Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lanterna frontala cu LED

NAUI

Postări Recomandate

cine poate sa-mi dea o idee cum sa fac o lanterna frontala cu LED-uri(intre 25-50 buc), vreau sa o fac cit mai mica.As vrea sa o folosesc la speologie si la scufundari, o montez pe casca.Ma intereseaza sa pot controla consumul( sa aprind selectiv Led-urile,macar 2 pozitii)In pestera trebuie dozat comsumul bateriilor nu tot timpul trebuie folosita la putere maxima.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

13

• yo6ial

11

• Dr.L

4

• ranga

4

Top autori în acest subiect

cine poate sa-mi dea o idee cum sa fac o lanterna frontala cu LED-uri

(intre 25-50 buc), vreau sa o fac cit mai mica.

As vrea sa o folosesc la speologie si la scufundari, o montez pe casca.

Ma intereseaza sa pot controla consumul( sa aprind selectiv Led-urile,macar 2 pozitii)

In pestera trebuie dozat comsumul bateriilor nu tot timpul trebuie folosita la putere maxima.

Va multumesc anticipat.

o idee ar fi in revista everyday practical electronics, numarul din august 2006. iese tare mica, cu mai multe moduri de lucru, ledul merge la 350mA

Posted Image

ce zici?

Link spre comentariu

lanterne d`astea sunt de cumparat prin bazar are vreo 8 - 9 leduri albe super luminoase .... si merge pe doua baterii R6m-am jucat la un prieten cu asa ceva si is destul de destepte - au vreo 3 nivele de luminozitate .... determinate prin aprinderi a unui numar mai mare/mic de leduripret .... parca vreo 10 RON

Link spre comentariu

piesa asta cu un led , cu optica de sticla si cu un fel de radiator de aluminiu incorporat e facuta de luxeon si e echivalenta cu 20 de leduri albe superluminoase de 5 mm.in restul articolului e descris montajul cu un pic care masoare bateria, face pwm si mai face si SOS in cod Morse intr-un anumit mod de lucru.insa daca marfa e pe tarabe facuta de pretenii chinezi la preturi de nimic, de ce nu.

Link spre comentariu

... ledul merge la 350mA

... mă întreb dacă nu cumva mi-a vândut zăpăcita de la "Dioda" leduri albe la curentul ăsta... în loc de 30 mA...numai aşa s-ar explica comportamentul dubios de-l au (noroc că sunt doar 5 bucăţi...)
Link spre comentariu

Lanternele de la tarabe sunt ok ca pret dar nu rezista la diferente de temperatura si la umiditate.Vreau sa fac o lanterna etanse sa reziste si la apaIdeea lui "nicul" este superN-am gasit schema, crezi ca poti sa-mi dai mai multe detalii.Multam

Link spre comentariu

una din asta bate cam 40-50metriare 12leduri albe de 15000mcdcu 2 baterii 777 tine 5-6ore din aliaj de aluminiu, cu garnituri la imbinaripretul e cam mare ~10e :axe: oricum dupa mine isi face baniidaca intereseaza pe cineva sa imi zicaii zic de unde sa ia, pe privat sa nu fac reclama :weedman:

Link spre comentariu

salut... sunt eu interesat... de cand caut o schema pentru alimentarea unor led-uri...mentionez ca trebuie sa alimentez 8 led ce vor lumina un angel eyes ce va fi sigilat in farul unui autoturism... si am nevoie de un flux luminos cat ma puternic si fiabilitate in timp.... de unde as putea cumpara inegratul..??? multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări