelectualii care au tinut sa isi exprime, de cele mai multe ori public, sentimentele de "dragoste si netarmurit devotament si recunostinta" pentru Carol al II-lea, care se angajase in demersul de sprijinire a culturii romanesti (moral, dar si material). Devenit "protector" al Academiei, el avea un cuvant decisiv de spus in selectarea candidatilor pentru fotoliile de academician. De asemenea, legea Casei scriitorilor din 1939 stabilea un sistem de pensii pentru scriitori.Cum era numit Carol al II-lea: "frumosul Crai", "Regele culturii", "exceptionala personalitate", "Marele Stapan si indrumator al sufletului romanesc", al carui destin a fost "sa ne cuprinda in intregime", deasupra lui Ludovic al XIV-lea si Frederic cel MareRevenirea lui Carol II in tara, cu avionul (iunie 1930), avea sa fie descrisa cu mult "lirism" de scriitori ca Arghezi si Sadoveanu: "aparitia sa, din cer, pe aripi repezi, intareste si intregeste elementul mistic". Vezi mai jos modul in care Carol al II-lea era proslavit de intelectualii romani ai anilor '30. Informatii publicate de istoricul Lucian Boia in noul sau volum, "Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930-1950". =un pasaj din cartea lui Lucian Boia. ,,Pe tot parcursul domniei, Regele i-a sustinut pe intelectualii romani, afirmandu-le neincetat locul de frunte in societate. Pe langa aspectul moral, a contat si cel material, datorita lui Carol fiind editate carti sau oferite ajutoare banesti si premii...Intelectualii ajunsesera de asemenea sa beneficieze de legea Casei scriitorilor din 1939 (care a stabilit un sistem de pensii pentru scriitori). Se anunta si ridicarea unui palat al scriitorilor. Aderca, Felix (prozator, poet, estetician si eseist)Felix Aderca il numeste pe Carol al II-lea "Regele culturii", "primul care a ridicat glasul pentru apararea sfantului mister al libertatii de creatie". Si ii dedica un articol intreg intr-un numar din Adevarul (1937).Tot Felix Aderca spune ca au fost inainte Ludovic al XIV-lea si Frederic cel Mare, dar ca Regele Romaniei se ridica deasupra tuturor, fiind singurul care ar avea o adevarata politica culturala (in timp Ludovic ii folosea pe scriitori ca pe slujbasii lui, iar Frederic se inconjura de un cerc de prieteni scriitori)Arghezi, Tudor (poet, prozator, dramaturg si publicist)Tudor Arghezi il numeste pe Carol, in "Carol II Rege", "frumosul Crai", pe care "De-a pururea de-aci 'nainte / Au sa ni-l tie vremurile minte". "O sa-si aduca-aminte vantul / Cel ce-i asculta gandul si cuvantul / Vantul acela, care de la cer / L-a pogorat pe un vultur de fier", mai spune Arghezi, pomenind revenire a lui Carol in tara, cu avionul (iunie 1930).Calinescu, George (critic si istoric literar, scriitor, publicist, academician)George Calinescu il asaza pe Carol "oarecum la egalitate" cu Ludovic al XIV-lea si vorbeste despre legatura intre principe si artisti: "Arta e un produs de individualitate, care pentru a fi inteles are nevoie de o minte receptiva tot atat de rara ca si geniul. Daca domnii romani ar fi facut bisericile prin mijlocirea eforiilor si a comitetelor, azi n-aveam nici Curtea de Arges, nici Trei Ierarhi".Calinescu spune despre Carol, in Revista Fundatiilor Regale (1940), ca "a facut mai mult decat oricare altul". De altfel, Calinescu are o faima de "cameleon": avand initial idei de stanga si dezlantind adevarate atacuri impotriva miscarii de dreapta, Calinescu ajunge sa scrie articole elogioase la adresa lui Carol (ex. "Regele" sau "Nihil sine Deo, nihil sine Rege"). Devine apoi democrat, iar ca dupa instaurarea comunismului adera la ideologia noului regim.Petrescu, Camil (romancier, dramaturg, doctor în filozofie, nuvelist si poet)Calitati pe care Camil Petrescu le vede la Carol: "Nervi tari, o rabdare fara margini, luciditate, calm, atentie cand supravegheaza, dar si o putere de hotarare fulgeratoare si sigura cand e nevoie"."Totul ce e regesc in aceasta exceptionala personalitate care intruneste calitatile cele mai neasteptate in aceeasi structura. Un maret prestigiu fizic, o inteligenta geniala cu o putere de munca fabuloasa, pe care o vadeste din zori si pana la miezul noptii..." Rebreanu, Liviu (romancier, dramaturg si academician)Liviu Rebreanu spune, in "Regele si scriitorii": "Regele a impus izbanda intelepciunii si a salvat drepturile artei", prin faptul ca "a recunoscut mai intai autonomia artei care implica libertatea deplina de creatie".Tot Liviu Rebreanu ii scrie Regelui (dupa ce romancierul fusese ales membru al Academiei Romane) o scrisoare in care isi exprima "profundul devotament" si "nemarginita admiratie", adaugand ca "niciodata si nicaieri in lume, nici un suveran si nimeni n-a facut pentru literatura si creatorii ei cat a implinit Majestatea Voastra".Sadoveanu, Ion Marin (romancier, dramaturg, poet şi eseist)Ion Marin Sadoveanu (pe numele sau real Iancu-Leonte Marinescu), care avea sa ocupe postul de subsecretar de stat la Culte si Arte (pentru putina vreme), ii transmite "dragoste si netarmurit devotament si recunostinta Marelui Stapan si indrumator al sufletului romanesc".Sadoveanu, Mihail (povestitor, nuvelist, romancier, academician si om politic)Mihail Sadoveanu despre Carol II: "tot ce e durere, grija si speranta in noi se afla inmiit in fiinta Sa. Destinul sau a fost sa ne cuprinda in intregime". (in Munca si voie buna, 1940)Revenirea lui Carol II in tara, in iunie 1930, cu avionul, este interpretata de Sadoveanu in spirit liric: "aparitia sa, din cer, pe aripi repezi, intareste si intregeste elementul mistic".tx.c. IC. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Portugalia avea pe acea vreme un fel de autostrada, adica o sosea mai acatarii care lega Lisabona de nu stiu ce oras. Nemtii, care erau aliatii lor le-au oferit si le-au dat ajutorul fratesc sa le faca o autostrada ca lumea. Si, întradevar, le-au facut pe banii lor în locul soselei vechi o autostrada asa cum stia numai Hitler sa faca. În RDG ( în 1985 ) se circula pe portiunea de autostrada între Dresda si Leipzig, facuta de pe atunci (1936), care este si acum foarte buna si are sase sensuri. Asa, dar, ce sa vezi, vechea sosea era facuta din pietre de caldarîm pe care nemtii le-au încarcat în tren si le-au dus în Germania ca “sa-i scape” pe portughezi de ele. Pietrele erau însa din minereu de wolfram sau tungsten care se foloseste la fabricarea de oteluri aliate pentru blindaje. Nu se gasea nicaieri în lume asa un mineral. Dar nemtii stiau, portughezii nu stiau.Vedeti ce înseamna sa aveti o buna informatie ?Cît despre noi, ce sa mai zic: nu ne-am ales cu nimic din petrolul de pe valea Prahovei, în timp ce arabii au facut cel mai modern hotel din lume, orase si statiuni de vis. Probabil ca tot asa va fi cu Rosia Montana: se va gasi vreun cretin ajuns sef care le-o va vinde pe nimic numai ca sa ia el un ciubuc gras. Vezi chestia cu Rompetrolul." "Între CRIZA SI TERORISM, ROMÂNIA si AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii în domeniul materialelor strategice ! AMERICA nu are zacaminte de URANIU. Tot asa cum RUSIA nu detine zacaminte de WOLFRAM. Fara aceste doua elemente, SUA si RUSIA sunt ZERO! Sunt niste neica-nimeni în materie de suprematie MILITARA. Wolframul, un metal mai scump decât aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar în industria militara si spatiala, iar uraniul în industria nucleara. Primul se afla, în cantitati INEPUIZABILE si în starea cea mai pura (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar în ROMÂNIA. La ROSIA MONTANA ! Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Rosia Montana are acum o miza periculoasa, cu atât mai mult cu cât Exploziv-News si GIS-SSR o dezvaluie în premiera: Zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc însa, în cantitati uriase, si în muntii Retezat (zona Gugu Sureanu, axa care le uneste trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona în care a cazut, în urma cu câtva timp, avionul militar israelian - posibil neintimplator in misiune in acea zona !) si, inainte de 1989, au fost pazite cu strasnicie, de catre DEPARTAMENTUL ZERO. Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era sa plateasca cu viata, în urma unui atentat psihotronic al rusilor, curajul de a dezvalui adevarul, în cadrul unor cursuri speciale, destinate profesionistilor din serviciile secrete militare ale României. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este si parintele legendarului Departament. În aceeasi zi în care profesorul RUDAN era gasit aproape mort în apartamentul sau din Bucuresti (cu câteva zile înainte, el dezvaluise unor apropiati din SRI si DGIA ca fusese de doua ori amenintat cu moartea de un anume rus FONAREFF, fost ofiter KGB), iar generalul David H. Petraeus, comandantul fortelor americane din Afganistan, avea aproape aceeasi soarta cu a profesorului român.Generalului american i se întîmpla asta deoarece, într-o conferinta de presa, scapase un alt adevar:motivul prezentei NATO în AFGANISTAN nu erau teroristii. Ci uriasele zacaminte de URANIU pur! În Muntii Khwaja Rawash, situati la nord de Kabul, dar si în Koh Mir Daoud, lânga Herat si Kharkiz, în provincia Khandahar, exista cele mai mari zacaminte de uraniu din lume, la fel cum, în materie de wolfram, România detine suprematia mondiala. SÂRACA TARA BOGATA!" Toti iti vor binele!!! Nu`i lasa sa ti`l ia!! "Viața e grea; mai ales dacă ești prost." John Wayne "Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti."(Parintele Arsenie Boca) 3 Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Colegul Toni, mulţumiri pentru zicerile de pe urmă.Legat de Afganistan, de nu ar fi blestemata de frică, frică pentru propia-mi viaţă dar mai ales pentru a celui ce a îndemnat la vorbă cu mine, zău că aş lăsa gura slobodă. Peste vreo douăzeci şi cinci de ani, de-oi mai fi printre voi şi forumul activ, promit să vin cu "Amintiri din Afganistan". Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 De criză, de dor şi de fiţe mi-a venit ideea să tai porc de Crăciun, cum se făcea pe timpuri la mine la ţară. Bine, ai mei nu îl tăiau de Crăciun, ci înainte de Sfântul Andrei, noi nemaiavînd răbdare şi nici prea multe prin cămară să-l putem păsui pînă la Ignat.După ce mi-am ascuţit cuţitele pe gresia de la baie şi am procurat doi baloţi de paie, decor, uitaţi de un vecin în faţa casei încă de la Halloween, m-am pus să caut porc. Prima dată am dat anunţ pe internet că doresc să achiziţionez, pentru sacrificare, animal de talie medie, pînă în 150 de kilograme, dar nu mi-a răspuns nimeni, în afară de un sonat care mi-a zis că-i plac ideile mele şi, dacă vreau, putem să sacrificăm împreună, mai mulţi! Eu cred că toţi nebunii au fugit din lume şi s-au ascuns pe internet!Dar divaghez! Cînd mi-am întrebat colegii la serviciu dacă ştiu pe undeva un porc viu, au devenit foarte curioşi că ce vreau să fac cu el, că e mare de pet, că face mizerie multă. Cînd le-am spus că vreau să-l tai, au făcut ochii cît cepele şi m-au luat la rost că de ce. Ca să-l mănînc, de-aia, le-am răspuns, moment în care şi ultimele rămăşiţe de simpatie, toleranţă şi înţelegere pe care le aveau pentru mine au dispărut.Eh, cînd am văzut eu că ăştia sunt gata să sune la peta, am început să le descriu în amănunt operaţiunile specifice, insistînd pe secţionarea carotidei şi colectarea sîngelui într-un lighean, de preferinţă cu smalţul sărit, ca la mama acasă, în vederea preparării sîngeretelui şi mai ales a borîndăului. N-am ştiut eu cum se zice în engleză la borîndău, la fel cum nu ştiu nici în româneşte, dar le-am explicat că e un fel de mămăligă din făină de porumb cu sînge în loc de apă. Cred că vreo trei, mai simţitori, aşa, au dispărut spre baie, iar restul, că acum deja se strînsese tot compartimentul în jurul meu, să mă asculte, mă priveau cînd cu milă, cînd cu dezgust. Apoi, zic, pîrlim şoriciul cu paie, sau la butelie, dacă stăm la bloc, şi tăiem urechile animalului, pe care le consumăm pe loc, cu puţină sare. Mai trimisei vreo doi la baie, dar i-am dat înainte, fiind conştient că un alt moment în care să mă asculte oamenii cu atîta atenţie nu o să mai prind, poate, niciodată. După ce epilăm animalul cu flacăra, continui eu, îl despicăm cu securea sau toporul, ce ne vine la mînă, şi scoatem organele, pe care le fierbem împreună cu capul, în vederea preparării caltaboşului. Ştiţi, bănuiesc le-am zis eu degajat , că pentru caltaboş se foloseşte intestinul gros, spălat facultativ şi opărit în apă cu ceapă, pentru mascarea miasmelor naturale. S-a plecat cu grupul după fraza asta, şi am mai rămas cu vreo trei, cei mai tari de înger şi de stomac, cred, de fapt doi, că unul dintre ei era un coreean care nu pricepe engleză şi stă toată ziua cu căştile pe urechi, dar se alătură oricărui grup şi dă din cap aprobator la orice discuţie.Cu restul cărnii, am zis eu mai departe, facem cîrnaţi, grătare şi sarmale, iar dacă răposatul a fost gras, putem să frigem şi o oală de jumări, aşa, de poftă, care să mai taie din tăria băuturii. Eu zic că au scăpat ieftin totuşi, pentru că dacă m-aş fi apucat să le povestesc cum se fac hot dogii şi parizerul pe care le înfulecă ei la lunch, băgam toată firma-n spital. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 "că e mare de pet" Am ras cu lacrimi, ce mai, vad ca le ai cu proza umoristica! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Intrebare: Care este cea mai adevarata definitie a globalizarii ? Raspuns: Moartea printesei Diana ! Intrebare: Cum asa ? Raspuns: O printesa engleza cu un amant egiptean are un accident intr-un tunel francez..... ...intr-o masina germana, cu motor olandez, condusa de un belgian, imbatat cu wiskey scotian, urmarita fiind de paparazzi italieni, pe motociclete japoneze.Printesa era tratata de un doctor american cu medicamente braziliene... Si chestia asta iti este trimisa de un ardelean, iar tu o citesti pe un monitor coreean, asamblat de muncitori din Bangladesh intr-o fabrica din Singapore, transportat cu vapoare de indieni si descarcat de sicilieni, transportat din nou in camioane conduse de soferi turci si in final vanduta tie de evrei destepti. 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Cooorect!!! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Prin acest reportaj, televiziunea germană face o încercare de a demonstra, că în zilele de vineri, la orele 7 dimineaţă, numeroşi parlamentari europeni se prezintă la serviciu, se înregistrează pentru a beneficia de indemnizaţia de prezenţă deloc neglijabilă (284 euro/zi)... dar cu valizele gata pregătite pentru plecarea imediată în week-end. Vă propunem vizionarea acestui video tulburător!! Ceea ce surprinde foarte mult este ca nu le e ruşine de colegii lor, ci numai ca nu vor să fie filmaţi; atâta tot ! http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55 Si mai au neobrazarea sa spuna despre noi ca nu intelegem si nu respectam inaltele standarde ale valorilor europene. Aveti inclusiv traducerea in limba romana. Dati clic pe sageata in jos din partea stanga si trageti cursorul in jos pana in dreptul limbii romane(sau engleza) si dati din nou clic pe limba aleasa. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Cel mai scurt si cel mai bun discurs electoral : "Bugetul trebuie echilibrat, Tezaurul trebuie reaprovizionat, Datoria publica trebuie micsorata, Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata, Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment. Oamenii trebuie sa invete din nou să munceasca in loc sa traiasca pe spinarea statului." (Cicero, anul 55 inainte de Christos) In concluzie... nu s-a modificat nimic de 2069 de ani !!! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/11/12/va-rugam-din-tot-sufletul-nu-va-speriati-si-nu-va-panicati/ Acum trei saptamani de zile am primit un mesaj de la o monahie, maicuta, din Romania, pana atunci nici macar nu aveam habar ca doamna respectiva ne citeste blogul de cateva luni de zile, nu incercase niciodata sa intre in legatura cu noi. Am discutat prin cateva mesaje si intr-un final ne-am intalnit cu dansa, are cam 60 de ani. La inceput am fost foarte suspiciosi, ne temeam sa nu fim inselati, dar monahia respectiva ne-a dat dat numarul de telefon de la manastire ca sa o putem verifica. Am sunat si totul a fost in regula.Am facut un legamant in fata dansei ca nu-i vom dezvalui identitatea si vom publica pe blogul nostru mesajul pe care il avea pregatit ( va marturisim sincer ca astazi regretam ca am mers la intalnirea respectiva, nu stim, habar nu avem daca aceste regrete sunt pacate mari in fata bunului Dumnezeu ). Dupa cum stiti si dvs unul dintre administratorii blogului nostru locuieste in New York, Statele Unite ale Americii, asa ca la intalnirea respectiva am mers ceilalti baieti care ne ocupam de administrarea blogului. Noi trebuia sa publicam acest mesaj in urma cu trei saptamani de zile, asa cum promisesem, dar din cauza tulburarilor sufletesti nu am putut sa facem asa ceva. Ne-am legat in fata monahiei respective sa nu discutam nici cu cei mai apropiati oameni de aceste lucruri, doar sa publicam mesajul pe blog. Cand am auzit despre ce este vorba ne-am speriat groaznic, ni s-au inumuiat picioarele de frica, eram foarte derutati si nu stiam cum sa procedam, nici in ziua de astazi nu stim de ce ne-a ales bunul Dumnezeu sa va spunem noi asa ceva, in fine…Monahia respectiva ne-a spus ca ramane la latitudinea noastra daca le spunem oamenilor despre aceste mesaj, sau tacem din gura si pastram totul pentru noi. Bunul Dumnezeu ne va judeca si El stie mai bine ca noi daca am procedat corect sau nu. Despre ce este vorba Sus, ascuns in muntii Romaniei, traieste un monah batran care are viata pustniceasca de aproape 70 de ani. Pustnicul respectiv, odata la cateva sapatamani, o spovedeste pe monahia cu care ne-am intalnit noi, ea este singura lui legatura cu lumea pamanteasca, o spovedeste de peste 25 de ani. Ne-a spus in ce zona a tarii vietuieste pustnicul, care este numele de calugarie, si pentru ce s-a retras in viata pustniceasca, pustnicul o sa devina zavorat de anul viitor. Realizati si dvs ca nu va putem da detalii despre acest pustnic, va spunem doar ca vietuieste undeva in muntii Apuseni si are o chilie sapata in pamant. Pustnicul respectiv este inaintevazator cu duhul si stie extraordinar de bine ce se petrece la ora actuala in lume: razboaie, catastrofe, masonerie, indracirea oamenilor, ruperea de bunul Dumnezeu, satanism si masonerie, etc. Monahia respectiva ne-a spus ca pustnicul, cam de doua luni, are niste viziuni groaznice: tara noastra o sa fie lovita de un cutremur extrem de puternic, mult mai violent ca cel din anul 1977. A vazut orase romanesti rase de pe suprafata pamantului, zeci de mii de oameni care alergau in bezna noptii si urlau de durere si chinuri, biserici transformate in mormane de fier si caramida, oameni de vaza din tara noastra vor pieri in acest cutremur violent. Nu ne-a spus nimic de o data exacta, ora, zi, ne-a spus ca o sa se petreaca undeva dupa miezul noptii. Dupa aceasta catastrofa este extrem de important sa nu ne rupem de bunul Dumnezeu, sa nu devenim hulitori si indraciti, sa avem putere sa ne plangem pacatele si sa-l rugam pe Tatal ca sa ne mai tina in viata. Dupa aceasta catastrofa romanii isi vor schimba radical modul de gandire, unii dintre ei vor deveni cei mai indraciti oameni de pe suprafata pamantului, altii vor porni pe calea bunului Dumnezeu si vor incerca sa-i salveze si pe ceilalti. Ni s-a spus ca acest cutremur este doar inceputul, omenirea o sa treaca prin clipe cumplite…nemaivazut vreodata pe pamant. Parintele Ilarion Argatu a avut o viziune de acest gen. De luni de zile facem apel la dumneavoastra: rugati-va, lasati in spate cele rele, iubiti, fiti iertatori, incercati sa renuntati la patimi, ca nu se stie cand vrea bunul Dumnezeu sa incheiem socotelile cu viata pamanteaca. Unii dintre dvs au inteles mesajul, altii se afunda in cele rele si nu vor deloc sa plece spre lumina… http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/04/19/profetiile-parintelui-ilarion-argatu-despre-vremurile-de-pe-urma/ Va sintetizam in cateva puncte si restul mesajului primit: - Antihrist este pe pamant si a inceput sa fie adulat de milioane de pamanteni, din cauza pacatelor nu ne putem da seama cine este. - A spus ca pe tronul cel mare din tara noastra sta un om cu picioarele mancate de serpi vii care sufera cumplit ( nu avem mintea asa luminata sa va talcuim aceste lucruri ). Ori este presedintele tarii, ori Patriarhul Daniel, ori…nu stim ce sa va spunem. - Tara noastra nu o sa mai fie asa cum o stim la ora actuala ( nu ni s-a spus mai mult ). - Un om foarte important, in care romanii au fost mare incredere, o sa moara de mana straina. - Singura noastra salvare o sa fie rugaciunea fierbinte catre bunul Dumnezeu, sa nu incercam sa hulim catre cer ca se va deschide pamantul sub picioarele noastre ( nici aici nu va putem talcui ). - Tara noastra miroase a hoit si imputiciune, nu miroase a smirna si tamaie. - Bolovani de piatra slujesc la altarele bisericilor ( din nou nu stim ce inseamna ). - Undeva in lume o sa ploua cu mult sange ( ori ca este vorba de atentate si bombardamente , ori nu realizam noi care este intelesul ). Cu umilinta in suflete va rugam sa ne iertati daca v-am pricinuit tulburari sufletesti. Bunul Dumnezeu sa fie cu noi toti si ne duca la mantuire. Doamne ajuta si Mantuire ! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Articol publicat aici în 14 februarie 2011! Unii cunosc schema foarte bine doar că organele abilitate n-au trecut de faza circului şi a telejustiţiei!!!! Va avea oare curaj justiţia actuală să taie capul HIENEI şi a acoliţilor acesteia? Când vom auzi şi de confiscări? “Surse bine documentate, din cadrul Serviciilor Secrete, ne-au explicat că, deşi Vasile Blaga este ţinta lui Traian Băsescu în scandalul arestărilor de vameşi, Basescu nu are curajul să meargă pînă la capăt. Aşa cum s- a observat, în acest scandal, toate mediile de presă îl identifică pe Buldog ca fiind „Regina” de pe tabla de şah a corupţiei generalizate din vămile României. Vasile Blaga tace intenţionat în acest episod al conflictului, convins fiind că nimeni nu va îndrăzni să îl atingă, în afara diverselor apropouri bătute de unii pe posturile de televiziune. Siguranţa sa este dată de faptul că, pînă în momentul îndepărtării sale din funcţia de ministru de Interne, el chiar a fost „Regele” unui sistem de recoltare a cotei de 50% a şpăgilor din punctele vamale de frontieră ale României. Precizăm că nu ne referim la Marea Corupţie din vămi, în valoare de miliarde de euro – ci doar de banii de buzunar ai Mafiei. Concret, în această calitate, conform surselor noastre, Vasile Blaga s-a ocupat de exportul în străinătate al banilor cash, veniţi către vîrful PDL-ului din şpaga recoltată. Vameşii erau cei care adunau banii de la traficanţi şi vărsau, săptămînal, către căpeteniile PDL-iste ale regiunii partea ce li se cuvenea celor care îi ţineau în funcţie. De aici, banii ajungeau la Bucureşti, o dată pe lună, cash, în genţi sau sacoşe, aduse de curieri de încredere ai şefilor PDL, iar de aici, printr-o operaţiune de tipul „Ţigareta”, îşi luau zborul, la propriu, către Lichtenstein, îmbarcaţi, cu complicitatea vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră de la Aeroportul Băneasa, la bordul unui charter închiriat de la o firmă cipriotă. O dată banii ajunşi în Lichtenstein, sistemul era destul de simplu: prin intermediul unei firme locale, care are ca obiect de activitate administrarea firmelor off-shore, banii erau preluaţi, număraţi şi depuşi în conturile stabilite de cel care comanda lucrarea. Sursele noastre spun că firma care se ocupa de numărarea banilor şi vărsarea lor în conturile indicate lucra pe bază de opis lunar, pe care îl primea de la Vasile Blaga, iar în capul listei figura contul lui Traian Băsescu. Aceleaşi surse spun că operaţiunea şi-a schimbat administratorul în momentul în care Vasile Blaga a fost debarcat din fruntea Ministerului de Interne. Operaţiunea a fost preluată de actualul director al ANAF, Sorin Blejnar, care acţionează la ordinul şi la indicaţiile amantei prezidenţiale Elena Udrea. În acest context, în afara de a-l băga în gura presei pe Vasile Blaga, Traian Băsescu nu are curajul să facă nici o altă mişcare din cauză că, pentru a-şi scăpa pielea, Buldogul poate face, în orice moment, publice conturile acestuia, alimentate cu „bani negri“ şi care sînt interesante şi pentru organismele internaţionale, de tipul FBI sau Interpol. Am mai aflat că acest mecanism de împărţire a şpăgilor provenite din traficul vamal era dirijat în judeţe de baronii locali ai PDL. Astfel, punctele vamale din Nord-Estul României erau păstorite de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,Gheorghe Flutur, vămile din Nord-Vestul ţării erau stăpînite de finul lui Traian Băsescu, primarul penal al Aradului, Gheorghe Falcă, cele din Sud-Vest erau controlate de Sorin Frunzăverde, vămile din Sud erau patronate de Mihai Stănişoară, iar cel mai mare punct vamal al României, Vama Port Constanţa, era coordonată chiar de Mircea Băsescu. Mafia pedelistă recolta numai din această afacere de taxare a traficanţilor mici şi medii circa 5 milioane de euro săptămînal, adică aproximativ 20 de milioane lunar, bani care luau calea „căciulii“ din Lichstenstein. Precizăm faptul că suma totală care se colecta din vămile de frontieră pe acest sistem era de aproximativ 40 de milioane de euro lunar, dar banii care intrau în buzunarele Mafiei PDL reprezintă doar 50% din sumele colectate, cealaltă jumătate fiind împărţită de angajaţii sistemului vamal – şi aici, după o schemă bine pusă la punct. În organizarea şpăgilor şi a circulaţiei acestora, sursele noastre spun că pot fi identificate, cu uşurinţă, celebrele piese de şah, iar denumirile vehiculate erau folosite pentru cei implicaţi direct în sistem. Pionii erau agenţii vamali care se ocupau de negocierea cu traficanţii a sumelor încasate şi preluarea acestora. Caii erau şefii de tură care supravegheau pionii, numărau banii şi îi transferau superiorilor, respectiv Nebunii. Aceştia erau, de obicei, adjuncţii vămilor. În această fază, banii erau împărţiţi pe căprării, jumătate erau daţi deoparte şi se distribuiau între angajaţii vamali, iar jumătate mergeau la Ture, pe care sursele noastre le-au identificat cu şeful vămii şi primul adjunct al acestuia. Ei transmiteau către baronul local PDL, identificat cu Regina, partea care i se cuvenea. În funcţie de încasările din 24 de ore, operaţiunea de decontare se făcea zilnic, sau o dată la cîteva zile. Împărţirea banilor între angajaţii vamali depindea de la vamă la vamă, în funcţie de deciziile şefilor, iar procentele erau stabilite în ordine ierarhică. Pe lista de plăţi, din partea vameşilor, erau incluşi (ocazional sau constant) şi şefii direcţi de la Regionala Vamală, care, practic, asigurau liniştea operaţiunii, sau anunţau din timp controalele la punctele vamale respective. Revenind la prima jumătate a şpăgilor centralizate în vămile de frontieră, din suma de 20 de milioane de euro exportată lunar, firma din Lichtenstein care se ocupa în exterior de operaţiunea de alimentare a conturilor oprea 5% ca plată pentru servicii, iar apoi banii erau împărţiţi. Şi acum, partea cea mai interesantă: contul lui Traian Băsescu primea regulat 20% din sumă, cele ale lui Emil Boc şi Vasile Blaga cîte 15%, 10% intra în contul ministrului de Finanţe, 5% în contul şefului ANAF, Sorin Blejnar, cîte 5% mergea către conturile baronilor PDL implicaţi în operaţiune (respectiv Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Sorin Frunzăverde şi Mihai Stănişoară), iar 10% în contul lui Mircea Băsescu, pe principiul că Portul Constanţa avea cel mai important aport la operaţiune. Pentru a avea o imagine de ansamblu cît mai completă, trebuie menţionat că în aceste colecte de „bani negri“ nu intrau operaţiunile de mare evaziune fiscală, care, în general, sînt efectuate de anumiţi oameni de afaceri agreaţi de Putere, unde şpaga are tarife mult mai mari, negociate special, iar operaţiunile sînt realizate la vămile de interior ale României, unde are loc întocmirea actelor. În acest caz, este vorba uneori de sute de milioane de euro lunar, bani proveniţi din marele trafic cu alcool, tutun, cafea, combustibili, sau armament. Aceste acţiuni de mare anvergură sînt mult mai bine secretizate, iar beneficiile pentru liderii actualei Puteri, în frunte cu Traian Băsescu, sînt infinit mai mari. Din cînd în cînd, cîte o astfel de afacere mai apare în presă, în momentul în care făptaşii ei uită să plătească şpăgile cuvenite, sau încearcă să se tocmească cu stăpînii din umbră, care le permit să se îmbogăţească prin eludarea sistemului fiscal românesc. Un astfel de exemplu, care a trecut aproape neobservat, este acela al fostului secretar de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, Graţiela Iordache, care a fost dată pe mîna DNA de gaşca pedelistă pentru că la un prejudiciu de 44 de milioane de euro, făcut prin eludarea taxelor şi accizelor din afaceri cu tutun, în perioada noiembrie 2007- aprilie 2009, a uitat să dea partea de 25% către liderii Mafiei PDL, începînd cu Traian Băsescu. Mai mult, Graţiela Iordache, bazîndu-se pe faptul că Traian Băsescu nu va cîştiga încă un mandat, iar stăpînii se vor schimba după decembrie 2009, a refuzat să contribuie la campania electorală a acestuia, ceea ce i-a adus în 2010 eliberarea din funcţia de secretar de Stat, precum şi un dosar la DNA, cu acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală. “ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum