Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stare potentiometru pe display sau led-uri

cozmalau

Postări Recomandate

buna! vreau sa realizez un montaj dar nu am schema dupa care sa vad cand invart un potentiometru starea lui pe un afisaj digital sau pe led-uri , de exemplu cand este la maxim sa afiseze pe display numarul 9 sau sa se aprinda 9 leduri , iar cand este la minim sa apara pe display 0 ,ma paote ajuta cineva? nu am idee ce schema trebuie sa folosesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

3

• cozmalau

3

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Conectezi cursorul *) potentiometrului pe una din intrarile analogice (A0..A5 sau cate or mai fi) si, in functie de cum afisezi un numar de iesiri digitale pentru controlul afisorului.

*) Pinii "ficsi" ai potentiometrului ii conectezi unul la 5V si unul la GND.

Link spre comentariu

Ce anume n-ai inteles? :nas:

Ce e ala cursor de potentiometru?

A0..A5?

Iesiri digitale?

Uite o poza de Arduino. A0..A5 sunt in dreapta jos, iesirile digitale sunt cele de sus, marcate cu DIGITAL (si programate ca iesiri).

Poza de potentiometru. Cursorul e (de obicei) in mijloc si se leaga la una din intrarila A0..A5, ceilalti pini sunt capetele rezistentei se leaga unul la 5V si unul la GND (in poza jos, in mijloc).

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

nu am inteles ce este A0..A5 si iesirile digitale, imi poti atasa o schema? sunt incepator si nu am mai facut inca asa ceva.

Link spre comentariu

In cazul asta poate ar trebui sa incepi prin a te familiariza cu jucariile pe care vrei sa le folosesti. Nu de alta, dar dupa schema o sa ai nevoie de program, o sa trebuiasca sa programezi arduino...E plin internetul de tutoriale.

Link spre comentariu

@cozmalau: pentru a te familiariza cu Arduino, primul pas ar fi sa intri pe site-ul Arduino si sa studiezi materialele din sectiunea "Learning".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări