dividivus Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 Un subwoofer poate sa sune foarte tare la anumite frecvente, sa zicem 80 HZ, iar celalat sa fie mai incet la 80 Hz dar mult mai tare de exemplu la 40 Hz. Se presupune ca din punct de vedere a calitatii sunetului sunt la fel de bune ambele.Tu care ai alege? Link spre comentariu
Romica_t Postat Decembrie 10, 2006 Partajează Postat Decembrie 10, 2006 Orice difuzor este un compromis.in masina vrem frecvente joase,bas luuung.Nu putem avea si 15Hz si 100dB @1w.cele pro au randament mare pentru ca sunt mai "tzepene",au rezonanta mai mare,chiar cele de 18" nu au rezonante sub 30hz,cele mai multe din ele.La cele de masina gasim difuzoare de 10" cu rezonante de 25-30Hz,in schimb nu au SPL mare.Alegem un difuzor in functie de ce vrem sa obtinem. Link spre comentariu
dividivus Postat Ianuarie 9, 2007 Partajează Postat Ianuarie 9, 2007 Orice difuzor este un compromis.in masina vrem frecvente joase,bas luuung.Nu putem avea si 15Hz si 100dB @1w.cele pro au randament mare pentru ca sunt mai "tzepene",au rezonanta mai mare,chiar cele de 18" nu au rezonante sub 30hz,cele mai multe din ele.La cele de masina gasim difuzoare de 10" cu rezonante de 25-30Hz,in schimb nu au SPL mare.Alegem un difuzor in functie de ce vrem sa obtinem.Nu inteleg de ce au un randament mai mare daca sunt mai "tzepene" (adica suspensia mai rigida). Din cate stiu spl-ul este dat de volumul de aer miscat. Daca sunt mai rigide la suspensie atunci este nevoie da mai multa forta pentru aceeasi excursie a membranei (un magnet mai puternic si/sau mai multe spire pe bobina si/sau mai multa putere aplicata). Frecventa de rezonanta din cate stiu eu este data de masa totala aflata in miscare si de parametrii suspensiei (cat este de elastic). Daca am gresit sa ma corectati, omul invata cat traieste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum