Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) hai uite pun şi un traf de intrare(astfel satisfac şi alte "exigenţe"), de fapt am prostit schema. puteam să pun în faţă un AO cuplat galvanic(cu un câştig dat), sau puteam să pun pe intrare un diferenţial SS (cuplat galvanic cu 6n2p-ev) etc. Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Notam:Rk - rezistența din catodul lămpiiDeltaIk - variația curentului prin lampa in condițiile SEMNALULUI MAXIM la intrare si pe INTRAGA DURATA a aplicării semnalului. Vg - tensiunea de polarizare a grilei de comanda (G1) in modulDacă Vg >= Rk * deltaIk avem clasa A1 cu comanda pe grila 2Dacă Vg < Rk * deltaIk avem clasa A2 cu comanda pe grila 2NOTA: chiar dacă nu se aplica semnal pe grila de comanda (G1) si se aplica semnal pe grila de accelerare (G2) regimul A1 ori A2 este dat de inexistenta sau existența curentului prin grila de comanda (G1). Faptul ca modulam pe grila 2 nu înseamnă ca am transformat grila 2 in grila de comanda. Rolul si locul ei in construcția tubului a rămas același. Am folosit o proprietate a grilei 2 in atingerea unui scop. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 mă "deşteptule" comanda dinamic se dă şi în curent evident A2(în curent pe tot parcursul clasei de funcţionare). g1 nu mai are rol dinamic de comandă (caută mă caracteristicile EL504 comanda g2 poate le găseşti). grila de comandă dinamică fiind g2-EL504(în curent pe tot parcursul clasei de funcţionare), caută A1 prin părţile dorsale. @valderamo.....aberezi. Nu ma asteptam sa nu cunosti clasele de functionare. Eu zic sa te intorci ''de pe aratura'' (expresia ta, doar te citez) si sa pui mana pe carte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) "Faptul ca modulam pe grila 2 nu înseamnă ca am transformat grila 2 in grila de comanda" @Patefon mă uimeşti cu afirmaţia de mai sus. cum adică g2 nu este grilă de comandă(în situaţia dată), prin ce "electrod" comand dinamic tubul EL504 în situaţia dată ?! băiete g2-EL504 pentru situaţia dată devine grilă de comandă EL504(dinamic) fără doar şi poate(asta/aşa trebuie să reţii). Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Eu cred ca este foarte greu de lucrat cu PL504 avind comanda pe grila 2 fiindca ca pentoda tubul se comporta foarte diferit fata de legarea pseudotrioda, probabil trebuie incercat cumva printr-o simulare sau practic iar pentru lucrul in clasa A2 grila unu va fi intodeauna negativa iar curentii de grila apar doar la excursia maxima dar se poate verifica si acest lucru. Nu prea exista multe tuburi pentru A2 care sa ofere liniaritatea dorita iar familia tuburilor BO sint proiectate sa aibe o tensiune de blocare a tubului destul de mare, pentru Ug1=0V tensiunea Ug2 ar trebui sa aibe o valoare dificil de ales Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Hai sa luam in discuție cazul in care ambele grile au semnal aplicat. Configurarea ultralinear. In mod evident grila 2 halește curent indiferent de cum se poziționează grila 1 in raport cu catodul. Dacă am considera grila 2 drept grila de comanda atunci putem spune ca orice configurare ultralinear este in clasa A2. Opinia mea este ca prin definire clasele A1 si A2 au fost făcute pentru a diferentia tuburile proiectate sa suporte curenți in grila 1 de cele care nu suporta curenți prin grila 1. E doar o opinie si trebuie luată ca atare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) nu divaga...,discutăm aplicat prezentări http://oi66.tinypic.com/j7dpig.jpg reţine ce am scris: g2-EL504 pentru situaţia dată devine grilă de comandă EL504(dinamic) fără doar şi poate(asta/aşa trebuie să reţii) adaug această grilă de comandă(g2-EL504 situaţia dată) stă în curent pe tot parcursul dinamic al clasei de funcţionare. cu alte cuvinte grila de comandă(g2-EL504 situaţia dată) necesită atac susţinut şi în curent pe tot parcursul dinamic al clasei de funcţionare(clasă A2_totală). Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Aplicat prezentării am explicat de ce EU consider ca in schema prezentată se folosește clasa A1 cu comanda prin grila de accelerare. In opinia MEA grila de comanda este una singura si este poziționată fizic in imediata apropiere a catodului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) aşa cum vezi pentru această situaţie particulară g2-EL504 a devenit grilă de comandă(şi în curent pe tot parcursul dinamic al clasei de funcţionare, clasă A2-totală). Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Hai sa luam in discuție cazul in care ambele grile au semnal aplicat. Configurarea ultralinear. In mod evident grila 2 halește curent indiferent de cum se poziționează grila 1 in raport cu catodul. Dacă am considera grila 2 drept grila de comanda atunci putem spune ca orice configurare ultralinear este in clasa A2.Opinia mea este ca prin definire clasele A1 si A2 au fost făcute pentru a diferentia tuburile proiectate sa suporte curenți in grila 1 de cele care nu suporta curenți prin grila 1.E doar o opinie si trebuie luată ca atare. @Patefon, nu e doar opinia ta, asa scrie si in carti. Dupa @valderama si UL_ul pare A2, posibil in curand vine cu un desen cu atac pe catod. Posibil si o noua clasa A3@valderama. Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 der doktor , exista atac in catod cu grila de comanda la masa (sunt comvins ca stiti !) la triodele RF de putere . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) Valderamo, la cuplajul capacitiv, in regim static tubul e in A1. In regim dinamic merge in A1 pana cand nivelul semnalului care incarca si descarca condensatorul de cuplaj nu aduce grila in regim de A2. La plus 7V G-K e clar in A2, dar, atentie, doar pe perioadele scurte ale semnalului. Doar pe varfurile de semnal. Cu acelasi fenomen m-am intalnit la un amplificator venit la reparat si a trebuit sa fac sapaturi adanci pe net si prin carti pana i-am gasit buba. L.E. ocupăte pe mai departe doktore de chestiunea asta reprezentativă în care discuţi un cuplaj capacitiv gc la 1Hz şi draivarul face faţă cu brio în curent gc(vedem în imagine o cocoaşă a sinusului perfectă, neclintită) Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
TON Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Toti stim cum este in realitate dar....insistam ca celalalt nu stie doar ca sa-l denigram ...pare inventie 100% romaneasca . Orice tub (pentoda sau tetroda) poate fi comandat pe G1, G2 sau catod in AF sau RF asta se stie peste 80 de ani .!!! Personal as vrea sa aflu (de la colegii mai eruditi) ceva ce nu stiu sau macar o aplicatie interesanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) poftim pentru habarnişti ca să nu spun altfel(catod-g1-g3 electrozii conectaţi la masă)aşa poate devine vizibilă clasa-A2-totală (am simplificat puţin prezentarea în speranţa că vor înţelege şi habarnişti de până acum) cu alte cuvinte grila de comandă(g2-EL504 situaţia dată) necesită atac susţinut şi în curent pe tot parcursul dinamic al clasei de funcţionare(clasă A2_totală, pură). Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Rog moderatorii sa inchida acest topic Link spre comentariu
Postări Recomandate