adigh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) Daca rezistorul e pus corect in realitate, atunci de ce anodul se inroseste in realitate ? Editat Aprilie 24, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Daca rezistorul e pus corect in realitate, atunci de ce anodul se inroseste in realitate ? De aici incepe aceasta dilema insa ce ar insemna practic conectarea anodului la grila printr-un rezistor de 1M ? Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Daca rezistorul e pus corect atunci nu are cum sa se inroseasca anodul sub 20W disipati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Daca rezistorul e pus corect atunci nu are cum sa se inroseasca anodul sub 20W disipati. Si daca este pus incorect ce se intimpla ? Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) Atunci, tensiunea in grila va creste, tensiunea in catod va creste, va creste curentul anodic, anodul va disipa mai multa putere fiindca chiar daca va scadea tensiunea A-K va creste mult mai mult curentul anodic, iar daca se va depasi mult Pd maxima admisa (cazul de fata), anodul se va inrosi. S-a aratat asta deja. Editat Aprilie 24, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Concret cu cit se ajunge in aceasta situatie limita, parerea mea este ca se fotreaza artificial realitatea pentru asigurarea orgololilor Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) care/ce orgolii ?!, dumneata prezinţi schema cu erori (valori sau conexiuni). Adigh a avut o posibilă contribuţie la elucidarea "misterului"(anod la roşu). Editat Aprilie 24, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Atunci, tensiunea in grila va creste, tensiunea in catod va creste, va creste curentul anodic, anodul va disipa mai multa putere fiindca chiar daca va scadea tensiunea A-K va creste mult mai mult curentul anodic, iar daca se va depasi mult Pd maxima admisa (cazul de fata), anodul se va inrosi. S-a aratat asta deja. Asa este, dar acest lucru nu sa intimplat fiindca amplificatorul a lucrat normal cu un de curent de bias dat de negativarea automata iar depasirea puterii disipate pe anod este in concordanta cu datele de catalog asa ca daca observi ca eroarea la desenarea schemei este neimportanta ramine intrebarea legata de functionarea in regim de cuplaj galvanic. Valderama este prea dogmatic si devine agresiv cind nu pricepe ceva de acea punctele lui de vedere sint neinteresante pentru mine si nici nu am de gind sa polemizez cu el , as prefera o discutie cu oricine este dispus sa rezolve aceasta situatie ciudata data de cuplajul galvanic daca acest lucru prezinta interes Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) Legile fizicii nu sunt dogme. Credeam ca lucrurile s-au limpezit. Daca totusi nu ai inteles, spune care lucru nu l-ai inteles. Unde ai cuplat reactia Schade si ce tensiune ai avut in catod ? La cuplaj capacitiv bineinteles, ca despre asta vorbim. Editat Aprilie 24, 2016 de adigh Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) Putea sa fie o discutie interesanta daca nu-si incordau iarasi muschii marii aparatori ai "stiintei"... Daca nu-si incordau muschii marii aparatori ai stiintei, dilema raminea. Discutia chiar a fost interesanta. Cine a inteles despre ce s-a discutat a putut trage foloase. Desi sunt lucruri elementare si se presupune ca sunt intelese de toti, se pare ca nu e chiar asa. Oricine poate gresi, din neatentie sau oboseala si de ce nu chiar din nestiinta uneori. Insa cind vin explicatiile normal e sa-ti accepti greseala. Cind apar "sustinatorii" fara argumente tehnice doar pe baza de amicitie ne indepartam de stiinta. Editat Aprilie 24, 2016 de adigh Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Ma scuzati dar eu nu am gasit nici acum raspunsul la dilema cum de rezista PL504 la Pd=31W cu Ua=380V, Ia=83mA in configuratie SE cuplaj galvanic cum arata si titlu topic. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Rezista cu mare greutate la disipatia a 31W. Tubul se uzeaza galopant cu depasirea Pd maxime.#179 Desi popa marius insista ca tubul se simte bine cu acea putere disipata ?!?! Probabil aproape de rosu sau chiar un pic rosu. Pina acum ne-am axat mai mult pe cuplajul capacitiv pentru ca era ceva ce parea extrem de ciudat ca tubul sa devina rosu cu mai putin de 20W disipati. La cuplajul galvanic e simplu, tubul merge dar viata lui se scurteaza dramatic. Insa va merge cu distorsiuni foarte mici, asa cum e de asteptat mult in afara hiperbolei de disipatie. Vorba aia, mai bine traiesti o luna ca leu decit un an ca o oaie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Ma scuzati dar eu nu am gasit nici acum raspunsul la dilema cum de rezista PL504 la Pd=31W cu Ua=380V, Ia=83mA in configuratie SE cuplaj galvanic cum arata si titlu topic. Aia a simulat @Lazaroiu ca sa cada bine valderama. Schema cu cuplaj capacitiv e asta: http://www.elforum.info/topic/94333-se-cupaj-capacitiv/?do=findComment&comment=1038685 Aici http://www.elforum.info/topic/90908-se-cuplaj-galvanic/page-19?do=findComment&comment=1364983 s-a facut trimitere la ea. Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Ma scuzati dar eu nu am gasit nici acum raspunsul la dilema cum de rezista PL504 la Pd=31W cu Ua=380V, Ia=83mA in configuratie SE cuplaj galvanic cum arata si titlu topic. Pai nu cred ca tensiunile notate in schema sunt culese folosind aceeasi referinta. Am facut un Kircoff pe bucla Sursa1 - Sursa2 - 6N1P - 68k - 27K si nu iese. Cat despre intrebarea veche "De ce se inroseste anodul la schema cu cuplaj galvanic?" raspunsul sta in graficul de aici (la 0W pe grila 2 maxim 16W in anod la regim continuu; daca lampa merge in impulsuri maxim 23W). [Editare] Inteleg ca lampa se inroseste fara semnal. Asta inseamna ca excludem efectul de redresare al lampii finale. Dar ca sa fie schema completa ce valoare are constanta de timp RC din catodul lampii finale? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 adigh a intrebat care este schema si raspunsul a fost: la #7 este varianta cuplaj capacitiv iar la #20 galvanic LMOlimpiu a simulat schema de la #7. Inclusiv popa marius a fost curios ce se intampla daca rezistorul R3 este legat in grila G1 a tubului final si simularea ne-a luminat ce se intampla. Se pare ca unii nu pot aprecia efortului unui user care BENEVOL simuleaza pentru a ne lumina. Link spre comentariu
Postări Recomandate