Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fir de curent direct din cutia de sigurante

Vizitator ddorin

Postări Recomandate

Vizitator ddorin

Va salut.

Vreau sa imi instalez un router wireless fix desupra usii de intrare in casa pentru a evita cablaraie. 

Intrebare: pot trage un fir de curent direct din cutia de sigurante pentru a-l alimenta? Cutia de sigurante este tot deasupra usii de la intrare deci ar fi ideal. 

Este o cutie comuna, dar nu stiu exact ce model si nici nu pot sa va spun pentru ca nu sunt acasa. Ceva de genul http://images4.bizoo.eu/image/img360/sale/2011/9/9/Cutie-sigurante-electrice-24M-PT_6582351_1315547754.jpg 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli09

2

• briobit

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca stii ce faci prin tablou da se poate trage o priza langa tablou, daca nu ai habar apeleaza la cineva autorizat sau la cineva care stie ce face.

Pericol de electrocutare.

Link spre comentariu

link-ul nu este bun asa ca nu stiu despre ce fel de tablou este vorba ; daca e un tablou cu sina (si mai exista spatiu liber) se poate monta o priza in tablou ; daca nu , atunci se poate monta o priza aparenta alimentata din tablou langa acesta. 

Insa briobit are dreptate , indiferent care este cazul , NU este o operatie care ar trebui facuta o persoana neautorizata .

Link spre comentariu
Vizitator ddorin

Asa este, linkul nu e bun. Arata cam asa

Ma gandesc sa folosesc o priza de genul asta ca sa nu gauresc peretele pentru a prinde o priza fixa.

Evident, un electrician se va ocupa. Doar ca sunt interesat daca e posibil pentru ca RDS-ul vine curand si vreau sa bag in casa doar vreo 20-30 cm de cablu de retea.

Editat de ddorin
Link spre comentariu

Daca mai exista spatiul liber necesar in tablou se poate folosi o astfel de priza : 

http://www.electrice.com/images/SN016.jpg

In cel de-al doilea link este o fisa trifazica ce nu se poate folosi pentru ce aveti dumneavoastra nevoie ; se poate monta desigur priza monofazica pe cablu dar cred ca ar arata foarte urat comparat cu o priza aparenta montata langa tablou (chiar daca trebuie date doua gauri in perete pentru fixare).

http://fl1.shopmania.org/files/p/ro/m/193/priza-simpla-ceramica-pbsc-pt-cp~35284193.jpg

Link spre comentariu
Vizitator ddorin

Multumesc pentru raspunsuri.

Electricieni recomandati prin Bucuresti - Militari? (In caz ca e locul potrivit pentru intrebarea asta.)

Link spre comentariu

La sectiunea servicii poti posta ultima intrebare. Chiar sunt cativa care au anunturi.

Sau vezi pe net, pe siteurile dedicate electricienilor autorizati (ca printre aia neautorizati, cine stie de ce carpaci dai!!).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări