+_Florin_+ Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Așa o fi fost, dar mă mir . Diferența de calitate audio între AM și FM e evidentă chiar și pe un amărăt de Darclee. Cu riscul de a mă repeta, mi se pare bulversant faptul că la sfărsitul anilor '50, când alții se jucau încă cu galena ei aveau primele transmisii FM-stereo. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 In anii 70 amatorii de Heathkit puteau construi acasa TV color. E un articol f interesant despre Heathkit pe ElectronicDesign.com. Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 In curand au mai adaugat 2 canale ca sa fie 4, aparatul de jos e frumos in sine, nu-i trebuie " adaosuri ", am avut pe masa un QRX 7500, o bijuterie ! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 (editat) Acum 11 ore, +_Florin_+ a spus: Diferența de calitate audio între AM și FM e evidentă Da Florint, tocmai asta a fost...punctul nevralgic. Oamenii invatati cu banda extrem de redusa, redata de AM, erau "deranjati" de frecventele joase si, mai ales, inalte, redate de banda FM, nu sunau bine pentru urechea invatata cu altceva. Notiunea de HiFi, inca nu aparuse. Adica, cum ar deveni, puterea obisnuintei! Editat Decembrie 1, 2020 de icar Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 (editat) Da , eram in armata ascultam noaptea pe statie ruseasca 130,cea mai noua muzica din west , ce fain era , cu toate ca banda de frecvente audio cred ca era 300Hz-1500 Hz +- 10db..... si ca sa nu fie prea mult text... niste boxe ca lumea... Editat Decembrie 1, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 In ultima poza " sculaul " e un Marantz 6100, ramane intrebarea la ce " calorifer " sunt legate castile... Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 1 oră în urmă, icar a spus: Da Florint, tocmai asta a fost...punctul nevralgic. Oamenii invatati cu banda extrem de redusa, redata de AM, erau "deranjati" de frecventele joase si, mai ales, inalte, redate de banda FM, nu sunau bine pentru urechea invatata cu altceva. A început sa-si faca efectul "legea lui 400000". fmin x fmax =400000. Realizabil în AM (100x4000) dar greu de obtinut în FM cu aparatura de-atunci (27x15000 sau 32x12500). Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Franzm, poti detalia putin? Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 AKAI AJ-480FS -1978 Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 (editat) La 01.12.2020 la 9:12, icar a spus: Da Florint, tocmai asta a fost...punctul nevralgic. Oamenii invatati cu banda extrem de redusa, redata de AM, erau "deranjati" de frecventele joase si, mai ales, inalte, redate de banda FM, nu sunau bine pentru urechea invatata cu altceva. Notiunea de HiFi, inca nu aparuse. Adica, cum ar deveni, puterea obisnuintei! Mi-amintesc ca abia ma mutasem in apartament nou iar tata venise pe la mine in vizita. L-am invitat sa stea comod in fotolliu urmand sa-l servesc cu ceva. Rr. "Bucur" era pe programul 3. Nu mica mi-a fost mirarea cand l-am vazut pe tata pe hol indreptandu-se spre iesire iar la intrebarea mea ce cauta acolo mi-a spus ca cineva a batut la usa! Incepuse o melodie mai "nervoasa" si joasele (stereo) din boxe l-a facut sa creada ca ma cauta cineva! Editat Decembrie 29, 2020 de gica70 Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 La 01.12.2020 la 12:25, icar a spus: Franzm, poti detalia putin? Jean Hiraga a publicat câte ceva pe tema asta, dar nu am linkurile la îndemâna. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 @franzm, multumesc, o sa incerc sa caut, poate gasesc ceva. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 La repezeala am gasit numai astea: https://www.stereophile.com/content/god-nuances-page-11 http://www.auditorium23.de/Kommentare/LeMystere.pdf Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Sa revenim la subiectul din titu...București, "Uzinele Electronica", Pipera, 1973 ! Link spre comentariu
peternan Postat Ianuarie 1, 2021 Partajează Postat Ianuarie 1, 2021 Sasiu de ,,Maiastra" frumoasa lucratura ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum