gedd Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) imi fac pomana si incerc a mai luminez lumea: . Sper ca acuma sa se fi stabilit clar care e treaba cu CLASELE DE FUNCTIONARE si sa nu mai vedem scrise TOT FELUL DE ABERATII gen potentiometrul de volum sau mai stiu eu ce CRETINATATE...puneti mana dragilor si cititi,ca nu e o rusine a invata de la cei mai tineri sau nu e o rusine de a invata chiar si la varste inaintate...asta in cazul in care orgoliul nu ne impiedica in a face acest lucru!! Editat Aprilie 27, 2016 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) on_topic SE cuplaj galvanic (numai un prost poate cere să deschid topic/subiect nou) pentru că am ajuns pe arătură vin cu alternativa clasa-A2_pură(SE cuplaje galvanice) (doar sarcina cuplată inductiv, bandă audio extinsă dacă dispunem de un OT bun, fugă a fazei minimă la capetele benzi audio dată de OT) PS idioţii nu au permisiunea să mâzgălească materialul(numai băieţii deştepţi o pot face). Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 ....poate deschizi alt topic cu clasa A2_pura. p...vine de la ..Ploiesti...?! Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 asa poate ne vom explica mai usor de ce tubul 805 permite functionarea in clasa A2.... Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Domnule Valderama, eu vad in schema prezentată de dumneavoastră ca pe tot parcursul aplicării semnalului grila 1 (grila de comanda) a lămpii finale este la un potențial mai mic decât potențialul catodului. La limita (teoretica) când EL504 este blocată atunci atât grila 1cat si catodul sunt la același potențial 0 Volți. Eu știam ca in clasa A2 grila de comanda (G1) pe durata aplicării semnalului este total sau parțial la un potențial mai mare decât potențialul catodului. Intr-adevăr grila pe care se face modularea cu semnal este permanent deasupra catodului ca potențial dar nu este grila 1. Este grila 2. Strict teoretic este clasa A1 cu comanda pe grila 2. Eu as exemplifica clasa A2 prin următoarea schema; Unde se vede ca atunci când semnalul de grila depășește 48 Volți grila este la un potențial mai mare decât catodul ceea ce conduce la apariția curenților din grila de comanda. De unde si necesitatea unui TDA2030 la pilotare. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Deasemenea un tub poate functiona in clasa A2 la semnal mic si sa intre in A(A1) la semnal mare. E oarecum invers decit in cazul cind lucreaza in A la semnal mic si intra in A2 la semnal mare. Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 zi adigh unde stabilesti PSF ca sa fii in A2? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) @Patefon în situaţia reprezentată comanda se dă pe g2(evident comandă se dă şi în curent pe tot parcursul clasei de funcţionare)evident g1 nu lucrează ca grilă de comandă, poftim mai jos un exemplu cu -Ug(negativare fixă).acum întrebare simplă:care din cele două scheme funcţionează mai corect dinamic ?!(cu explicaţiile de rigoare dacă se poate) având în vedere ig2 PS în schema cu negativare fixă Rk se consideră că având valoare foarte mică(poftim 1Ω) sau 0Ω, deasemeni Rg1(negativare fixă) poate fi de valoare foarte mică(poftim 1kΩ) Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 on_topic SE cuplaj galvanic (numai un prost poate cere să deschid topic/subiect nou) pentru că am ajuns pe arătură vin cu alternativa clasa-A2_pură(SE cuplaje galvanice) (doar sarcina cuplată inductiv, bandă audio extinsă dacă dispunem de un OT bun, fugă a fazei minimă la capetele benzi audio dată de OT) PS idioţii nu au permisiunea să mâzgălească materialul(numai băieţii deştepţi o pot face). ..Limbaj de ..taran...plecat pe aratura si gasit clasa A2_pura, adica A1 cu comanda pe G2. Pacat ca nu a gasit si niste carti...pe aratura. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) mă "deşteptule" comanda dinamic se dă şi în curent evident A2(în curent pe tot parcursul clasei de funcţionare). g1 nu mai are rol dinamic de comandă (caută mă caracteristicile EL504 comanda g2 poate le găseşti). grila de comandă dinamică fiind g2-EL504(în curent pe tot parcursul clasei de funcţionare), caută A1 prin părţile dorsale. Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) zi adigh unde stabilesti PSF ca sa fii in A2? Se disting 4 situatii : 1.- PSF-ul e pe una din liniile negative Ug. Lucreaza in A la semnal mic si intra in A2 doar pe virfurile de putere. Vorbim se o situatie cind asa a fost conceput amplificatorul sa functioneze in mod intentionat, nu ne referim la o supramodulare din greseala a grilei. 2.- PSF-ul e pe una din liniile pozitive Ug. Lucreaza in A2 la semnal mic si intra in A doar pe virfurile de putere. Deasemenea nu ne referim la o situatie se supramodulatie din greseala ci vorbim de un amplificator conceput sa mearga asa. 3.- PSF-ul e pe una din liniile Ug pozitive si ramine in clasa A2 tot timpul. Si la semnal mic si la semnal mare. E clasa A2 pura. 4,- PSF-ul sta pe linia Ug=0V. Asta inseamna ca o semialternanta merge tot timpul in A iar cealalta merge tot timpul in A2. Indiferent daca e la semnal mic sau la semnal mare. Ma refer la Ug1. Ug2 nu are cum sa fie negativa in raport cu catodul atunci cind e folosita ca grila de comanda. Comanda pe g2 inseamna intotdeauna clasa A2 pura. Editat Aprilie 27, 2016 de adigh Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 @ ValderamaHai sa zicem ca avem in catodul finalei 100 Ohmi. Punem -Vg la potențial pozitiv. Hai sa fie +5V. Din jocul cu tensiunea anodica si tensiunea de accelerare pe grila 2 setam un curent prin lampa de 200 mA. Așadar avem clasaA2 curată. Fără semnal grila de comanda (G1) este peste potențialul catodului si halește curent. Cât timp curentul in finala 504 se menține sub 500 mA grila 1 este peste catod ca potențial deci consuma curent. Dacă curentul creste peste 500 mA atunci potențialul grilei 1 relativ la catod este negativ dar nu putem spune ca am trecut in clasa A1 întrucât pe durata aplicării semnalului am avut trecere prin regim de curent de grila pentru grila de comanda (G1) dar am obținut o clasa de funcționare A2 cu comanda pe G2 (si trecere sporadica prin A1, impropriu spus). Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) adigh...eu la exemplul dat de mine cu tubul 805 nu vad niciun G2......e o trioda si atat..e clar acum ca,clasa de functionare a unui tub e data de TENSIUNEA DE NEGATIVARE(POLARIZARE)??ne referim aici la cazul in care tubul este folosit normal,conform foii de catalog(atacul facandu-se pe G1) Editat Aprilie 27, 2016 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) @Patefon în final pentru acest material http://oi66.tinypic.com/j7dpig.jpg ce clasă de funcţionare vezi ?! A1, A2, combinată A1/A2. Editat Aprilie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) @gedd, M-am referit la modul general despre clasa A2 nu la tubul tau. La triode nu avem g2, se subintelege. Editat Aprilie 27, 2016 de adigh Link spre comentariu
Postări Recomandate