cozmalau Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 egalizatorul de pe site-ul http://www.sonelec-musique.com/images2/electronique_egaliseur_001.gif l-a incercat cineva? e mai bun ca si un corector de ton volum si balans cum ar fi LM1036? Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Uite aici http://iulian-ionescu.blogspot.ro/2010/11/ce-este-egalizatorul.html Si te lamuresti singur. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2014 am inteles, egalizatorul face treaba si corectorului dar schema aceea e buna? Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Probabil numai daca o experimentezi singur acea schema te lamuresti daca e buna sau nu...tu ce vrei sa o experimenteze altcineva in locul tau ? Era si prin revista TEHNIUM inainte de '89,o versiune a schemei de mai sus dar cu operationale BM 324,stiu sigur ca schema era functionala,avea zgomotul de fond cam mare,dictat de folosirea acelor operationale. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2014 pai nu dar ma gandeam ca poate cineva a realizato si ma ajuta cu pareri despre ea. Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Schema postata de tine , ma rog link-ul , se pare ca va functiona . Cele doua operationale U3C si U3D pot fi si altele de zgomot mai redus ...... Acum 32 de ani am construit unul la fel cu 10 benzi , dar atunci aveam alte surse de semnal mai analogice (benzi magnetice ) care necesitau mici corectii . Dupa multi ani de construit amplificatoare , sursele de semnal au devenit din ce in ce mai performante ne mai avand nevoie de atatea corectii . Azi un audiofil nu mai are nevoie decat de sursa de semnal CD player , DAC, Pick-up cu doza magnetica , etc. si un amplificator final (deci fara corectii) . Evident ultimul cuvant il au boxele , care daca sunt de calitate , chiar ca nu ai nevoie de corectii . Eu personal am o corectie pe tuburi electronice ECC83 care are si un bypass , ocoleste calea de corectie cu un intrerupator . Urechea umana nu este liniara , in jurul frecventei de 1 Khz are un maxim , iar pt. perceperea in mod liniar al spectrului audio se introduce o corectie fiziologica de ton "loudness" care la nivele mici adauga un plus la frecventele joase ......s.a.m.d. Eu zic ca nu ai nevoie de asa ceva , un corector cu cel mult trei benzi si de calitate este suficient pt. orice nevoi domestice . Numai bine ,Alex L.E.( offtopic ) nu ai postat unde trebuie . Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2014 pot face un corector cu lm1036 si in paralel cu el un circuit loudness? sau trebuie comutator? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 egalizatorul de pe site l-a incercat cineva? L-am facut in multe variante si muuuuult mai multe exemplare cam de prin '85 incoace. E foarte bun si are un factor de calitate ridicat daca sint bine alese valorile RC din inductantele simulate. Incomparabil fata de integratele "specializate" in corectii de ton. Link spre comentariu
retrosong Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 eq-ul asta merita facut Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2014 am sa incerc atunci si eu , va multumesc de pareri! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Ar fi de preferat o schema alimentata simetric, care nu vehiculeaza tensiunea de alimentare pe traseul de masa. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2014 hmm, stii vre-o schema asemenea? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 (editat) Orice schema cu OP se poate alimenta atit simetric cit si asimetric cu modificari minime in ceea ce priveste polarizarea intrarii neinversoare. Uite un exemplu, pentru comparatie: http://homemadecircuitsandschematics.blogspot.ro/2013/06/10-band-graphic-equalizer-circuit-for.html Editat Iunie 4, 2014 de remus68 Link spre comentariu
bogdan666 Postat Aprilie 29, 2017 Partajează Postat Aprilie 29, 2017 are cineva un cablaj pentru varianta stereo cu potentiometre glisante ? Link spre comentariu
Vizitator ApacheSL Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Am testat si eu cu ani in urma ceva asemanator dar cu alimentare simetrica ( de preferat celei cu o singura tensiune , cum e cea din schema ) si chiar cu TL074 ( pe care acum cred ca l-as inlocui cu TLE2074 ) si suna foarte bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum