Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator microfon

HelliosSun

Postări Recomandate

Buna ziua.As dori sa imi realizez un preamplificator pt statia mea.Un preamplificator care sa mearga pe 16v curent continuu cum are statia mea.Statia are semnal de la 2 rca la 1 jack in care jack-ul este conectat la o unitate de pc.O schema care sa functioneze bine iar sunetul clar fara brumuri.Astept scheme cu tot cu val pieselor si daca s-ar putea si cablajul acela sa il trag la imprimanta.Am mai gasit si pe net dar nu stiu pe care sa il realizez.Daca a facut cineva dintre voi vreo schema de pe un site anume lasati link.

Editat de ratza
Mutat la "Accesorii".
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• HelliosSun

8

• remus68

3

• George

2

• marius_amp

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am mai cautat pe net si am gasit un preamplificator mult mai convenabil dar pe site era decat poza nu si cablajul care trebuie tras la imprimanta laser.Daca are cineva dintre voi cablajul va rog frumos postati poza .

post-232399-0-67949400-1401899007_thumb.gif

Link spre comentariu

Pentru a realiza un preamplificator de microfon care sa aiba parametri corect alesi, trebuie sa raspunzi inainte la citeva intrebari:

- Ce tip de microfon vrei sa amplifici? Dinamic sau condensator? De aici rezulta impedanta de intrare, sensibilitatea la intrare si configuratia intrarii.

- Ce sensibilitate si ce impedanta are intrarea unde vrei sa aplici semnalul de la preamplificator.

Din cele doua raspunsuri va rezulta amplificarea in tensiune ce va trebui sa o aiba preamplificatorul realizat.

Intrebari ar mai fi, dar ne oprim aici.

Editat de remus68
Link spre comentariu

Microfon pe care vreau sa il amplific este dinamic(pt cantat karaoke acasa) iar impedanta si sensibilitatea cum le aflu?Impedanta statiei este de 8ohmi daca la asta te referi dar la sensibilitate nu stiu.Fii mai explicit te rog ca nu prea ma pricep in domeniul de preamplificatoare.

Link spre comentariu

Da la amplificatrul Pioneer SA 5300.Vreau sa ii pun microfon deoarece nu are asa ceva.In poza de jos se vede o mufa jack de 6,4 dinaia mare cum au majoritatea microfoanelor la care vreau sa conectez microfonul dupa montarea preamplificatorului.In jack se baga placa de pick-up.Mufa are 2 fire pe care le-am dezlipit si il locul lor as vrea sa montez iesirea preamplificatorului deoarece ca sa dau alta gaura in statie si alta mufa ar fii costisitor cand o am deja montata.

post-232399-0-93309900-1402066856_thumb.jpg

Link spre comentariu

In acel jack nu se poate baga placa de pick-up pentru ca nu are loc.  :rade: Acel jack este pentru conectarea unor casti si nu este o intrare pentru semnal din pick-up. Confunzi "phones" cu "phono". La cea mufa vei conecta intrarea preamplificatorului de microfon  si nu iesirea lui.

Link spre comentariu

Da asa este scuzati am incurcat phones cu phono.Am incercat in paint sa fac cablajul.Astept sa vad ce ziceti daca am gresit ceva modificati pe poza va rog frumos sau daca aveti voi cablajul deja facut.Multumesc.Daca ati avea cablajul la schema de mai sus postata de mine ar fii super

post-232399-0-29305000-1402143997_thumb.png

Editat de HelliosSun
Link spre comentariu

Microfon pe care vreau sa il amplific este dinamic(pt cantat karaoke acasa)

Daca e doar pentru a te juca acasa cu un microfon, este suficient daca il conectezi la intrarea PHONO (are sensibilitatea de 2,5mV). Corectia RIAA realizata de preamplificatorul intrarii respective o corectezi din reglajul de ton la frecvente joase.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma am realizat preamplificator-ul cu succes dar am o mica problema cand pun intrarea preamplificator-ului pe una dintre cele doua mufe ale jack-ului baraie pe ambele mufe doar ca pe una baraie mai tare iar pe una mai incet.Astept pareri.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat alt preamplificator adica alta placa dar aceiasi schema.Am pus fir ecranat la intrare unde vine microfonul rezistenta r3 este de 47kohmi microfonul care il conectez la intrare este dynamic de 600ohmi .Intre firul ecranat si mufa jack a microfonului am pus o mufa mama jack de 3,5mm ca sa nu ma apuc sa desfac microfonul si sa pun firele din placa direct pe bornele microfonului.Semnal am luat de pe jack dar tot nu iese nimik.Eu zic ca nu intra semnal in placa.Am masurat si valorile ca in schema am 11v  intre rezistentele r6 r5 si masa si 6v intre rezistenta r7 si masa.Modelul statiei este pioneer sa5300.Eu zic ca semnaluul este de vina.Mentionez ca firul de semnal este unul normal nu este ecranat.Uitati si siteul de unde am luat schema poate rezolv problema cu semnalul.O zii buna.

http://www.schemeelectronice.com/175/preamplificator-de-microfon-cu-zgomot-redus/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări