Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lanterna frontala cu LED

NAUI

Postări Recomandate

yo6ial, te-au pacalit la magazin man! Tie iti trebuia o dioda Schottky, ai cerut o dioda shottky si cand colo, ti-au dat o dioda gay, ca vad ca merge pe invers!

Corect...

mersi pentru explicatii. totusi dioda e pusa invers in schema dupa capul meu.

Corect...

Dioda e pe dos... dar nimeni nu poate spune k nu v'am avertizat mai devreme :smt019

Dar...mea culpa... nu pot nega...

Asa k avetzi shi voi grija cu :supz: shi cu :weedman: k ajungetzi k mine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

13

• yo6ial

11

• Dr.L

4

• ranga

4

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

mey, dragute hid-urile alea, da scumpe cu parpalaci :P400 dulai, fara transport, mai bine iei un kit xenon auto, si il infigi intr-o frontala, cu un reflector metalicmai pui un acumulator de 14.4 li-ion sau ni-mh si iesi la aceeasi bani, cu diferenta ca ai 35W in loc de 10 si o temperatura de lumina cu mult mai buna, la 4000-5000K (chestiile astea de bikeing sunt cam pe la 7000K, mie parandu-mi mult prea albastru)La zex, n'au frontale, dar au niste lanterne de aluminu cu un led luxeonIII, am luat si eu, si am evacuat rapid luxIII-ul pt un SSC P4. Nu se mai poate compara cu originalul :DNu fac reclama la minemni, am luat, nu sunt atat de bune calitatic cum as fi sperat, a trebuit sa relipesc arcul care face contact cu intrerupatorul si cap, si sa schimb garniturile care erau doar decorative, original...Am vazut modele de frontale cu un led, care aveau un aspect tare asemanator cu un "cap" de lanterna d'asta.Cred ca cu un pic de munca, se poate monta capul pe un suport de frontala eftina, din piata, si cu bentita elastica aferenta,Un suport de 4 acumulatori AA, merge prins in spate, pe bentita, si daca gasesti si cum sa ascunzi un intrerupator, totul e super.Asa ai si radiator la led, si reflector. Posibilitatzile sunt infinite, iar pe dom' SSC P4 l-am probat, pe o frontala experimentala, cu rezultate excelente. Asta da led. Cu toate ca se pare ca are o fata mai putin cunoscuta, cred ca imbatraneste mult mai repede sau mai vizibil decat ledurile phillips... unul din p4-urile mele a inceput sa isi schimbe culoarea luminoforului, pe margini, in afara cipului, din galben deschis in maroniu deschis.... deci grija la producator :DDin lipsa de $$ am renuntat pe moment la proiectul meu cu 4 sau 7 SSC-p4-uri, petru un combo 1xSSC-P4 si 3xnichia de 5mm.O sa fie si mai usoara si mai economica :PSalutari!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

uite ca am revenit si cu o frontala modificata.Brand: Panasonic BF-262Tip: dual (original) bec krypton si 3 leduri.original, becul era principala sursa de lumina pentru vizibilitate la distante mari... mai degraba era o sursa de intuneric. nu era utilizabila nici la 10m.Dupa modificare: 3 led de 0.5W (20lumen) 1 led de 3Watt, pe moment un luxeon3 , mai incolo o sa indes in ea un Cree Q5 (sau R4 daca gasesc).Pacat ca nu am pus din prima un led mai acatarii, dar si cu luxeonIII-ul ala vechi si amarat, e comparabil cu un Primelite-T ca forta si runtime (cam 50m utili) Chiar daca inca nu e nimic digital sau dc/dc, inauntru, dar e "pe vine" :weedman: Dupa ce mai indes in ea un controler dc/dc pentru dimming si power-management, mai adaug si schema si eventual codul la mcu, daca o fi sa ma complic la picuri.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator andreiu21

A incercat cineva schema aceea cu microcontroller?In urmatoarele zile vreau sa o realizez :da si o sa ma intorc cu rezultate.Sincer nu stiu dece unii se gandesc cu groaza la microcontrolere, chiar daca e vorba de o lanterna. Un uC (PIC12629) e pana in 10 lei, si faci treaba buna cu el. :da

Link spre comentariu
Vizitator andreiu21

Aici nu era vorba de scris programe, ci doar de utilizat microcontrollere... programul e gata scris, trebuie doar "ars" in chip... :violent3: Cand ti se da o schema cu microcontroller si programul pt el, nu vad de ce nu ai realiza-o, avand in vedere ca se pot realiza "chestii" foarte avansate, cu un necesar minim de componente... :nas:

Link spre comentariu

Problema este ca nu de fiecare data programele date pt uC sunt si corecte, se intampla sa te trezesti ca ai realizat montajul ai scris uC si nu iti merge. Unele programe pt Uc sunt gresite intentionat, poate de asta unii se gandesc cu groaza la uC mai ales daca nu ai de aruncat cu bani.Bafta la "jucarie" si te asteptam cu rezultate pozitive

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări