Golem Postat Noiembrie 22, 2006 Partajează Postat Noiembrie 22, 2006 http://www.hupse.nl/radio/tubes/3Nf.htm Ala e tot aparatul de radio-un tub!!! Link spre comentariu
Golem Postat Noiembrie 22, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2006 http://www.hupse.nl/radio/tubes/3Nf.htm Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 22, 2006 Partajează Postat Noiembrie 22, 2006 Fain de tot.... Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 Haioasa gaselnita. Un radio cu amplificare directa, cu trei tuburi. Un fel de bunic al integratelor :yawinkle: Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 10, 2006 Partajează Postat Decembrie 10, 2006 Aste tuburi sunt facute de Loewe (prin 1920... sau ceva de genul) din cate-mi amintesc pentru radioreceptoare ieftine destinate productiei in masa in timpuri in care puterea de cumparare de tehnologie noua era destul de mica. Frumoasa inventie, condensatorii si rezistorii sunt si ei capsulati in baloane de sticla in interiorul tubului, tubul putea duce un difuzor de inalta impedanta direct iar circuitul de acord extrem de simplu: LC. Intrebarea mea: Unde mai gasim asa ceva azi? Ar fi interesant de vazut cum suna un radioreceptor cu lampa din asta. Si ca tot vorbim de lampi ciudate, mie mi-ar placea vreo 2 tuburi R-type sa vad cum suna. Si site-ul de unde am luat poza: http://www.r-type.org/static/broadcast.htm Stima, ALEKS Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 ...Unde mai gasim asa ceva azi?... http://www.jogis-roehrenbude.de/Bastels ... en-3NF.htm Link spre comentariu
zal Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 Daca citeati cu atentie aflati ca Loewe au fost nevoiti sa faca tubul ala din cauza clauzelor impuse nemtilor dupa primul razboi mondial. Culmea e ca se si depanau lampile defecte, se aduceau radiourile la magazin, care trimetea lampile la fabrica. :smt005 Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 Pai da... Jogis probabil ca dispune de prea mult timp liber daca are timp sa-si faca "Aufbau einer Riesen". Din pacate scula lui Jogis nu este tocmai executata cu precizia executiei inginerilor de la Loewe. Pana una alta m-ar interesa de unde fac rost de niste lampi R-type intocmai ca cea postata mai sus in poza. Dupa cum spuneam, ar fi foarte interesant de construit un amplificator stereo cu adevarat din perioada incipienta dezvoltarii lampilor. Din pura curiozitate si evident cu motivatie stiintifica (sa vedem cum se comporta pe osciloscop, etc.). (Eu oricum dezvolt o pasiune turbata pentru lampile vechi - cu alte cuvinte pre. 1935) Sanatate, ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 Poti sa dai o spargere la muzeul tehnic... :smt071 Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 8, 2007 Partajează Postat Martie 8, 2007 Am cautat in Iasi, nu dispun de asa ceva la Muzeu. Poate macar trageam o poza mai de aproape dupa ce vorbeam cu adm. muzeului. Dar din pacate nu e R-type.De fapt orice lampa veche ma intereseaza... atat pentru experimente cat si pt. a-mi satisface pasiunea. :rolleyes: ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2007 Partajează Postat Martie 8, 2007 Da... vorbeam de muzeul tehnic din Bucuresti, acolo aveau emitatorul de la Constanta din 1921 cu niste damigene de lampi fara socluri. :smt003 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 2, 2007 Partajează Postat Mai 2, 2007 Da... vorbeam de muzeul tehnic din Bucuresti, acolo aveau emitatorul de la Constanta din 1921 cu niste damigene de lampi fara socluri. :smt003aveau??? adica... nu mai e???? :axe: Link spre comentariu
zal Postat Mai 2, 2007 Partajează Postat Mai 2, 2007 Daca nu am mai calcat pe acolo din clasa a 9-a... :smt003 Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 3, 2007 Partajează Postat Iulie 3, 2007 pentru aia care se pling ca nu au tuburi sau sunt prea scumpe uitati aici o solutie gasita pt folositea afisajelor vfd pe post de trioda intr-un miniamplificator pt casti cu baterii, la numai 32V Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2007 Partajează Postat Septembrie 30, 2007 Un aparat de radio cu "circuit integrat". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum