Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS cu TPS54531 iesire 5V 5A (testata la 2A si 4A-scurta durata)

Postări Recomandate

Am testat un TPS54531 de la TI ca sa vad cum merge, eventual pentru un incarcator auto. Am folosit WEBENCH-ul online sa calculeze totul pentru o intrare de la 8 la 16V si o iesire de 5V la 5A.

Am schimbat niste valori la componente, ca nu aveam exact cum fusese schema generata. Bobina este cea recomandata de la Coilcraft. 6x6x6mm. Cablajul 19x39mm. Dioda este singurul element care se incalzeste usurel, o poti atinge continuu (la 2A), la 4A n-am testat mai mult de 10 secunde, dar era mai calda decat buricele degetelor mele, insa suportabil.

Am pus numai 50uF pe iesire, desi recomandau 2x47uF. Din gresala, nu din alte motive... dar pentru moment nu adaug.

Masa este pe spatele cablajului. Cateva treceri (via) catre masa pentru racirea PAD-ului lui TPS.

Posted Image

Comportarea sursei (la sarcina de 2A pe iesire) - tensiune iesire 5.02V, ca in gol, la iesirea montajului, nu la sarcina:

La 9V intrare, curent tras 1.6A.
La 12V intrare, curent tras 1A.

La 14.5V (normal auto in mers) intrare, curent tras 0.86A.
La 16V intrare, curent tras 0.75A.

Tensiune iesire (in gol):

Posted Image

La 2A:

Posted Image

Comportarea sursei (la sarcina de 4A pe iesire - 5-10 secunde maximum - limitat de sarcina = o rezistenta de 1.2R 10W) - tensiune iesire 5.001V, la iesirea montajului, nu la sarcina:

La 14.5V (normal auto in mers) intrare, curent tras 2A.

Iesirea:

Posted Image

Tot proiectul atasat mai jos.

TPS54531 - 5V-5A.rar

Editat de thunderer
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări