trinitty Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Buna ziua, Doresc sa realizez un voltmetru de panou care sa masoare o tensiune variabila, in curent alternativ, de la 0-220V. Am gasit acest circuit http://homemadecircuitsandschematics.blogspot.ro/2013/05/make-this-simple-digital-voltmeter.html si as dori sa il realizez. Se poate conecta la reteaua de 220 V ? Daca nu, ce alte variante ar exista ? Multumesc. Link spre comentariu
capabilu Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Uite cat costa unul -http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_1385_voltmetru_digital_cu_led_uri_4_digiti_0_500_v_curent_alternativ Link spre comentariu
trinitty Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 (editat) Zice, produs invalid. Editat Mai 30, 2014 de trinitty Link spre comentariu
ilzul Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 (editat) Presupun ca la astea facea referire: http://www.tehnoelectric.ro/32-testere_aparate_de_masura Editat Mai 30, 2014 de ilzul Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Schema despre care ne intrebi are deja o gresala ,fiind cu leduri integratul trebuie sa fie icl7107 nu 7106, asta ma face circumspect. mai departe nu m-am mai uitat . trebuie verificate legaturile daca sunt corecte , folosind foile de catalog . pe siteul lui intersil cit si la maxim parca si poate si in alte locuri gasesti informatii. oricum daca vrei sa masori cu el reteaua ii trebuie pus inainte un divizor rezistiv si un redresor de precizie cu un operational. daca vrei precizie modesta pui o punte cu diode si un mic condensator de filtraj. apoi ar trebui sa protejezi intrarile cu niste diode de protectie. in plus trebuie sa il alimentezi de la un alimentator bine facut care sa te separe galvanic de retea . altfel face tot poc. si nu in ultimul rind tine cont ca montajul floteaza la tensiunea retelei , deci nu pui miinile pe el cind e conectat la punctul de masura. Link spre comentariu
trinitty Postat Mai 31, 2014 Autor Partajează Postat Mai 31, 2014 Cred ca autorul schemei prezentate s-a lasat dus de val putin. Cred ca de 7107 e vorba, de altfel si titlul articolului "Make this Simple Digital Voltmeter Circuit Using IC L7107" o demonstreaza (chiar daca in schema foloseste 7106, cred ca este o scapare). Poti sa-mi dai mai multe lamuriri despre cum sa realizez acest circuit de intrare in voltmetru asa incat sa n-am surprize neplacute ? Nu am nevoie de mare precizie. Voltmetrul va fi folosit la iesirea unui variator de tensiune construit pt. controlul turatiei unui polizor unghiular si ma intereseaza sa stiu, orientativ, ce tensiune am la un moment dat pe flex. Multumesc. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 (editat) Pai daca zici ca vrei sa masori tensiunea unui variator de turatie se complica treaba . banuiesc ca variatorul e cu triac , deci v-a avea o tensiune nesinusoidala la iesire , acarei tensiune medie v-a varia cu factorul de umplere. deobicei redresoarele simple masoara tensiunea medie a undei sinus dupa ce o redreseaza si filtreaza. in cazul tau ar trebui un circuit true-rms. care nu il poti face cu doua trei piese. sunt integrate care fac asta, dar nu stiu cei pe piata in romania ca sa iti recomand. nu am mai lucrat demult cu astea. Dar e mai complicat , alimentare etc. daca zici ca vrei ceva fara pretentii poti face un redresor simplu cam asa : iei 4 diode 1n4007 sau o punte de 1A .pe partea de alternativ conectezi cite o rezistenta in jur de 47k in serie cu fiecare piciorus. rezistentele astea de 47k daca nu gasesti unele care merg la tensiuni mari le faci din doua rezistente de 22-27k inseriate.pui rezistente de 0,5w , sunt mai solide. pe partea de DC pui un condensator de 1uF/100V in paralel cu vreo 22K .aici o sa rezulte cam 50Vdc la tensiunea maxima. de aici faci inca un divizor pina la 2V cap de scala al instrumentului tau cu 7107( cred ca e setat pe 2V ,nu am studiat), cu niste rezistente potrivite . acum divizorul asta il conectezi cu un capat la masa montajului si celalalt la rezistenta de 1M de pe intrarea + a voltmetrului. pentru siguranta iti propun sa pui inca o rezistemta de 1M inseriata cu intrarea - a voltmetrului si acesta la masa. in felul asta intrarile +/- ale 7107 sunt protejate de aceste rezistente. apoi alimentezi ragalia de la un mic alimentator de 5V bine izolat. ragalia o bagi intr-o cutiuta te plastic ca la ea vin firele alea de 220V. sper ca te descurci acum. Editat Mai 31, 2014 de cristian1961 Link spre comentariu
trinitty Postat Iunie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2014 (editat) Multumesc "cristian1961". Daca mai ai rabdare posteaza te rog si un desen. O imagine face intotdeauna cat o mie de cuvinte. Daca nu, nu e nici o suparare. Multumesc inca odata pentru raspunsul prompt ! P.S. Variatorul este cu triac, intr-adevar. Editat Iunie 1, 2014 de trinitty Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum