Andrei87 Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Buna ziua. Dupa ceva timp de cautari m-am decis sa imi construiesc o masina o statie de reballing. Statia va fii full aer cald. Am strans cam toate materialele necesare, mai putin partea de control. Ma gandeam sa folosesc variatoare de tensiune pentru rezistente si pentru ventilator, dar nu stiu cat de precise sunt. Ce imi recomandati pentru partea de control? Ce sonde de temperatura sa folosesc? Multumesc Link spre comentariu
riderinblack Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 De ce nu o faci cu IR? La aer cald risti sa "zboare" diferite smd-uri de pe langa chip-uri.... Link spre comentariu
Andrei87 Postat Mai 31, 2014 Autor Partajează Postat Mai 31, 2014 Ma gandeam si la ir, dar am toate componentele pt aer cald. Oricum aerul o sa il reglez sa sufle cat mai usor. Problema mea momentan este la partea de control... Link spre comentariu
briobit Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 cum produci caldura si,cum suflii aerul, sunt si eu interesat de partea practica , cu controlul o mai rezolvam Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2014 Caldura va fii produsa din 2 rezistente pentru sus si jos (jos cred ca o sa merg pe halogene, mai fac teste cu aerul sa vad cu merge). Rezistentele sunt facute din khantal pe o baza de ceramica, si bagate intr-o teava de aluminiu cu diametrul de 80mm. Interiorul tevii este izolata cu fibra ceramica si banda de silicon de temperatura. Toata afacerea ocupa cam 10mm, mai raman 70 care zic eu ca sunt suficienti. De suflat folosesc un ventilator de 80 mm caruia i-am facut control de turatie. Daca mai doreste cineva mai am fibra ceramica. (Rezista la +900 grade) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) Eu lucrez cu statie cu aer cald de mai bine de 1 an de zile si nu a zburat nicio piesa niciodata din cauza curentului de aer... Din neatentie si manevrare gresita a pensetei, mai multe. De la aer, niciodata. Editat Iunie 2, 2014 de Th3_uN1Qu3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum