Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitati, sfaturi de urmat, mod de viata, etc...

Toni Marginean

Postări Recomandate

Toni Marginean
Leac pentru cei cu dureri la coloana vertebrala si articulatii ! 
Produsul se poate pastra in congelator. 
Supa de oase, colagen pentru articulatii 
Nu de putine ori am fost atentionata la masa ca mananc hrana lui cutu! Prea putin elegant pentru o domnisoara, insa ma trezeam rontaind oasele de gaina pana cand le secam de toata maduva! Sa fie oare vorba despre vreo apucatura barbara? Sau despre o “tendinta de supravietuire” a corpului care ne impinge sa facem uneori lucruri inexplicabile? 
Nu multi sunt cei carora le lasa “gura apa” in fata unei supe aburinde de oase! De fapt, nici macar nu cred sa cunosc pe cineva care se rasfata cu o astfel de zeama. Mai facea din cand in cand bunica mea, dar cum nu gaseam carnea prin farfurie, desi o “scotoceam” destul, nu i-am inteles niciodata rostul. 
Se pare insa ca supa de oase facuta in casa are multiple calitati terapeutice, fiind mai degraba servita pentru “potentialul ei vindecator”, decat pentru gust. Dupa cum vom vedea, exista chiar si o explicatie pentru care aceasta se serveste cu otet. 
Oasele sunt pline de minerale dintre care cele mai abundente sunt calciul si fosforul care sunt “tinute” impreuna in os cu ajutorul colagenului, formand fosfatul de calciu. Pe langa acestea, tesutul osos contine - in proportie mult mai mica - magneziu, sodiu si alte oligoelemente.Cand oasele sunt fierte, mineralele cad pe fundul oalei dar nu se pierd, cu conditia sa nu aruncam prima apa.
Sub aceasta forma, mineralele sunt foarte usor asimilabile. Daca oasele contin si partile flexibile, de legatura (ligamente, cartilaj si tendoane) atunci in fiertura sunt eliberate si alte substante precum glucozamina si condroitina. 
Sulfatul de condroitina este cel mai popular supliment in tratamentul osteoartritei. 

Pentru ce este buna supa de oase?
1. Repara mucoasa intestinului, fiind utilizata in toate afectiunile gastrointestinale (gastrita, ulcer gastroduodenal, intestin permeabil, colon iritabil, hemoroizi, boala Chron, colita ulcerativa etc) 
2. Ajuta la descompunerea proteinelor in aminoacizi (molecule mai mici) si trateaza astfel intolerantele si sensibilitatile alimentare dobandite (in special cele la proteinele din lapte, oua, cereale (gluten), leguminoase etc); 
3. Intareste sistemul imunitar (boli autoimune, infectioase, inflamatorii, boli cronice, alergii, astm, artrita)
4. Reface structura discului intervertebral (hernie de disc, deshidratarea discului intervertebral, afectiuni ale coloanei vertebrale); 
5. Reface structura cartilajului care alcatuieste articulaţiile (artrita, artroza, discartroza, reumatism etc); 
6. Intinereste pielea, previne ridurile fine, reface structura pielii “lasate” pe care o intareste, elimina celulita si amelioreaza vergeturile. 

Stiai de ce supa de pui e buna pentru raceala? Deoarece aminoacizii produsi in timpul fierberii calmeaza iritatia din sistemul respirator si imbunatatesc digestia. Supa rezultata din fierberea oaselor este plina de colagen sub forma de gelatina. La randul ei, gelatina contine aminoacizi neesentiali printre care arginina, glicina, glutamina si prolina. Acesti 
aminoacizi pot fi sintetizati de corp, insa nu si daca suntem stresati sau bolnavi. 
Gelatina este de fapt colagenul care se descompune in supa in timpul fierberii oaselor. Mancarurile care contineau gelatina erau in topul tratamentelor pentru vindecare folosite in China antica. Acum se stie si de ce. 80% din sistemul nostru imuniatar se afla in tractul intestinal si se pare că gelatina stimuleaza dezvoltarea probioticelor – bacteriilor sanatoase din colon - ceea ce intareste sistemul imunitar. 
Maduva pe care o contin oasele este bogata in nutrienti si grasimi benefice pentru creier si pentru invelisul fibrelor nervoase (mielina). Colagenul din suplimentele de pe piata (colagen de tip 2, de exemplu) este extras, de fapt, din colagenul pe care il contine oasele animalelor. De ce nu am gasi o modalitate mai ieftina de a consuma colagenul, apeland direct la “sursa”? Studiile demonstreaza ca gelatina din supa de oase reduce durerile - in cazul atletilor - si ulcerul - in cazul pacientilor care o consuma. 
Cand vine vorba despre arginina, barbatii ar trebui sa fie foarte atenti! Acest aminoacid este util in sanatatea aparatului reproductiv, fiind esentiala in producerea lichidului seminal. Si nu numai! De arginina este nevoie si in producerea hormonului de crestere, care da forta musculara. Arginina are rol important in mentinerea sistemului imunitar si ajuta la vindecarea ranilor. Este, de asemeni, utila in cazul celor cu suferinte ale ficatului deoarece regenereaza celulele hepatice. 
Glicina este un aminoacid neesential si un neurotransmitator despre care se stie ca imbunatateste somnul. Pe de alta parte, stimuleaza productia sarurilor biliare fiind util in afectiuni ale ”fierii”. Fiind de ajutor in formarea glutationului (o coenzima necesara in multe reactii de eliminare a toxinelor si radicalilor liberi din sange), glicina detoxifica intreg corpul de chimicale si imbunatateste functiile cerebrale. Nivelurile ridicate de glutation din sange sunt in stransa legatura cu longevitatea datorita efectului antioxidant. 
Prolina este un aminoacid care reface cartilajul si de aceea repara articulatiile “care scartaie”, intareste pielea, elimina celulita si repara mucoasa care inveleste intestinul. 
Glutamina este un fel de combustibil care hraneste celulele intestinului subtire, protejeaza mucoasa si stimuleaza reconstructia musculara. 
Cum se prepara supa de oase?
Se pot folosi orice oase de animale, cele mai bune fiind capul, membrele prevazute cu cartilaj articular, ligamente si tendoane, coloana vertebrala, coastele si gatul animalelor. Poate fi folosit orice animal, de la pui, pana la vita, oaie sau porc. In timpul fierberii, se adauga putin otet de mere (sau sucul de la o lamaie), care ajuta la “scoaterea” mineralelor din oase. 
- Se pun oasele intr-un vas si se toarna apa calda peste ele; 
- Se adauga apoi peste apa 2 linguri de otet de mere inainte de a pune totul la fiert; 
- Se fierbe la foc normal pana cand apa inceapa sa dea in clocot, apoi se reduce focul la minim si se fierbe timp de, cel putin, 6 ore. Cu cat fierbem supa mai mult, cu atat mai multi nutrienti sunt extrasi din oase. Ideal ar fi sa o fierbem 24-36 de ore.
- Abia dupa acest timp se adauga legumele, dupa preferinta. 
Link spre comentariu
Toni Marginean
Unicul și inegalabilul Petre Țuțea
 - Prima funcție a unei religii reale este consolatoare, fiindcă fără religie am lătra precum cîinii.*Ne naștem, trăim, ne îmbolnăvim, îmbătrînim și murim. Și întreg peisajul speciei om culminează în cimitir. Destinul uman nu e o invitație la fericirea de-a trăi. Singurul mod de-a evita neliniștea metafizică a cimitirelor este religia. Cu religia intri în cimitir în plimbare. Cu filozofia intri în cimitir - cum a intrat prietenul meu Cioran - prin disperare.*Cînd va dispărea ultimul țăran din lume - la toate popoarele, vreau să spun - va dispărea și ultimul om din  specia om. Și atunci or să apară maimuțe cu haine.*A fost întrebat un țăran, în închisoare: ce înțelegi din tot ce spune Petre Țuțea.  Zice: nu înțeleg nimic, dar e o grozăvie !*Treisprezece ani de închisoare...Aveam doar o hăinuță de pușcărias. Ne dădeau o zeamă chioară și mămăligă friptă. M-au bătut ...M-au arestat acasă ...Cînd m-au anchetat am leșinat din bătaie. Iacătă că n-am murit ! Am stat la Interne trei ani. Am fost după aceea la Jilava, la Ocnele Mari și pe urmă la Aiud. Eu mă mir cum mai sînt aici. De multe ori îmi doream să mor. Am avut mereu lașitatea de-a nu avea curajul să mă sinucid. Din motive religioase ...
Treisprezece ani ! Nu pot să povestesc tot ce-am suferit pentru că nu pot să ofensez poporul român spunîndu-i că în mijlocul lui s-au petrecut asemenea monstruozități.*M-a întrebat un anchetator:- De ce ai vorbit împotriva noastră, dom’le ?- N-am vorbit, dom’le.- Cum n-ai vorbit ?- Păi împotriva voastră vorbește tot poporul român. Ce să mai adaug eu ?Și mi-au dat 20 de ani muncă silnică făra motive. Mi s-a prezentat sentința de condamnare ca să fac recurs.
La cine să fac recurs, la Dumnezeu ?
Eu, cultural, sînt un european, dar fundamental spiritul e de țăran din Muscel.*La închisoare, grija mea a fost să nu fac neamul românesc de rîs. Și toți din generația mea au simțit această grijă. Dacă mă schingiuiau ca să mărturisesc că sînt tîmpit, nu mă interesa, dar dacă era ca să nu mai fac pe românul, mă lăsam schingiuit pînă la moarte. Eu nu știu dacă vom fi apreciați pentru ceea ce am  făcut; important e că n-am făcut-o niciodată doar declarativ, ci că am suferit pentru un ideal. E o monstruozitate să ajungi să suferi pentru un ideal în mod fizic.*Eu n-adun  nimic. Îmi spunea un popă, zice, păi dumneavoastră vă risipiți așa, vă poate fura oricine...-  Zic: uite, părinte, eu,zic, am adoptat concepția regelui Franței în materie de risipire a ideilor mele. Concepția lui despre cartof.Cînd au venit cartofii din America, țăranii nu-i cultivau.„Să mîncăm noi buruiana asta din pămînt ...''Ce a zis regele Franței ?„Mă, seamănă, mă, cartofi pe moșia mea și,cînd or vedea  țăranii că îi păzesc, or să-și dea seama că-s lucru bun. Lăsați-i să fure, că așa se răspîndesc  cartofii în țară.”*Vlad Țepeș are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe  cel mai mare voievod român, pe  Ștefan cel Mare. Cu armele ! Are meritul că l-a și bătut. Și are mai ales meritul că a coborît  morala absolută prin țepele puse la nivel absolut.Dormeai cu punga de aur la cap și ți-era frică să n-o furi tu de la tine. Ăsta-i voievod absolut, Vlad Țepes. Păi fără ăsta istoria românilor e o pajiște cu miei !

Link spre comentariu
Toni Marginean

Istoricul negru al Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor: corupție și favorizarea samsarilor

In cei nouă ani de la înființare, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a avut cinci șefi și a fost zguduită de două mari dosare de corupție. Directorii și funcționarii acestei instituții au fost deseori acuzați, în rapoarte și audite oficiale, că acordă despăgubiri după bunul plac, favorizând samsarii în detrimentul celor care refuză să-și vândă drepturile litigioase.
Misiunea ANRP este, potrivit site-ul instituției, de a coordona procesul de restituirea proprietăților preluate abuziv de regimul comunist. Mai exact, instituția trebuie să acorde “despăgubirile cuvenite persoanelor îndreptățite”. Exact la acest capitol a eșuat, după cum o arată rapoartele și auditele din ultimii ani, precum și dosarele de corupție deschise pe numele unor reprezentanți ai instituției.
ANRP a fost înființată în anul 2005, pe timpul mandatului de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, iar menirea ei era să aducă la centru procedurile de retrocedare, până atunci derulate la nivel local, de primării și prefecturi. Astfel, posibilele fraude și favorizări erau eliminate, s-a promis atunci.
Primul președinte al ANRP a fost avocata Ingrid Zaarour, membră PNL, despre care presa centrală a scris că ar fi fost protejata fostului președinte al Camerei Deputaților, deputatul Bogdan Olteanu.
Nu a trecut mult și au luat formă primele acuzații împotriva activității ANRP. Un control al Curții de Conturi constata că în anul 2008, sub mandatul lui Zaarour, s-au emis titluri de despăgubire în lipsa unor acte doveditoare sau a calității de moștenitor.
A urmat la conducerea instituției Anca Oprea, expert în administrație publică și consilier personal al președintelui de atunci al PSD, Mircea Geoană. Numită în februarie 2009, tânăra de 30 de ani a fost înlocuită după numai șase luni.
Conducerea ANRP a fost preluată de Crinuța Nicoleta Dumitrean, fost director general adjunct în cadrul Institutului Național de Administrație și protejată, potrivit presei, a vicepreședintelui PDL Ioan Oltean. Mandatul de doi ani al lui Dumitrean a fost unul dintre cele mai controversate din scurta istorie a ANRP.
Astfel, un control al Curții de Conturi referitor la utilizarea fondurilor publice în procesul de restituire a proprietăților la ANRP a scos la iveală grave la abateri de la lege.
„Nu au existat criterii după care să se întocmească tabelele de beneficiari, în vederea efectuării plății, întâlnindu-se situații în care după aproape 5 ani de la emiterea Decizie nu s-a achitat nici măcar prima tranșă, în timp ce în cazul altor decizii plata s-a făcut integral într-o lună de la emiterea deciziei,” dezvăluiau atunci experții Curții. Alte nereguli constate au fost: plăți nelegale efectuate către persoane neîndreptățile, plăți multiple pentru același autor, din neglijență, inexistența unor proceduri de repartizare a dosarelor, inexistența unor criterii de ordine a efectuării plăților către beneficiari, acordarea despăgubirilor la o valoare supraevaluată.
Samsarii, ajutați să sară rândul
În această perioadă s-a perfecționat o schemă deja cunoscută de îmbogățire: cumpărarea de drepturi litigioase. Mai exact, diverși oameni de afaceri, denumiți de presă „samsari”, cumpărau drepturile de proprietate de la moștenitori și apoi făceau presiuni asupra funcționarilor ANRP pentru a li se atribui despăgubiri, de multe ori supraevaluate.
„O parte importantă din sumele care s-au acordat de la bugetul statului pentru plata despăgubirilor, în perioada 2009-2011, au fost stabilite după bunul plac al evaluatorilor independenți și în folosul exclusiv al solicitanților, ANRP limitându-se doar la efectuarea plăților. Evaluatorii angajați de ANRP au efectuat evaluări ce depășesc cu mult realitatea, prin estimarea valorilor pe baza anunțurilor din ziare, ipotetice și, de multe ori, nereale. (...)De remarcat este faptul că persoanele care au beneficiat în mod nelegal de compensații bănești au fost cele cărora li s-au efectuat plata în termenul cel mai scurt,” notează raportul Curții.
Dumitrean și-a dat demisia în octombrie 2011, după ce pe numele vicepreședintelui de atunci al ANRP, Remus Baciu, a fost deschis un dosar penal pentru luare de mită. Ulterior, acesta a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru că a luat mită 400.000 de lei în schimbul urgentării unui dosar.
Următorul președinte al ANRP a fost procurorul Dorina Danielescu, numită în octombrie 2011, în mandatul de premier al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Aducerea unui fost procuror la conducerea instituției a transmis un semnal cu privire la gravitatea neregulilor din ANRP. Mandatul lui Danielescu s-a sfârșit însă în mai 2012, odată cu venirea la putere a PSD, când conducerea autorității a fost preluată de George Băeșu.Despre acesta, presa a scris că este finul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. În timpul mandatului său, în plină campanie electorală, Corpul de Control al premierului Victor Ponta a derulat cercetări la primăria Sibiu, la cererea ANRP, vizând retrocedări aprobate de contracandidatul premierului la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Bizarerii istorice:  

- La depunerea unui jurământ, romanii obişnuiau să jure pe testicule... 

- Moartea lui Slobodan Milosevic nu a fost de ajuns pentru oponenţii săi. I s-a introdus un ţăruş în inimă, pentru a-i distruge aspiraţiile de a deveni vampir...

- Mama lui Adolf Hitler a luat serios în consideraţie opţiunea avortului, dar doctorul ei a convins-o să  n-o facă...

- Majoritatea oamenilor au un vocabular limitat la 10.000 de cuvinte, dar experţii cred că vocabularul lui Shakespeare cuprindea în jur de 25.000...

- Otto, rege al Bavariei, începea fiecare dimineaţă cu uciderea unui ţăran. Pentru a-l potoli, supuşii i-au dat în secret un pistol cu gloanţe oarbe, unul dintre ei se îmbrăca în ţăran şi se prăbuşea intenţionat la pământ la auzul pistolului...

- Regele Carol al II-lea al Angliei adesea ştergea praful de pe mumiile faraonilor pentru a le absorbi măreţia antică... 

- Puţine lucruri îl deranjau pe Voltaire, cu toate acestea leşina când mirosea trandafiri. 

- Cardinalul Richelieu, om politic de mare importanţă, obişnuia să facă exerciţii fizice sărind peste mobilă...

- Clădirea în care a fost scrisă Declaraţia de Independenţă a fost înlocuită de un restaurant în care se vând hamburgeri... 

- Biblia nu menţionează trei magi, ci doar trei daruri... 

- Acum 3000 de ani, majoritatea egiptenilor mureau înainte să apuce vârsta de 30 de ani... 

- Romanii foloseau bălegarul uscat de mistreţ drept ingredient pentru steroizi. Conducătorii  consumau de obicei o băutură pe baza bălegarului de mistreţ înainte evenimentelor importante... 

- Chinezii întrebuinţau aluminiul încă din 300 AD, în vreme ce europenii au mai aşteptat încă 1500 de ani... 

- La 1800 dacă cineva încerca să se sinucida şi nu reuşea, era pedepsit cu moartea... 

- Împăratul Caligula a fost atât de supărat la moartea surorii sale încât a impus un an de doliu, în care nimeni nu avea voie să ia masa cu familia sa, să râdă sau să facă baie, sub pedeapsa cu moartea... 

- În Egiptul antic, oamenii îşi rădeau sprâncenele ca semn de doliu când le murea pisica... 

- În 1920 pentru prima dată în istorie creşte speranţa de viaţă a omului mai mult decât cea a petişorului de aur. Până atunci era în jur de 48,5 ani, cu 1,5 ani mai puţini decât peştişorul... 

- Obiceiul de a da mâna cu străinii avea iniţial scopul de a arăta că ambele părţi sunt neînarmate... 

- În 1321 Dante a murit la doar câteva ore după ce a terminat de scris Paradisul... 

- Napoleon a luat cele 14.000 de decrete franceze şi le-a transformat în 7 legi. Era prima dată în istoria modernă când legile se aplicau egal pentru toţi. Cele 7 legi ale sale sunt atât de impresionante că până în 1960 mai bine de 70 de guverne le-au luat ca model pentru propriile legi... 

- Dacă în Egiptul antic un chirurg pierdea un pacient în timpul operaţiei, i se tăiau mâinile... 

- În Grecia antică, dacă o femeie urmarea vreun eveniment de la Jocurile Olimpice, era executată.. 

- În Roma antică un nas încovoiat era un simbol al calităţilor de lider... 

- Tot în Roma antică se folosea la un moment dat urina ca ingredient pentru pasta de dinţi... 

- Mulţi din cei care păzeau Marele Zid Chinezesc în Evul Mediu rămâneau acolo toată viaţa, căsătorindu-se şi chiar fiind îngropaţi acolo... 

- Vestalele care îşi încălcau jurământul de castitate erau îngropate de vii... 

- Abdul Kassam Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, îşi căra pretutindeni biblioteca. 400 de cămile purtau cele 117000 de volume... 

- S-a calculat că în ultimii 3500 de ani au fost doar 230 de ani de pace în lumea civilizată... 

Link spre comentariu
Toni Marginean
Inteligenţa fără dragoste, te face pervers.
Dreptatea fără dragoste, te face implacabil.
Diplomaţia fără dragoste, te face ipocrit.
Succesul fără dragoste, te face arogant.
Bogăţia fără dragoste, te face avar.
Supunerea fără dragoste, te face servil.
Sărăcia fără dragoste, te face orgolios.
Frumuseţea fără dragoste, te face ridicol.
Autoritatea fără dragoste, te face tiran.
Munca fără dragoste, te face sclav.
Rugăciunea fără dragoste, te face introvertit.
Credinţa fără dragoste, te face fanatic.
Pedeapsa fără dragoste se transformă în tortură.

VIAŢA FĂRĂ DRAGOSTE... NU ARE SENS...

Nu a existat şi nu va exista nimeni care să se poată feri de dragoste atâta vreme cât va exista frumuseţe pe lume şi ochi care să o privească.
Link spre comentariu
Toni Marginean
Merita citit, daca e sa fim mai diabolici decat  Luther

UNGARIA NAȚIONALIZEAZĂ CLĂDIRILE ISTORICE, PĂDURILE ȘI 
TERENURILE AGRICOLE DIN ARDEAL !
Ce ne poate spune SRI-ul ?
De ce parlamantarii tac  si  nu vor sa abordeze aceasta chestiune ?

Este cea mai completa prezentare, bazata pe date istorice, a situatiei tragice care se deruleaza in Transilvania.  O hotie la drumul mare, cu colaborarea tacita si a autoritatilor romane ! 
Am auzit despre "OPTANTI", anul acesta, la canalul Realitatea TV - unde Rares Bogdan, cu multa tenacitate, pasiune si revolta, a prezentat activitatea UDMR-ului.
Aceasta este realitatea incredibilă, dar adevărată, care se desfășoară cu concursul autorităților Statului Român și împotriva Poporului Român, cu consecințe foarte apropiate vizând integritatea teritorială a României !
Este necesar ca tot românul să se întrebe și să afle: de ce s-a ajuns la actuala situație și ce se urmărește ?
  Se știe că, de aproape 95 de ani, după Marea Unire de la Alba-Iulia de la 1 Decembrie 1918, niciodată Ungaria și organizațiile etnicilor unguri din țara noastră nu au recunoscut România Mare și au acționat împreună împotriva Statului național unitar român și Poporului Român ! Ungaria și ungurii revendică sfântul pământ românesc al Ardealului, moștenit de Poporul Român de la geto-daci. După ce a falsificat Istoria Poporului Român, a Daciei și a României, Ungaria pretinde și acționează pentru anexarea Ardealului, Cetatea sau Grădina Domnului, la geto-daci, sub pretextul că l-a stăpânit timp de un mileniu... de 51 de ani, între anii 1867-1918, în vremea Imperiului habsburgic.
      Ungaria a încercat să ocupe Ardealul în anul 1919, cu sprijinul Rusiei sovietice, dar Armata Română a câștigat războiul, a ocupat inclusiv Budapesta și la 4 august 1919, au fost puse opincile românești pe Parlamentul ungar.
După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a reușit, în urma "Procesului optanților", să obțină uriașe despăgubiri, din partea României, pentru imobilele din Ardeal care au intrat în proprietatea Statului Român. Mai târziu, cu sprijinul Germaniei hitleriste și al Italiei fasciste, în urma Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, Ungaria a dobândit o mare parte din Ardeal, până la 25 octombrie 1944, când Armata Română, împreună cu trupele sovietice, a eliberat sfântul pământ românesc de sub teroarea ungară.
După lovitura de stat din decembrie 1989, la care autoritățile de la Budapesta au avut o contribuție însemnată în declanșarea ei și la numărul morților, Ungaria împreună cu bisericile maghiare și organizațiile etnicilor unguri din România au pus în aplicare un plan diabolic vizând anexarea Ardealului printr-un nou Diktat, pregătit pentru anul 2014 la Bruxelles. Argumentele principale ale Ungariei pentru obținerea acestui Diktat sunt următoarele:
  1) Numărul cetățenilor români, majoritatea - din Ardeal, care au solicitat și obținut cetățenia Ungariei să fie de cel puțin 4,5 - 5 milioane. Până în prezent, Ungaria a acordat dubla cetăţenie la peste trei milioane de cetăţeni români. Zilnic, în 920 de localităţi din Ungaria, se acordă gratuit cetăţenia ungară la mii de români get-beget, care astfel intră în Spaţiul Schengen, iar Comisia Europeană se face că nu vede, nici n-aude. Peste puţină vreme, Comisia Europeană şi Parlamentul European vor afla şi constata că românii au intrat în Spaţiul Schengen, fără ca România să beneficieze de acelaşi statut ca şi celelalte ţări membre ale Uniunii Europene.
2) Obţinerea pe toate căile, ilegale şi legale, a peste 50% din proprietăţile imobiliare din Ardeal de către Ungaria. Până în prezent, Ungaria, prin numeroase persoane juridice și persoane fizice ungare, a reușit să obțină 30%-40% din proprietățile imobiliare din Ardeal, iar prin aplicarea ultimei Legi de retrocedare a Guvernului Ponta II,  se va ajunge în anul 2014, ca peste 50% din aceste proprietăți să nu mai aparțină Statului Român, urmând să fie naţionalizate de către Ungaria sau dobândite ilegal - inclusiv, prin furtul pios.
  După îndeplinirea acestor două mari obiective, Ungaria va cere Comisiei Europene și Parlamentului European aplicarea principiului autodeterminării popoarelor ! Autoritățile de la Budapesta speră ca prin Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014, Ardealul să devină autonom și apoi, să fie anexat la Ungaria.
  Principala cale folosită pentru dobândirea ilegală de imobile din Ardeal o constituie așa-zisele "retrocedări în natură" - de fapt, naționalizarea mascată de către Ungaria a mii de clădiri și milioane de hectare de păduri și terenuri agricole din proprietatea Poporului Român și Statului Român !
  ADEVĂRUL ISTORIC - cunoscut foarte bine de Ungaria și de unguri, dar trecut sub o condamnabilă tăcere de autoritățile de la București și partidele politice parlamentare - este următorul:

1) După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a acționat și a reușit să obțină despăgubiri din partea Statului Român, pentru toate imobilele pe care le-a avut în proprietate Statul ungar în Ardeal, până la 1 Decembrie 1918, precum și pentru optanții unguri. Sub această denumire, de optanți , sunt cunoscuți acei cetățeni români de etnie ungară, care - după Tratatul de la Trianon - au optat pentru cetățenia Ungariei și au părăsit România. În total, au fost 367 optanți. Optanții unguri împreună cu Ungaria au depus numeroase reclamații la Societatea Națiunilor și au deschis foarte multe procese, cerând despăgubiri pentru imobilele lor care au intrat în proprietatea Statului Român. La propunerea Consiliului Societății Națiunilor, s-a format Tribunalul Arbitral româno-ungar de la Paris, unde a avut loc procesul optanților unguri, în perioada 1923-1930. Diferendul dintre Ungaria și România a fost bine analizat și prezentat de către Nicolae Titulescu, ministrul de Externe al României, în expunerea ținută în Consiliul Societății Națiunilor, în ziua de 5 iulie 1923. Acum 90 de ani, Nicolae Titulescu a subliniat că Ungaria pretinde "plata în aur a despăgubirilor", iar optanții unguri puteau să-și păstreze bunurile imobile în cadrul legilor românești, dar nu au făcut-o, acceptând să fie despăgubiţi. În urma negocierilor purtate între delegația României - condusă de ministrul de Externe, Nicolae Titulescu și delegația Ungariei - condusă de contele Albert Appony și a Convențiilor de la Haga (din 20 ianuarie 1930) și Paris (21 aprilie 1930) s-a decis că plata despăgubirilor stabilite de Tribunalul Arbitral de la Paris se va face din Fondul Agrar deschis în Elveția, la o bancă din Basel, de către Statul Român. Din acest fond, au fost plătite despăgubiri uriașe către Ungaria și optanții unguri. Începând cu anul 1931, sumele destinate despăgubirilor către Ungaria și optanții unguri au fost evidențiate în Bugetul de venituri și cheltuieli al României. După unele surse, suma despăgubirilor s-a ridicat la echivalentul a peste 100 tone aur pur (de 24 carate), iar după alți cercetători - la circa 600 tone aur pur. După mai bine de 80 de ani de la plata despăgubirilor către Ungaria și optanții unguri, precum și după deschiderea arhivelor pe această temă, guvernatorul Băncii Naționale a României, președinții și premierii României, miniștrii de Finanțe și directorii S.R.I. și S.I.E., precum și mulți academicieni și istorici cunosc suma totală a plăților făcute de Poporul Român și Statul Român pentru imobilele care au aparținut Ungariei și ungurilor, până în anul 1918, în Ardeal. În mod inexplicabil, cu toții o păstrează la secret ! De ce ? Pentru ca Poporul Român și Parchetul să nu afle că retrocedările post-decembriste, către bisericile maghiare și numeroase alte persoane juridice și fizice ungare, sunt ilegale și în fapt, reprezintă naționalizarea de către Ungaria a mii de clădiri istorice și a milioane de hectare de pădure și terenuri agricole din România - mai ales, din Ardeal. Este cert că exproprierea imobilelor din Ardeal, care au aparținut Ungariei, optanților unguri și bisericilor maghiare s-a făcut prin acordarea de despăgubiri din partea Statului Român ! Există documente oficiale referitoare la clădirile, terenurile agricole și pădurile expropriate.

2) În perioada 1940-1944, după Diktatul de la Viena, autoritățile Statului ungar au falsificat toate cărțile funciare din Ardealul ocupat și au înscris, din nou, în proprietatea celor care au fost despăgubiți, din Fondul Agrar, toate imobilele pe care le-au avut în timpul Imperiul habsburgic.

3) După 6 martie 1945, comuniștii evrei și unguri din România nu au confiscat sau naționalizat bunurile imobile și mobile ale bisericilor maghiare, nici ale evreilor și ungurilor, ci pe cele ale românilor și Bisericilor Ortodoxă și Greco-Catolică.

4) Atât în perioada interbelică, dar mai ales - în timpul socialismului, nu s-au actualizat cele mai multe cărți funciare din Ardeal, nefiind înscrise modificările intervenite în privința proprietarilor.

5) Prin Legea nr. 260 din 4 aprilie 1945, toate înscrisurile în cărțile funciare efectuate în perioada 1940-1944 au fost declarate nule de drept ! În foarte multe cărți funciare, nu au fost operate radierile corespunzătoare.

6) În vara și toamna anului 1944, o mare parte din arhivele localităților din Ardeal au fost duse în Ungaria, iar cele rămase în România se încearcă de către U.D.M.R. să fie luate de la Arhivele Statului Român și trecute la bisericile maghiare, pentru a nu se descoperi lanțul de infracțiuni prin care Ungaria și alte persoane juridice și fizice maghiare au naționalizat sau au fost împroprietărite cu peste 30% din clădirile, terenurile agricole și pădurile din Ardeal. Un exemplu edificator, aflat în atenția opiniei publice din România, este cel al retrocedării (de fapt, al împroprietăririi) Bisericii Reformate din Sfântul Gheorghe cu clădirea Colegiului "Szekely Miko". În decembrie 2010, D.N.A. Brașov i-a trimis în judecată pe Attila Gabor Marko (se pare, fratele lui Marko Bela - fost președinte al U.D.M.R. și fost vicepremier al României), fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relații Interetnice din cadrul Ministerului Informațiilor Publice, Tamas Marosan - reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal - și Silviu Clim - fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiției. Ei au fost acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. Acuzații au întocmit, în 14 mai 2002, documente false din care rezultă că imobilul a fost în proprietatea Bisericii Reformate din Sfântul Gheorghe și au acționat pentru ca el să fie restituit Eparhiei Reformate din Ardeal.

În aprilie 2002, Ministerul Administrației Publice a precizat că imobilul respectiv nu poate fi retrocedat în baza O.U.G. nr.83/ 1999. Retrocedarea s-a făcut în baza unui extras fals de carte funciară. Procurorii au stabilit că inculpații au prejudiciat Statul Român cu 1.300.000 euro. Judecătoria Buzău i-a condamnat, în iulie 2012, pe inculpați la trei ani de închisoare, din care pe Attila Gabor Marko și Tamas Marosan - cu executare, iar pe Silviu Clim - cu suspendarea executării pedepsei.

După ce Attila Gabor Marko a fost ales deputat din partea U.D.M.R., dosarul a fost trimis spre judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție. La dosarul respectiv, este depusă o adresă a Ministerului Justiției, care solicită Instanței Supreme să constate că sentința de condamnare pronunțată de Judectoria Buzău este nelegală și că în acest caz, nu există prejudiciu adus Statului Român ! Incredibil ! De asemenea, Ministerul Justiției a subliniat că Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe nu s-a constituit parte civilă, fiind condusă de reprezentanții U.D.M.R. La termenul din 27 iunie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să amâne procesul pentru data de 10 octombrie a.c.

7) După 23 august 1944 și în baza art. 8 din Convenția de armistițiu semnată la Moscova, în 12 septembrie 1944, bunurile reprezentând proprietatea Ungariei și Germaniei de pe teritoriul României au fost sechestrate și în baza Legii nr. 91 din 9 februarie 1945, au fost puse sub supravegherea Casei de Administrare și Supraveghere a Bunurilor Inamice (C.A.S.B.I.). Aceste bunuri nu au fost confiscate de regimul comunist  și - ca urmare - nu pot face obiectul retrocedărilor către Ungaria și Germania.

8) La toate retrocedările din Ardeal către Ungaria și numeroase persoane juridice și persoane fizice ungare, sunt prezentate, la instanțele judecătorești și la comisiile constituite în acest scop, copii ale cărților funciare sau extrase din acestea. Cele mai multe sunt falsificate sau incomplete. Dar cărțile funciare nu au valoarea de înscrisuri constitutive de drepturi reale, ele fiind, de fapt, o evidență a imobilelor. Drepturile reale trebuie dovedite cu documentele originale, care atestă titlul de proprietate. Pentru a grăbi retrocedările ilegale de imobile către Ungaria și bisericile maghiare, s-a ajuns la o situație de neimaginat: cei care revendică ilegal imobile în Ardeal au depus și depun plângeri penale împotriva angajaților din primării care trebuie, săptămânal, să meargă la Parchet, unde sunt citați, pentru a da declarații în legătură cu refuzul retrocedării ilegale de clădiri și terenuri. Vicepremierul României, Liviu Dragnea, cunoaște situația retrocedărilor ilegale de imobile din Ardeal - inclusiv, teroarea la care sunt supuși mulți angajați ai primăriilor, dar... tace şi nu acționează. Îi este frică de subiect - și mai ales, de consecințe.

9) Restituirile în natură către Ungaria, bisericile maghiare și alte persoane juridice și persoane fizice ungare, în temeiul legislației bogate în domeniul retrocedărilor de imobile - dar având la bază acte false și ignorând despăgubirile uriașe plătite de Statul Român - au drept consecințe anularea Reformei agrare din anul 1921 și a efectelor unor tratate internaționale, precum și revenirea la situația proprietarilor de păduri dinainte de 17/ 29 decembrie 1863.

10) Împroprietărirea ilegală a Ungariei, bisericilor maghiare și a altor persoane juridice și persoane fizice ungare cu mii de clădiri istorice și milioane de hectare de terenuri agricole și păduri are drept consecință transformarea instituțiilor Statului Român în chiriași în România și plata nelegală de chirii anuale cu mult peste 10 milioane euro. De pildă, la Timișoara, pentru clădirile istorice retrocedate bisericilor maghiare (în care funcționează nouă licee și două spitale), Consiliul local plătește chirie de peste 1 milion euro pe an.

Pentru a stopa furturile la examenele de admitere în licee și la bacalaureat, Ministerul Educației a solicitat cetățenilor să comunice toate neregulile constatate, iar S.R.I. a ajutat la începerea cercetării penale a cadrelor didactice de la un liceu din Bucureşti, implicate în fraudarea examenului de bacalaureat. La Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, S.R.I. a monitorizat şi supravegheat, timp de o lună, toate cadrele didactice, iar în ziua de 1 iulie a.c., la sfârşitul primei probe de examen, toţi supraveghetorii au fost duşi la Poliţie pentru cercetări penale. Întâmplarea este foarte mult mediatizată - mai ales, la televiziuni. În schimb, pentru imobilele naţionalizate de Ungaria şi cele retrocedate ilegal în Ardeal, după anul 1989, S.R.I. i-a monitorizat în ultimii 20 de ani pe majoritatea beneficiarilor, dar nu sunt valorificate informaţiile. S.R.I. şi S.I.E au monitorizat şi cunosc toate retrocedările ilegale din Ardeal în favoarea Ungariei, bisericilor maghiare, altor persoane juridice şi fizice ungare, precum şi împroprietărirea acestora cu imobilele expropriate de Statul Român după Tratatul de la Trianon, pentru care Poporul Român a plătit despăgubiri de peste 100 tone aur de 24 carate. De ce nu le comunică S.R.I. şi S.I.E aceste informaţii Parchetului şi D.N.A.? Ce şi până când aşteaptă ? Sunt întrebări pe care Comisia Specială de Control a Parlamentului evită să le pună. Aceeaşi Comisie, precum şi Comisia pentru Administraţie Publică şi Comisia juridică din Senat şi Camera Deputaţilor refuză să analizeze şi să decidă în urma retrocedărilor ilegale de imobile ale Statului Român către Ungaria, bisericile maghiare şi alte persoane juridice şi fizice ungare.

Din multe clădiri de locuit naţionalizate de către Ungaria sau retrocedate ilegal bisericilor maghiare şi altor persoane juridice şi fizice ungare, au fost evacuaţi ori sunt în curs de evacuare locatarii români, proprietari ai locuinţelor respective, în baza Legii nr.112/1995. S-a ajuns, în România post-decembristă, ca hoţii şi samsarii de imobile ale Statului Român să-i evacueze pe români din locuinţele cumpărate în mod legal.
În fapt, autorităţile Statului Român au donat ilegal şi se pregătesc să doneze, Ungariei şi etnicilor unguri din Ardeal, numeroase proprietăţi imobiliare ale Poporului Român. Un asemenea jaf imobiliar nu a existat în nicio ţară din Europa. Este necesar  ca Parchetul şi D.N.A. să acţioneze pentru redobândirea în proprietatea publică a Statului Român a imobilelor donate şi retrocedate ilegal, precum şi pentru recuperarea uriaşelor chirii plătite nelegal din banii publici !

Pentru a afla adevărul - și mai ales, pentru a opri politica diabolică a Ungariei și U.D.M.R. vizând naționalizarea imobilelor din România - Guvernul Ponta II ar trebui să facă următoarele:
  1. Să suspende, pe timp de cel puțin trei ani, aplicarea tuturor actelor normative referitoare la retrocedări.
    2. Să solicite Parchetului și Direcției Naționale Anticorupție să cerceteze penal toate persoanele implicate în retrocedările ilegale referitoare la imobilele pentru care Statul Român a plătit despăgubirile din Fondul Agrar. O atenţie specială trebuie acordată fiecărui dosar de retrocedare depus la Bucureşti, la Comisia specială de restituire a imobilelor revendicate de cultele religioase, precum şi pentru fiecare decizie dată de această Comisie - mai ales, cu referire la imobilele din Ardeal revendicate de bisericile maghiare.
3. Să informeze Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară, în legătură cu politica Ungariei susținută de bisericile maghiare din România vizând retrocedările/ naționalizările de clădiri, terenuri agricole și păduri din Ardeal, ca suport și argument pentru Diktatul de la Bruxelles din anul 2014.
4. Să apeleze la cetățenii români pentru a obține informații în legătură cu dobândirea ilegală de către Ungaria și persoane juridice și persoane fizice ungare a numeroase imobile pe teritoriul României.

"O viață avem români... Și-o cinste ! Deșteptați-vă, că am dormit destul !" (Mihai Viteazul).
Link spre comentariu
Toni Marginean

Singurul popor din lume care dupa 1000 de ani nu au avansat de loc.

SCURTĂ ISTORIE A ŢIGANILOR
Cronologie:
1000 - Țiganii ajung în Imperiul Bizantin.
1300 – Intrarea țiganilor în Europa.
1400 - Sunt menționați în Bulgaria "în numar mare".
1417 - Regele Sigismund al Ungariei emite un ordin de libera trecere pentru nomazii țigani.
1422 - Roma primește primii țigani.
1427 - Ajung la portile Parisului.
1445 - Domnitorul Vlad Țepeș aduce în Țara Româneasca 12.000 de oameni - despre care se spunea ca "arată ca niște egipteni".
1449 - Sunt goniți din Frankfurt pe Main.
1471 - Stefan cel Mare aduce în Moldova 17.000 de țigani. În Elveția se dau primele legi antițiganesti.
1476 şi 1487 - Regele Matthias al Slovaciei le oferă, prin decret, liberă trecere.
1482 – Brandenburg-ul emite primele legi împotriva lor.
1492 - Apar legi antițiganesti în Spania.
1496 - Parlamentele din Landau si Freiburg îi declară pe țigani trădători ai creștinătății, spioni turci si aducători de ciuma.
1498- Patru țigani îl însoțesc pe Cristofor Columb în cea de-a treia călătorie în America.
1504 - Ludovic al Xll-lea îi gonește din Franța.
1525 - În Olanda, "egiptenii" sunt somați să părăsească țara în două zile.
1530 - În Anglia este introdusă prima lege de izgonire a țiganilor.
1541 - Țiganii din Praga sunt acuzați de incendierea orașului.
1568 - Papa Pius al V-lea ordona expulzarea țiganilor de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice.
1600 - Legislația spaniola permite populației sa se constituie în grupări armate care sa-i vâneze pe a țigani.
1650 - Au loc ultimele execuții ale țiganilor în Anglia. Pedeapsa este înlocuita cu deportarea în America.
1685 - Portugalia deportează țiganii în Brazilia.
1717 - În Spania sunt desemnate 41 de localitati în care este permisa așezarea țiganilor.
1733 - Împărăteasa Anna a Rusiei le cere țiganilor sa devina sedentari.
1749 - În Spania se constituie tribunale ad hoc pentru împărțirea țiganilor în "răi" si "buni".
1753 - Stefan Valy, un student ungur, descoperă originea Punjabi a limbii romani.
1761- Si Maria Tereza dă primele legi privind sedentarizarea țiganilor.
1782 - Jozef al ll-lea al Ungariei acceptă școlarizarea țiganilor si participarea lor la serviciul religios.
1803 - Napoleon interzice dreptul de rezidenta al țiganilor în Franța.
1816 - John Hoyland scrie prima lucrare importanta în favoarea țiganilor din Anglia, dar este începută si deportarea lor în Australia.
1834 - Domnitorul Alexandru Ghica eliberează toți țiganii din Țara Româneasca.
1844 si 1847 - Bisericile Moldovei si Valahiei îsi elibereaza robii.
1856 - Sclavia este abolita în Principatele Române. Anul marchează începutul unei mari migrații spre vest.
1864 - Domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaște libertatea totală a țiganilor din Principatele Unite.
1870 - Cancelarul Otto von Bismarck dă o circulară prin care interzice intrarea țiganilor în Germania.
1885 - Statele Unite ale Americii îi forțează pe țigani să se întoarcă în Europa.
1904 - Parlamentul Prusiei reglementează deplasarea si modul de viață ale țiganilor.
1909 - Are loc, în Ungaria, conferința pentru politica fața de țigani.
1912 - Guvernul francez introduce obligativitatea "carnetului antropo-metric" pentru toți țiganii.
1925 - Se înființează Asociația scriitorilor sovietici țigani.
1938 - Între 12 si 18 iunie sute de țigani din Germania si Austria sunt prinși, bătuți si închiși.
1939 - Se formează în Grecia Asociația Culturala Panelenica a țiganilor greci.
1952 - Ia nastere Biserica evanghelica a țiganilor din Franța si Marea Britanie.
1958 - Cehoslovacia interzice prin lege nomadismul.
1959 - În Elvetia, Zohri Muller fondeaza organizatia ProTzigania Svizzera.
1967 - Ia ființă Asociația țiganilor din Finlanda.
1971 - Delegați din 14 țari participă la primul Congres Mondial al Țiganilor, desfășurat în Anglia.
1972 - Uniunea Internaționala a Țiganilor devine membra a Consiliului Europei.
1979 - Uniunea Internaționala a Țiganilor devine membra cu statut consultativ în cadrul UNESCO.
1985 - Phralilpe (Frăția) 
-prima organizație a țiganilor, aprobată oficial de un guvern, se constituie în România.(Inca un cadou otravit,lasat de comunisti !)
1986 - Uniunea Internaționala a Țiganilor devine membra a UNICEF.
1997 - Ceferino Jimenez Malla este primul țigan canonizat din istoria Bisericii catolice.

Sursă: Megalit.

In timpul razboiului al 2- lea mondial au fost dusi in Zona Bug aprox.180.000 tigani din Romania.Tatuca Stalin a trimis inapoi 400.000 de tigani, a mai pus de la el.

P.S.  Rezultatul,  astazi : Ascensiunea tiganilor (cresterea numerica etc), una din cauzele care duc la dezastrul Romaniei...

Link spre comentariu
Toni Marginean

Esti xenofob..., baiu-i ca in privinta asta si eu sunt la fel...

Nu deschid cutia Pandorei.......!

Pentru cei ce nu-si amintesc cine a fost Pandora:  

- prima femeie din lume, potrivit mitologiei greceşti (prin Hesiod) a fost creată cu scopul de răzbunare a zeilor, în special a lui Zeus pentru că Prometeu a furat focul din Olymp şi l-a dăruit oamenilor. Astfel Pandora ar fi fost cea dintâi femeie din lume, creată de Hefaistos şi Athena cu ajutorul celorlalţi zei, la porunca lui Zeus. Fiecare zeu a înzestrat-o cu felurite calităţi: i-au dăruit frumuseţe, graţie, iscusinţă, puterea de a-l fermeca pe bărbat ş.a.m.d. (Şi într-adevăr, cuvântul "Pandora" în greceşte înseamnă "cea dăruită cu toate darurile").

Hermes i-a sădit în inimă şi viclenia şi minciuna iar Zeus a hotărât ca prin ea să fie pedepsită omenirea - căreia binefăcătorul Prometeu îi dăduse din cer focul. Acestea au fost deci darurile (şi bune, şi rele) pe care, prin cea dintâi femeie, zeii le-au făcut oamenilor.

În marele său poem Munci şi zile, Hesiod povesteşte cum Zeus, ca să se răzbune pe Prometeu şi pe ceilalţi titani, i-a trimis-o pe frumoasa Pandora titanului Epimeteu pe care fratele său, titanul Prometeu, îl avertizase să nu primească nici un dar oferit de vicleanul Zeus. Dar Epimeteu n-a fost în stare să reziste şi, fermecat de frumuseţea Pandorei, a luat-o de soţie. Pandora adusese cu ea şi un ulcior (cutie) plină cu daruri însă având specificaţia de a nu fi deschisă.În casa lui Epimeteu se afla un ulcior mare, cu capac, în care erau închise... toate relele din lume. Pandora neputându-şi stăpâni curiozitatea, a deschis capacul ulciorului, din care numaidecât au ieşit afară nenumăratele rele, răspândindu-se apoi în lume. Numai Speranţa - care rămăsese pe fundul ulciorului - n-a mai putut ieşi, căci între timp Pandora izbutise să închidă capacul. De relele şi necazurile, rămânând doar cu o singură consolare - cu Speranţa.

Cutia Pandorei este deci o exprimare greşită dar utilizată şi rămasă în circulaţie datorită unei traduceri greşite a Mitului Ulciorului Pandorei.

Semnificatie. Ce inseamna a deschide Cutia Pandorei?

Când cineva spune că s-a deschis cutia Pandorei se refera la faptul că anumite lucruri rele se vor întâmpla datorita faptului ca s-a facut ceva ce nu ar trebui să  se facă și astfel consecintele negative urmeaza sa apara (similar cu un efect de unda, aparitia multor consecinte neprevăzute)

Link spre comentariu
Toni Marginean

MEDICII DEOCHIUL SI EXORCIZAREA 

• [*]
Observatii [*]Denumirea "Klaster" seamana cu denumirea "Cluster" din engleza, pronuntia fonetica fiind identica. [*]Probabil ca termenul este preluat chiar din zona IT (informatica) si reprezinta unitatea minima de spatiu alocat inregistrarii informatiei. [*]http://www.crestinortodox.ro/comunitate/blog.php?user=ginaguzumas&blogentry_id=4655 [*]Medicina si energia negativa  [*]Medicii, deochiul si exorcizarea  [*]De putina vreme, medicii au reusit sa gaseasca o metoda pentru a trata victimele atacurilor energetice nocive de tipul deochiului sau facaturilor, descintecelor rele etc. Metoda se bazeaza pe bioenergie, dozata si aplicata riguros, stiintific.  [*]In vremurile acestea tulburi si stranii, aparatura medicala sofisticata – lasere, tehnica cuantica etc. – coexista pasnic cu specialistele in descintece de alungare a deochiului si altor rele.  [*]Ce se stie despre deochi  [*]Despre natura acestui rau – deochiul, descintecele rele etc. – se cunoaste insa prea putin. Dusmanul nevazut si nestiut este insa de doua ori mai periculos!  [*]Cum putem sti ca sintem victimele unei agresiuni energetice  [*]Conan Doyle, autorul aventurilor marelui detectiv Sherlock Holmes, a fost un vestit medium. El a emis cel dintii teoria existentei in corpul uman a ceva, numit de electoplasma (in greaca veche, prefixul ecto inseamna exterior). Prin natura sa, ectoplasma constituie un fel de cheaguri energetice, generate de emotiile negative. Ele sint emise din anumite zone ale creierului uman, cind acesta se afla in anumite stari: iritare, oboseala sau neliniste. Zonele responsabile de producerea ectoplasmei au fost identificate de neurologi si neurofiziologi abia acum citeva decenii.  [*]Cind aruncam o vorba rea, o formulare nelalocul ei, nu ne gindim niciodata in ce se poate transforma aceasta pentru cei din jur si, cu atit mai putin, ce se petrece cu noi. N-ar strica insa sa putem vedea!  [*]Ce sint klasterii  [*]Cind omul este furios, suparat sau puternic ofensat, din ochi ii ies un fel de germeni energetici, numiti klasteri. Acestia sint incarcati cu un gind sau o emotie distrugatoare, care uneori poate chiar ucide. Formatiunile de ectoplasma agresiva patrund in corpul victimei, de cele mai multe ori prin chakra de la baza gitului (Vishudha) sau prin cea dinzona splinei si a pancreasului (numita Svadhishthana). Aceasta reprezinta, de fapt, agresiunea energetica numita deochi sau facatura.  [*]Efectele patrunderii ectoplasmei in organismul victimei  [*]Victima isi pierde echilibrul sufletesc, simte o apasare permanenta a unei senzatii de disperare, de situatie fara iesire; apatia alterneaza cu o impulsivitate maladiva. Metabolismul si schimburile energetice sint date peste cap, tensiunea arteriala a victimei scade, ca si metabolismul, bolile cronice (daca exista) se acutizeaza. In final, omul agresat de ectoplasma isi pierde puterile, se stinge, abandoneaza orice lupta pentru existenta. Victima simte ca i se intimpla ceva de neinteles, dar nici macar nu incearca sa scape din virtejul care o trage la fund. Pina si medicii au fost neputinciosi aici, pina de curind.  [*]Cum isi gaseste klasterul victima  [*]Cel ce este victima deochiului, spre exemplu, va trebui sa fie recunoscut de agresorul sau, care trimite asupra victimei furia-i ucigatoare: ori isi cunoaste victima, ori i-a vazut chipul sau cel putin imbracamintea (camasa, spre exemplu).  [*]Deochiul este, de obicei, de doua feluri: cu intentie sau neintentionat; exista insa cea mai surprinzatoare dintre variantele posibile. Iata un exemplu mai mult decit graitor: medicul-specialist remarcabil in bioenergie care a inventat, de fapt, metoda de extragere a ectoplasmei agresive (numele extraordinarului specialist este Ludmila Serebrennikova) s-a intilnit cu un caz fara precedent. [*]Exemplu. [*]O femeie a implorat sa-i fie extras raul care o chinuia si ectoplasma a inceput sa iasa... si a tot iesit, timp de opt zile, fara intrerupere! Este pur si simplu un mister cum de a putut supravietui cu o asemenea cantitate de energie negativa, practic mortala, in organism! Acesta a fost un caz de autodeochi, care ii afecteaza pe cei extrem de inraiti (care se sufoca de furie) sau persoanele extrem de sensibile la jigniri si foarte suparacioase (sa ne amintim sugestiva expresie jignit de moarte).  [*]Modul de actiune a klasterelor  [*]Cind isi atinge tinta, puterea ucigatoare a klasterelor este data de informatia negativa, foarte agresiva, pe care o contin. Ajuns in corpul victimei, klasterul ii distruge treptat organismul cu vibratiile sale negative, absorbind potentialul informational si emotional al victimei, pe care-l inlocuieste cu propriul program distructiv. De fapt, aceasta este cauza imbolnavirii victimei.  [*]In cazul prezentat anterior, victima s-a otravit cu propriul venin. De regula, asa se manifesta oamenii foarte rai, plini de venin, in jurul carora se produce un gol – toti se feresc sa se afle in preajma lor, iar daca sint obligati totusi sa o faca, sfirsesc prin a se imbolnavi.  [*]Femeia aceea era furioasa nu pe cineva sau pe ceva anume, ci pe tot si toate: starea vremii, drumurile, familia, colegii, viata, in general! O parte din cantitatea imensa de energie negativa degajata ajunge la cei din preajma, dar cea mai mare cantitate ramine blocata in propriul organism al celui ce degaja energia negativa. Asa a patit si femeia despre care este vorba.  [*]Rautatea constituie factorul cel mai nociv  [*]Pericolul cel mai mare il constituie rautatea si nu starea de nervozitate.  [*]Rautatea, ura, agresivitatea si jignirea, ofensele produc cele mai mari daune.  [*]Emotiile – spaima, agitatia – nu sint decit reactii ale creierului la o situatie concreta, pe cind deochiul si agresiunea energetica sint consecinte ale unui atac premeditat. Daca atacatorul ii spune victimei: Sa te loveasca infarctul, klasterul trimis de el se va orienta cu precizie spre inima celui vizat. De fapt, totul se petrece dupa principiul Unde-i ata mai subtire, acolo se rupe, caci in zona organului bolnav sau doar slabit se formeaza o zona de vid energetic. Iar aici, dupa numai 7 minute, klasterul invadator incepe sa se inmulteasca, iar cind raul s-a multiplicat, atacul va fi si mai puternic.  [*]Cine este mai expus la deochi  [*]De obicei, cei mai expusi sint oamenii tematori, care se tem de umbra lor, cei preabanuitori, nervosi sau excesiv de prudenti. Gindindu-se intr-una la posibilele pericole, ei nu traiesc cu motoarele in plin, si de aceea nu pot si nu stiu sa se apere. Totusi, nu ar trebui sa ne temem chiar atit de mult: cu cit pericolele sint mai mari, cu atit sansele de a scapa cu bine cresc. De ce? Pentru ca in situatiile-limita este mobilizat subconstientul, care nu prea stie ce este teama, in schimb are solutii pentru toate pericolele si necazurile.  [*]Jignirea/ofensa – mai nociva decit agresiunea  [*]Bucuria o impartim cu toti cei dragi, pe cind supararea si jignirea se ascund in strafundurile fiintei noastre, atingind concentratii monstruoase de energie negativa. Supararea si jignirea ucid, incet, dar sigur! Uneori insa poate ucide si dintr-o data! Iata un caz autentic.  [*]Exemplu [*]O doamna si un domn, fosti colegi de scoala, s-au intilnit dupa multi ani cu totul intimplator, au vorbit citeva minute, si-au impartasit noutatile si s-au despartit cu o sarutare colegiala pe obraz.  [*]Numai ca scena a fost vazuta de un prieten de familie care a amenintat-o pe doamna ca ii va povesti totul sotului ei, daca nu va accepta o partida de amor cu el, prietenul intransigent al sotului. Ne putem imagina indignarea, furia si tot ce a simtit biata femeie, persoana decenta, serioasa si plina de bun simt! Mai ales ca a doua zi asa-zisul prieten era invitat impreuna cu sotia lui la doamna acasa! Iata insa ca a doua zi, dis-de-dimineata, sotia ticalosului a dat telefon si a comunicat moartea subita a sotului ei: mergind pe strada, acesta a cazut si... gata, era mort! La autopsie nu s-a constatat nici infarct, nici congestie cerebrala, nici emotie, nimic. Propria-i ticalosie asociata cu urarile femeii indignate de nerusinare si ticalosia lui sau cine stie ce l-au ucis. A primit ce a meritat.  [*]Cum se explica ectoplasma  [*]Pentru eliminarea raului sint necesare citeva sedinte la medicul- bioterapeut. Procesul este treptat: se elimina mai intii ectoplasma din straturile superficiale, de la exterior, apoi cea din straturile profunde.  [*]Este nevoie de timp pentru a elimina intreaga cantitate de energie daunatoare, negativa. Unii dintre cei afectati resimt dureri, altii – doar un disconfort moderat. Unii striga, profereaza injurii, altii se vaita, gem, iar uneori vindecatorul se transforma intr-un traducator al senzatiilor si proceselor ce au in loc in organismul bolnavilor (la fel ca cei exorcizati, doar ca acolo, fiind vorba de slujba tinuta de preoti cu har, strigatele le scot doar cei exorcizati).  [*]In timpul sedintei medicul trebuie sa fie atent ca ectoplama sa nu patrunda in alte persoane. Pentru a o distruge, se folosesc luminari aprinse, iar dupa sedinta, vindecatorul trebuie sa bea o cafea (sau putin vin rosu) si sa manince ciocolata, acestea alungind ectoplasma.  [*]Totusi, cel mai bun remediu este sa nu ne dam batuti de greutati, sa nu ne infuriem, sa nu jignim si sa nu ne consideram jigniti din orice.  [*]De asemenea, nu trebuie sa fim mereu suparati, mohoriti si acriti. Calmul si optimismul ne vor fi un ajutor nepretuit, astfel incit nu vom reprezenta o prada usoara pentru ochiul rau si gindurile urite ale nimanui.  [*]************************************************** [*]Râsul este o modalitate superba de a iesi temporar din stres.  [*]************************************************** [*]Cele 6 Obstacole care stau în fata Fericirii: ORGOLIUL, SUPÃRAREA, ATASAMENTUL, PLÃCEREA, LÃCOMIA,INVIDIA.  [*]Cele 6 Virtuti care ne aduc Fericirea: PACEA, ÎNTELEPCIUNEA, IUBIREA, ADEVÃRUL, GENEROZITATEA, ÎNTELEGEREA. 

Link spre comentariu
Toni Marginean
Subiect: ei sunt de pe alta planeta

Vă prezentăm câteva aspecte mai puţin ştiute, ale unui popor care se remarcă printr-o cultură foarte diferită de cea vestică.
1. Ştiaţi că în Japonia copiii fac curat în şcoli în fiecare zi, timp de un sfert de oră, alături de profesori, ceea ce a condus la apariţia unei generaţii caracterizată de modestie şi pasionată de curăţenie? Igiena şi dorinţa lor de a menţine curăţenia, reprezintă o parte a eticii japoneze.
2. Ştiaţi că un angajat japonez din domeniul igienei este numit "inginer de sănătate" şi poate avea un salariu cuprins între 5.000 şi 8.000 de dolari pe lună, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise şi orale?
3. Ştiaţi că Japonia nu are resurse naturale şi este expusă la mii de cutremure pe an, dar toate acestea nu au împiedicat-o să devină una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume?
4. Ştiaţi că, în doar 10 ani, oraşul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, înainte de căderea bombei atomice?
5. Ştiaţi că rata de alfabetizare a Japoniei se apropie de 100%?
6. Ştiaţi că în Japonia, elevii de la clasa întâi până la clasa a şasea trebuie să înveţe etica în relaţiile cu ceilalţi oameni?
7. Ştiaţi că japonezii, deşi sunt unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, nu au servitori? Părinţii sunt responsabili pentru casă şi copii.
8. Ştiaţi că nxistă nicio examinare de la clasa întâi pân ă la clasa a treia, pentru că, în opinia japonezilor, scopul educaţiei este de a insufla concepte şi formarea caracterului, nu doar de examinare şi îndoctrinare.
9. Ştiaţi că, dacă te duci la un restaurant de tip bufet suedez în Japonia, veţi observa că oamenii mănâncă doar cât au nevoie, f ără a lăsa resturi în urma? Ei nu risipesc mâncarea.
10. Ştiaţi că durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciază valoarea timpului şi sunt foarte punctuali.
11. Ştiaţi că elevi au la dispoziţie o jumătate de oră pentru a manca  încât să li se asigure o digestie corectă. Când cei responsabili au fost întrebaţi despre această problemă, au răspuns: aceşti elevi sunt viitorul Japoniei.
12. Ştiaţi că în Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?
13. Ştiaţi că în Japonia au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an?
14. Ştiaţi că în Japonia este acceptabil să adormi la serviciu pentru că se consideră că somnul este determinat de munca grea?
15. Ştiaţi că trenurile sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupă cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora?
Link spre comentariu

Cine a vazut "Ultimul samurai" cu Tom Cruise si sunt convins ca sunt multi, inafara de subiectul principal al filmului cred ca ati observat foarte multe lucruri cotidiene de-ale japonezilor. Avem multe de invatat de la ei.

Link spre comentariu

eu as vrea sa apuc ziua in care romanii vor gasi cu adevarat modelul de   civilizatie demn de urmat!

pana acum ne-am luat dupa americani si vest -europeni...si ce mare branza am facut!?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări