Vizitator arkad Postat Noiembrie 21, 2006 Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 De ce nu se folosesc difuzoare profi in masina, difuzoare cu randament mare care sa nu aibe nevoie de atata putere? ma uitam zilele trecute pe niste difuzoare eminence, la 1.8 mil un alpha de 10' mi se pare extraordinar pentru basul dintr-o masina. Voua cum vi se pare? Singura problema care o vad este cutia ce trebuie facuta pentru o frecventa joasa buna, in rest bate la raport pret/calitate cam orice este pe piata. Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 21, 2006 Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 alfa 10 e un difuzor bun dar pt bani lui exista multe alternative mult mai bune.In nici un caz nu poti face subwoofer din el oricat te-ai chinui.E conceput pt sateliti de mica putere sau mimi monitoare .Ca full range merge pana la aprox 60 de herti dar cu o putere maxima de 50 de W pe el.Deci in auto sound nu prea vad ce ai putea face cu el.Eventoal medie cu prezenta. Link spre comentariu
crexy Postat Noiembrie 22, 2006 Partajează Postat Noiembrie 22, 2006 selenium are un model de difuzor auto profesional http://i15.tinypic.com/4ge8qyd.jpg Link spre comentariu
Vizitator arkad Postat Noiembrie 22, 2006 Partajează Postat Noiembrie 22, 2006 Si unde si la ce bani se gaseste un astfel de woofer?Intrebarea mea a fost mai mult de curiozitate, pentru ca majoritatea difuzoarelor de masina au randament mult mai mic decat cele profi, doar aspect mai placut.Oarecum offtopic - cat ar costa un montaj care sa scoata de la bornele bateriei unei masini adica din 12v - 24 sau 25v pentru un amplificator de 150-200w in 8 ohm ? Probabil v-ati dat seama ca sunt pe langa fizica asa ca va rog sa ma scuzati daca raspunsul este unul banal/evident. Link spre comentariu
ionut20 Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 In primul rand exista o diferenta intre aceste clase de dufuzoare, tocmai pt ca sunt pe scopuri total diferite. La difuzoarele pt casa/sonorizari/etc se pune accentul pe sensibilitate (>90db) la cele auto se pune accentul pe putere, care evident trebuie sa fie mai mare pt a compensa un spl mai mic. Tot odata in masina trebuie luat in calcul si volumul incintei.Daca ai un dif de subb pro de 18", la o aplicatie de sonorizare il pui intro lada cat un frigider, si vei obtine performante super bune. Dar ce faci daca vrei aceleasi performante cu acelasi difuzor intr-o masina??? mai incape?? si sa nu uitam de ce materiale se gasaesc in masina. Deci pt auto, conteaza o dimensiune cat mai mica a incintei, si totusi sa se mentina caracteristicile de subbwofer.Aa si aceasta discutie s-ar cam potrivi la sectiunea de difuzoare :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator arkad Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 Pai asta e si intrebarea mea, de ce sa cumpar un difuzor de masina de 400w si 89db cand pot sa cumpar un difuzor de 100w si 95dB si sa obtin acelasi efect doar cu putere mai mica consumata. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 obtii acelasi efect - adica acelasi SPL ... dar nu si aceleasi frecvente cu o incinta relativ mica care sa incapa in masina Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 Fiecare difuzor e facut sa lucreze bine intr-un anumit "mediu" exact asa cum unu de masina nu se va auzi deloc afara , nici ala care se aude bine afara nu se va auzi bine in masina , eventual daca il pui sa stea spre tine :rolleyes: pentru masina poti sa iti iei SAL sau ground zero , cel putin ground zero-ul se aude demential in masina... :smt007 despre problema cu ridicatorul de tensiune , cauta la alimentatoare : smps , si intreaba acolo ca poate e cineva dispus sa iti faca.P.S. parca am vazut si la vanzari ca vindea cineva o sursa din asta :smt006 Link spre comentariu
Vizitator s@73l!7 Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 nu mai recomanda SAL nici in masina nici in casa,am lucrat cu majoritatea modelelor de la SAL si sunt niste pocnitori ordinare.GroundZero sunt incomparabil mai bune decat SAL.GZ este una dintre brandurile cele mai apreciate pe plan mondial.si inca ceva...ia cumpara tu un GZ k lumea de 12" si baga-l in casa.o sa fi surprins ce bine suna ;) dai bataie la orice sistem 5.1 de pe piata Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 si inca ceva...ia cumpara tu un GZ k lumea de 12" si baga-l in casa.o sa fi surprins ce bine suna ;) dai bataie la orice sistem 5.1 de pe piatacomparatia asta mi se pare deplasata ......nu poti compara un subwoofer cu un dif de 12" (si de firma) cu un subwoofer cu un dif de 6"5 - maxim 8" .... e normal ca cel mare sa ii dea "salata" si un dif no-name de 12" daca are incinta facuta bine - sta in fata sistemelor 5.1 arkad ca sa impaci si varza si capra .... vezi linkul de mai jos :smt003 http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... wer_P1222/ Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 As pune mana si eu pe un astfel de subwoofer :weedman: Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 29, 2006 Partajează Postat Noiembrie 29, 2006 M-am gandit mult in ultimele zile de ce face Kicker si JL Audio subwoofere cu un SPL mic. http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JL_Audio/ http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Kicker/ Si cred ca am gasit raspunsul: daca trebuie mai multa putere pentru a misca membrana difuzorului (ceea ce implica un SPL mai mic la aceeasi putere) atunci asta inseamna ca motorul difuzorului are un control mai bun asupra excursiei, deci o reproducere mai fidela a sunetelor, distorsiuni mai putine si o tranzitie mai rapida intre diferite frecvente redate. Poate ca nu am dreptate, dar cred ca este ceva adevar in asta. Link spre comentariu
Vizitator m.technik Postat Noiembrie 30, 2006 Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 Poate sa ma fie si modul dupa care se specifica SPL-ul. Unii producatori il dau la 2.73V/1m (si daca are imepdanta de 1 Ohm inseamna mai mult de 1W) altii la 1W/1m. Si, din cate am mai auzit, mai exista diferente si in felul cum se masoara acest SPL, dar nu stiu prea multe detalii asa ca nu imi dau cu parerea. Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 30, 2006 Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 Da, uite ce scrie pe site-ul JL Audio: "** Efficiency (1W/1m) is not an accurate indicator of a subwoofer?s output capability and should not be used as a comparison to other subwoofers to determine which one is ?louder?. " http://mobile.jlaudio.com/products_subs.php?series_id=6 Link spre comentariu
Vizitator arkad Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Atunci cum stim care se aude "mai tare" ? Le testam pe toate si dupaia aproximam care s-a auzit cel mai bine sau mergem la ghici? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum