Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Whirlpool-lipsa tensiune alimentare.

Untold

Postări Recomandate

O sursă în comutație care nu este fiabilă (defectări dese) nu prea mai merită reparată.Sunt cazuri rare, dar sunt destule ca să fie trecute cu vederea. Dacă aleg o sursă tot în comutație, măcar aleg una mai sigură dacă tot sunt nevoit să corectez o ,,scăpare,, a fabricantului....iar o sursă liniară stabilizată și bine dimensionată nu e de neglijat. Chiar dacă unii nu agreează ideea.Câtă vreme garanția mașinii a expirat, e treaba mea cum o folosesc....nu o dată am fost nevoit să elimin filtre EMI de la intrarea în instalația mașinii făcute scrum, din cauza supraîncălzirii. Aș recomanda tuturor care au avut probleme cu surse arse, să verifice și starea filtrului EMI de la intrare, dacă are mufele încinse și oxidate. Poate cauza chiar el defectarea sursei, prin contacte intermitente în sarcină. Mă refer la filtrul situat pe carcasa mașinii, chiar unde intră cablul de rețea, nu eventuale filtre proprii sursei în comutație. http://images.esellerpro.com/2131/I/139/166/IMG_7527.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

10

• ovy83

5

• doru3160

4

• Untold

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Imi pare rau ca te simti cu musca pe caciula.

Integratul nu este deloc "la limita".

Am doua surse facute mai mult pe genunchi de acum 8 ani, surse facute cu TNY2xx si care functioneaza in niste conditii foarte grele, ingropate in perete, cu manunchi de cabluri trecind pe linga ele, cu cerinta de putere la limita superioara si care au mai si intrat de citeva zeci de ori in limitare/protectie termica dar care se incapatineaza sa functioneze in continuare fara cea mai mica problema sau modificare de comportament - parca ieri le-am montat.

Ce inseamna asta? Sursele in comutatie sint viitorul iar daca unii nu le inteleg functionarea nu-i nici o problema, problema devine atunci cind te apuci sa declari ca o tehnologie nu-i buna tocmai din cauza ca nu o intelegi complet, atunci devine o problema.

Nu-i nici o rusine sa nu te descurci intr-un anumit domeniu al electronicii dar sa declari ca acel domeniu este o timpenie din cauza ca tu nu te descurci acolo ......

Nici eu nu-s expert. Dupa ce am reparat incepind inca din liceu sute si sute de TV-uri la inceput chiar fara scheme si fara documentatie acum am ajuns ca la PLASME (nu LCD-uri) sa ma uit ca mita in calendar dar nu declar ca Plasmele sint o prostie, din contra chiar sint SINGURA alternativa (deocamdata sper) cu imagine de calitate buna sau mai buna decit la TV-urile cu CRT.

Link spre comentariu

Am doua surse facute mai mult pe genunchi de acum 8 ani, surse facute cu TNY2xx si care functioneaza in niste conditii foarte grele, ingropate in perete, cu manunchi de cabluri trecind pe linga ele, cu cerinta de putere la limita superioara si care au mai si intrat de citeva zeci de ori in limitare/protectie termica dar care se incapatineaza sa functioneze in continuare fara cea mai mica problema sau modificare de comportament - parca ieri le-am montat.

Ce inseamna asta? Sursele in comutatie sint viitorul iar daca unii nu le inteleg functionarea nu-i nici o problema, problema devine atunci cind te apuci sa declari ca o tehnologie nu-i buna tocmai din cauza ca nu o intelegi complet, atunci devine o problema.

Nu-i nici o rusine sa nu te descurci intr-un anumit domeniu al electronicii dar sa declari ca acel domeniu este o timpenie din cauza ca tu nu te descurci acolo ......

Nici eu nu-s expert. Dupa ce am reparat incepind inca din liceu sute si sute de TV-uri la inceput chiar fara scheme si fara documentatie acum am ajuns ca la PLASME (nu LCD-uri) sa ma uit ca mita in calendar dar nu declar ca Plasmele sint o prostie, din contra chiar sint SINGURA alternativa (deocamdata sper) cu imagine de calitate buna sau mai buna decit la TV-urile cu CRT.

Aici te inseli,Plasmele LCD-urile si LEDURILE SUNT NISTTTTE GUNOAIE scumpe, mie numi plac deloc doar le repar pentru bani dar sa stii ca ma dezgusta si repararea lor , sunt stifturi-le viitorului  :91

si ca claritate au claritatea de a strica ochii :96 dar multi nu stiu, dar lasa ca merge asa  :95

si inca ceva ca uitasem,Bunica mea are 91 de ani si vede bine ca la 30de ani ca nu sa uitat la plasme etc. doar la tv alb negru si color CRT ,sa vezi viitoru cum o sa fie ca copii care se va uita la gunoaiele astea noi , nu o sa mai vada bine nici la 20 de ani

Scuze de off topic.

Link spre comentariu

Nu vreau sa ma cert cu tine pt ca n-am timp sa ma impac...deci limiteaza-te la sfaturi tehnice si mai putin la aprecieri despre persoane pe care nu le cunosti.E parerea mea despre pocnitoarea asta de sursa si nu am pretentia ca am dreptate,n-am sustinut asa ceva,insa nu mi-am permis sa spun nimic despre tine,si asta doar din respect pt mine si pt ceilalti participanti la discutie.

Te rog sa faci si tu la fel(daca esti in  stare).

Referitor la alimentarea unei astfel de plăci, daca dupa schimbarea unui integrat si verificarea regimului de mers,in scurta vreme reapare defectul,recomand cu caldura confectionarea unei surse liniare cu traf,si garantez ca o puteti pastra si pt urmatoarea masina de spalat,ceea ce nu pot spune despre pocnitoarea aia de LNK.Dar binenteles,cine are timp de umblat din timp in timp in masina,nu e nici o problema sa repare ceea ce au facut unii la limita bunului simt,pt bunuri ce se vor de folosinta indelungata,dar care de fapt sunt doar de consum.

Poate cauza chiar el defectarea sursei, prin contacte intermitente în sarcină. Mă refer la filtrul situat pe carcasa mașinii, chiar unde intră cablul de rețea, nu eventuale filtre proprii sursei în comutație.

Am verificat tot ce se poate verifica pe alimentare,circuitul e separat din tablou cu siguranta dedicata,sursa cu primul integrat a functionat cateva sedinte de spalat,dupa care a pocnit de fericire saracia aia de integrat.Chiar n-am mai avut chef sa incerc sa vad ce nu-i place(pt ca pe placa perifericele erau ok),am ales solutia de cursa lunga,si asa cum spuneam,desi e de munca mai mult decat sa plantezi o trasnaie din aia de integrat,am preferat sa muncesc odata dupa care sa-mi iau grija de ce nu merge masina de spalat.Prefer sa ma ocup de treburi mai serioase.

Link spre comentariu

Referitor la alimentarea unei astfel de plăci, daca dupa schimbarea unui integrat si verificarea regimului de mers,in scurta vreme reapare defectul inseamna ca a mai ramas ceva defect, recomand cu caldura confectionarea unei surse liniare cu traf,si garantez ca o puteti pastra si pt urmatoarea masina de spalat,ceea ce nu pot spune despre pocnitoarea aia de LNK.Dar binenteles,cine are timp de umblat din timp in timp in masina,nu e nici o problema sa repare ceea ce au facut unii la limita bunului simt,pt bunuri ce se vor de folosinta indelungata,dar care de fapt sunt doar de consum.

Am verificat tot ce se poate verifica pe alimentare,circuitul e separat din tablou cu siguranta dedicata,sursa cu primul integrat a functionat cateva sedinte de spalat,dupa care a pocnit de fericire saracia aia de integrat.Chiar n-am mai avut chef sa incerc sa vad ce nu-i place(pt ca pe placa perifericele erau ok),am ales solutia de cursa lunga,si asa cum spuneam,desi e de munca mai mult decat sa plantezi o trasnaie din aia de integrat,am preferat sa muncesc odata dupa care sa-mi iau grija de ce nu merge masina de spalat.Prefer sa ma ocup de treburi mai serioase.

De cite ori ai folosit un osciloscop la rezolvarea unui astfel de defect ? - asta numai asa ca un hint pt toti cei care se pling ca nu functioneaza bine. 

Un motiv curent pt care se tot defecteaza acest integrat este defectarea circuitului de clamping si astfel apar spikeuri de tensiune foarte mari, mai mari decit poate suporta integratul.

Eu folosesc osciloscopul si la depanarea surselor liniare si crede-ma ca am avut citeva surprize surprinzatoare.

Un coleg de linga mine a ramas masca cind am pierdut doua zile sa rezolv o sursa liniara care la multimetru era perfecta dar intra in oscilatie in anumite conditii.

Link spre comentariu

O sa-mi cumpar cat de curand osciloscop si o sa invat sa-l folosesc.Multumesc pt sugestie,dar sursa tot n-o schimb conform principiului,daca ceva merge nu incerca sa repari.Masina mea cu sursa asta,merge de mai bine de 2 ani,deci pt mine subiectul asta e inchis.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări